Onderzoek naar asielzoekerscentrum in Zwolle

Zwolle – GroenLinks ziet graag dat initiatiefrijk en sociaal Zwolle actief een flinke steen bijdraagt aan de opvang van vluchtelingen. GL: "Vorig jaar hebben we al aangedrongen op een actieve opstelling van het gemeentebestuur om leegstaande panden in de stad in te zetten voor permanente opvang van asielzoekers." GroenLinks wil nu van de burgemeester weten of er op korte termijn een asielzoekerscentrum in Zwolle komt en vraagt om desnoods ongebruikelijke maatregelen voor de opvang en huisvesting van vluchtelingen.

Tijdens de raadsvergadering van maandag 7 september stelt de fractie vragen aan de burgemeester. GL: "We zijn er allemaal van doordrongen dat voor oorlogsgeweld vluchtende mensen, kinderen, peuters onderweg naar een veiliger oord het leven laten. We weten ook dat velen het gelukkig wél halen. Een aantal vluchtelingen wordt zoals bekend hier in Zwolle opgevangen, voor de tweede maal in de noodopvang in de IJsselhallen. Anderen hebben een verblijfsstatus gekregen en wonen in onze stad. Maar voor veel mensen moeten we nog opvang zien te organiseren. Probleem is bijvoorbeeld dat omdat er te weinig huisvesting voor zogeheten statushouders beschikbaar is, deze mensen langdurig, soms jaren, in een asielzoekers­centrum doorbrengen."

 
Vorig jaar heeft GroenLinks al aangedrongen op een actieve opstelling van het gemeentebestuur om leegstaande panden in de stad in te zetten voor permanente opvang van asielzoekers in Zwolle. “We weten dat B&W na een aanvankelijk terughou­dende opstelling inmiddels contact heeft met het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) over de vestiging van een asielzoekerscentrum in onze stad. De afgelopen tijd is het probleem van het tekort aan opvangmogelijkheden echter alleen maar nijpender geworden. Daarom wil GroenLinks van de burgemeester weten of er op korte termijn een asielzoekerscentrum in Zwolle komt.”
De minister-president stelde afgelopen donderdag dat “het bestaande instrumentarium” niet toereikend is. Het kabinet stelt daarom een task force in. GroenLinks ziet graag dat initiatiefrijk en sociaal Zwolle actief een flinke steen bijdraagt. “Daarbij denken we concreet aan ruimte en steun voor inwoners die initiatieven ontplooien zoals de actie ‘Ik ben gastgezin voor een vluchteling’ in Apeldoorn, waar al 20.000 aanmeldingen zijn binnengekomen, ook uit Zwolle. Daarnaast is het denkbaar om leegstaand vastgoed, al dan niet gemeentelijke panden, in te zetten om mensen tijdelijk te huisvesten.”
Artikel delen:
Reacties 345
 1. Hé groen links, waarneer gaan jullie je eens druk maken om zwollenaren in schrijnende situaties omdat ze lang op een huisje moeten wachten, laat ze zich gewoon inschrijven bij de woningzoeker en op hun beurt wachten net als ieder ander in deze maatschappij…. Iets met gelijkheid toch??


  ⚠️ Meld

 2. Die Zwollenaren in schrijnende situaties hebben het altijd nog een stuk beter dan mensen die vluchten van huis en haard vanwege een verwoestende oorlog.

  Komt nog eens bij dat er geen partij in Nederland is die zich niet druk maakt om de zwakkeren in de maatschappij.


  ⚠️ Meld

 3. Heel goed dat er onderzoek wordt gedaan naar de eventuele komst van een AZC. Zwolle is er groot en gastvrij genoeg voor. Ik ben onder de indruk van de manier waarop vluchtelingen afgelopen weekend in Duitsland werden onthaald. Hartverwarmend en wij kunnen dat ook. Sterker nog het is onze morele plicht om klaar te staan voor mensen in nood. En voor onze “eigen” mensen zijn voorzieningen genoeg. Misschien niet perfect, maar ze zijn er wel.


  ⚠️ Meld

 4. Klopt, Leonardo. Al gaat ‘plicht’ wel ver. Je zegt er overigens iets cruciaals bij ‘mensen in nood’. Dan vallen er nogal wat af. Koerden verkeren niet in nood, Irakezen evenmin. Syriers zitten wel zwaar in de shit, moeten we wat aan doen. Waarbij we ons tegelijkertijd moeten realiseren dat we een hoop aanhangers binnenhalen van de religie die werledwijd voor ellende zorgt. Ben er bepaald niet gerust op…


  ⚠️ Meld

 5. @jesse dat je even niet zoveel nieuws hoort uit ‘Koerdistan’ (Turkije/Irak) en Irak betekend niet dat het daar nu ineens veilig is. Nog steeds is daar dagelijks stront aan de knikker.


  ⚠️ Meld

 6. En wat te denken dat volgens een krant de helft van de vluchtelingen uit inwoners van de Balkan bestaat. De helft!!?? En de voetballertjes uit Afrika kunnen ook beter naar huis gaan. Ze komen hier bedrogen uit.


  ⚠️ Meld

 7. (…) Probleem is bijvoorbeeld dat omdat er te weinig huisvesting voor zogeheten statushouders beschikbaar is, deze mensen langdurig, soms jaren, in een asielzoekers­centrum doorbrengen. (…)

  Hier heeft GroenLinks een punt. Maar zoals zwollenaar88 ook al aanhaalt die “te weinige huisvesting” is niet alleen een probleem voor de AZC’s, maar van de hele samenleving. Er zijn te weinig sociale huurwoningen, maar inplaats van bij te bouwen verkopen de woningbouwverenigingen jaarlijks duizenden huizen. Dit is volgens mij de bron van de ellende. Hier moet wat aan gedaan worden. Hoewel lapmiddelen soms nodig zijn, moet de focus liggen op meer sociale huurwoningen!


  ⚠️ Meld

 8. Jasper: het is niet waar wat je zegt. In Turkije is bar weinig aan de hand (behalve de afgang van oranje. maar daar doel je niet op denk ik;)). Maar qua veiligheid is het daar prima, niet voor niets dat er zoveel toeristen heengaan.. Gastvrije mensen, media belichten de feiten over de Koerden wel heel eenzijdig. Koerden zijn een beetje het uitschot in Turkijke, gedragen zich ook zo en worden dus ook zo behandeld. Eigen schuld.


  ⚠️ Meld

 9. Mooi, ik hoop ook op een permanent Azc dan kunnen we gericht hulpverlenen. Wellicht een aantal Azc om wat meer spreiding over de stad te hebben. Kleinschalige woonbegeleiding oid van een paar woningen in een wijk ter bevordering van intergratie?


  ⚠️ Meld

 10. Laten ze daarom alles naar de klote gaan ( winkels gaat dicht, personeel wordt op straat gezet, lege gebouwen) zodat de panden leeg komen te staan dan kunnen ze die gasten daarin plaatsen… Begint te denken dat het van te voren al goed over nagedacht was..

  Hoe dan ook het wordt alleen maar erger en het wordt steeds meer meer en meer….  ⚠️ Meld

 11. Geert, zucht! Benieuwd wat jij doet als het hier oorlog is. Of je dan ook blij bent met gesloten grenzen en landen waar je niet terecht kunt.


  ⚠️ Meld

 12. Echte vluchtelingen kunnen geen vele duizenden euro’s/dollars aan smokkelaars betalen om hier te komen, in de landen waar ze vandaan komen is dit een veelvoud waard als dat dat hier is.

  Dan ook nog door andere Europese landen heen trekken om in Duitsland of Nederland terecht te komen…goh waarom zou dat nu zijn.

  Groen links zal ze wel een uitkering en huisje willen geven en ze ook de kans geven hun eigen geloof hier voort te zetten, want het zijn “echte” vluchtelingen toch ?  ⚠️ Meld

 13. @japser: klopt. In Zuid Oost Turkije is er gedonder met Koerden. En die maken het daar zelf naar dus geen greinthe medelijden. Als ze zich daar normal gedragen is er niets aan de hand. Als jij en ik ons hier misdragen, bomaanslagen plegen en soldaten doodschieten hebben we ook een probleem. Maar is het hier dan onveilig?


  ⚠️ Meld

 14. Ik twijfelde tussen Turks of Iranees. Heel veel mensen in Turkije en Iran praten zo over de Koerden. Terwijl ik in Koerdistan juist de andere kant van het verhaal hoor. Dat de Koerden na de dood van Saddam nog steeds “niet mogen bestaan” van de Turken. En dat de Koerden via politieke spelletjes van de Turkse overheid steeds meer opnieuw onderdrukt worden. Wanneer ik zelf in Koerdistan ben dan merk ik dat de Koerden maar behoefte hebben aan één ding: erkenning. Dat ze mogen bestaan op de wereld. Dat ze meetellen. Dat ze weer bij elkaar mogen horen.
  Je hebt het over niet-normaal gedragen van de Koerden. Los van de vraag “wat normaal is”, zou je ditzelfde ook over Turken kunnen zeggen, voor wie Koerden niet bestaan. Zodoende dat ik dit me af vroeg. 😉


  ⚠️ Meld

 15. @Hans: nee, ik ben Nederlander. Er zijn dus ook Nederlanders die niet klakkeloos met de meute meedenken en praten. Wat de Koerden willen is hetzelfde als bepaalde minderheden hier: zich beroepen op identiteit, rechten claimen, maar ondertussen niets toevoegen aan de maatschappij. En als ze hun zin niet krijgen de schuld aan anderen geven en de boel parasiteren, militairen omleggen en dat sort zaken. De turkse overheid gaat daar anders mee om dan de onze: aanpakken in plaats van ontkennen, buurtcoaches en theedrinken.
  Tja, ieder z’n aanpak.

  @1steJohn: wat is er suggestief aan mijn mening? Of bedoel je subjectief? En hoe is jouw werkelijkheid onderbouwd?


  ⚠️ Meld

 16. @ top. Lekker kortzichtig. Echte vluchtelingen hébben geen geld? In een oorlog wordt niet gekeken naar rijk of arm, je villa is niet bullet of bom proof. Als rijkere burger kun je je makkelijker verplaatsen maar nog steeds geldt dat je thuis onveilig bent en wanneer gevlucht je huis en haard hebt moeten achter laten. Veel te makkelijk oordeel je vanuit je veilige vinexwijkje. Jammer.


  ⚠️ Meld

 17. Wat betreft het “niets toevoegen aan de maatschappij” ben ik het niet met je eens Jesse. In Koerdistan mogen vrouwen weer onbedekt over straat, staan er kerken en moskeeën naast elkaar in dezelfde straat, is er een democratische vorm met eerste en tweede kamer en komt het op mij over als een groot lichtpunt, een oase, in het Midden-Oosten. De Koerden willen juist het Midden-Oosten veranderen, bijdragen aan een modernisering, gestoeld op Westerse maatstaven. In mijn ogen dus juist een zeer wenselijke toevoeging aan de maatschappij.
  Overigens hanteer ik zelf de witte vlag: ik heb zowel Turkse als Koerdische als Iraanse vrienden. Ik maak daar het liefst geen onderscheid in. En ik kan alleen maar praten over mijn eigen ervaringen.

  De kwestie die nu speelt met Turkije (en ook het door jou genoemde Telegraaf-artikel), is het typische spelletje van “wie begon eerder” en “oorzaak-gevolg”. De Koerden beweren dat van de Turken, de Turken beweren dat van de Koerden. Het door jou genoemde parasiteren en militairen omleggen geldt dan ook minstens even veel voor de Turken, afgaande op de feiten en de geschiedenis.

  Bedenk één ding: straks gaat IS in Nederland ook tot concrete actie over. Dit kan een kwestie zijn van maanden tot een jaar of 2.
  De Koerden zullen ons dan onvoorwaardelijk bij staan in de strijd tegen IS. Niet alleen omdat wij en de Koerden IS als gemeenschappelijke vijand hebben, maar ook omdat de Koerden voor dezelfde relatief Westerse maatstaven en progressie staan als waar onze cultuur al enkele honderden jaren aan gebouwd heeft. Persoonlijk zou ik dit koesteren.


  ⚠️ Meld

 18. @Hans: jij schetst een wel heel positief beeld over de Koerden. Maar prima, daarover Mogen we van mening verschillen. Je laatste alinea is interessant: de IS-dreiging die we op dit moment nog verder aan het importeren zijn. Het is verbazingwekkend en beangstigend hoe zeer de nederlandse overheid hiervoor haar ogen sluit. Is het niet de primaire taak van een overheid om haar eigen volk te beschermen? En wat doen we? Onder de noemer: ze lopen gevaar’ importeren we duizenden heren die aanhanger zijn van de meest gewelddadige, intolerante en gevaarlijke religie die bestaat. Wie loopt er nu eigenlijk gevaar?


  ⚠️ Meld

 19. Ik schreef tijdje geleden dta we in Zwolle een AZC krijgen en ja hoooooooooooorrrrrrrr die komt ook binnenkort!

  Ik ben alleen benieuwd of de GroenLinks raadsleden zich ook gaan bezig houden met de “vluchtelingen” in Zwolle hun 1x p.w naar huis nemen gezellig aan de tafel met zijn alle en dat geldt trouwens ook voor andere partijen vvd,pvda…  ⚠️ Meld

 20. Bericht door top, op 7 september 2015 14:25
  Echte vluchtelingen kunnen geen vele duizenden euro’s/dollars aan smokkelaars betalen om hier te komen, in de landen waar ze vandaan komen is dit een veelvoud waard als dat dat hier is.

  Wat een onzin zeg. Syrië was een goed ontwikkeld land. Duizenden euro’s is voor velen geen probleem, zeker niet als je al je spullen verpatst. En daarom hebben ze dus ook alleen maar de kleren rond hun lijf en de spullen in hun zakken.


  ⚠️ Meld

 21. Ik hoop dat de mensen de link van Wegkijken-is-een-keu, 12:37
  niet te makkelijk aan voorbij gaan.
  Filmpjes van vluchtelingen die roepen dat als ze de wapens hebben Europa aan de beurt is, zijn er ook te vinden.
  Hoop dat de verenigde landen snel een eind maken aan de terreur en iedereen weer snel naar huis kan.
  Want ik denk toch dat iedereen dat wil.


  ⚠️ Meld

 22. Gatver. … Ik ben heel coulant geweest en ook heel lang..

  Afgelopen weekend in een kroeg in de voorstraat.. Ik werd tot 4 maal toe betast. Weggeduwd die vent. Toen zag ik de hand van die vent naar een vriendin van me gaan, later bleek naar haar tasje op bil hoogte. Ik heb die vent een klap gegeven en hem uitgefoeterd. Toen werd ik Door de beveiliging gezocht.. duidelijk verteld dat ik het was die van me af sloeg. Later is die jongen eruit gegooid.. was een vies pleuris volk.. profiteurs van de goedheid.. laffe herders.. Die niet durven te vechten voor hun eigen land maar het een ander laten oplossen..

  Bovenstaande is maar 1 van de zoveel voorbeelden die ik als dame van 26 jaar heb meegemaakt..


  ⚠️ Meld

 23. Inderdaad Bernhard. Het lijkt een complot theorie maar er zijn wel degelijk machten die belang hebben bij en aansturen op oorlog en daar zelfs hun politieke marionetten voor gebruiken. Bizar maar waar helaas. Nederland is trouwens 1 van de grootste wapen exporteurs ter wereld!!


  ⚠️ Meld

 24. En als wij zelf uit Nederland willen vluchten, waar moeten wij in godsnaam dan zelf naar toe?
  We zijn compleet doorgeslagen in onze vluchtelingen opvang en toelating!
  We halen de oorlogen en IS zelf naar binnen en we heten ze hartelijk welkom! Bizar dit!!!!


  ⚠️ Meld

 25. We redden mensen van de oorlog en IS.

  Gelukkig is het deel dat niet wil helpen klein. Helaas wel erg mondig waardoor de groep groter lijkt.


  ⚠️ Meld

 26. @Jasper: Makkelijk scoren met zulke uitspraken.

  Niemand, maar dan ook niemand is tegen HULP. Net als niemand tegen vrede en veiligheid is. Het is de manier waarop.  ⚠️ Meld

 27. Bericht door Japser, op 7 september 2015 22:40
  We redden mensen van de oorlog en IS.

  Gelukkig is het deel dat niet wil helpen klein. Helaas wel erg mondig waardoor de groep groter lijkt.

  Het deel wat niet wil helpen lijkt anders tamelijk groot: AFA, de VARA opinie website, NRC af en toe, partijen als PvdA/GroenLinks, enzovoort. Extreem-links gedachtengoed werkt de komst van IS en dus oorlog in de hand. Die groep lijkt minstens even groot en mondig.. niet onderschatten dus.


  ⚠️ Meld

 28. De gemeente Zwolle verwacht volgende maand bekend te maken welke locaties zich lenen voor een permanent asielzoekerscentrum in de stad.

  Het onderzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers hiernaar is afgerond.

  Dit liet burgemeester Henk Jan Meijer gisteravond weten naar aanleiding van vragen van GroenLinks.


  ⚠️ Meld

 29. Bericht door MarloesB, op 7 september 2015 22:35
  En als wij zelf uit Nederland willen vluchten, waar moeten wij in godsnaam dan zelf naar toe?

  Amerika?
  Zal nog een hele uitdaging worden om met krakkemikkige bootjes de Atlantische oceaan over te steken…

  Of als we juist moeten vluchten voor de Amerikanen kunnen we misschien richting Rusland. Of toch Siërra Leone. Je weet het niet hé.  ⚠️ Meld

 30. Jaja mensen ik had het toch al lang geleden voorspeld… je hoeft geen helderziende te zijn als je goed nadenkt wat de gevolgen van dat goed bedachte/uitgedachte oorlog konden zijn….

  Wat nu??
  Die vluchtelingen stroom kun je zolang je de kont van Brussel blijft likken niet meer stoppen..

  Er zijn drie opties:::
  1- Blijven ij EU de bevelen volgen wordt vanuit Brussel en blijven duizenden gasten ontvangen
  2- Uit dat kl.. EU stappppppppen en eigen beleid gaan voeren waardoor we zelf bepalen hoe en wat en waardoor stroom minder wordt.. regels strenger maken en de procedures aanpassen..
  3- Uit EU, uit Euro, grenzen dicht en let maar dan op veel landen zullen ons volgen en dan zal het anders gaan….  ⚠️ Meld

 31. “duizenden mensen liegen bij een generaal pardon” vandaag in het nieuws. Schandalig, leeftijd klopt bijvoorbeeld niet met het gezin wat ze over willen laten komen. Nu willen al deze zgn vluchtelingen alleen maar naar Duitsland, geen enkel ander land willen ze blijven. Dat scanderen alleen al. Als je uit een land wilt vluchten vanwege de oorlog en ellende ben je in mijn ogen toch al blij dat je daar weg bent. Welk land ook, veiligheid staat dan toch voorop lijkt mij. Ik neem aan dat op Prinsjesdag al die bezuinigingen op de zorg hier ook wel teruggedraaid kunnen worden zolang er zoveel geld is voor al deze mannen waar alles voor geregeld word en de zwakkeren, ouderen tussen wal en schip raken. Van hulp afhankelijk zijn. Ook maar 1 of twee keer in de week gewassen worden bijvoorbeeld. Als ik met werken mag stoppen, ben ik rond de zeventig. Dan bestaat de A.O.W allang niet meer vrees ik. En pensioen opbouwen is er allang haast niet meer bij. Al de sociale voorzieningen zijn dan wel verdwenen tegen die tijd. Dikke ikke, zoals sommige figuren hier, denken alleen aan maar hun zelf met een goed pensioen of goed betaalde baan. Makkelijk l#llen. Als je zoals Arie Slob vraagt die opriep om vluchtelingen op te nemen in, je eigen huis, gaat u dat zelf ook doen? krijg je als antwoord “nee , mij n huis is te klein daarvoor…


  ⚠️ Meld

 32. @Jasper
  Het deel wat niet wilt helpen is groter dan je denk. Maar omdat je eigen mening geven tegenwoordig bijna gelijk staat aan racisme, als je tegen bent, is men erg voorzichtig tegenover.

  Ik ben voor hulp maar tegen de manier waarop. Waarom willen zoveel mensen perse naar Nederland, Duitsland of Oostenrijk? Waarom is een veilig land als Hongarije, Griekenland o.i.d. niet goed genoeg voor een vluchteling?
  Ik denk omdat men op deze manier een makkelijke weg heeft gevonden naar het rijke westen. Profiteren van de omstandigheden omdat Europa alle deuren wagenwijd open zet. Mocht straks de pleuris hier uitbreken dan heb je het te danken aan de hoge heren in Brussel.


  ⚠️ Meld

 33. Als je vlucht, vlucht je naar de beste plek. Dan blijf je niet op een plaats die de mensen van de EU een jaar terug er wilden uitlokken omdat ze teveel schulden hebben. Net zoals veel mensen de erbarmelijke toestanden in de kampen in Turkije en Libanon ontvluchten.

  En zo te zien hebben de meeste mensen geen enkel probleem om zich asociaal op te stellen.


  ⚠️ Meld

 34. Als klein jongetje hoorde ik vroeger( jaren 80 ) het komt steeds dichterbij. Terrorisme, aanslagen, vluchtelingen, geloof, etc etc.
  Ik dacht ach laat die oude volwassenen maar kletsen. Dat valt allemaal wel mee. Anno 2015 staat zelfs zwarte piet al ter discussie en zijn we in rap tempo op weg een 3e wereldland te worden. Fortuijn was het die zei dat het land ziek was. Nou ik kan je vertellen dit land is dood en dood ziek. Het is 1 grote zieligheidsindustrie, er word gegraaid, niet meer geluisterd naar de eigen bevolking etc etc. Het enige wat er in Nederland nog moet gebeuren is Danny blind minister president maken. Zoals Teeuwen zo mooi zegt: we gaan in 1 rechterl lijn naar de dood. Is en andere terreur groepen hebben de naïeve en slappe Europeanen al op de rug. Nog even beste mensen en ww3 staat op het punt van beginnen. Nostradamus zei het al.


