Open dag DOAS tijdens monumentendag

Zwolle – Het bruist binnen De Oude Ambachtsschool aan de Mimosastraat 1. Voor de kunstenaars, artiesten en ambachtsmensen in het monumentale pand is de zomer een inspirerende tijd gebleken. Nieuwe creaties en activiteiten beginnen vorm te krijgen in de ateliers. Ook de komst van enkele nieuwe gezichten, leidt tot een hernieuwde samenwerking en kruisbestuiving.

Het samenvallen van de monumentendag en de half-jaarlijkse open dag van DOAS aanstaande zaterdag 12 september, is een mooi moment om Zwollenaren en streekgenoten uit te nodigen een kijkje te komen nemen achter de gevels van het karakteristieke gebouw. Het wordt een dag om te kijken, te luisteren, te vragen en om te ervaren. 23 atelierhouders openen de deuren van hun ateliers om je kennis te laten maken met de kunst, cultuur en ambacht van Zwolse bodem. Alle atelierhouders betrekken de bezoekers graag bij hun discipline en zullen vertellen over hun passie, hun werken en de tientallen cursussen, die gegeven worden in DOAS.

Het scala is breed: van beeldende kunst tot dans, van zang en theater tot houtdesign, meubelstoffering, fotografie, autowerkplaats en edelsmederij. Belangstellenden krijgen uitgebreid de gelegenheid een kijkje in de keuken van de vakmensen en in een aantal gevallen kunnen zij ook zelf meedoen. Van 11:00 tot 17:00 uur is er een uitgebreid programma, omlijst met muziek en een gezellig binnenterras. De entrée is gratis en kinderen zijn van harte welkom! Bij mooi weer is Speeltuin Assendorp (naast DOAS) ook open. Voor meer informatie, kijk op doas.nl.
Artikel delen: