Eerste energieneutrale Ewoning in Zwolle

Zwolle – In Zwolle vindt woensdag de start plaats van de bouw van de eerste energieneutrale Ewoning. Op een fraaie locatie aan de Hasselterdijk wordt een energieneutrale rietgedekte villa gebouwd. Zwolse wethouder Filip van As markeert de start van de bouw door het bouwbord te onthullen.

Ewoning ontwikkelt unieke vrijstaande woningen die op maat ontworpen worden en die energie opleveren in plaats van opmaken. De Ewoning wordt volgens een uniek bouwconcept gebouwd en maakt het mogelijk op een comfortabele en moderne manier te leven en toch zeer zuinig met grondstoffen om te gaan en zo in harmonie met de natuur te leven. Ewoning past hierbij de beste bouwkundige en installatie- technieken toe om de Ewoning zo energiezuinig mogelijk te maken. De Ewoning wordt gebouwd volgens het passiefhuis principe. Winddicht, koudebrugvrij en met drievoudig glas. Stevige betonnen gevels, met de beste EPS isolatie en metsel- of stucwerk voor de buitengevels. Alle energie die in de Ewoning gebruikt wordt, is elektrische energie, er is dus geen gasaansluiting nodig.

Deze elektrische energie wordt opgewekt door middel van een unieke kleine windmolen die naar verwachting eind van dit jaar beschikbaar komt en voldoende energie opwekt om de gehele woning van elektriciteit te voorzien. Voor meer informatie zie ook www.ewoning.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Eerste energieneutrale Ewoning in Zwolle”

  1. In aanschaf, aangezien het een villa is, vast vrij veel. In vaste (energie)lasten dus helemaal niks. Scheelt voor zo’n pand al gauw 2000 euro per jaar. Toch 60k op de loop van je hypotheek.

  2. Inderdaad zijn bij een Ewoning de woonlasten fors lager dan bij een traditionele nieuwbouwwoning en daarmee wordt duurzaam wonen betaalbaar voor iedereen. De woning is namelijk vanuit de schil vrijwel volledig wind- en kierdicht en in combinatie met drievoudig glas al zeer energiezuinig. Door daarnaast dan de benodigde elektrische energie zelf op te wekken (een Ewoning heeft geen gasaansluiting nodig), kan de energierekening naar nul worden teruggebracht. Dit principe is op elk type woning toepasbaar.

  3. ‘Groen doen’ kost bij aanschaf inderdaad een x-bedrag. Echter wanneer aan bepaalde normen wordt voldaan kan de gemeente een subsidiebedrag beschikbaar stellen. Verder gaan een aantal banken mee met het voorstel van de overheid om 25 mille extra te kunnen lenen boven de inkomensnorm. Met de E-Woning gaat het inderdaad vwb. energieverbruik dubbelop: super geïsoleerd ?n in je eigen energiebehoefte (ruimschoots) voorzien. Mbt. de aanvankelijke extra kosten: het kan een morele keus zijn, bovendien zijn de kosten binnen een redelijke termijn terug te verdienen.

  4. Er zijn ook al huurwoningen volgens dit principe gebouwd. Net achter het woonwagenkamp in Frankhuis.
    Dus niet echt nieuws onder de zon maar altijd goed om nog eens extra te benadrukken.

  5. Kortom: echt groen doen is voorlopig alleen betaalbaar voor de superrijken. Terwijl die nu best wel een energienota jaarlijks kunnen voldoen.

  6. Bj deze woning zul je toch ook nog wel een energienota hebben? Ik geloof best dat zo’n windmolentje gemiddeld genoeg energie kan opleveren voor een woning. Maar je wilt toch op elk moment stroom hebben? Of wordt het teveel aan energie ergens in huis opgeslagen voor de windstille perioden?

  7. Tesla en…ik ben het even kwijt…komen al met een thuis accu inderdaad om dat soort energie op te slaan.

    Ik ben wel benieuwd naar zo’n windmolentje. Wat voor ding dat dan is. Misschien kunnen ze beter een combinatie van zonnepanelen en dergelijke windmolens gaan aanbieden in plaats van enkel alle daken vol zonnepanelen te leggen.

Reacties zijn gesloten.