  ⚠️ Meld

 35. @japser: als je vlucht doe je dat omdat je en dat van je dierbaren leven gevaar loopt. Al vreemd genoeg dat er zo opmerkelijk veel alleen staande mannen op de vlucht zijn, maar dat terzijde. Het laatste wat je als echte vluchteling doet is het begrotingstekort van een land analyseren en het feit of ze al dan niet uit de euro geflikkerd worden. Je wil onderdak en weg van de ellende. Wat kan jou het dan schelen of het Turkije, Libanon, Frankrijk of Hongarije is? Als het zo belangrijk is om in Duitsland, Zweden of Nederland te belanden speelt er iets anders: economische motieven. Persoonlijk vind ik het van de zotte om onze grenzen daarvoor open te stellen!


  ⚠️ Meld

 36. eigenlijk ook van de zotte dat wij de mogelijkheden hebben om overal heen te vliegen waar we willen, te werken waar we willen, op vakantie te gaan waar we willen en dat wanneer je eigen land in oorlog is al deze dingen komen te vervallen en je aangezien wordt als parasiet.


  ⚠️ Meld

 37. Zwolle2, Nederland een derdewereld land aan het worden? Waar haal je het vandaan? We zijn rijk, steenrijk. We leven in vrijheid, we kunnen zeggen wat we denken en vinden en we hebben een goed functionerende democratie. Er zijn media en politici die grossieren in one-liners met allerlei doemscenario’s, jij bent daar kennelijk gevoelig voor. De problemen ten tijde van de tweede wereldoorlog waren veel en veel groter, vlak daarna ook. Het wordt hier echt niet zomaar oorlog en vluchtelingen moeten geholpen worden, klaar. Wij kunnen het recht op vrijheid en geluk niet opeisen, dat is je reinste kolder. Laat je niet bangmaken. Daarmee zeg ik niet dat er niets kan gebeuren, gekken stop je niet. Nergens, dat is iets waar we mee moeten leven, maar dat is altijd zo geweest. Toegeven aan angst is juist datgene wat die gekken willen. Leef je leven en geniet daarvan.


  ⚠️ Meld

 38. En Leonardo,je moet helemaal niet aankomen met het argument dat je mag zeggen wat je wil
  Als je hier op weblog vindt dat al die lui moeten opdonderen (waar ik voor de volle honderd procent achtersta),wordt je meteen geblokkeerd!!!! Nou jij weer!!!


  ⚠️ Meld

 39. Zet dat ding maar neer achterin Stadshagen of Zwolle-Zuid, in ieder geval een flink eind van het centrum want anders begint de stichting HUDS weer te klagen… 😛


  ⚠️ Meld

 40. Lenoardo,
  Jouw stelling: “We leven in vrijheid, we kunnen zeggen wat we denken en vinden en we hebben een goed functionerende democratie”

  Waar HAAL je dit vandaan? Als je kritisch bent naar bepaalde bevolkingsgroepen ben je een racist, als een meerderheid klaar is met Brussel en de euro doet de politiek niets, als een referendum dreigt slaat de paniek toe, en dat noem jij een prima functionerende democratie? En wij een steenrijk land? Wel eens in vezorgingshuizen geweest? In achterstandswijken rondgelopen? Gesproken met een bejaarde die alleen AOW heeft? Aan hen ook het advies gegeven het leven te leven en ervan te genieten? Haal je kop uit het zand en doe je enge roze bril af. Tenzij dat te confronterend is, kruip dan maar snel bijeen met je PvdA en D66 vriendjes.


  ⚠️ Meld

 41. Richard Grafhorst, niet alles wat je denkt moet je ook zeggen. Hier gelden huisregels, daar heeft iedereen zich aan te houden en de door jou aangehaalde uitspraak is onbeschoft en leidt niet tot een fatsoenlijke discussie. Snap je dat?


  ⚠️ Meld

 42. Bericht door jesse, op 8 september 2015 10:32
  Lenoardo,
  Jouw stelling: “We leven in vrijheid, we kunnen zeggen wat we denken en vinden en we hebben een goed functionerende democratie”

  Waar HAAL je dit vandaan? Als je kritisch bent naar bepaalde bevolkingsgroepen ben je een racist, als een meerderheid klaar is met Brussel en de euro doet de politiek niets, als een referendum dreigt slaat de paniek toe, en dat noem jij een prima functionerende democratie? En wij een steenrijk land? Wel eens in vezorgingshuizen geweest? In achterstandswijken rondgelopen? Gesproken met een bejaarde die alleen AOW heeft? Aan hen ook het advies gegeven het leven te leven en ervan te genieten? Haal je kop uit het zand en doe je enge roze bril af. Tenzij dat te confronterend is, kruip dan maar snel bijeen met je PvdA en D66 vriendjes.

  Ik zeg niet dat je een racist bent als je onderbouwde kritiek op bepaalde bevolkingsgroepen hebt. Dat ik het er dan wellicht niet mee eens ben is een ander verhaal.

  Vraagje; Hoe weet jij dat een grote meerderheid tegen de Europese Unie is? Hoe kom je aan die wijsheid? Volgens mij is de meerderheid voor en dat vind ik logisch, gezien het welvaartsniveau en de vrede en veiligheid in de EU. Nee, de EU is niet perfect, maar wat is het alternatief?

  Ja, wij zijn een steenrijk land, ik kom inderdaad in heel veel verpleeg- en verzorigingstehuizen. De situatie daar kan beter, daar heb je een punt. Maar in die instellingen zitten ook heel veel mensen die nooit meer iets van hun kinderen, kleinkinderen of andere familie horen. De mensen die werken in de zorg verdienen ons respect en wat mij betreft krijgen die ook meer geld. Zo schrijnend als jij het voorstelt is het niet.

  De gemiddelde bejaarde heeft het goed in Nederland, ook daar zijn uitzonderingen op en mensen die moeten leven van een kleine AOW hebben ook recht op allerlei toeslagen mbt huur en zorg. Kom daar in de derde wereld maar eens om.

  Ik heb geen roze bril, ben niet steenrijk, maar ik ben gelukkig in dit land, mag dat of maakt mij dat verdacht.

  Dan mijn vriendenlkring; In die kring zitten mensen die VVD, SP, PVDA, CDA en Groen Links stemmen, kan prima kan ik je melden. Vrienden die op de PVV stemmen wil ik niet.

  Prettige dag verder en reageer wat minder opgefokt ajb, dat is ook beter voor je hart.


  ⚠️ Meld

 43. grappig dat wanneer mensen kritisch zijn zelf geen kritiek kunnen verdragen en zichzelf dan een underdog rol aanmeten al dan niet voorzien van clichés.


  ⚠️ Meld

 44. Snel voorstel voor asielzoekerscentrum in Zwolle

  De gemeente Zwolle en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn in een vergevorderd overleg voor een permanent asielzoekerscentrum in de stad. Volgende maand zal de locatie bekend worden gemaakt.

  Volgens burgemeester Henk Jan Meijer zal het niet lang duren voordat het college van B en W in Zwolle duidelijkheid geeft voor een permanent asielzoekerscentrum in de stad, vertelde hij maandagavond tijdens de raadsvergadering. ??We hebben nu ruim een jaar intensief contact met het COA en hebben ook gesproken over een reguliere azc in Zwolle.??

  Er zijn inmiddels al een aantal locaties verkend. Meijer: ??Daar is een quickscan op losgelaten. Een aantal locaties zijn daaruit overgebleven. Het COA heeft een haalbaarheidsonderzoek gedaan dat vorige maand is afgerond. Er is daarover bestuurlijk overleg geweest, waaruit een aantal vragen zijn gekomen. Die zullen een dezer dagen worden beantwoord. Begin oktober zullen we daar een besluit over nemen en half oktober komen we daarmee naar buiten, naar de raad en naar de samenleving.??
  ——
  Aantal locaties verkend/ Permanend AZC/ Half oktober meer nieuws
  Bron: http://www.Zwollenu.nl


  ⚠️ Meld

 45. Leonardo,ik zeg wat ik wil. We leven toch in een vrij land???
  Als je daar niet tegen kunt, stel ik voor dat je hier vertrekt!!!


  ⚠️ Meld

 46. Oh Richard, je mag zeker zeggen wat je wil en ik ga hier niet weg. Ik maak de regels niet op WLZ. Dus voor klachten moet je je bij hen zijn en niet bij mij.


  ⚠️ Meld

 47. Even voor de goede orde Leonardo,jij vindt dat ze mogen blijven, ik vindt dat ze weg moeten. Vertel mij dan eens waarom ik onbeschoft ben!!
  Alleen omdat mijn mening jouw niet aanstaat??? Zielig mannetje


  ⚠️ Meld

 48. Blokker gaat twee winkels in Zwolle sluiten, dus komt meer ruimte vrij.
  AZC op meerdere locaties want met de huidige toestroom kan het niet anders…
  CU in Zwolle roept Zwollenaren “vluchtelingen”in huisjes te nemen…
  Gekker moet het niet worden….
  Vraag voor CU…
  Gaan jullie persoonlijk verantwoordelijk zijn voor alles wat er mis zou gaan als er dingen mis gaan en gaan jullie ook voor de camera en tv reageren en uitleggen waarom dat gebeurt???


  ⚠️ Meld

 49. Dat geloof je toch niet br? Die komen echt niet in een lege blokker hoor..die moeten straks allemaal een woning hebben. De zwollenaar moet jaren reageren..maar hun niet hoor, en geloof me..ik heb er ervaring mee.


  ⚠️ Meld

 50. ik wil graag vluchtelingen in huis nemen. Heb een grote zolder en ze kunnen uitkijken op een grote eik. Ik zal ze vragen om een boek te schrijven over de reis en vooral voor wie ze vluchten, hoe het was in het thuisland en met welke redenen ze vluchten. Ik zal ze verstoppen achter een boekenkast. Zolang dit nog kan natuurlijk voordat ik voor hetzelfde volk als hen moet vluchten.

  De geschiedenis zal zich gaan herhalen….


  ⚠️ Meld

 51. dit kan toch zo niet mensen? kan er geen opvang worden geregeld in kampen of is de naam van de plaats niet politiek correct?

  Dan mijn vriendenlkring; In die kring zitten mensen die VVD, SP, PVDA, CDA en Groen Links stemmen, kan prima kan ik je melden. Vrienden die op de PVV stemmen wil ik niet.

  “maar ik ben tegen racisme en discriminatie” en wel mensen uitsluiten op politieke voorkeur.

  dat is wat er mis is met nederland: over iedereen een oordeel hebben en zelf te dom om de materie te begrijpen.


  ⚠️ Meld

 52. Vrienden die op de PVV stemmen wil jij niet Leonardo?
  Dat zegt dan ook alweer genoeg over jou. Je respecteert
  toch ieder zijn mening zeg je net? Dat is dan dus duidelijk
  niet het geval!


  ⚠️ Meld

 53. Annetjuh, de AZC’s zitten ook vol met mensen die daar allang een woning hadden moeten hebben, maar ook niet kunnen krijgen. Hetzelfde probleem. Als er genoeg woningen waren geweest hadden de AZC’s deze nieuwe toestroom wel aangekunt en was er geen noodopvang nodig geweest.

  Nee, het zijn de woningbouwverenigingen die gedwongen worden jaarlijks duizenden woningen te verkopen in plaats van bij te bouwen.

  Deze regering vindt kennelijk een wachttijd van negen jaar prima.


  ⚠️ Meld

 54. Als zelfs Denemarken al niet goed genoeg is voor deze vluchtelingen, en de politie ze tegen moet houden, omdat Zweden hun voorkeur heeft, dan weet ik het ook niet meer. Niets is blijkbaar goed genoeg voor deze figuren. De actie gisteren van RTL heeft zowaar twee ton opgebracht, nou, nou wat een geld. Zo begaan zijn de meeste mensen hier met het lot van deze vluchtelingen… volgens Leo zijn we rijk, zelfs steenrijk, tuurlijk joh vandaar ook al die zware bezuinigingen met name op de zorg. Zijn er ik weet niet hoeveel mensen hun baan kwijt geraakt onder andere in de thuiszorg. Strijden politie agenten en ambulance personeel al ik weet niet hoelang voor een betere c.a.o. die krijgen er geen rooie cent bij. Lopen mensen bij de voedsel bank enzovoort enzovoort. Nergens is zowat geld voor, maar wel voor deze gasten. Waar blijkbaar zowat geen enkel land goed genoeg is in hun ogen. Nee, doe mij dan maar de aanpak van Australië.


  ⚠️ Meld

 55. Annetjuh en e hoogendijk; ik bepaal zelf wie ik tot mijn vriendenkring reken en wie niet. Mensen die op de PVV stemmen mogen dat doen, maar ik vind dat een enge club. En de aanhangers van die club zijn nu niet bepaald de meest aardige en meevoelende mensen is mijn ervaring. Ik kan over het algemeen weinig sympathie opbrengen voor mensen die moslims haten, vluchtelingen haten etc etc. Dat mag ik volgens mij, net zo goed als jullie op de PVV mogen stem. Ik ontzeg jullie nergens dat recht.


  ⚠️ Meld

 56. @benjie een actie op maandagavond laat, natuurlijk levert dat nauwelijks wat op.

  En inderdaad vluchtelingen hoef je niet zelf op te nemen, daarvoor is het COA.


  ⚠️ Meld

 57. Ik bepaal zelf wie ik tot mijn vriendenkring reken en wie niet. Mensen die moslim zijn mogen dat doen, maar ik vind dat een enge club. En de aanhangers van die club zijn nu niet bepaald de meest aardige en meevoelende mensen is mijn ervaring. Ik kan over het algemeen weinig sympathie opbrengen voor mensen die niet-moslims haten en zich niet willen conformeren aan de westerse wereld etc etc. Dat mag ik volgens mij, net zo goed als jullie op de PvdA mogen stem. Ik ontzeg jullie nergens dat recht.

  Heb het aangepast zoals ik er over denk.


  ⚠️ Meld

 58. Als het kabinet binnenkort zou vallen dan weet ik haast wel zeker wat de grootste partij gaat worden. De PVV. Of je het nu leuk vind of niet. Al die mensen die denken dat het allemaal wel los loopt en er geen probleem mee hebben dat er een groot opvang centrum komt zou ik aanraden om eens met de bewoners van het dorp Oranje of Ter Apel te gaan praten hoe die het dagelijks ervaren. Stel je voor dat je bijvoorbeeld in Westenholte of Berkum woont en je krijgt er in 1 keer honderden nieuwe vooral mannelijke bewoners bij. Als er dan toch een locatie in Zwolle moet komen dan is de HESSENPOORT een mooie locatie, ruimte zat.


  ⚠️ Meld

 59. Letland,Litouwen,Estland willen niet aan dat smerige spel mee doen en verzetten zich flink tegen…..
  Bevolking is erg tegen en het is daar nu ver dat het misschien referendum moet komen….  ⚠️ Meld

 60. hessenpoort? daar zijn geen winkels met levensmiddelen en te ver lopen naar het centrum. Wie gaat het vervoer betalen, de burger? westenholte en berkum heeft die voorzieningen wel.

  pvv? er zal een partij komen die nog strenger en extremer is. ik ben benieuwd wat moscovicz gaat doen. En tegen islam of vluchteliingen is extreem rechts volgens sommige xenofielen en negrofielen.


  ⚠️ Meld

 61. Ik vind het nog niet z’n gekke suggestie, de Hessenpoort: mooi ruim opgezet daar, levensmiddelen en kleding kunnen gebracht worden. Hoeven ze er ook niet uit en heeft niemand er last van. Prima oplossing toch?


  ⚠️ Meld

 62. @ e. hoogendijck , je hebt daar wel de IKEA, ontbijtje kost daar maar 1 euro;) kunnen ze vast wel betalen van hun wekelijkse zakgeld. Openbaar vervoer hoeven ze niet te betalen, krijgen deze mannen vergoed. En anders gaan ze maar lopen als ze naar het centrum willen, via de A28 ben je er zo. @ Jasper dat de opbrengst zo laag was lag echt niet aan het tijdstip waarop het programma uitgezonden werd, zo laat is 21.30 uur niet. Denk dat de meeste mensen dachten bekijk het maar, betaal al genoeg voor deze lieden via de belasting. Waar denk je dat de COA al deze opvangkosten van betaald? Precies…


  ⚠️ Meld

 63. De Syrische vluchtelingencrisis waar de media over mekkert, is geen crisis. En de Syrische vluchtelingen waar zij zo voor opkomen, zijn vaak geen Syriërs of vluchtelingen. Namaak Syrische paspoorten zijn goedkoper dan de rechtschapenheid van een EU-politicus en gemakkelijker om aan te komen. Zo ongeveer iedereen die genoeg Arabisch spreekt om door de nauwgezette controle van een Europese bureaucraat te komen, kan met zijn twee vrouwen op sleeptouw hier naar toe komen en meedraaien op de carrousel van hun welvaartsstaat. Of op onze welvaartsstaat, die christelijke en joodse groeperingen betaalt om de islamitische terroristen van morgen naar onze dorpen en steden te brengen. En hun dankbaarheid zal net zo kort van duur zijn als onze budgetten.

  Het hoofd van een UNHCR-kamp noemde de Syrische vluchtelingen ⤽de moeilijkste vluchtelingen die ik ooit ben tegengekomen. In Bulgarije klaagden ze dat er geen banen waren. In Zweden trokken ze hun kleren uit om te protesteren dat het er te koud was⤝. In Italië wezen islamitische Afrikaanse ⤽vluchtelingen⤝ pasta af en eisten voedsel uit hun eigen land. Maar de wrede Europeanen, die de migranten ⤽mishandelen⤝, zetten een keuken op in Calais met geïmporteerde producten, gekookt door een Michelin chef-kok die het roer-gebakken konijn en de gehaktballen van lamsvlees die ze gewend zijn voor hen kookt. Er zijn ook oplaadstations voor hun mobiele telefoons, zodat de berooide vluchtelingen hun Facebook-accounts kunnen controleren. Dat moest worden gedaan, omdat de vluchtelingen in Italië grote stenen naar de politie gooiden, terwijl ze gratis wifi eisten. Dit is het smakeloze gevoel van het ⤽recht hebben op⤝ van de Syrische moslimvluchteling, dat de media verdedigen.


  ⚠️ Meld

 64. Ikea zal er blij mee zijn;)! Nee, het beeld dat ik erbij heb is een mooi ruim afgesloten terrein met wat stacaravans of loodsen incl. sanitaire voorzieningen erop waar echte vluchtelingen tijdelijk kunnen verblijven. Gaat niet ten koste van woonruimte en voorzieningen voor Zwollenaren, iedereen blij.


  ⚠️ Meld

 65. Fijn om te horen Leonardo dat mocht het nodig zijn jij een vluchteling in je huis opneemt. En dat kan zomaar is gebeuren als deze stroom vluchtelingen zo door gaat als nu het geval is. Laat je het even weten via WLZ als het zover is met een fotootje erbij? Geloof er namelijk geen snars van. En als je toch zo begaan bent met deze mannen, waarom nu niet alvast? En jouw mening over PVV stemmers raakt kant noch wal, daar zitten mensen tussen uit alle lagen van de bevolking, hoog en laag opgeleid. Alleen deze mensen komen er niet voor uit, omdat je dan gelijk voor racist uitgemaakt word.


  ⚠️ Meld

 66. Soms denk je, het domste is eruit.
  Maar nee hoor ! “Vrienden die op de PVV stemmen wil ik niet.”
  Het stemgedrag bepaald hier dus de vriendschap.
  Ik kan me dus niet voorstellen dat dit persoon ook maar 1 vriend buiten zijn Facebook account heeft.  ⚠️ Meld

 67. @De cock je draait het verkeerd om. Ik wil geen vrienden zijn met bepaalde mensen. Een eigenschap van dat soort mensen is bijvoorbeeld dat ze xenofoob, bekrompen en asociaal zijn en dus ook PVV stemmen.


  ⚠️ Meld

 68. @PeterZwolle

  Er komt een moment dat deze migranten hun eerste “euforie” te boven zijn en niet alleen over kleine dingetjes gaan zaniken.

  Dan zijn de woningen niet goed genoeg meer, wil men stages en banen (waarop de PvdA/D66/GL “positieve discriminatie” en gesubsidieerde banen zal bepleiten.)

  Meer en grotere moskeetjes (hier willen de golfstaten ineens wel hulp voor verlenen), met soms over straat jankende minaretten aan toe, islamitisch onderwijs, halal vlees etc. We kunnen (gesubsidieerde) haatimams nu al niet buiten de deur houden en weten al helemaal niet wat met ronselaars en radicalisering aan te moeten.

  En als klap op de vuurpijl hebben homo’s, Joden, onzedelijke geklede vrouwen het nakijken. Dan moeten er campagnes en straatcoaches komen met het idee die mensen even te veranderen.

  Erg voorspelbaar.


  ⚠️ Meld

 69. Precies @ Jesse. Helemaal zo’n gek idee niet Hessenpoort. Een leeg kantoorpand verbouwen tot woonruimtes kost minstens net zoveel geld. Misschien nog wel meer. Als alleen al het waterschap meer dan 17 miljoen euro nodig heeft voor het verbouwen van een bestaand kantoorpand dan lijkt mij dit een veel goedkopere oplossing. En iedereen tevreden ook niet onbelangrijk.


  ⚠️ Meld

 70. @japer: wanneer ben je xenofoob en wanneer kritisch? Wanneer ben je bekrompen en wanneer sta je ergens voor? Wanneer ben je asociaal en wanneer durf je keuzes te maken?
  En -minstens zo interessant- wat ben je eigenlijk als je zoals jij een D66 aanhanger bent?


  ⚠️ Meld

 71. @ de Cock. Helemaal eens met je reactie. “ik wil geen vrienden zijn met bepaalde mensen” wat een stomme opmerking Jasper, net alsof je vrienden, maatjes voor het uitzoeken hebt. Als vrienden respecteer je elkaars standpunten, meningen en voor keuren. Hoef je het altijd niet met elkaar eens te zijn als je een goeie band met elkaar hebt. Dan maakt het geen donder uit wat iemand gestemd heeft eens in de vier jaar normale wijze. Inhoudelijk voegen o.a Jasper en Leonardo niets toe, als mensen hier met goede argumenten komen en met andere tegen geluiden gaan ze daar niet op in. Nee, dan word je voor van alles uitgemaakt, dan ben je asociaal, bekrompen, racist, en niet te vergeten, PVV stemmer. En laten die nu toevallig tussen al de lagen van de bevolking zitten.


  ⚠️ Meld

 72. Vluchtelingen bashen, Geen Pvv vrienden, Nou je gooit het er wel allemaal uit Leo maar tot nu toe erg weinig inhoudelijks.
  Straks als al dat spul hier is gesetteld gaan ze alleen maar meer eisen.
  En dan zijn de poppen aan het dansen andere cultuur kunnen niet tegen kritiek gelijk op de achterste poten.En ook economisch heb je der niks aan want ze geven geen stuiver uit en sturen al het loof naar hun eigen land.Dus alleen maar minnen.Opvangen in de regio en niet hier.


  ⚠️ Meld

 73. benjie, ik ken turken, antillianen, indo’s en mensen met een universitaire achtergrond. Allen stemmen pvv dus dit zijn domme tokkies.

  fijn trouwens om je reactie te lezen. Evenals die van jesse, peterzwolle, kuffar, de cock, annetjuh etc.


  ⚠️ Meld

 74. @Hoogendijck: het Pechtold kunstje bij uitstek: mensen die kritisch staan t.o.v. islam, vluchtelingen en marokkanen als ‘dom’ of ‘racistisch’ wegzetten. Let op: de partij die haar mond vol heeft over tolerantie, gedogen en saamhorigheid laat die principes snel vallen als het andersdenkenden betreft. Vinden ze eng, anderen die concrete zaken benoemen en niet in algemeenheden blijven hangen.  ⚠️ Meld

 75. Nog even een geheugensteuntje voor de joopies hier.

  Even een paar jaar terug in de tijd.

  Merkel
  ‘De poging om een multiculturele samenleving op te bouwen en naast elkaar te leven, is mislukt, volkomen mislukt,’

  Cameron
  Het multiculturalisme in Groot-Brittannië heeft gefaald en maakt jonge moslims kwetsbaar voor radicalisering. Daarom moet er meer worden gedaan aan de bevordering van westerse waarden.

  Rutte
  Nadat vicepremier Maxime Verhagen (CDA) de multiculturele samenleving mislukt verklaarde, zegt nu ook premier Mark Rutte (VVD) dat ‘dit experiment is begraven’.

  Omdat het vorige experiment mislukt is, gaan we nu een nog groter experiment aan. Volkomen logisch.  ⚠️ Meld

 76. Ik geef me gewonnen, tegen zoveel rechts geschreeuw is geen kruid gewassen. Het ontaardt hier in allerlei persoonlijke aanvallen die inhoudelijke discussie volstrekt onmogelijk maken. Ik hoop dat de schreeuwende mensen hier zelf nooit in vergelijkbare situaties als de vluchtelingen van nu terechtkomen. En mocht dat wel zo zijn, dan hoop ik dat er landen zijn waar ze terecht kunnen.


  ⚠️ Meld

 77. Familie kun je niet kiezen, vrienden natuurlijk wel. En natuurlijk zitten er in alle lagen van de bevolking slimme-domme, sociale-asociale etc mensen. Waarom bevriend zijn met mensen met wie je niet globaal dezelfde waarden deelt? Daar moet wat mij betreft wel veel tegenover staan om de vriendschap in stand te laten.


  ⚠️ Meld

 78. @ Bentj, dat bericht over de foute nationaliteit klopt niet geheel. Het bleek niet om het meerendeel van de mensen te gaan, slecht een klein aantal. Check je bronnen!


  ⚠️ Meld

 79. En het mooie is dat die zogenaamde felle tegenstanders allemaal hun grote mond dicht hebben als hun de mogelijkheid geboden wordt om er iets tegen te doen. Allemaal hier het grootste woord maar bij een info avond blijven ze toch liever thuis.
  Dat Azc komt er gewoon en de borrelpraat blijft…


  ⚠️ Meld

 80. @ Dame, omdat je elkaar mag; omdat je samen veel (of iets) meegemaakt hebt; omdat hij/zij met een vriend(in) van je partner mee kwam; omdat hij/zij bij je eigen vriend(in) hoort; omdat je elkaar (onvoorwaardelijk) vertrouwt; vertrouwen over vrouwen en geld bijvoorbeeld; omdat je samen kunt “lezen en schrijven”; omdat je elkaar niet hoeft te zien om te weten hoe hij of zij reageert; omdat je een (velen ‘meer’) mensen om je heen nodig hebt bij wie je met alles terecht kunt; een lach en een traan kunt delen; omdat je vroeger al met elkaar speelde; omdat er een soort onzichtbare klik is; omdat niet alles benoemd hoeft te worden.

  Vind zoveel zielen, zoveel meningen juist mooi. Heb vrienden die heel anders denken dan ik. Heel anders stemmen ook. Ook wel die niet stemmen…tel ik

  omdat hij/zij met een vriend(in) van je partner mee kwam; omdat hij/zij bij je eigen vriend(in) hoort

  mee. Sommigen komen niet voor hun keuze uit. 1 stemt (hoort bij de net geciteerde groep) uitgesproken uitgeschreeuwd PVV (vond ik wel mooi in de discussies)…maar hij is uit ons gezichtsveld verdwenen.


  ⚠️ Meld

 81. @benjie er zijn gewoon mensen waar ik niet bevriend mee kan raken omdat ze op een dusdanige manier in het leven staan dat ik daar te weinig raakvlakken mee heb.

  Dat zijn bijvoorbeeld mensen die het liefst de rest van de wereld laten creperen als ze dat zelf meer rijkdom oplevert.


  ⚠️ Meld

 82. @Dick Hoe kun je iemand onvoorwaardelijk vertrouwen wanneer je niet dezelfde waarden deelt? Wanneer iemand mensen uit bepaalde bevolkingsgroepen stelselmatig veroordeelt zonder aanzien des persoons, hoe kun je dan bevriend zijn met zo iemand als je ook vrienden hebt uit die bevolkingsgroep? Voor mij zou dat voelen als verraad aan die laatste vriendschap.


  ⚠️ Meld

 83. @ Dame, globaal dezelfde waarden delen…het verschil met mensen uit deze groep

  omdat je elkaar mag; omdat je samen veel (of iets) meegemaakt hebt; omdat hij/zij met een vriend(in) van je partner mee kwam; omdat hij/zij bij je eigen vriend(in) hoort; omdat je elkaar (onvoorwaardelijk) vertrouwt; vertrouwen over relaties met vrouwen en geld bijvoorbeeld; omdat je samen kunt “lezen en schrijven”; omdat je elkaar niet hoeft te zien om te weten hoe hij of zij reageert; omdat je een (velen ‘meer’) mensen om je heen nodig hebt bij wie je met alles terecht kunt; een lach en een traan kunt delen; omdat je vroeger al met elkaar speelde; omdat er een soort onzichtbare klik is; omdat niet alles benoemd hoeft te worden.

  Vind “zoveel zielen, zoveel meningen” juist mooi. Heb vrienden die heel anders denken dan ik. Heel anders stemmen ook. Ook wel die niet stemmen.

  zit hem in een andere mening hebben; daarom een andere politieke keuze…dat doet bij ons niets af aan het feit dat we elkaar niet vertrouwen. Om het even zwart/wit te stellen … Jij zou dus ook geen vrienden uit VVD-kring kunnen hebben (egocentrisch; ieder voor zich, rijken steeds rijker) of uit (streng)-Christelijke kring…(abortus, euthenasie, CDA regeerde met de PVV, koopzondagen etc)?
  Zou je dus ook niet globaal dezelfde waarden mee delen. Komt over of alle mensen binnen je kringetje alleen te vertrouwen zijn. Vanzelfsprekend vertrouw ik al mijn vrienden. Jij mag ook vinden wat je vindt

  Voor mij zou dat voelen als verraad aan die laatste vriendschap.

  . Wij hebben het, onder vrienden, niet vaak over politiek; waardoor ik niet eens voor ieders politieke voorkeur mijn hand in het vuur durf te steken. Het interesseert mij eigenlijk ook niet tot nauwelijks. Als iemand zijn of haar politieke voorkeur voor zich wil houden (schiet mij zo niet iemand te binnen), mag dat evengoed als bijvoorbeeld “blanco” of “niet-stemmen”.

  Lijkt me lastig om uit te puzzelen wie wel acceptabel genoeg is. Net of mensen ik dat groepje wel absoluut te vertrouwen zijn en geen fouten (wat zijn dan weer “fouten”) maken.

  Bevriend zijn en, voeg er graag ‘houden van’ aan toe, kan wat mij betreft prima, ook héél dicht bij. Even met mensen met een andere mening, met mensen die andere keuzes maken in het leven….Het is hun leven. Ga zelfs verder: meerder “smaken” verruimt en kleurt mijn beeld op de maatschappij. Je kunt met andersdenkenden ook prima mooie discussies houden. Wie weet zelfs mensen andere inzichten meegeven Denk dat voor mij een gevaar van “in je eigen groepje” blijven hangen zou zijn dat ik kortzichtig zou worden. Heb het liefst een zo breed mogelijk wereldbeeld. Zal ook zéker niet snel op andere mensen neerkijken. Kun je wel leuke dingen doen met mensen met een niet passende mening of politieke voorkeur? Niet teveel dan, anders zal het wellicht op vriendschap lijken.

  Ook wel lullig voor jou, denk ik, als je jaren bevriend bent met iemand en dan pas kom je achter zijn politieke keuze die niet pas in jouw “globaal dezelfde waarden delen”. Is dat dan verraad? Misschien is het zelfs al verraad als hij of zij sowieso niet zo vroeg mogelijk zijn meningen en politieke voorkeur heeft gedeeld.
  Dit is allemaal nogal theoretisch. Schreef al

  omdat niet alles benoemd hoeft te worden.

  .
  Liefde en vriendschap gaat dit al ver te boven.
  En ieder zijn/haar theorie natuurlijk; wie ben ik om daarover te oordelen… Laat ieder lekker bevriend zijn met wie hij/zij wil.

  ==================

  Heb dit “be- en veroordelen” van andermans vriendschappen wel gehad eigenlijk. Past ook absoluut niet op dit topic…

  On-topic Abbott gaat 12.000 extra vluchtelingen extra opnemen. Bovenop het aantal van 13.750 dat ieder jaar wordt opgevangen. en de luchtaanvallen op IS zal verhevigen. Lees overal Australië als voorbeeld van omgaan met vluchtelingen en die situatie rond IS?

  Gemeente Hilversum (en de regio Gooi en Vechtstreek) gaat 1800 vluchtelingen opvangen

  Rotterdam, voorlopig? Door “De Leefbaren” nixxx.

  Interessante cijfers

  Hier in Zwolle, voorlopig maar wachten op dit

  De gemeente Zwolle en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn in een vergevorderd overleg voor een permanent asielzoekerscentrum in de stad. Volgende maand zal de locatie bekend worden gemaakt.

  Aantal locaties verkend/ Permanend AZC/ Half oktober meer nieuws  ⚠️ Meld

 84. DE demagoog bij uitstek: Fransje Timmermans. Met z’n gejank na de MH 17 ramp, veel tranen geen daden. Daarnaast: een europarlementarier die wel even gaat uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt??? Als er 1 groep is die volledig buiten de realiteit staat zijn het de leden van het Europees Parlement wel. Volstrekt ongeloofwaardige zelfprofilering van een narcist.


  ⚠️ Meld

 85. @ jesse, wie wou jij anders dan de Europese Commissie de leiding (regie) en coordinatie geven als het om verdelen van vluchtelingen gaat in Europa? …reken er op dat dat nog niet gaat meevallen!

  Heb jij een alternatief voor de Europese Commissie als je het Europese Parlement nixxx vindt?

  Frans is, of je het nu leuk vindt of niet, Eerste vicevoorzitter
  van de Europese Commissie. Junker voorzitter en die kwam net hier mee[/url]

  Gejank na MH17? Wat mankeerde er aan zijn speech; wat had hij moeten doen als de daden ontbraken? Veel tranen?…Je vond dat er meer gelachen en gejubeld had moeten worden?

  Vind wel dat politici (zonder uitzondering) zich nogal vaak (gepast en ongepast) profileren. Vind sommigen (veel?) ook narcistisch gedrag vertonen.
  Maar ongeloofwaardig? Waar zit em de leugen dan?

  Jij vindt het nodig Frans’ naam te verkleinen en hem een demagoog te noemen.
  Demagogie

  is een manier om de luisteraar van een onwaarheid te overtuigen door een beroep te doen op het “gezond verstand” en de “logica” van een persoon. Demagogie is iets anders dan het verkondigen van leugens. Iemand die demagogie bedrijft zal niet direct onwaarheden naar voren brengen. Men zal er wel naar streven de luisteraar die er niet op bedacht is zelf naar een bepaalde conclusie te leiden. Zo kan de demagoog diens publiek naar de hand zetten.

  OEPS JESSE, NU KOMT HET:
  Iemand bedrijft ook demagogie wanneer men diens onware uitspraken niet met redelijke argumenten kan weerleggen.

  Jij bent schijnbaar tegen:
  Frans
  de Europese Commissie
  opvang vluchtelingen: ook?

  Hoe had jij willen zien dat er met die mensen wordt omgegaan?


  ⚠️ Meld

 86. Jesse, kom eens met inhoudelijk kritiek op mensen zoals dhr. Timmermans die in in week meer presteren dan jij in je hele leven. Die man staat ergens voor en heeft ons land, samen met de voltallige regering uitstekend vertegenwoordigd ten tijde van de ramp met de MH17. Het is zijn verantwoordelijkheid om nu met de vluchtelingencrisis stelling te nemen en naar oplossingen te zoeken. Al vind ik wel dat het tempo wat de besluitvorming omhoog mag, want dit gaat nergens meer over. Gemeentes in Nederland en landen als Duitsland, Engeland en Oostenrijk tonen meer daadkracht dan de top van de EU. Dat is jammer en ongewenst, ik pleit ervoor om de europese subsidies van landen als Hongarije voorlopig te bevriezen, als ze niet meedenken en meewerken aan een oplossing voor het vluchtelingenprobleem. Die landen stonden vooraan om lid te worden van de EU en hebben dankbaar de vele miljarden aan Europese subsidies geïncasseerd toen ze lid werden, maar in Europa gaat niet alleen om de lusten, maar ook om de lasten.


  ⚠️ Meld

 87. Wat een geblaat hier. Die mensen moeten worden opgevangen en er moet een structurele oplossing komen hoe dit te doen als het toch nog drie jaar doorgaat.
  Ja ik ben rechts maar ook mens


  ⚠️ Meld

 88. Leonardo: jij hebt zo te lezen nogal een hoge pet op van onze Frans. Hij zou namelijk veel presteren (meer in een week dan ik in mijn hele leven, volgens jouw zoals gebruikelijk goed onderbouwde analyse). Je schrijft dat Fransmans ons uitstekend vertegenwoordigd heeft. Mooi.
  Maar eh….WAT heeft hij dan precies bereikt? Wat maakt zijn optreden nu exact uitstekend? Zijn er inmiddels daders gevonden? Zijn er daders gearresteerd? Zijn er daders berecht? Of is het meer ‘mooie woorden, veel verhaal en emotie maar zero daadkracht? Ik denk dat jij iemand bent die met een brok in z’n keel zat toen Frans huilie huilie ging doen. Veel emotie, selectieve verontwaardiging en weinig concrete daden. Tja, dat spreekt mensen zoals jij meestal enorm aan.
  Je schrijft dat Fransje stelling moet nemen en oplossingen moet zoeken: helaas, dat wordt’m niet. Veel verder dan ‘we moeten het met z’n allen doen en de vluchtelingen omarmen’ zal hij niet komen. Maar waarschijnlijk vind jij dat alleen al een prachtig resultaat….


  ⚠️ Meld

 89. @Dick: het ongeloofwaardige van onze Frans is dat hij als een klein kind staat te stampvoeten en te janken als er een vliegtuig neerstort, maar dat we nu ruim een jaar verder nog geen ruk opgeschoten zijn. Kortom: Frans bespeelt het gevoel van de emotioneel gevoelige tv-kijker (zoals dat klapvee boven de viaducten, genant!), maar bereikt daarna helemaal NIETS. DAT maakt hem ongeloofwaardig. Net zo ongeloofwaardig als Juncker die z’n ogen sluit voor de bedreigingen die hier binnenkomt. Nee, daar moeten we onze ogen voor sluiten. Tuurlijk, net doen alsof het er niet is. En Fransje knikt en buigt mee. Zoals gewoonlijk.


  ⚠️ Meld

 90. @ Jesse, volgens mij kan Frans nixxx doen aan voortgang van het onderzoek de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) zou het volgens de link van de rijksoverheid moeten doen. De blackboxen zijn dus in Engeland voor onderzoek.

  Misschien zie je nu: ongeloofwaardige, stampvoeten en te janken & geen ruk opgeschoten alsmede je eerder genoemde; kinderachtig van stijllozigheid “huilie huilie doen” (aan Leonardo 11:17) in een ander daglicht. Anders maar niet.

  Politici spelen altijd in op emotie. In het geval van de MH17 waren die (althans veruit de meesten) gedeeld met zo goed als heel NL. Behalve o.a. jou dus.

  zoals dat klapvee boven de viaducten, genant!

  Zou het ook niet gauw doen. Of zoals bij Hazes (in een bomvolle ArenA Hoe pakkend Hazes ook was en hoe mooi de ArenA of bij professor Pim die ook gewoon aansprekende dingen zei en deed (Republikein en lid van de PvdA was ), maar absoluut mijn man niet.
  Aan mij is die comedy en overdreven “kijk ons eens-parade” absoluut niet besteed.

  Ben er wel van overtuigde dat Juncker en Frans zo snel mogelijk een regeling voor de opvang van vluchtelingen willen hebben. Wat mij betreft liever vandaag dan morgen. Helaas bestaat de Europese gemeenschap niet louter uit landen als Duitsland en Nederland….hopen dat er zo snel mogelijk een regeling komt voor deze hulpbehoevende mensen. Volgens mij is het onmenselijk om je medemens te laten verrekken.

  Vind dit toch wel getuigen wil om er samen uit te komen:

  Hieronder een overzicht van enkele maatregelen die commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in Straatsburg aankondigde in zijn State of the Union.

  – 120.000 mensen die asiel hebben aangevraagd in Italië (15.600), Griekenland (50.400) en Hongarije (54.000) worden herverdeeld over de andere EU-landen. Die mogen niet weigeren, anders krijgen ze een boete. Voor Nederland gaat het om 7.214 mensen. De aantallen zijn gebaseerd op onder meer de omvang van de bevolking, het nationaal inkomen, het aantal asielaanvragen en het werkloosheidspercentage. Dit komt boven op de 40.000 vluchtelingen waarover in juli werd besloten, maar aan die herverdeling konden landen vrijwillig meedoen.

  – De EU stelt 780 miljoen euro beschikbaar voor de herverdeling. Lidstaten krijgen 6000 euro per opgenomen asielzoeker. Alleen vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Afghanistan komen in aanmerking.

  – De asielaanvragen van mensen uit de Balkan en Turkije moeten versneld worden behandeld zodat ze na afwijzing van hun verzoek direct kunnen worden teruggestuurd naar hun land. Op een lijst met zeven ‘veilige landen’ staan vooralsnog Albanië, Macedonië, Bosnië, Kosovo, Montenegro, Servië en Turkije. Dit moet de asielsystemen ontlasten.

  – Andere maatregelen om terugkeer van asielzoekers te versnellen.

  – Een noodfonds moet de landen rond de conflictgebieden in de Sahel, Tsjaad, Eritrea en Noord-Afrika ondersteunen om instabiliteit tegen te gaan. Dat moet de migratiestroom indammen. In het fonds wordt 1,8 miljard euro gestort, de lidstaten leveren een extra bijdrage.

  – Opvangcentra in lidstaten waar de meeste vluchtelingen aankomen.

  – Meer inspanningen om de conflicten in Libië en Syrië te stoppen en onderhandelingen met omringende landen om opvang in de regio te bevorderen.

  – Juncker riep de Europese ministers van Justitie op de voorstellen aanstaande maandag goed te keuren. Zij komen dan bijeen in Brussel  ⚠️ Meld

 91. @benjie er zijn gewoon mensen waar ik niet bevriend mee kan raken omdat ze op een dusdanige manier in het leven staan dat ik daar te weinig raakvlakken mee heb.

  Dat zijn bijvoorbeeld mensen die het liefst de rest van de wereld laten creperen als ze dat zelf meer rijkdom oplevert.

  Bericht door Dame, op 8 september 2015 23:08
  @Dick Hoe kun je iemand onvoorwaardelijk vertrouwen wanneer je niet dezelfde waarden deelt? Wanneer iemand mensen uit bepaalde bevolkingsgroepen stelselmatig veroordeelt zonder aanzien des persoons, hoe kun je dan bevriend zijn met zo iemand als je ook vrienden hebt uit die bevolkingsgroep? Voor mij zou dat voelen als verraad aan die laatste vriendschap.

  ” Zeg: “O gij ongelovigen, Ik bid niet aan, wat gij aanbidt,
  Noch wil ik aanbidden, wat gij aanbidt,
  Nogmaals gij wilt niet aanbidden wat ik aanbid.
  Derhalve voor u uw godsdienst en voor mij mijn godsdienst”

  En Allah zegt: Doodt die niet geloven in Allah en het Hiernamaals en die niet verboden houden wat Allah en Zijn Boodschapper verboden hebben verklaard en zij de godsdienst van de waarheid niet als godsdienst nemen soerat At-Tawba 29″

  soera 9, vers 29: ⤽Bestrijd diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.⤝

  soera 9, vers 5: ⤽??dood dan de afgodendienaren waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

  En deze natuurlijk van de turkse president Erdogan:

  Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.

  Geef maar af op de pvv’er en omarm de islamiet in ons land. Veel plezier ermee en niet gaan janken als je kinderen en kleinkinderen niet in de vrijheid kan leven zoals jij, je vader, je opa.

  Je zult wel denken: angst, haatzaaien en niet de werkelijke wereld. Totdat je ermee te maken krijgt en dan is het te laat….


  ⚠️ Meld

 92. Hahaha, het aloude moslims zijn slecht smoesje.

  Er is gewoon een luid groepje Nederlanders dat hun rijkdom pertinent niet wil delen. Dat was tijdens de 1ste wereldoorlog al, toen de Belgen niet welkom waren, en dat groepje is er nog steeds.

  Gelukkig een minderheid.


  ⚠️ Meld

 93. @japser: tuurlijk, lach je het probleem weg. En bestempel het effect van de islam op wereldvrede, en geweld maar als smoesje. Toch vervelend dat er steeds weer dat ene ding is dat jouw wereldbeeld verstoort: de realiteit!

  Mijn rijkdom wil ik best wel delen. Sterker nog, doe ik al.
  Maar dat is heel iets anders dan veiligheid en leefbaarheid inleveren. En of het een minderheid is die dat ook niet wil? Ik ben benieuwd naar je onderbouwing en telling, maar denk dat je opnieuw de plank misslaat.


  ⚠️ Meld

 94. Bericht door Japser, op 9 september 2015 13:03
  Hahaha, het aloude moslims zijn slecht smoesje.

  Er is gewoon een luid groepje Nederlanders dat hun rijkdom pertinent niet wil delen. Dat was tijdens de 1ste wereldoorlog al, toen de Belgen niet welkom waren, en dat groepje is er nog steeds.

  Gelukkig een minderheid.

  Zolang je alle islamieten op één hoop gooit en niet het onderscheid kan maken tussen de verschillende stromingen zoals in het christendom, dan is een discussie niet mogelijk.

  De islamieten die deze kant op komen en meer dan de helft wat hier al leeft, gelooft heilig in de quotes. Want ze behoren tot een bepaalde stroming.

  Jij sluit bij voorbaat je mensen uit, omdat ze op een bepaaldde politieke partij stemmen. En je bent te blind over wat de islam inhoudt.

  Wist je dat er 100.000den mensen in Nederland wonen die reeds gevlucht zijn voor de islamitische dictatuur en nu weer in angst leven?
  Mede mogelijk gemaakt door wegkijkers, mensen die de christelijke identeit hoog in het vaandel hebben staan en of geen duidelijke wereldvisie hebben?

  Het gaat daarom niet willen delen van je rijkdommen. Meer om wat er is gebeurd in het verleden en de geschiedenis zal zich gaan herhalen.

  En die minderheid + de rest zal iedere dag groter worden dankzij de nieuwsberichten en de wegkijkers.


  ⚠️ Meld

 95. Wat zo grappig is, is dat mensen die fel tegen de komst van de vluchtelingen zijn het felst reageren en de discussie meteen persoonlijk maken. Ik ontzeg niemand het recht om tegen de komst van vluchtelingen te zijn, dat mag, maar als ik het daar dan niet mee eens ben en anderen doen dat ook, dan krijgen we meteen de volle laag. Mag ook, maar echt normaal vind ik dat niet. De PVV bijvoorbeeld dat het vrije woord het allerbelangrijkste recht in onze grondrecht is (ben ik het best mee eens, dat is ook belangrijk), maar kritiek op de PVV of op aanhangers van de PVV vinden die mensen dan weer niet leuk. Terwijl in zeer grove bewoordingen (ook niet normaal) moslims en vluchtelingen worden bejegend. Jammer en onnodig! Ik ben voor de opvang van vluchtelingen en ik geloof niet in allerlei doemscenario’s, omdat ik oprecht geloof dat wij mensen het verchil kunnen maken. Haat heeft nog nooit een conflict opgelost, constructief overleggen en discussiëren wel. En ja ik zou een vreemdeling in huis opnemen als dat nodig was, maar ik hoef daar niet mee op de televisie.


  ⚠️ Meld

 96. Leonardo, ik citeer: : Jesse, kom eens met inhoudelijk kritiek op mensen zoals dhr. Timmermans die in in week meer presteren dan jij in je hele leven”.
  En jij had jij iets te melden over de discussie persoonlijk maken? Ik vind het prima hoor, als je het persoonlijk maakt, omdat het inhoudelijk net zo slapjes is als jouw overige bijdragen. Maar het geeft wel weer aan hoe jij met twee maten meet. Maar dat terzijde. Even iets anders: “haat heeft nog nooit een conflict opgelost.” Klopt. Maar wel veroorzaakt! En nu importeren we duizenden aanhangers van de religie die bol staat van de haat tegen andersdenkenden. Logisch? Maar neem jij ze gerust in huis en ‘maak het verschil’.


  ⚠️ Meld

 97. Is goed Jesse, is goed. Dus alle moslims zijn haters? Ja hoor, tuurlijk. Moet je eens kijken wat er allemaal in de bijbel staat aan achterhaalde en geweldadige teksten. De KKK in Amerika geloven ook in God, zijn ook christelijk heeft niks met alle christenen te maken toch. Maar daar gaat dit topic niet over. En ik reageer alleen op reacties net als jij en ja ik ontkom er niet aan om ook persoonlijk te worden als ik zoveel onzin over mezelf lees. Jij en je vriendjes hier schofferen vluchtelingen. Moet kunnen zeker?


  ⚠️ Meld

 98. Ik Snap niks van het verhaal van Jesse (14:29)

  Realiteit? Geen idee waar je op doelt.
  O, sorry “het effect van de islam op wereldvrede, en geweld”.
  Tja, christendom en islam zijn in wezen zeer vreedzame godsdiensten.
  Helaas zijn er machtsbeluste mensen die hun wandaden uit naam van die godsdiensten verrichten. Eigenlijk zegt het dat zij helemaal niks van die godsdienst hebben begrepen. Of eigenlijk daar geen boodschap aan hebben.

  Dus als je het over godsdienst hebt: Hoezo veiligheid en leefbaarheid inleveren?


  ⚠️ Meld

 99. Is goed Jesse, is goed. Dus alle moslims zijn haters? Ja hoor, tuurlijk. Moet je eens kijken wat er allemaal in de bijbel staat aan achterhaalde en geweldadige teksten. De KKK in Amerika geloven ook in God, zijn ook christelijk heeft niks met alle christenen te maken toch. Maar daar gaat dit topic niet over. En ik reageer alleen op reacties net als jij en ja ik ontkom er niet aan om ook persoonlijk te worden als ik zoveel onzin over mezelf lees. Jij en je vriendjes hier schofferen vluchtelingen. Moet kunnen zeker?

  Bericht door bernard, op 9 september 2015 18:00
  Ik Snap niks van het verhaal van Jesse (14:29)

  Realiteit? Geen idee waar je op doelt.
  O, sorry “het effect van de islam op wereldvrede, en geweld”.
  Tja, christendom en islam zijn in wezen zeer vreedzame godsdiensten.
  Helaas zijn er machtsbeluste mensen die hun wandaden uit naam van die godsdiensten verrichten. Eigenlijk zegt het dat zij helemaal niks van die godsdienst hebben begrepen. Of eigenlijk daar geen boodschap aan hebben.

  Dus als je het over godsdienst hebt: Hoezo veiligheid en leefbaarheid inleveren?

  En opnieuw worden alle moslims op één hoop gegooid en islam vergeleken met de bijbel/ christenen. De KKK nog aangehaald.

  Jesse, de EU en Nederland wordt gewoon weg gegeven door personen die het niet willen snappen en het zo goed mogelijk voor henzelf te praten.


  ⚠️ Meld

 100. Soms begrijp ik niet alles. Hansie van Baalen bijvoorbeeld

  De Europese Commissie stelde voor de zomer voor dat EU-landen 20.000 erkende vluchtelingen opnemen, vooral Syriërs uit vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten. EU-lidstaten zegden in juli ruimschoots toe dit aantal te hervestigen.

  ”We moeten laten zien dat het werkt, dus je begint met een relatief klein aantal????, zei Timmermans, verwijzend naar de weerstand in veel lidstaten tegen de komst van vluchtelingen. De VN-vluchtelingorganisatie UNHCR stelt dat er 300.000 Syriërs die als vluchteling zijn erkend moeten worden opgenomen.

  Voldoen
  Nederland neemt jaarlijks gemiddeld vijfhonderd van dergelijke migranten op en voldoet daarmee ruimschoots aan de 732 die de Europese Commissie voor twee jaar in gedachten heeft.

  Een van de redenen om een grotere groep legale migranten binnen te laten is dat Europa volgens de commissie binnenkort behoefte heeft aan een groot aantal werknemers, onder meer vanwege de vergrijzing.

  Resolutie
  De VVD heeft woensdag in het Europees Parlement in Straatsburg niet voor een resolutie over de verdeling van vluchtelingen over de Europese Unie gestemd. De liberalen onthielden zich van stemming omdat in de tekst staat dat asielzoekers mogen weigeren naar een land herplaatst te worden als ze daar niet heen willen.

  “Dan werkt het hele systeem niet”, licht VVD-Europarlementariër Hans van Baalen toe. “Dat is uiterst destructief.” Hij vindt dat het parlement als een soort “kerstboom” allerlei dingen aan de resolutie heeft gehangen.

  In Den Haag steunde de VVD dinsdag het kabinetsstandpunt om onder voorwaarden in te stemmen met bindende Europese afspraken voor de verdeling van vluchtelingen over de 28 landen van de Europese Unie. Er was geen reden tegen te stemmen, zegt Van Baalen, omdat het kabinet inmiddels ook voor verplichte herverdeling is. De overige partijen stemden wel voor, met uitzondering van de SGP en de PVV.

  Begrijp o.a. niet of de Europese Liberalen geen inspraak in de tekst van de resolutie hadden kunnen hebben. Als je zoekt vind je natuurlijk altijd wel een nuance-verschil…dat de VVD in NL in de regering zit, lijkt me zwaarwegender…….

  Trouwens D66 hoort toch met de VVD tot de Europese Liberalen?

  17 juni vond de VVD nog dat De grenzen dicht moesten[/url]


  ⚠️ Meld

 101. Geef maar af op de pvv’er en omarm de islamiet in ons land. Veel plezier ermee en niet gaan janken als je kinderen en kleinkinderen niet in de vrijheid kan leven zoals jij, je vader, je opa.

  Je zult wel denken: angst, haatzaaien en niet de werkelijke wereld. Totdat je ermee te maken krijgt en dan is het te laat….

  Ze zijn te verwend in Zwolle. Als ex-randstedeling weet ik wel beter. Ik voel mij daar al lang niet meer thuis. Ik kan mij niet thuis voelen.

  Elke moslim heeft diep in zijn hart bepaalde ideetjes over hoe de wereld eruit moet zien. Ideetjes die onze waarden en vrijheden afkeuren. Die voorbeelden zijn alom bekend. We denken toch niet serieus dat dit anders is zodra de grens over komen. Dat is zelfs bij zoveelste generatie migranten nog niet het geval. Hoezeer men ook de zeldzame positieve uitzondering uitvergroot bij de NPO.  ⚠️ Meld

 102. Kuffar er wonen 1 miljoen moslims in Nederland, 15 miljoen niet-moslims en toch krijgen moslims het hier voor het zeggen? Dat geloof jij toch niet echt h??


  ⚠️ Meld

 103. 15 miljoen passieve bangige onderworpen niet-moslims tegenover 1 miljoen moslims in Nederland die een dominante actieve cultuur/religie bezigen. Dat lijkt mij beslist een flinke bedreiging voor de niet-moslims. Je weet zelf dat 1 iemand voor vele mensen nare dingen kan aanrichten. En het met geweld voor het zeggen kunnen krijgen.


  ⚠️ Meld

 104. Leonardo, wat een simpele redenatie: er wonen er maar 1 miljoen dus waar zouden we ons druk om maken.
  Het getal is misleidend. Als je een klein tumor in je lichaam hebt kun je daaraan doodgaan, hoeveel goedaardige cellen je ook draagt. Oftewel: een miljoen radicalen (of zelfs 100.000) kunnen de boel volkomen verstieren als ze niet aangepakt worden. En hoe dom is het dan om er nog meer binnen te halen dan er al zijn?


  ⚠️ Meld

 105. Van die 1 miljoen is maar een heel, heel klein radicaal van wie de gemiddelde moslim in Nederland ook niets moet hebben. Bij voetbalwedstrijden zitten er wekelijks in ieder stadion hooguit 200 hooligans, moet ik daarom uit angst maar geen voetbalstadion bezoeken? Hoe kom je erbij dat die vluchtelingen zo geweldadig zijn? Lekker vooroordeel weer.


  ⚠️ Meld

 106. En het grootste gevaar zijn de geneesheren die het bestaan van het tumor ontkennen en roepen dat het allemaal wel meevalt. Dat klinkt lekker geruststellend en zal veel applaus oogsten, maar ondertussen woekert het gevaar voort.


  ⚠️ Meld

 107. Zo grappig, dat mensen echt denken dat moslims het hier voor het zeggen krijgen. Wilders hoeft dit maar 1 x te roepen en alle PVV-ers praten hem na. Denk na mensen, en negeer a-sociaal gedrag.


  ⚠️ Meld

 108. Bericht door jesse, op 9 september 2015 20:39

  En het grootste gevaar zijn de geneesheren die het bestaan van het tumor ontkennen en roepen dat het allemaal wel meevalt. Dat klinkt lekker geruststellend en zal veel applaus oogsten, maar ondertussen woekert het gevaar voort.

  Laten we het nou even niet over de PVV hebben. Dat maakt de discussie wel heel ingewikkeld.


  ⚠️ Meld

 109. @Leonardo:
  -Hoe zijn jij het vinden als je vrouw haar kleding aan moet passen omdat ze anders niet veilig is?
  -Hoe zou jij het vinden als holebi of Joodse vrienden hun eventuele kenmerken moeten verbergen als ze bij je op de thee komen, omdat ze anders niet veilig zijn?
  -Hoe zou jij het vinden als het straatbeeld bepaald wordt door vrouwen in (veelal dezelfde /zwarte) gewaden met hoofddoek, meters achter de man lopend met zware boodschappentassen om vervolgens plaats te nemen op de achterbank?
  -Hoe zou jij het vinden als kinderen in de basisschool leeftijd tot laat op straat zwerven?
  -Hoe zou jij het vinden als dit dagelijkse praktijk is, en je dan ook nog uit het laatste buurtnieuws moet vernemen dat er een grotere moskee komt die gaat lobbyen om gebedsoproepen door de luidsprekers te jagen.
  -Hoe zou jij het vinden als je vertrouwde buurtsuper een nieuwe eigenaar krijgt en er een halal winkel van maakt?

  Dit is een glijdende schaal. Diep van binnen strookt het al niet. En hoe meer ruimte, hoe meer invloed.

  Daarbij steven onze grote steden af op een procentuele meerderheid niet-westerse allochtonen. Oftewel een minderheid van autochtone NLers waarvan velen moslim. In Rotterdam is het al bijna zover.  ⚠️ Meld

 110. Dat was zomaar een greep uit het dagelijks leven.
  Dan laat ik de extremen nog buiten beschouwing. Zoals de 9/11 juichers, taliban/IS achtige vlaggen en andere alla akbar festijnen zoals pro palestina schreeuwfeestjes.


  ⚠️ Meld

 111. Ikzelf kom ook uit de Randstad, in de stad waar ik woonde bestonden zulke wijken ook, met Islamitische slagers, Turkse bakkers, groentezaken etc. Op zaterdagen kwamen van heinde en verre autochtone Nederlanders inkopen doen bij die winkels. Heel gezellig, ja daar liepen vrouwen met hoofddoeken etc, ik heb me echter nog nooit bedreigd of geïntimideerd gevoeld als ik daar was, niet overdag en ook niet in de avond. Daar was ook geen enkele aanleiding toe. In Zwolle ben ik al verschillende keren aangeklampt door Christelijke evangelisten die mij wilden bekeren, door moslims nog nooit. Jouw ervaringen zijn negatief en klinken nogal heftig. Daar moeten lokale overheden alerter zijn.


  ⚠️ Meld

 112. Da’s natuurlijk ook waar, Leonardo: er zijn ook goede moslims. Maar wel opmerkelijk dat het by far de meest dominant aanwezige religie is in penitentiare inrichtingen. Hoe kan dat nou? Mooi ook hoor, die islamitische slagers, groentewinkels en bakkers. Gezellige dekmantels. En moslims bekeren jou niet. Want zij zien jou als een ongelovig varken. En die onthoofden ze, of verbranden ze, althans, dat zijn een aantal veel voorkomende technieken van het lopende jaar. Dan liever een christen die een gesprek aangaat. Ook wel irritant (net zoals een PvDA’er of D66 er met een flyer), maar ik hoef niet bang te zijn dat ze me bespugen of beroven.


  ⚠️ Meld

 113. Gelukkig reikt aartsbisschop Hoser ook de oplossing aan die de islamitisering van Europa kan voorkomen:

  Hoser denkt dat een modern Europa godsdienst verwerpt en moreel relativisme omarmt, waarbij het ??een zelfmoordcultuur?? propageert door te weigeren kinderen te maken.  ⚠️ Meld

 114. @Leonardo: Die positieve voorbeelden, van bijvoorbeeld oppervlakkige gezelligheid in Turkse theehuisjes zijn mij ook bekend. Al spreekt men veelal in talen die wij niet verstaan terwijl zij ons wel verstaan. Net als de goedkope buitenlandse lekkernijen. En dan wordt je weer in de realiteit gemept als je dochter huilend thuis komt omdat een geschiedenislesje over de tweede wereldoorlog volledig uit de hand loopt met pestpartijen omdat ze haar vinger opsteekt bij de vraag van juf wie er ervaringen heeft met Joodse mensen etc. en je nog moet kijken voor een tweede auto omdat je je vrouw na de zoveelste nare ervaring niet meer kan overleveren aan de straat en het OV. Want na je werk nog in een halal kloffie hijsen doe je ook niet, al zou je het bijna overwegen bij uitzondering als noodoplossing.

  Dat zijn de momenten dat je je afvraagt van waar zijn we mee bezig met zijn allen. Ondertussen gaan gezinsuitbreidingen en herenigingen gewoon door, en nu ook grote aantallen migranten uit die regio. Nieuwkomers waarvan men zich geen seconde afvraagt in hoeverre ze Nederlandse waarden delen etc. Met “lokale autoriteiten” zoals politie en buurtcoaches redden we het nu al niet! Tot ze veranderen zitten wij met die shit. En de bereidheid daartoe zie ik alleen maar minder worden naarmate de aantallen toenemen.  ⚠️ Meld

 115. Bericht door Cleo, op 9 september 2015 22:26
  Hij rept met geen woord over de gezelligheid en de diversiteit aan winkeltjes dat het met zich meebrengt.
  😮


  ⚠️ Meld

 116. Aantal allochtonen in Nederland groeit naar 2,7 miljoen in 2015

  De groei van de Nederlandse bevolking komt de komende twintig jaar voor 80 procent voor rekening van allochtonen.

  http://www.volkskrant.nl/leven/aantal-allochtonen-in-nederland-groeit-naar-2-7-miljoen-in-2015~a479627/

  Volgens mij kunnen we hier in Nederland het voorgestelde aantal vluchtelingen wel “handelen”. Is van alle tijden. en zal binnen de grotere gemeentes opgelost moeten worden.

  “De laatste eeuwen hebben wij als Europa “onze” koloniën uitgebuit en leeggeroofd. Nu komt men eea terughalen”. Logisch toch?


  ⚠️ Meld

 117. Cijfers zeggen zo weinig. Gevolgen des te meer. Allochtonen (en dan vooral bepaalde categorieën allochtonen) doen een bovenmatig beroep op gezondheidszorg en ons sociale stelsel. Daarnaast zijn ze oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Als deze groep de komende 20 jaar voor 80% van de bevolkingsgroei zorgt, zijn de gevolgen eenvoudig te beredeneren.


  ⚠️ Meld

 118. Cijfers zeggen mij genoeg. Maar Jesse, als jij graag alles zwart/wit wil zien, ga je gang.
  En wat bovenmatig beroep op gezondheidszorg betreft: daar kunnen wij als autochtonen uitstekend mee overweg; wij halen overal het maximale uit de vergoedingen via de mazen, want als er ergens geld te halen is, zijn wij er als de kippen bij. En o.a. daarmee wordt de zorg onbetaalbaar.  ⚠️ Meld

 119. volgensmij zijn de grootste graaiers nog altijd de roomblanke Hollanders die ons zorgstelsel, bankencrisis verneuct hebben. Maar goed die zorgen er ook voor dat kokerkijkers als Jesse liever de schuld leggen bij iemand die makkelijk te herkennen is aan zijn huidskleur of soms aan hun geloofsovertuiging. Simpele zieltjes en ja dat is 95% van de pvv stemmers. Die andere 5% schaar ik onder verbitterde VVD ers die vanaf hun pluche hun strijd voeren voor Nederland.


  ⚠️ Meld

 120. Waar hebben we meer last van? Grote graaiers (die van mij ook keihard aangepakt mogen worden), of moslims? En waarom proberen linkse wegkijkers zoals jij, Leonardo en Japser altijd de focus op blanken en autochtonen te leggen als het over feiten rondom allochtonen gaat? Wat maakt dat jullie de inhoudelijkheid rondom allochtonen en moslims zo krampachtig uit de weg gaan?


  ⚠️ Meld

 121. Bericht door jesse, op 10 september 2015 9:36
  Waar hebben we meer last van? Grote graaiers (die van mij ook keihard aangepakt mogen worden), of moslims?

  De grote graaiers natuurlijk die met hun focus op snelle winsten gezonde bedrijven in no-time leegplunderen waarna weer duizenden mensen, die dachten een levensbaan te hebben, op straat komen te staan.


  ⚠️ Meld

 122. Vraagje Jesse, wat heeft dit topic te maken met de gezondheidsproblemen in Overvecht en met de Haagse Schilderswijk. Ik kijk niet weg, ja er is een integratie-probleem, erg vervelend. Daar zijn mensen zoals jij mede-schuldig aan met jullie vooroordelen en intolerantie. Je zal hier op dit moment maar binnenkomen als vluchteling en dan dit soort berichten voor je voeten geworpen krijgen. Nergens in Nederland is de sharia ingevoerd, gaat ook niet gebeuren, moslim-meisjes doen het uitstekend op school, beter dan de jongens, die emancipatie-golf is alvast gaandde, dat gaat in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Kinderen op scholen maakt het niks uit dat ze met Achmed, Fatima, Jan, Joey of Truusje spelen. Zij zijn verstandiger dan menig autochtone volwassene. Ik kijk niet weg, als samenleving zullen we de problemen op moeten lossen, onverdraagdzaamheid en intolerantie is zeker die oplossing niet.


  ⚠️ Meld

 123. Het is al lang bekend dat werklozen meer gezondheidsklachten hebben dan werkenden. Over hoe dat komt en waarom mensen van Antiliaanse en Marrokaanse afkomst vaker werkloos zijn dan anderen is ook al veel gezegd. Maar werken is in ieder geval voor de meesten een gezonde bezigheid.


  ⚠️ Meld

 124. @Leonardo: dit topic gaat over het binnenhalen van nieuwe allochtonen. En de gevolgen daarvan (waaronder ziektekosten) zijn voorspelbaar, zie Overvecht, Laakkwartier en Schilderswijk. Begrijp je?

  Overigens, ik heb geen medelijden met hen die binnenkomen en dit soort berichten voor de voeten geworden krijgen. In de eerste plaats omdat de taalbeheersing nihil zal zijn, in de tweede plaats omdat ik denk dat wij onze uitingen niet hoeven aan te passen. Als het ze echt stoort gaan ze toch gewoon terug? Tot slot: je vergelijking met kinderen is bijzonder: kinderen zijn kind. Kinderen zijn naief, daar zijn het kinderen voor. Maar de islamisering met naiviteit benaderen is zeer risicovol. Daarvoor is deze religie te kwaadaardig. Of denk jij ook dat je een tumor kunt behandelen met een pleister?


  ⚠️ Meld

 125. Ik vond de link van @veldwachter wel interessant. De reportage van Arnold Karskens uit The Post. Zeer verhelderend. Een keer een ander beeld over deze vluchtelingen dan je hier met name bij de NPO en RTL hoort. Een aanrader wat mij betreft. Hier in de media word alleen de zielige kant belicht en hoe erg deze mensen het allemaal hebben. Wat mij vooral stoort aan deze vluchtelingen is dat zelfs sommige welvarende landen als Noorwegen niet goed genoeg zijn. Nee, dan moet het Zweden zijn voor hun. Men is nergens mee tevreden, en wil nergens aan mee werken. Zich niet laten registeren bijvoorbeeld in het land van aankomst, wat gewoon een regel is in de EU. Er zitten gewoon foute figuren tussen die met verkeerde bedoelingen deze kant op willen.


  ⚠️ Meld

 126. Van een taxichauffeur laatste tijd bij het station gigantisch druk bij GWK duizenden euro’s vanuit het buitenland via Westernunion. Van een klant uit Eritrea oversteek naar de eu westers kost 16000 euro Zij weten se weg om illigaal te reizen welke route ect. Weten wij dat ook?


  ⚠️ Meld

 127. Vol verbazing en verwondering lees ik deze discussie. En andere discussies als het gaat over hetzelfde onderwerp. Het valt me vooral op hoe de voorstanders zo fel reageren tegen de tegenstanders. Zij hebben ook een mening en recht op die mening. En komen met goede argumenten. Maar worden gelijk uitgemaakt voor xenofoben. Pvv stemmers etc. Ik vind dat wel erg vreemd. Met name Leonardo heeft hier een handje van als iemand het niet met hem eens is. Gaat discussie niet meer aan of zelfs vragen bij admins voor bans. Maar goed..

  Het gekke is. Iedereen die ik spreek. Van familie, collega’s, vrienden en buren. Merendeel zit er niet op te wachten en maakt zich zorgen om wat voor gevolgen het heeft. Werkloosheid is al hoog, te weinig huurwoningen. Veiligheid. Culturele verschillen en gevolgen voor de zorg. En niemand van hen stemt op Wilders. Gister ook bij Pauw werd verteld dat een groot deel van Nl zich zorgen maakt om wat komt.

  Een AZC in Zwolle is geen probleem, mits op een goede plek. Maar is het toch gek dat er opvangcentra gezet worden in kleine samenlevingen. 600 met name mannen bij dorpje met 80 inwoners. Dan voel jij je toch ook niet op je gemak? Maar waarom wordt er geen Azc bij bijv Wassenaar gezet? En als je op tv of internet filmpjes ziet van vluchtelingen die aangeboden eten weggooien, aggresief gedrag vertonen. Met bordjes staan dat het niet humaan is wat hen nu overkomt dat ze moeten slapen op stations, niet willen registreren of valse namen opgeven en dat ze keelsnij en ophanggebaren maken voor de camera. En dat je leest dat IS zegt al 4000 extremisten europa hebben binnengesmokkelt? Ja dan snap ik die angst en afschuw wel.

  Persoonlijk vind deze acties en de plotselinge drang om te helpen zo hypocriet. Het speelt al een tijdje, toen wilde men er niet aan. maar sinds die befaamde foto kan het wel? Nu kunnen ze niet meer wegkijken. Aan ieder die graag een vluchteling in huis willen de vraag. Waarom nu wel? En niet eerder als vrijwiller een vluchteling hulp geboden?


  ⚠️ Meld

 128. Nog zoiets, heel veel van deze mannen vluchten alleen en laten hun gezin achter in de ellende, oorlog die daar heerst. Als vader zorg je dan toch dat je vrouw en kinderen eerst een veilig heenkomen krijgen lijkt mij. Zorg je dat die eerst kunnen vluchten. En reis je zelf hun later achterna. Of indien mogelijk vecht je voor je land. Een ander punt is de mensensmokkel, deze zogenaamde reisbureaus, verdienen goud geld, lopen met folders rond waarin ze beloven dat ze kunnen zorgen dat je in Duitsland terechtkomt. Waar men grof moet voor betalen. Als mensensmokkel niet harder, beter aangepakt word gaat dit nog jaren door zoals het nu gaat.


  ⚠️ Meld

 129. Verwondering; dank voor je reactie, ik claim nergens het recht op mijn mening, maar goed, ik leg me erbij neer dat aannames, vooroordelen etc het hier winnen van de empathie. Dat vind ik jammer, maar de mensen die zo scherp op het opnemen van vluchtelingen reageren mogen dat vinden. Ik heb dat nergens betwist.


  ⚠️ Meld

 130. Bericht door benjie, op 10 september 2015 13:15

  Nog zoiets, heel veel van deze mannen vluchten alleen en laten hun gezin achter in de ellende, oorlog die daar heerst. Als vader zorg je dan toch dat je vrouw en kinderen eerst een veilig heenkomen krijgen lijkt mij. Zorg je dat die eerst kunnen vluchten. En reis je zelf hun later achterna.

  Dat is natuurlijk geen eerlijk verwijt. Dit kun je namelijk nooit goed doen. Als ze wél meteen hun gezin meenemen krijgen ze het verwijt: “Hoe halen ze het in hun hoofd om hun vrouw en kinderen aan zo’n gevaarlijke reis te wagen.” Dat lijken mij verdomd moeilijke afwegingen.  ⚠️ Meld

 131. Leonardo: je verdraait zaken. Aannames en vooroordelen zijn iets anders dan statische gegevens en praktijkervaringen. Daarnaast leg je empathie zeer eenzijdig uit. Want als iemand afwijzend reageert op een nieuw AZC is jouw empathie ver te zoeken. Of is het NPO-achtige selectieve empathie?


  ⚠️ Meld

 132. Goed verhaal @ verwondering. Ben het helemaal met je eens. Deze plotselinge drang om nu pas in actie te komen verbaast mij ook. Alleen al in mei 2014 zijn er honderden vluchtelingen verdronken bij Lampedusa waaronder heel veel kinderen. Hoorde je ook niemand destijds over, van de mensen die nu als hardste roepen dat iedereen die het anders ziet en geen voorstander is van zoals het nu gaat met deze aantallen, uitmaken voor xenofoob of zelfs racistisch. Als men als gemeente besluit dat er een AZC komt is het nooit in de duurdere, betere wijken dat viel mij ook al op. Nee, vaak in de buurten die het toch al niet zo breed hebben, “volkswijken”. Ben wel benieuwd wat Zwolle als locatie uit gaat zoeken trouwens. Vast niet in de duurdere wijken. De hessenpoort of ergens anders aan de rand van de stad lijkt mij een prima locatie, maar dat gaat echt niet gebeuren.


  ⚠️ Meld

 133. Nou, @ Bernhard, vind die afweging zelf niet zo moeilijk. Dat schreef ik ook niet., samen vluchten met hun gezin. Ik had het over vaders, mannen, die hun gezin daar achterlaten in de ellende en vluchten naar een betere omgeving. In de hoop dat ze later ook die kant op kunnen komen. Als vader zorg je eerst dat je gezin veilig is. Ga je niet alleen zo’n dure en gevaarlijke oversteek wagen, je gezin achterlatend in een oorlogsgebied. Dan zou ik zelf eerst zorgen, betalen aan die smokkelaars, voor mijn gezin. Dat die uit die gevaarlijke situatie komen met alle risico’s die daar aan vast zitten.


  ⚠️ Meld

 134. Jesse; het lijkt mij vrij logisch dat ik met mijn mening weinig empathie op kan brengen voor mensen die geen empathie met vluchtelingen hebben. Die meningen staan ook lijnrecht tegenover elkaar, maar haten doe ik mensen zoals jij niet.


  ⚠️ Meld

 135. @Benjie, dat vind ik wel moeilijk. Het is kiezen tussen twee kwaden. Dat verwijt wat ik noemde heb ik anders ook meerdere keren op andere fora gelezen. Je waagt je kind toch niet aan het gevaar van zo’n gevaarlijke reis!
  Zal ook per situatie verschillen.


  ⚠️ Meld

 136. Maar Leonardo, wat nou, als een mens wel empathie kan opbrengen voor oorlogsvluchtelingen, maar minder goed empathie kan opbrengen voor economische migranten? Voldoet dat mens dan nog steeds aan jouw eisen waar een mens aan moet voldoen, wil die persoon jouw goedkeuring en empathie krijgen?


  ⚠️ Meld

 137. Kinderen misbruiken om de media te bespelen, gevoelens opwekken bij sommige mensen. Dit probleem speelt al minstens twee jaar. Kan mij nog wel een andere foto herinneren van een kindje van een jaar of twee wat verdronken is. Met zwemvestje om zelfs. Jesse komt met goede argumenten. Als antwoord krijgt hij “ik haat mensen zoals jij niet hoor “van Leonardo.Zal hij vast heel blij mee zijn dat je hem niet haat. Uit je reacties blijkt toch het tegenovergestelde. Je maakt hem en anderen die een andere mening erop nahouden dan jou, voor van alles uit. Xenofoob, racistisch en PVV- stemmer niet te vergeten. Inhoudelijk, als sommige reageerders met goede tegenargumenten komen, ga je niet daar niet op in. Wegkijken dat is het enige wat je doet.


  ⚠️ Meld

 138. In de aankondiging voor de uitzending van Pauw werd de suggestie gewekt dat er gepraat ging worden over voors en tegens.

  Vervolgens zie je een eindeloze combinatie van tranentrekkers en enkele uitmuntend gecaste succesallochtonen.

  Dan het korte item van Filemon in een volksbuurtje in Enschede waarop werd gesuggereerd dat de procedure van aankondiging het voornaamste probleem zou zijn voor zorgen in dit “volksbuurtje” betrof, met mensen die al gefrustreerd waren door de crisis. Oftewel we zouden er eigenlijk medelijden mee moeten hebben.

  Stel je voor dat je deskundigen aan het woord zou laten over islamisering, integratieproblemen en criminaliteit. Of ervaringsdeskundigen over de problemen zoals in bv Ter Apel en vele andere plaatsen.

  Ik had op zijn minst een item verwacht met vragen aan deze nieuwkomers over hoe zij tegen onze Nederlandse waarden aankijken en wat ze van plan zijn hiermee te doen. En wat de overheid doet om mensen hierop te screenen, afspraken maken etc.

  Helemaal niks hierover. Volgens de NPO is het allemaal 1 groot feestje, zucht.  ⚠️ Meld

 139. Nee joh, de NPO is het verlengstuk van links en wegkijkend Nederland. Maken misbruik van hun positie (en jouw en mijn belastinggeld) door de waarheid te manipuleren en selectieve berichtgeving over gevoelige onderwerpen als ‘waarheid’ te brengen. Schandalig, maar in dit land wordt dat geaccepteerd.


  ⚠️ Meld

 140. @kuffar
  Ja dat is inderdaad hoe het grootste deel van de NPO werkt, en dat al decennialang.
  Ik kijk zo om n mogelijk naar de NPO, en als je dan weer eens kijkt valt inderdaad de eenzijdigheid, en de politiek correctheid erg op.
  Hele volksstammen zijn grootgebracht met deze indoctrinatie, gelukkig bestaat er internet en gaan hopelijk steeds meer mensen iets verder kijken dan de waarheid volgens een select clubje tamelijk wereldvreemde “journalisten”.
  Het beste zou m.i. zijn om die hele NPO op te doeken, met eerlijke berichtgeving heeft het al decennialang niets te maken.


  ⚠️ Meld

 141. Ik richt mij tot alle moslims van België, Duitsland, Frankrijk, Nederlanden kortom heel Europa.

  Mijn familie en ikzelf willen ons graag in Marokko of Algerije of Turkije vestigen.
  Mijn buren en vrienden, die aan ons gehecht zijn, zouden ons het liefst volgen, natuurlijk ook hun familie en de vrienden, daarvan zijn ook weer de vrienden van hen en??

  We zullen dus met heel velen in Uw land zijn; en omdat we allemaal katholiek zijn, moeten er kerken gebouwd worden, en MOETEN wij subsidies krijgen vd Marokkaanse en de Algerijnse Staat, daarom moeten er straten worden afgesloten voor onze processies (maar wees gerust, bij ons is dit slechts een keer per jaar voor de Heilige Maagd Maria, en niet??.5 keer per dag).
  Wij willen dat Uw feesten verboden worden, want dit zou de Christelijke gemeenschap die we zijn, beledigen.
  We eisen dat onze kinderen op schoolreis kunnen gaan met een kruisje om hun nek en we willen onze sandwich met ham kunnen nuttigen op school of op het werk.
  We eisen varkensvlees, en als we de bak zouden in moeten (best niet) eisen wij mooie cellen, goeie verwarming, sportaccommodatie, kleuren-tv, én, én, én dat we ’s avonds kunnen kiezen uit DRIE verschillende menu’s.
  Wij eisen dat onze katholieke vrouwen in hun bikini op het strand mogen en dat we samen met jullie (mannen + vrouwen) samen in één zwembad mogen zwemmen.
  Voor het geval dit verboden wordt, kunt U ons dan het dichtstbijzijnde politiebureau aanwijzen waar we onze klacht betreffende discriminatie kunnen deponeren?

  Ik dank U bij voorbaat voor Uw begrip.
  Wacht, ik vergeet nog iets… als mijn dochter Uw vlag in de fik steekt wanneer een sportteam uit België een wedstrijd wint, wilt U dan net zo vergevingsgezind zijn zoals wij? Goed, dan zal ik er voor vloeken… bedankt.


  ⚠️ Meld

 142. Van NOS.nl:

  Werkgeversorganisatie VNO-NCW wil snel in gesprek met het kabinet om te bekijken hoe vluchtelingen uit Syrië snel aan werk kunnen worden geholpen. VNO-NCW heeft daarover al contact met de uitzendbranche.

  De werkgeversorganisatie wil samen met uitzendbureaus het opleidingsniveau en de werkervaring van vluchtelingen in kaart brengen. In eerste instantie gaat het met name om Syrische vluchtelingen, die vaak relatief hoogopgeleid zijn.

  Regio met werk

  VNO-NCW wil dat de vluchtelingen daarna in contact gebracht worden met bedrijven die werk voor ze hebben. Idealiter worden ze dan ook geplaatst in een regio waar werk voor ze is.

  Nu verdeelt het COA asielzoekers over Nederland op basis van de beschikbare opvang en niet op basis van baankansen.

  Verblijfsvergunning

  Asielzoekers met een tijdelijke of permanente verblijfsvergunning mogen in Nederland werken. Syrische vluchtelingen krijgen relatief snel zo’n tijdelijke verblijfsvergunning. Ook asielzoekers die nog in de procedure zitten mogen werken, maar pas na zes maanden. De werkgever moet een tewerkstellingsvergunning aanvragen. Ook mogen ze maximaal 24 weken per jaar werken.

  “Er moet een ruimhartig en warm onthaal komen”, zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. “We kunnen die mensen niet met hun ziel onder de arm laten rondlopen. Er zijn zo’n 130.000 vacatures in Nederland, banen waarvoor ondanks de werkloosheid niet makkelijk mensen worden gevonden. We moeten kijken of er tussen die nieuwe instroom van asielzoekers mensen zitten die een deel van die vacatures kunnen invullen.”

  Asscher

  Minister Asscher van Sociale Zaken reageert positief en gaat “graag het gesprek aan” met De Boer om te kijken of vluchtelingen snel aan het werk kunnen.


  ⚠️ Meld

 143. 😮 Hier (volgens wiki) wordt het allemaal wel wat gecompliceerde door

  Joost als versluierende aanduiding voor de duivel
  In vroeger tijden was Joost een bijnaam die vaak werd gebruikt voor de duivel; dit was een vorm van versluierend taalgebruik, daar men bang was de duivel rechtstreeks te noemen. Waarschijnlijk gaat het om een eufemistische verbastering van het Javaanse dheyos (uitspraak dejos), dat zelf weer een aanpassing zal zijn geweest van Portugees Deos, maar dat werd gebruikt voor Chinese godenbeeldjes. Dit gebruik van Joost is voor het eerst vastgesteld voor het jaar 1729, een eerdere vorm Joos voor 1676.

  Nou ja, goed dat je niet alleen gaat Joost! Zijn je buren en vrienden écht niet te overtuigen? Mooi man; Marokko of Algerije of Turkije. Wie doet je wat? Gehoord in wiensnaam? 😉

  Dus bij wie moet ik in Godsnaam zijn?

  Misschien wel leuk om er daar een boompje over op te zetten…onder het mom van “Joost mag het weten”.

  Mooi man!
  De Marokkaanse keuken is de op één na beste ter wereld.
  In Turkije kunnen ze nog beter voetballen ook.
  En in Algerije schijn je tot verrassende ervaringen te komen als je je schimmige (half) verborgene begeeft.

  Etaleer er vooral je Nederlanse arrogantie, betweterigheid, zuinigheid, koopmans- en dominees geest…dan gebruiken wij hier wel de enorme hoeveelheid overgebleven positiever Nederlandse normen en waarden; maak je geen zorgen, we redden ons uitstekend met elkaar.

  Goeie reis, “ikzelf” en familie. Nee, je hoeft niet terug te komen; daar zit niemand op te wachten. Wellicht kun je, op termijn, nog meer gelijkgestemden jouw kant op lullen?

  * Zie het als vaderlandsliefde: voor iedereen het beste.


  ⚠️ Meld

 144. Bijzonder: Joost plaatst een ironisch bericht over de intolerantie van moslims. De leden van de afdeling ‘kijk weg en ontken’ reageren opnieuw UNANIEM zonder op de inhoud in te gaan. Veel verder dan ‘ga dan Joost’ of- nog enger- ‘je begrijpt de wereld niet’ en wat flauwe persoonlijke aanvallen komen ze niet.

  Met als klap op de vuurpijl de linkslink van 1steJohn: ook in dit lange artikel komen de termen ‘islam’ en ‘moslim’ welgeteld NUL keer voor. Het heeft er alle schijn van dat de auteur het grootste risico voor onze westerse maatschappij bewust verzwijgt. Of zou’ie het ‘vergeten’ zijn?


  ⚠️ Meld

 145. Jesse, dit zegt alles over de manier waarop jij en je vrienden hier reageren. Mensen die voor de opvang zijn worden uitgemaakt voor: Wegkijkers, linkse idioten etc etc, krijgen jullie weerwoord dan gaan jullie dat weer overschreeuwen. Daarom kan dit topic maar beter afgesloten worden, is voor iedereen beter, want met een fatsoenlijke discussie heeft het al lang niks meer te maken. Benieuwd wat ik nu weer over me heen krijg.


  ⚠️ Meld

 146. Klopt, kijk Joost graag over de landsgrenzen heen; als hij dat wil.
  Wat moet er ontkent worden?
  Wegkijken? Kijk altijd mensen recht in de ogen aan. Vooral vrouwen. Is ook nog eens de beste manier van communicatie.
  Vind unaniem posten ook laf, Jesse.

  Ken je ook geen moslims in jouw omgeving en beschouw je sommige andersdenkenden/andersgelovenden met argusogen?

  Angst voor het onbekende?

  Begrijp écht niet waarom het vluchtelingenprobleem geridiculiseerd moet worden tot een “voor of tegen moslim”…en Christenen (zoals ik zelf) zijn verheven? Zelf beschouw ik mensen niet op hun huidskleur geloof, overtuiging of bijvoorbeeld politieke stroming …maar op hun doen en laten en op hun uitspraken. Het is écht niet moeilijk om in een bepaalde omgeving, kan ook een land zijn, een partij angst en haat te blazen.

  Hoe werd er nog niet heel lang geleden gereageerd op communisten?
  In ons machtig mooie (en toch verdraagzame) land.


  ⚠️ Meld

 147. Leonardo: wie overschreeuwt er? Jij normeert en afficheert continue! Dat mag, maar verwijt anderen die hetzelfde doen dat dan niet. Net als jouw vriendjes:
  Joost is dom, anderen racist of asociaal, een andere mening is niet fatsoenlijk, enz.
  En Kleber: de inhoud durven aan te gaan staat toch los van de slimheid of domheid van anderen? Deze discussie maakt nogal wat los en wordt door velen gevolgd. Ik zou zeggen:grijp je kans om op inhoud je punt te maken. Dan bereik je allerlei mensen, zowel slim als dom. Weglopen en de admin vragen of het topic op slot is een beetje laf. Want daarmee ga je namelijk ook een fatsoenlijke discussie uit de weg. Dat doen bepaalde mensen alleen als ze het inhoudelijk moeilijk hebben, geen goed weerwoord hebben tegen anders denkenden en dan dus maar zeggen dat ze de discussie onfatsoenlijk vinden.


  ⚠️ Meld

 148. Erg geschrokken toen ik vanmorgen wakker werd. Mensen die asielzoekers in huis nemen. Prima, hun keuze. Maar vervolgens zichzelf helemaal onderwerpen aan de dominante cultuur en eigen gewoonten aan de kant zetten?

 149. Hier ook nog maar eens het linkje van de journalist Arnold Karskens die een paar weken tussen de vluchtelingen/gelukszoekers heeft geleefd en gefilmd.
  M.i. een tamelijk ongekleurd verhaal, en tegelijkertijd een verhaal dat je niet bij onze verschillige NPO programma’s zult zien. (afgezien van Powned).
  http://politiek.tpo.nl/2015/09/09/van-turkije-naar-kos-in-een-rubberboot-het-vluchtelingendrama-van-binnenuit/

  Overigens de reactie van Joost is een beetje provocerend, maar m.i. is de kern wel waar: moslims zullen zich niet, of zo min mogelijk aanpassen in een ander land…


  ⚠️ Meld

 150. Als ik mensen PVV’er noem dan zijn die mensen beledigd, voorzover ik weet is PVV’er geen scheldwoord, het is een benaming voor aanhangers van een bepaalde politieke stroming. Mooi voorbeeld van kromme argumentatie; De NPO is “links”(is dat soms een enge ziekte?), feitelijk klopt dat niet, want KRO/NCRV, AVRO/TROS, MAX, EO, POWNED zijn volgens mij helemaal geen linkse omroepen. Verder beschouw ik het journaal niet als linkse propaganda, netzomin als Nieuwsuur, met dat soort kwalificaties maak je van deze discussie een karikkatuur. De tegenstanders van asielzoekerscentra komen met de meest verschrijkelijke doemscenario’s. Echter de ervaringen van Kuffar vind ik schrikbarend en ik snap zijn reactie dan ook heel goed, hij en zijn gezin hebben hele nare dingen meegemaakt en zo zullen er meer van dit soort mensen zijn. Maar het gaat mij te ver om “de moslim” als gewelddadig en haatzaaiend neer te zetten, ik geloof dat gewoon niet en ik ervaar dat ook niet zo. Dat zal voor een klein deel gelden. Verder valt het me op dat de tegenstanders uitstekende kenners van de Koran zijn, ze weten exact te vertellen dat de Koran gewelddadig is, dat het aanzet tot overheersing van de hele wereld etc. Ik bedenk me bij boeken als de bijbel en de koran dat deze eeuwen geleden geschreven zijn en dat wij hier in het westen inmiddels beschaafd zijn en beter de context van die teksten kunnen plaatsen. Er zijn idioten die daar misbruik van maken, in het Midden-Oosten, die idioten zitten bij IS, Al Quaida en noem al die terroristische organisaties maar op. In Nederland hebben we gelukkig nog geen grote aanslagen gehad, het is niet uit te sluiten dat dat nooit gebeuren zal. Maar dat geldt voor de hele wereld. Als je je laat leiden door je angst kan je niks meer doen, dan is het het beste om thuis achter je geraniums te blijven zitten. Maar krampachtig je recht opeisen op rijkdom en welvaart is onzin.


  ⚠️ Meld

 151. @ Cleo;

  Maar vervolgens zichzelf helemaal onderwerpen aan de dominante cultuur en eigen gewoonten aan de kant zetten

  Je ontfermd je bewust over een vluchteling en laat hem of haar in huis…hoe vreemd is het dan je eet- en drink- en kleedgewoonten aan te passen? Het is wel een gast he. Vind gastvrijheid een vanzelfsprekend iets. Als je dat niet kunt, moet je geen gast in huis nemen, lijkt me!

  Als je je ontfermt over een moslim, is het toch niet zo gek om je eten een beetje aan te passen, je kleding niet te provocerend-uitdagend laat zijn en hun geen alcohol te schenken?
  Als je je zou ontfermen over een orthodox-Christen, pas je je zondagbeleving toch ook aan; let je nog meer op vloeken en kleed je je toch niet te provocerend-uitdagend?
  Als je je ontfemd over iemand met (orthodoxe) joodse roots, kleed je je toch ook niet te provocerend-uitdagend? Dan hou je rekening met de sabbath-beleving en probeer je in elk geval hun eten zo koosjer mogelijk te serveren?

  eigen gewoonten aan de kant zetten?

  Volgens mij heeft veel ook te maken met “omgaan met veranderingen”, met “inleven/meedenken en aanpassen”?

  Nemen we dit zomaar aan; nemen we dit zomaar over Omdat het goed bekt en heel vaak gezegd wordt?

  helemaal onderwerpen aan de dominante cultuur

  Maar waar zijn we bang voor, met die “dominante cultuur”?

  Dominant=
  – als iets of iemand meer invloed of macht heeft dan de rest
  – wie de baas speelt over anderen vb: hij is nogal dominant tegenover zijn vrouw
  – wat sterk de nadruk krijgt ??
  – de dominant is degeen in het SM spel die de macht heeft, of althans die meer macht heeft dan de ander, en die de ander (de onderdanige) bevelen kan geven.

  In hoeverre wijkt het af van onze (hebben we die) Nederlandse cultuur?

  Volgens mij is er in NL nooit een dominante cultuur geweest…hebben we het nu niet en hoeven we er in de toekomst ook niet bang voor te zijn. We hoeven volgens mij nergens “bang” voor te zijn. Ook al schreeuwt iemand dat nog zo hard. Als iemand laat schreeuwen “minder, minder, minder Marokkanen” kan dat sterk overkomen (met elkaar dezelfe tekst schreeuwen; als in een voetbalstadion); maar dan hoeven we toch ook niet aan te nemen dat er teveel Marokkanen in NL zijn…Wie heeft overigens het recht ook te bepalen van welk slag er teveel zijn? En dat moeten teveel MENSEN dan maar het land uitgekickt worden?  ⚠️ Meld

 152. @ kuffar a’dam, zou goed kunnen dat ik je voorgaande berichten niet allemaal gelezen heb…op een gegeven moment vond ik het allemaal absoluut niet meer de moeie waard en het zijn er ook al 218.
  Dat komt vooral door, zoals jij al schreef

  Joost is dom, maar het is nóg dommer om serieus op de inhoud in te gaan.

  Welke zinsneden bedoel je met:
  Onbekende? Heb je mijn voorgaande berichten eigenlijk wel gelezen??


  ⚠️ Meld

 153. @ Leonardo

  feitelijk klopt dat niet, want KRO/NCRV, AVRO/TROS, MAX, EO, POWNED

  En WLN…volgens mij staan hier gewoon 6 RECHTSE omroepen 😮 Misschien MAX niet helemaal.


  ⚠️ Meld

 154. @dick: Ja het begint wel een warboel te worden. Vandaar ook de vragende vorm zonder verwijten oid.

  Je spreekt over angst voor het onbekende.
  Ik schets een beeld van mij niet onbekende eigen ervaringen. Ervaringen zoals tal van mensen die ook hebben.

  Vervolgens reageert niemand. En even later lees je iets over angst voor het onbekende.


  ⚠️ Meld

 155. En DIT, dick, is nou precies waarom er deze maatschappelijke problematiek is en verergert.

  WIJ moeten onze eet- kleed- en drinkgewoonten aanpassen aan mensen die we de kans geven om vrijwillig bij ons thuis te mogen eten? Die daar vrij zijn om op in te gaan?
  En dat onder de noemer gastvrijheid?

  Ik zou het willen omdraaien. Wat als we dat van hen verwachten? Dat wij hen laten zien hoe wij leven, en dat zij zich daarin verdiepen en zodoende zich kunnen aanpassen? Integreren? Dan kunnen we het vanaf hun kant gezien namelijk dankbaarheid richting ons als gastgezin noemen. En daar lijkt me niets mis mee.

  En na alle discussie hier, ga je opnieuw vragen waar wij bang voor zijn wat betreft die dominante cultuur?
  Ik vraag me serieus af of je maar wat roept, of daadwerkelijk de discussie volgt. Hoe kan het in vredes naam, dat die antwoorden nog niet duidelijk zijn voor je?

  Wat betreft je tekst over het feit dat er in NL nog nooit een dominante cultuur is geweest, kan ik het wel met je eens zijn. Maar we hebben wel een cultuur. En we dienen cultureel weerbaar te zijn en te blijven, willen we die cultuur kunnen bewaren. En dat bereiken we niet, door te bukken voor dominantie van andere culturen die onze cultuur verdringen.

  En wat betreft jouw mening over die omroepen? Natuurlijk zijn die allemaal rechts. Tenminste, vanuit het perspectief van een extreem-links persoon. 😉


  ⚠️ Meld

 156. Je slaat de spijker op z’n kop, Cleo: nu al buigen voor deze mensen en het einde is zoek. Daarnaast: als ik op de vlucht zou zijn zou ik me dolgraag aanpassen omdat ik afhankelijk ben van de mensen die me zonder tegenpreatatie onderdak bieden! Dan maar een karbonnade in plaats van couscous.

  En Dick, liever geen cultuur dan een cultuur die alom dood en verderf zaait, waar vrouwen en homo’s onderdrukt worden en waar geen respect is voor onze wetten en gebruiken.
  Of zie jij je woonomgeving graag verworden tot een soort Schilderswijk, Amsterdam West of Kanaleneiland? Alhoewel: met je kop in het zand merk je daar weinig van.


  ⚠️ Meld

 157. @ Cleo, zou me dus zelf aanpassen (zolang het niet te ver gaat) aan bijv. eet-/drink-, niet te provocerend-uitdagende kleding en rustdag-besteding van mijn gast. Maar dat zal wel met gastvrijheid te maken hebben.


  ⚠️ Meld

 158. Bericht door Cleo, op 11 september 2015 12:22
  En DIT, dick, is nou precies waarom er deze maatschappelijke problematiek is en verergert.

  WIJ moeten onze eet- kleed- en drinkgewoonten aanpassen aan mensen die we de kans geven om vrijwillig bij ons thuis te mogen eten? Die daar vrij zijn om op in te gaan?
  En dat onder de noemer gastvrijheid?

  Huh? In welk land leef jij? Ik herken dit door jou geschetste beeld helemaal niet, ik eet wat ik wil (mijn vrouw ook), ik kleed me zoals ik wil (mijn vrouw ook, draagt geen hoofddoek of niqab), ik zeg wat ik wil, ik denk wat ik wil en ik geloof in geen enkele God of Allah. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die van mij eist dat ik mijn huidige levensstijl aan moet passen. Heel apart dat je dit zo neerzet hier. Ik snap er oprecht niets van.


  ⚠️ Meld

 159. @dick, op 11 september 2015 12:11
  Over de Nederlandse omroepen dick: wat mij betreft is het onderhand allemaal één pot nat als het gaat om de gekleurde politiek correcte berichtgeving. De enige uitzondering is m.i. Powned, voor de rest hebben al die omroepen de afgelopen dagen meegedaan met emotionele gekleurde berichtgeving als het gaat om de vluchtelingenstroom uit Turkije. Zonder dat er feitelijk werd onderzocht om wát voor mensen het ging en of het nu vluchtelingen waren of gelukszoekers.
  Je ziet dezelfde houding bij de NPO als het gaat om de islam, ook hier heerst politiek correctheid en onderdanigheid, zonder inhoudelijk journalistiek onderzoek hoe de dagelijkse werkelijkheid is in de moskee, of in de volksbuurt met veel moslims.
  Een goede NPO zou heel Nederland moeten vertegenwoordigen en niet alleen de politiek correcten, de NPO creeërt een soort sprookjesbeeld en gaat niet in de op de realiteit is mijn mening.
  Gelukkig is er internet en eigenlijk alleen op internet vind je andere meningen die je bij de NPO (met uitzonder van Powned) niet zult zien.  ⚠️ Meld

 160. Cleo for president. Goed gesproken en de spijker op zijn kop.
  Nu alleen allemaal nog durven te benoemen in het openbaar en we zijn een stuk verder. Wees niet bang mensen. Het wordt nu tijd om de knop om te zetten.


  ⚠️ Meld

 161. Tuurlijk, dankbaarheid zal er toch wel in eerste instantie zijn bij de vluchteling in deze. Als hij of zij een ondankbaar schepsel blijkt te zijn, kun je er toch zo vanaf, neem ik aan. Volgens mij kan dankbaarheid en kleine aanpassingen heel goed samen. Sterker kleine aanpassingen zullen het gevoel van dankbaarheid versterken lijkt me. En je wilt toch wat betekenen voor degene die je opvangt. Je wilt er samen wat van maken lijkt me. Anders moet je er misschien maar gewoon niet aan beginnen.

  Je ophef als zou ik juweeltjes gemist hebben…heb ik al eerder beantwoord

  op een gegeven moment vond ik het allemaal absoluut niet meer de moeie waard en het zijn er ook al 218.
  Dat komt vooral door, zoals jij al schreef
  Joost is dom, maar het is nóg dommer om serieus op de inhoud in te gaan.

  Het lukt je dus niet de onzinnige kreet (die ik echt aan alle kanten heb belicht) “dominante cultuur”uit te leggen. Zeker met de toevoeging

  waar wij bang voor zijn

  Behalve dat het een beetje stijlloos na-roeptoeteren lijkt. “Dominant”, Cleo, dat is me nogal niet wat; probeerde dat in 12:05 te verduidelijken.

  Beste jongen of meisje: knippen, buigen, slijmen, meeroep(toeter)en voor of met iemand zal ik ook nooit doen. Dus dat lijken we eens.

  Cultuur is aan verandering onderheving. Zo kun je anno 2015 moeilijk het (vind ik) kleurrijke multiculturele tintje van onze cultuur ontkennen….hiermee beseffend weer wat op te rakelen 😉

  😀

  En wat betreft jouw mening over die omroepen? Natuurlijk zijn die allemaal rechts. Tenminste, vanuit het perspectief van een extreem-links persoon.

  Jij wilt ontkennen dat KRO/NCRV, AVRO/TROS, MAX, EO, POWNED
  En WLN…rechts georiënteerd tot rechts zijn?

  BNN zit er volgens mij tussenin, volgens mij gaan ze (voorlopig?) niet met de VARA samen.

  Vrijzinnig Potestante (dat dan weer wel)RO en VARA zijn links…ook niet extreem, maar gewoon “verschillig”.


  ⚠️ Meld

 162. @ jesse

  , liever geen cultuur dan een cultuur die alom dood en verderf zaait, waar vrouwen en homo’s onderdrukt worden en waar geen respect is voor onze wetten en gebruiken.

  Jij kent schijnbaar geen moslims?


  ⚠️ Meld

 163. @ Veldwachter, op 11 september 2015 12:59; jeugd kijkt bij ons ook wel eens naar Powned, maar alles begint bij mij te jeuken als ik die Weesie zie. Gelukkig heeft die over het paard getilde Ruktor niet echt een belangrijke rol geloof ik. Want toen ik daar op geenstijl.nl een paar tegen in ging….kreeg ik gewoon een ban. Ja, ja “leve de vrijheid van meningsuiting”.

  Volgens mij heb ik je commentaar op bij de stijllozen gelezen Veldwachter. 2 gasten in de studio kregen bij die uitzending van Jeroen Pauw herhaaldelijk en lang het woord bij NPO dus.
  Die man uit Enschede…door zijn opmerking werd nog als belangrijk punt aan de aanwezige staatssecretaris (VVD) meegegeven dat heel vaak de communicatie met de stad/het dorp van bestemming van de vreemdelingen, beter kan.

  Die dame uit Drenthe werd ook uiterst serieus genomen.

  Volgens mij is Jeroen Pauw (die ik veruit de beste vind in zijn soort) ook niet zo links.


  ⚠️ Meld

 164. @Dick, helaas, ik moet je teleurstellen: een zeer goede vriend van mij is moslim, en daarnaast heb ik nog 2 kennissen die hetzelfde geloof belijden. En guess what: zij vertellen dat ze zich kapot schamen voor de manier waarop een behoorlijk deel (zo eerlijk zijn ze, zij wel) van de moslims zich hier gedragen. En ze maken zich zorgen over de manier waarop we daar in Nederland mee omgaan. Zijn visie: als je de slechten echt hard aanpakt (en dat zijn er echt meer dan enkelen) hebben de goeden (waaronder hijzelf en zijn gezin) daar profijt van. Hij benoemt dus zaken die types zoals jij bagatelliseren, ontkennen.


  ⚠️ Meld

 165. @ jesse, de moslims die ik ken schamen zich ook…een soort plaatsvervangende schaamte. Maar hun zijn zelf beduidend anders. Dat hoeven ze niet te zeggen dat observeer ik gewoon aan hun stijl van leven. Terwijl we het natuurlijk wel eens over de rol van een moskee enzovoort hebben gehad.

  Denk dus ook niet dat je hun allemaal als

  kennissen die hetzelfde geloof belijden.

  moet zien. Zie zelf bijvoorbeeld de leden van de KKK en (natuurlijk in mindere mate) veel aanhangers van de Republikeinen in Amerika als aanhangers van hetzelfde geloof. Ook het Katholieke-Paus (al lijkt deze man wat wereldser)-gebeuren wil ik niet met mijn Christelijke geloof associeren. Net zo min als het geloven op de bible-belt (waar ze soms nog gewoon tegen donkeren, h*mo’s, abortus, koopzondagen en euthanesie zijn). Schaam me er niet voor; het maakt me eerder verdrietig.

  Zou niet zo snel groepen over één kam scheren…
  Met het over één kam scheren van meerdere individuën moet je behoorlijk uitkijken.
  Ieder mens is uniek, met een eigen brein en een eigen wil. Dat maakt ons soort ook zo fascinerend.


  ⚠️ Meld

 166. zij vertellen dat ze zich kapot schamen voor de manier waarop een behoorlijk deel (zo eerlijk zijn ze, zij wel) van de moslims zich hier gedragen.

  Heb vaak wel plaatsvervangende schaamte over het gedrag van Nederlanders in het buitenland. Informeer maar eens in België; in de diverse heerlijke badplaatsen. Dit motief spreekt mij ook absoluut niet aan “Nederlanders tonen zich in de geschiedenis vaak ??koopman en dominee??. We handelen en doen graag zaken, maar stellen ook normen en waarden aan de orde.”


  ⚠️ Meld

 167. @Dick: wat wil je nu eigenlijk met je link naar je D66 rechters? Die kandidaatrechters willen uitsluiten van hun beroep op grond van politieke voorkeur, hoe stuitend kan het zijn? Die zijn er mede de oorzaak van dat terreurverdachten vrij rondlopen en het hier zo’n klerezooi wordt. Ons strafrecht is idd VEEL te slap. Sommige principes zijn eenvoudig: als je ze lang opsluit, heb je lang geen last van ze. Al blijft een kogel natuurlijk goedkoper.

  En wat betreft Nederlanders op vakantie: heb je er ooit 1 met een Kalashnikov het strand op zien rennen? Of een aanslag zien plegen op een badplaats? Dan liever koopman en dominee….

  Tot slot over ‘de Eigen wil’. Dat hadden die gasten van vandaag 14 jaar geleden in het vliegtuig ook. Wat waren die uniek…


  ⚠️ Meld

 168. @ jesse…dit is toch begrijpelijk:

  Vind jij, net als je maat, ons strafrecht te slap?====Dat kwam/komt zo op mij over.

  Jullie: als je de slechten echt hard aanpakt….komt over als “nu harder aanpakt”!====nog een regel die nu door mij wordt vertaald als: Je/jullie willen nu harder straffen

  Hoe en wat had je veranderd willen zien?
  “Kijken in de ziel van rechters” gezien?====
  daar gaat geciteerde serie over, goede maatschappelijk betrokken vragen over Mohammed B, Volkert, kleine zaken etc…..ook de mogelijkheid tot veranderen; want als je wat wilt veranderen, vind ik ook dat je dat moet proberen; via de politiek bijvoorbeeld. Janken in een hoekje schiet niet op……………

  Duidelijker kan ik écht niet worden.


  ⚠️ Meld

 169. @ jesse, Die ene, overigens sterk overkomende rechter (en wat had, dat trouwens ook besproken is…met zijn oog) die allerminst kandidaat was maar al heel veel ervaring heeft…zou idd niet graag zien dat er PVV-rechters zouden komen. Maar daar gaat hij niet over. Hij vond volgens mij wist hij niet of de persoon voldoende genuanceerd zou zijn. Er worden bepaalde dingen geuit die tegen de democratie aanschurkten. Ook het respect voor de rechtstaat is in het geding (zeker dat laatste heeft Geert gewoon in de rechtzaal laten weten).
  Die rechter was echt duidelijk en overtuigd. Jij hebt zeker (net als ik) het stukje op de stijllozen.nl gelezen en niet de link naar kijkers in de ziel bekeken?

  D66-rechters: het zou objectiever overkomen als je niet blind achter de stijllozen en Geert aan zou lopen met je D66-rechters. Daar heeft het trouwens ook over gegaan: politieke voorkeur (zie hierboven).

  Heb wel eens plaatsvervangende schaamte voor “patserig brallende Nederlanders in den vreemde”. Goed dat doorgekomen is dat ik wilde neerzetten dat Nederlanders in de vreemde ook geen heiligen zijn.

  Klopt, ieder mens heeft een eigen wil:
  -Anders Breivik
  -De grote dictatoren van verleden, heden en toekomst
  -De kruisvaarders…al weet ik daar te weinig van: het kan heel goed zijn dat

  Ieder mens is uniek, met een eigen brein en een eigen wil. Dat maakt ons soort ook zo fascinerend.

  Plaats heeft gemaakt voor “door massa-psychologie geindoctrineerde kuddendieren”…dan krijg je ja-en amen knipmessen-blinde volgers, met bruine armen…

  Zoals in dit stukje van een Nederlands lied:
  Ze zijn terug en niet teruggefloten
  Hetzelfde slag dezelfde vlag hetzelfde lied
  Ze zijn terug en niet teruggefloten
  Dezelfde steen en toch nog weer gestoten

  Dan laat je ineens een ander voor je denken en heb je die ander ook je vrije wil gegeven. je unieke-ik verdampt in een grote groep…brrrrr eng.

  Ben jij met

  Al blijft een kogel natuurlijk goedkoper.

  Voor de doodstraf? Die discussie is al eens in Den Haag gevoerd. Eens kijken of er wat over boven tafel valt te toveren.


  ⚠️ Meld

 170. Dick, gelukkig maar dat Breivnik zo’n zieke geest heeft, anders had je nog weer verder moeten teruggaan in de tijd om proberen duidelijk te maken dat ‘molsims heus niet de enige zijn’.

  Maar eh….het je een beetje teveel gezopen ofzo? Je betoog barst van de taalfouten, begrijpend lezen is niet bepaald je sterke punt en je springt van de hak op de tak. Ik vraag me na drie keer lezen nog steeds af wat je punt is (wellicht is begrijpend lezen ook een zwak punt van mij). Maar ga het niet voor een 4e keer doen. Ik ga er maar vanuit dat jij vindt dat de massa-emigratie totaal geen bedreiging is, dat we de stroom empatisch moeten ontvangen en er vooral van moeten genieten. Ik vind het prima Dick. Succes ermee.


  ⚠️ Meld

 171. Oeps, da’s een lastig onderwerp “een zieke geest” hebben. Wel fascinerend.

  Het is wat het is jesse. Mooie zelfreflectie. Jammer van je samenvatting. Maar je kunt natuurlijk alles zo uitleggen als je wilt. pittig weekend alvast en sterkte met je angst.


  ⚠️ Meld

 172. Klopt 15:04…ook de eigenschappen (maatschappelijke) betrokkenheid en zorg had ik je toegedicht. Maar het lastigs om mee om te gaan, lijkt me de angst. Terwijl het toch écht niet nodig is, naar mijn bescheiden mening.

  @ mark, nee dan heb jij het niet helemaal goed begrepen; google maar eens op “angst”. Tja, je kunt elkaar lekker opfokken met dergelijke surrealistisch beelden.


  ⚠️ Meld

 173. Plaats heeft gemaakt voor “door massa-psychologie geindoctrineerde kuddendieren”…dan krijg je ja-en amen knipmessen-blinde volgers, met bruine armen…

  Zoals in dit stukje van een Nederlands lied:
  Ze zijn terug en niet teruggefloten
  Hetzelfde slag dezelfde vlag hetzelfde lied
  Ze zijn terug en niet teruggefloten
  Dezelfde steen en toch nog weer gestoten

  Dan laat je ineens een ander voor je denken en heb je die ander ook je vrije wil gegeven. je unieke-ik verdampt in een grote groep…brrrrr eng.

  Dat vind ik een interessant citaat van je dick, ook dat liedje uit de jaren ’80.

  Ik denk alleen dat het precies omgekeerd is: Churchill zei het al: de anti-fascisten van nu zijn de nieuwe fascisten van morgen. (zo ongeveer).

  Het lijkt wel alsof een bepaalde kudde mensen verwacht dat het weer de bruinhemden zullen zijn die met gestrekte arm e.d. weer een wereldoorlog gaan beginnen.
  Ik denk dat als je tegenwoordig kijkt welke groepering het meeste geweld gebruikt, het meest negatieve aandacht vraagt, de eigen cultuur opdringt, etc. het de islam is.
  Verder ben ik persoonlijk niet zozeer báng voor de islam, maar merk ik dat ik kwaad ben op de islam, vooral op de extremisten uiteraard, maar ook op de grote groep die meelift met deze extremisten en zich er niet van distantieert.
  Ook ben ik boos op de politiek correcten (vertegenwoordigt door de NPO en andere media) die juist zorgt voor een kuddedier denken, namelijk dat de islam lief is, en dat multicul iets moois is. En als je hier anders over denkt ben je xenofoob, eng, een pvv-er, etc.
  Begin je te begrijpen wat ik bedoel?

  Bovendien zou je kunnen zeggen dat het juist de politiek correcten zijn die báng voor de islam zijn. Zij zijn degenen die zich aanpassen, die ruimte geven, die zichzelf en de eigen cultuur wegrelativeren.  ⚠️ Meld

 174. @bernhard
  Ja soms is het nodig om politiek incorrect te zijn.
  Maar heel belangrijk zijn die termen natuurlijk niet, hoe zou jij het willen noemen?  ⚠️ Meld

 175. Politiek correct is tegenwoordig je verheven voelen. De rest is plebs. Die mag je uitmaken voor xenofoob, asociaal en wat dies meer zij. Jij bent goed. Punt uit. Geen tegenargumenten, hoe goed verwoord ook.


  ⚠️ Meld

 176. Als je de islam de schuld blijft geven dan zal je ook nooit een realistische oplossing samen kunnen bereiken.
  Elk mens zal zich moeten schikken aan de wetten van het land en dan maakt het niet uit welk geloof je aandraagt.
  Schik jij je niet aan de cultuur van het land zal interegeren een lastige of misschien wel een onmogelijke opdracht worden.
  Ik vind dat we in Nederland genoeg plekken hebben waar de islamitische vluchtelingen hun geloof kunnen uitvoeren.
  Wat ik mis inde media zijn de initiatieven vanuit de moskeeën in Nederland. Die zullen er vast zijn, maar de media vult veelal het nieuws met de initiatieven vanuit andere hoeken en vooral de teleurstelling als het ergens misgaat.


  ⚠️ Meld

 177. Gelukkig veldwachter

  Verder ben ik persoonlijk niet zozeer báng voor de islam

  angst is eem slechte raadgever en leidt nergens toe. Verwachtingen over bruinhemden met gestrekte armen en het beginnen van een wereldoorlog, zijn er bij mij niet direct. Wel denk ik aan extreem-rechtse groepen in bijvoorbeeld Duitsland. Kom een kleine opsomming uit de Elsevier tegen[/url] Gelukkig overheerst een positieve houding van Duitsers tegenover vluchtelingen. De islam gebruikt weliswaar veel geweld. Het is gelukkig geconcentreerd in het Midden-Oosten. En zoals we hier al vaak geconstateerd hebben, willen de moslims die wij kennen daar maar wat graag afstand van nemen. Merk nixxx maar dan ook nixxx van “cultuur opdringen”. Je doelt toch niet op de mogelijkheid om aan halal vlees te komen, zoals die mogelijkheid er ook is met koosjer eten.

  Vertegenwoordigt door de NPO en andere media

  Zou mezelf niet snel zo’ n citaat laten aanpraten door de stijllozen bijvoorbeeld. Denk dat je er nog van zou staan kijken hoeveel media rechts georiënteerd is. Heb er net één geciteerd: De Elsvier. Wel opmerkelijk dat Bild in Duitsland (toch écht nogal rechts) ineens zo pro-vluchtelingen is. Zelf denk ik (eigen waarneming) dat links en rechts in Nederland uitstekend samen kunnen. In collegiaal verband, in familiekring, in vriendenkring en ook bijvoorbeeld in een gezin. Alles staat of valt met respect voor elkaar.
  Begrijp je zwart wit-stelling

  die juist zorgt voor een kuddedier denken, namelijk dat de islam lief is, en dat multicul iets moois is. En als je hier anders over denkt ben je xenofoob, eng, een pvv-er, etc

  Maar het leven is niet zwart-wit. Het zijn juist de accenten die het waard blijven om één gemeenschap te vormen. Volgens mij gaat dat nog prima zo. Ben ook niet bang dat dat op korte termijn zal veranderen…verharden. Natuurlijk mag je van mening verschillen, vaak geeft dat nog wat extra jus aan de discussie. Het wordt opletten geblazen als een individu (of erger een groep kuddedieren) doorslaat. “Té” is nooit goed. Blijf altijd voor jezelf denken! Blijf wel vinden dat ons land kleurrijker en veelzijdiger is geworden met alle mensen met een verschillende culturele achtergrond. Ondanks de excessen. Vergeet echter niet dat de “oorspronkelijke Nederlanders” ook voor veel excessen verantwoordelijk zijn. Geloof niet in een “foute cultuur” en in een “verheven cultuur”. Kan alleen voor mezelf spreken, sorry als het te stoer klinkt, want zo ben ik helemaal niet: “Ben voor geen mens of groep bang”. Je hebt gelijk dat er veel wordt gerelativeerd. Maar als je iets of iemand wegrelativeerd heb je ook niet heel veel zelf-respect. Arrogantie is zéker niet goed maar zonder zelf-respect in de maatschappij staan….ai, ai dat lijkt me bijna ondoenlijk.

  “Politiek correct” vind ik ook een vreemde term bernard. Ineens was ie er, om niet meer uit het vocabulaire te verdwijnen.


  ⚠️ Meld

 178. Bericht door janna, op 11 september 2015 18:05
  Politiek correct is tegenwoordig je verheven voelen. De rest is plebs. Die mag je uitmaken voor xenofoob, asociaal en wat dies meer zij. Jij bent goed. Punt uit.

  Als ik reageer probeer ik geen larie te schrijven. Ik zoek meestal de dingen na die ik wil schrijven of het wel echt waar is. Daarom is het voor mij ook onmogelijk om vooral in dit topic op alles te reageren hoe graag ik dat soms ook zou willen. Is dat nu “politiek correct” of “politiek incorrect”?

  Op mij komt de kreet “politiek correct” altijd over als “Je kunt schrijven wat je wil, maar ik luister toch niet naar je.” En dat is dan dus het einde van de discussie.


  ⚠️ Meld

 179. Bericht door Veldwachter, op 11 september 2015 17:58
  @bernhard
  Ja soms is het nodig om politiek incorrect te zijn.
  Maar heel belangrijk zijn die termen natuurlijk niet, hoe zou jij het willen noemen?

  Ik ben er eigenlijk helemaal niet zo van om mensen in hokjes te stoppen. Hoewel ik dat natuurlijk ook doe, zo werken onze hersenen nu eenmaal. Maar houd die indeling toch liever voor mijzelf. Ik probeer altijd maar precies in te gaan op wat men schrijft. Of – zoals nu ook het geval was – op een gedeelte van wat men schrijft. Anders kom ik niet over.


  ⚠️ Meld

 180. Bericht door mark vincent, op 11 september 2015 19:18
  een inhoudelijke dialoog willen hebben met mannen die de woorden ‘politiek correct’ niet helemaal begrijpen. jammer…

  Is toch een van de voorwaarden om dat helder te hebben. Anders is er zowiezo geen dialoog. Maar misschien is dat het doel ook wel helemaal niet.


  ⚠️ Meld

 181. @ mark vincent, op 11 september 2015 19:18…mannen mensen die toch graag willen discussiëren en intelligent genoeg zijn, weten vast wel met een synoniem te komen?


  ⚠️ Meld

 182. Wat een verschillende benadering van vluchtelingen:

  Duitsers laten zich niet bang maken
  Meerdere partijen doen onderzoek naar vluchtelingenacceptatie…Meeste Duitsers bereid om kleding en geld te doneren…Meerderheid steunt extra financiële ondersteuning overheid…

  In Duitsland hebben verschillende partijen onderzoek gedaan onder de Duitse bevolking over de acceptatie van vluchtelingen. Uit alle tests blijkt dat Duitsers niet bang zijn voor de opname van meer vluchtelingen in hun land maar het zelfs aanmoedigen.
  Uit het onderzoek van ARD blijkt dat 61 procent van de Duitsers niet bang is voor de toenemende vluchtelingenstroom. Ook zegt 88 procent kleding en geld te willen doneren of dat al gedaan te hebben. Een percentage van 67 wil noodhulp verlenen of heeft die al verleend.
  Het onderzoek van ZDF toont dat 71 procent van de Duitsers asiel wil geven aan vluchtelingen die in Hongarije gestrand zijn. Ondanks dat 85 procent denkt dat er nog veel meer asielzoekers richting Duitsland zullen trekken. Want 65 procent van de ondervraagden denkt dat het land de aantallen wel aankan.
  De plannen van Merkel om zes miljard euro extra vrij te maken voor noodhulp wordt door 43 procent van de ondervraagden ondersteund. Een op de vier zegt zelfs dat er best nog meer vrij gemaakt mag worden. Tegenover 23 procent die vindt dat de financiële hulp ingeperkt moet worden.
  Het onderzoek van de ARD toont dat 81 procent van de ondervraagden het leven op geen enkele manier veranderd vindt, sinds de komst van meer vluchtelingen. Een kleine 17 procent vindt dat er lichtelijk verandering plaats heeft gevonden en twee procent vindt het verschil groot.
  Het derde onderzoek van onderzoeksbureau YouGov toont dat een op de vijf Duitsers noodhulp verleend heeft. Een meerderheid van de 1200 ondervraagden zegt te zullen helpen met donaties en een kwart ondersteunt vluchtelingen graag bij administratieve taken. Verder vindt 83 procent dat asielzoekers het recht hebben om asiel aan te vragen in andere landen om oorlog en onderdrukking te ontvluchten. Enkel 26 procent vindt dat Duitsland een grotere verantwoordelijkheid in de opvang heeft vanwege haar ‘duister verleden’.
  De positieve houding van Duitsers tegenover vluchtelingen is te zien in de cijfers en ook de manier waarop de vluchtelingen in filmpjes verwelkomd en geholpen worden. Toch maakt CSU vice-voorzitter Hans-Peter Friedrich vrijdag in de regionale krant Passauer Neue Presse bekend angstig te zijn voor de toestroom van vluchtelingen. Het Duitse volk is het, gezien de onderzoeken, daar overduidelijk niet mee eens.
  En
  met de verschrikkelijke 2e foto Daar wordt gewoon brood in die grote groep mensen gegooid…alsof ze wilde dieren in de dierentuin voeden 😮

  Aan het geloof van enkele hoofdrolspelers kan het niet liggen:
  * Merkel CDU
  * CSU vice-voorzitter Hans-Peter Friedrich: hierboven te lezen

  bekend angstig te zijn voor de toestroom van vluchtelingen.

  …gezien D erk (19:10) “angstig” 😉
  * Orbán is lid van de Hongaarse Gereformeerde Kerk (calvinistisch).
  Geleidelijk kreeg zijn Fidesz een behoudende christelijke en nationalistische signatuur.
  * Het zou mooi zijn als Oldebroek dat H2O-vluchtelingenopvang-plan nou eens doorzette. Laten ze zich eens van hun barmhartige kant vol mededogen laten zien. Goed ook voor de Christelijke normen en waarden in een gemeente van 23.000 inwoners en met deze laatste gemeenteraadsverkiezings-uitslag:
  Gemeenteraadszetels in 2014

  ChristenUnie6
  CDA3
  PvdA1
  SGP4
  VVD1
  Algemeen Belang Oldebroek4


  ⚠️ Meld

 183. Ik denk dat de meeste mensen bang zijn.
  Bang dat een overgrote meerderheid van deze nooit meer terug gaat. .
  Ten eerste omdat het waarschijnlijk nooit meer goed gast komen in land van herkomst.
  Ten tweede omdat men dan hier al zo lang is dat hier geboren nageslacht nooit meer zou kunnen remigreren naar land van ‘herkomst’
  Kortom; er zal een nieuw generaal pardon worden afgegeven voor deze vluchtelingen.
  En zo blijft het interessant voor vluchtelingen om het te blijven proberen. Succes bijna gegarandeerd. Europa blijkt toch te zwak handelen in deze.
  Zaken die men in de rijke (buur)oliestaten al wel goed in de smiezen heeft? Vraag blijft onder andere; waarom willen deze mensen niet daar naar toe?  ⚠️ Meld

 184. Dick: vermeld ook even de bron van het artikel. Ik heb het even opgezocht en wat ik al vermoedde klopt: Joop.nl ‘het opinieblog van de …VARA’. Need I say more???

  En wat betreft Oldebroek: ik hoop dat die opvang daar niet doorgaat. Moslims roeien christenen uit omdat ze christen zijn. En dan moet je nu zeggen: ‘He leuk, kom binnen, gezellig”?


  ⚠️ Meld

 185. @ jesse, het prijzenswaardige en zeer gevarieerde www. joop.nl is de enige site die hier geblokt wordt. Daarom weet men al van mij dat ik om die reden hun stukken integraal plaats. Had ook liever gelinkt maar zelfs www. joop.nl voluit schrijven pikt ie niet. Zet altijd overal de bron bij maar ging er dus hierbij vanuit dat men wist dat dit van Joop kwam.
  Mocht je geïnteresseerd zijn in meningen en feitjes aangaande Joop (van de VARA) en de stijllozen dan kun je nog jaren teruglezen op het pollog.


  ⚠️ Meld

 186. Vind Joop geweldig, zeker niet alleen in hun nieuwsverslagen!

  ff googlen en er is overigens wel meer te vinden over hoe Duitsers tegenover vreemdelingen staan. Maar jij komt zo wereldvreemd op mij over dat ik je 21:40 en nu nog helemaal moet uitleggen 😮


  ⚠️ Meld

 187. @ Jesse. Het is ook wel goed, je kunt zelf ook googlen.

  Heb nog wat lijntjes naar Oldebroek lopen. Het zal mij eerlijk gezegd ook best een beetje verbazen als het doorgaat. Al ziitten ze zo (zie google) met die locatie in de maag.

  Misschien wel juist omdat ik zelf Christelijk ben, verbaast mij elke andere keuze dan barmhartigheid, naastenliefde, ontfermen over….vind ook dat de SGP (waar ik mee ben opgegroeid) in den lande een wat ingewikkelder standpunt heeft. Zie de zetelverdeling in 21:08 én de heersende mening in het plaatsje waar ik overigens graag kom (maar dat staat er los van): ben benieuwd of het er komt of niet.


  ⚠️ Meld

 188. Bericht door Tsja, op 11 september 2015 21:27

  Kortom; er zal een nieuw generaal pardon worden afgegeven voor deze vluchtelingen.

  Nee, ik denk het niet. Van bijna alle Syriërs zal de asielaanvraag gehonoreerd worden, zodat ze gewoon Nederlander gaan worden.
  En al die Balkanezen die hier naar toe komen om alleen maar de rotoppremie op te strijken moeten ze zo snel mogelijk met een hele grote boog terugtrappen (uiteraard zonder die rotoppremie).
  Blijven er dus op het eerste gezicht geen mensen over voor een generaal pardon.  ⚠️ Meld

 189. Bericht door Tsja, op 11 september 2015 21:27

  Zaken die men in de rijke (buur)oliestaten al wel goed in de smiezen heeft? Vraag blijft onder andere; waarom willen deze mensen niet daar naar toe?

  Of de mensen daar naar toe willen weet ik niet. Maar volgens Elsevier[/url] houden de Golfstaten de deur ook potdicht. Officieel kunnen Syriërs asiel aanvragen in een Golfstaat, maar volgens hulporganisatie Amnesty International leidt zo’n aanvraag in de praktijk bijna nooit tot succes. Toen Qatar enkele jaren geleden enkele tientallen Syrische vluchtelingen opnam, was dit groot nieuws. Het was de eerste keer dat een Golfstaat over het hart streek en vluchtelingen opnam. De gastvrijheid van Qatar bleef overigens steken bij 133 vluchtelingen.


  ⚠️ Meld

 190. Nu op Nieuwsuur.

  Nederland stuurt vluchtelingen terug naar Hongarije
  Hulporganisaties luiden de noodklok: ‘Mensen verblijven in omstandigheden die we niet zouden moeten aanbieden hier in Europa’

  Nederland stuur asielzoekers die via Hongarije de EU binnen zijn gekomen, terug naar dat land. Dat meldt Nieuwsuur vrijdag na gesprekken met Human Rights Watch en Amnesty International. Beide organisaties willen dat Nederland hier onmiddellijk mee stopt. Volgens hen verblijven asielzoekers in Hongarije onder mensonterende situaties.
  Volgens het Verdrag van Dublin mag Nederland asielzoekers terugsturen naar Hongarije. Het verdrag zegt immers dat vluchtelingen asiel moeten aanvragen in het land van binnenkomst. Hongarije wordt echter overspoeld door vluchtelingen, veelal uit Syrië, die daar verre van een menswaardige behandeling krijgen.
  Peter Bouckaert van Human Rights Watch:
  ??Ik ben ervan overtuigd dat ze na een verblijf van slechts twee uur in zo’n kamp zullen vragen om eruitgehaald te mogen worden. De mensen lijden er, ze worden er vernederd, hebben nauwelijks te eten en te drinken en verblijven in omstandigheden die we niet zouden moeten aanbieden hier in Europa.??

  Nieuwsuur spreekt ook met Kibuuka uit Uganda. Hij zegt in zijn land van herkomst niet veilig te zijn omdat hij homoseksueel is. Hij is via Turkije, Griekenland en Hongarije in Nederland terechtgekomen. In Hongarije zat Kibuuku een paar dagen vast in een politiecel. Daar werd hij gedwongen zijn handtekening te zetten en vingerafdrukken te laten nemen. Momenteel verblijft hij in een AZC in Groningen, maar op 23 september wordt hij door de Nederlandse overheid op het vliegtuig naar Hongarije gezet.
  Kibuuku:
  ??Als ik terug moet naar Hongarije, zal ik daar in een detentiecentrum terecht komen. Het is er niet veilig voor vluchtelingen. Ik zie er ook erg tegenop omdat ik niet weet hoe Hongarije omgaat met homoseksuelen. Hier in Nederland kunnen homoseksuelen vrij leven.??

  Volgens Amnesty International heeft Hongarije amper asielcapaciteit en worden de opvangomstandigheden met de dag slechter. Hongarije stuurt op haar beurt mensen terug naar eveneens onveilige landen als Servië en Macedonië. Ook werkt het Hongaarse parlement aan een noodwet ??die de situatie alleen maar erger zal maken??.
  Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) heeft in een reactie aan Nieuwsuur laten weten dat haar partij grote zorgen heeft over de situatie in Hongarije. Ze is van plan de staatssecretaris om opheldering te vragen en zou graag zien dat het Verdrag van Dublin van tafel gaat. Sharon Gesthuizen van de SP wil uiterlijk dit weekend van staatssecretaris Dijkhoff weten of Nederland inderdaad asielzoekers naar Hongarije stuurt: ??Als dat zo is, dan moet dat direct stoppen.??
  VVD??er Malik Azmani vindt dat Hongarije aan haar verdragsverplichtingen moet voldoen, wat ook inhoudt dat de omstandigheden in de opvangkampen goed moeten zijn. Het VVD-Kamerlid ziet naar eigen zeggen ??geen aanleiding dat er helemaal niemand meer veilig terug kan naar Hongarije.??

  =====
  Bron: Het immer actuele en skerpe Joop.nl…met natuurlijk authentieke citaten en feiten.

  Nogal kwalijk lijkt me. Dit kan Malik wel vinden

  VVD??er Malik Azmani vindt dat Hongarije aan haar verdragsverplichtingen moet voldoen, wat ook inhoudt dat de omstandigheden in de opvangkampen goed moeten zijn

  Maar wie weet nu (na beelden en geluid vandaag( niet dat die omstandigheden abominabel zijn >:(


  ⚠️ Meld

 191. 😉 TWEET VAN DE DAG
  vr 11 september 2015
  Aandoenlijk kinderlijk idee van Rutte cs: Safe havens in de regio. Alsof er in oorlogssituaties is een plek waar je kunt roepen ‘buutvrij!’
  Claudia de Breij


  ⚠️ Meld

 192. TWEET VAN DE VRIJDAGAOND:

  Bericht door Joycey, op 11 september 2015 22:23

  Dick KAPPEN nou met die flauwekul!

  :D:D:D:D

  De enige echte aanhanger hier van de linkse haatzaaierssite Joop.nl slaat weer behoorlijk door. Een bezoekje aan Sigmund dit weekend kan geen kwaad. Foi foi foi toch, wat ben ik een wartaal van je tegen gekomen. Petje af voor Jesse!


  ⚠️ Meld

 193. Wel mooi dat de dagelijkse sigmund, ook meeliftend onder mijn naam, hier schijnbaar zo aan slaat 😉

  @ bernard, daar had ik nog nixxx van meegekregen. Bedankt voor de link!


  ⚠️ Meld

 194. Stabiliteit in het Midden-Oosten…kan waarschijnlijk resulteren in een nog grotere vluchtelingenstroom

  Spionagebaas VS: voortbestaan Irak en Syrië onzeker (Bron: VK)

  Irak en Syrië zullen het als staat mogelijk niet redden. Beide landen zijn door de burgeroorlog en sektarische strijd zo ontwricht, dat ze dit als land hoogstwaarschijnlijk niet gaan overleven. Dit zegt luitenant-generaal Vincent Stewart, directeur van de Defense Intelligence Agency (DIA). De militaire inlichtingendienst behoort met de CIA en de NSA tot de grootste van de VS.

  Door: Redactie 11 september 2015, 12:59
  IS-strijders in opmars in het noorden van Irak. IS controleert, een jaar na de blitzkrieg in het noorden van het land, nog steeds grote delen van Irak.
  IS-strijders in opmars in het noorden van Irak. IS controleert, een jaar na de blitzkrieg in het noorden van het land, nog steeds grote delen van Irak. © AP
  ‘Ik zie ze niet snel weer een eenheid vormen’, zegt Stewart over beide landen, waar Islamitische Staat een kalifaat heeft uitgeroepen. ‘Ik zie een toekomst waarin Syrië is uiteengevallen in twee of drie delen’. Ook acht hij het onwaarschijnlijk dat de Koerden in Noord-Irak ooit hun autonomie zullen opgeven.

  De Koerden hebben de facto al sinds de Amerikaanse invasie van 2003 een eigen ‘staat’ in Irak. De DIA-baas deed zijn uitlatingen op een defensie-conferentie in Washington. De DIA, waar zo’n 18 duizend man werken, is de inlichtingendienst van het Pentagon. Het is onder andere verantwoordelijk voor het verzamelen van informatie voor de operaties van de verschillende krijgsmachtdelen.

  CIA-directeur John Brennan zei op dezelfde bijeenkomst dat de Syrische en Iraakse regering feitelijk de controle over hun grenzen hebben verloren. IS controleert nu flinke delen van de Iraaks-Syrische grens. Ook Brennan was pessimistisch over de regio. Brennan: ‘Ik denk dat het Midden-Oosten in de komende twintig jaar zoveel zal veranderen, dat het er anders gaat uitzien dan wat we gewend waren.’

  Instabiel

  De Amerikaanse regering gaat er officieel nog steeds vanuit dat Irak en Syrië als staten de bloedige strijd zullen overleven. Om deze reden is Washington nog nooit zo ver gegaan om de Koerden in Noord-Irak rechtstreeks wapens te leveren. De Koerden zijn, met Israël, de trouwste bondgenoten van de VS in de regio.

  Ook toen IS zomer vorig jaar grote delen van Noord-Irak innam, stond Washington erop dat de Koerden via de centrale regering in Bagdad werden voorzien van extra wapens.

  In Syrië dringt de regering-Obama aan op het vertrek van het Assad-regime zodat deze vervangen kan worden door een regering waarin ook de gematigde strijdgroepen zijn opgenomen. Washington wil niet dat beide landen uiteenvallen omdat het Midden-Oosten zo aanzienlijk instabieler wordt.
  =======================
  Opvallend dat er nog niet eens over de Russische invloed in Syrië wordt gerept.


  ⚠️ Meld

 195. Beste Dick, ga je nog een poging doen om een goed werkende link te plaatsen of hou je het bij vaak nutteloze lange verhalen te kopiëren en plakken van websites?  ⚠️ Meld

 196. Goedenacht Nachzuster, vandaag idd al veel eigen mening, voorbeelden en antwoorden gegeven. Ook gelinkt en gekopieerd. Soms omdat het niet anders kan (van Joop.nl) Heb net nog een aardige uitzending terug gezien. Een deftig slaapmutsje, waarbij het me eigenlijk alleen om die man van buurman en buurman gaat. Heb hem een uur of 2,5 gesproken in het Gouvernementshuis…hij zegt even wat over vluchtelingen, over Overspel en als bonus zit er een hilarische “Willy” tussen Multitalent Kees Prins ongeveer vanaf 24:02 Lekker slaapmutsje toch nachtmutsje 😉


  ⚠️ Meld

 197. Bericht door Veldwachter, op 11 september 2015 17:58
  @bernhard
  Ja soms is het nodig om politiek incorrect te zijn.
  Maar heel belangrijk zijn die termen natuurlijk niet, hoe zou jij het willen noemen?

  Ik ben er eigenlijk helemaal niet zo van om mensen in hokjes te stoppen. Hoewel ik dat natuurlijk ook doe, zo werken onze hersenen nu eenmaal. Maar houd die indeling toch liever voor mijzelf. Ik probeer altijd maar precies in te gaan op wat men schrijft. Of – zoals nu ook het geval was – op een gedeelte van wat men schrijft. Anders kom ik niet over.

  @Beranard
  Mijn vraag was: heb jij een betere term?


  ⚠️ Meld

 198. Misschien bedoelt Bernard dat je beter helemaal geen etiketten kunt plakken op andermans mening, Veldwachter. 🙂 De zogenaamd “politiek incorrecte” meningen over de islam komen verdacht dichtbij de opvattingen van PVV, SGP en (deels) VVD. Alledrie sinds jaar en dag parlementaire politieke partijen wier standpunten in alle media vrijelijk naar voren kunnen worden gebracht en worden gebracht. De term slaat dus nergens op. Bij geen enkel ander onderwerp waar politiek meningsverschil,en over zijn (privatisering, afbuigen van de groei in de zorg, ethische kwesties als abortus en euthanasie), wordt die term.
  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat degenen die dat gedachtegoed over de islam en de moslims delen het gevoel hebben dat ze moreel laakbare opvattingen hebben en zichzelf daarom met “incorrect” omschrijven. Is dat zo?


  ⚠️ Meld

 199. @dame
  De suggestie van bernard dat in hokjes stoppen niet zo’n goed idee is, is natuurlijk geen antwoord op de vraag. Het is makkelijk om te zeggen dat “politiek correct” geen goede term zou zijn, maar mijn vraag blijft: wat is dan wél een goede term…!

  Je laatste zin dame vind ik eerlijk gezegd een beetje onder je niveau…

  😮


  ⚠️ Meld

 200. Zeker oprecht, omdat ik niet kan verzinnen waarom mensen zichzelf politiek incorrect noemen. Het lijkt een geuzennaam te zijn.
  Mijn suggestie klopt dus niet. Blijft mijn vraag aan jou, waarom je jouw islamopvattingen als politiek incorrect beschouwt. Tegen de achtergrond dat die opvatting tot een parlementaire stroming behoort die ongeveer een kwart tot eenderde van het aantal zetels vertegenwoordigt..


  ⚠️ Meld

 201. @ 9:44 misschien bedoelt bernard dat idd.
  Bedoel zelf een synoniem.
  Die vraag speelt Veldwachter dus weer aan bernard door…tja.

  Slik Janna:

  Je verheven voelen, etc…

  Da’s wel héél ernstig! Wat heb ik een hekel aan die types. Is natuurlijk duidelijk wat anders als “een sterke mening hebben”.

  @ kuffar, op 12 september 2015 12:10, je bedoelt ” politiek incorrect”? Komt volgens mij van De Stijllozen af.

  Heb nog geen “redelijk alternatief” gelezen :'(


  ⚠️ Meld

 202. 😮 nachtzuster, je bent toch niet de zoveelste nick van “Abel”. Die nogal veel overeenkomsten met een Willem Lucht-disser vertoont?
  Heb namelijk even voor je “gezopen”-posting een bijna identieke posting aan jou(?) gericht op het pol.log…boefje, met al die nicks. Want ook al ben je het niet, je hebt inmiddels denk ik wel met een stuk of 8 nicks geopereerd 😉


  ⚠️ Meld

 203. Aansprekende episode uit de wekelijkse column van Youp:

  Terwijl ik hier op kauwde zag ik op de televisie een Hongaarse cameravrouw rennende vluchtelingen tackelen zodat ze betere beelden kon schieten. Het voorval werd een paar keer herhaald. Gelukkig ook nog in slow motion. Had er graag een verslag van Jack van Gelder bij gehoord. Begrijp dat de cameravrouw inmiddels ook haar excuses heeft aangeboden. Aan wie? Ik ben verbaasd. Verbijsterd zelfs.
  Sowieso over de Hongaren, die in 1956 met tienduizenden uit hun land vluchtten voor de Russische bezetter en die in heel Europa met open armen werden ontvangen. Kreeg een ontroerende brief van een Nederlandse mevrouw, die met een gevluchte Hongaar getrouwd was. De man is onlangs overleden. Hij was dement en in een verzorgingshuis liefdevol verzorgd. Door wie? Door een Ethiopische vluchtelinge.
  Dat zijn brieven waar ik van hou. Die stemmen mij optimistisch. En een beetje optimisme kunnen we wel gebruiken. Zeker nu de wanhopige Syriërs massaal onze kant op komen. Ik snap ze wel. Dat je vlucht uit een verwoest wespennest, waar inmiddels ook de Russen schijnen mee te vechten. Voorlopig niet overheen vliegen als je naar Bali gaat. En ik begrijp heel goed dat de Syriërs naar Nederland vluchten. Dat je in een land wilt wonen waar geld genoeg is. Waar ze meer dan een half miljoen kunnen uitgeven aan een of ander debiel Koningslied. En een half miljoen dat ook weer zoek is. Achteraf is het niet zo duur want we beleven tot nu toe een hoop lol aan dat muzikale meesterwerk. Ik blijf er bij dat we het nog een keer moeten laten uitvoeren door de Jostiband. Dan valt alles op zijn plek. Tot en met de monarchie aan toe.
  Duizenden wanhopige Syriërs onderweg naar ons rijke land, waar ik op de radio een psycholoog hoorde die voetbalouders begeleidt. Ouders die bij hun kleine kinderen langs de lijn staan en die moeten leren hun agressie te beheersen. De psycholoog helpt ze daarbij. Dat is toch fantastisch? ….
  Ongetwijfeld gesubsidieerd. Lijkt me geweldig als je in de pauze van die cursus iets anti-vluchtelingen zegt. Dat het profiteurs zijn. Gelukzoekers! Dat je die Hongaarse cameravrouw wel begrijpt. Als je als kind dit soort ouders hebt, misschien ga je dan later bier morsen op het graf van een onschuldige prins.

  * Youp vergeet wel staatssecr. Van Rijn te complimenteren met zijn toenaderingspoging, vandaag, tijdens de “Red de Zorg”-demonstratie. Prima man en zéker daarvoor. Moet minister Skippers niet doen, want die komen er nooit uit. Edith is té VVD. Zeg maar zoals Teeven en Opstelten. Maar vanaf de * had eigenlijk niet op dit topic thuis gehoord….dan lees je er maar overheen.


  ⚠️ Meld

 204. @ bernard, op 12 september 2015 9:53

  Veldwachter, Janna vertaalt het om 18:05 als “Je verheven voelen, etc…”
  Lijkt me een goed alternatief. Zo zal ik het in ieder geval in het vervolg opvatten.

  Ik had dit antwoord gemist doordat dame er tussendoor kan fietsen, als ik het goed begrijp vind je: “je verheven voelen, etc…” een betere term? En vind je jezelf ook tot die groep behoren?

  @dame
  Ik vind het vervelend dat je er zomaar tussendoor komt fietsen als ik bernard een vraag stel en bovendien meent dat ik een antwoord aan jouw schuldig ben.
  Beetje typisch als je het mij vraagt…
  😮
  Voor de duidelijkheid: ik beschouw mezelf niet als politiek incorrect, en dat je dat zo stelt vind ik vreemd.


  ⚠️ Meld

 205. Absoluut niet, Veldwachter, daarom begrijp ik juist deze term ook niet goed. Wat kan er nou tegen zijn om correct te zijn. Dat is juist wat ik in mijn opvoeding meegekregen heb,


  ⚠️ Meld

 206. Ik las vandaag in het AD, dat de kosten van opvang van vluchtelingen de 1 miljard euro overstijgt dit jaar. Volgens het IND en de COA zitten er sinds afgelopen maandag zo’n 32.000 asiel zoekers in de opvang centra. En het worden er alleen maar meer, dus dat bedrag gaat alleen maar oplopen. Daar komen de bijstandskosten nog bovenop van werkloze statushouders. Maar wat maakt het uit, Nederland is schatrijk volgens sommige personen hier zoals bijv Leonardo. Leg dat maar is uit aan de vooral oudere mensen die hulpbehoevend zijn of aan de mensen die werken in de zorg. Aan de mensen die hun baan kwijtgeraakt zijn in de zorg en andere sectoren. Dat daar wel zoveel geld voor over is. En men deze mensen laat stikken. Wat mij betreft. Mantelzorg en zelfredzaamheid dat zijn tegenwoordig de toverwoorden bij deze regering als het om de zorg gaat.


  ⚠️ Meld

 207. @veldwachter, excuses, ik meende dat dit een publiek discussieforum was en had niet door dat ik me niet mag bemoeien met gesprekken. 🙂
  Mijn vraag was ook nog eens ingegeven door een vergissing. Ik meende dat jij, omdat je het “soms nodig (vindt) om politiek incorrect” te zijn, mij dat mysterie (dat de zogenaamd politiek incorrecten voluit in het parlement vertegenwoordigd zijn en dat al jarenlang) zou kunnen uitleggen.
  Het valt me op dat de woorden ‘racist’ en ‘xenofoob’ in een discussie steeds vaker geïntroduceerd worden door de mensen met een anti-islam standpunt. Onder het mom dat zij daarvoor uitgemaakt worden, duwen ze anderen in hokjes. Het fascineert me hoe dat komt. Vrees daar geen antwoord op te krijgen.


  ⚠️ Meld

 208. “politiek incorrect’ iemand met belangstelling voor politiek maar met valide opvattingen die niet vallen binnen wat algemeen correct word gevonden. En niet weerspiegeld worden door de gangbare politieke partijen. Dat zaken die je aan het hart gaan niet openlijk besproken kunnen worden. Zodat je heikele onderwerpen maar links laat liggen. En het er maar niet over hebt. Zodat je niet in een sociaal isolement terecht komt en voor van alles uitgemaakt word. Maar daar ging dit topic niet over.


  ⚠️ Meld

 209. @benjie Een aardige definitie, die zo’n 15 jaar geleden misschien nog wel met de werkelijkheid overeen kwam. Maar nu?
  Zoals eerder gezegd is die stroming waar jij (begrijp ik uit je reacties) toebehoort in het parlement vertegenwoordigd met circa een kwart tot eenderde van de zetels. Dat rijmt niet met de ingenomen underdogpositie zoals 1eJohn het noemt.
  In de reacties onder dit topic popte dit punt – zoals zo vaak bij vergelijkbare onderwerpen – wel op. Kennelijk is er een verband met het thema van dit topic.


  ⚠️ Meld

 210. Benjie, ik ontken niet dat de opvang van asielzoekers niet schuurt met andere sectoren. Maar het blijft appels met peren vergelijken. Ik constateer al langer dat er in verpleeg- of verzorgingstehuizen heel veel mensen zitten die niet of nauwelijks familie of vrienden op bezoek krijgen. En wat die asielzoekers/vluchtelingen betreft, wat moeten we dan; die mensen rechteloos rond laten zwerven op straat? Voor die opvang van vluchtelingen ontvangen landen ook financiële steun uit Europese fondsen. Maar deze discussie hier en in de landelijke media begint inmiddels aardig een karikatuur te worden.


  ⚠️ Meld

 211. Misschien is toch het beste alle religiën af te schaffen? Kunnen we ons allemaal richten op geloof in de mens i.p.v. een god.
  Word volwassen mensch. Het is niet moeilijk.


  ⚠️ Meld

 212. Dat moet het haast wel zijn, Veldwachter, want je spreekt voor mij in raadselen. Ik kan je reacties op mij niet rijmen met mijn eigen postings. Ook niet na nog eens nalezen van begin af aan.


  ⚠️ Meld

 213. Ik ben vóór Tja, maar om een eind aan de vluchtelingenstroom te maken is het echt nodig om Assad te bestrijden die verantwoordelijk is voor 80% van de ontheemden met zijn vatenbommen.


  ⚠️ Meld

 214. Gaan wij Assad verjagen dan Bermard? En stel dat wij succesvol zijn, gaan we daarna IA verjagen?
  Korton dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren


  ⚠️ Meld

 215. @ Admin: Gooi maar dicht dit topic, met 314 postings is alles er wel zo’n beetje over geschreven. Ook de onderbuik kan weer niet klagen over ‘gebrek aan aandacht’. Wel jammer dat ze daar het hele ‘nick-name register’ weer voor moesten open trekken 😮


  ⚠️ Meld

 216. @Tja, ik vind het vreemd dat iedereen het maar over IS heeft terwijl Assad het probleem is. Nee, die Assad heeft allang bewezen dat hij een taaie is. Maar je hebt gelijk, ook als dat wel zou gelukken is het daar nog steeds een puinhoop.


  ⚠️ Meld

 217. Het valt me op dat de verzoeken tot sluiting van deze discussie uitsluitend geïntroduceerd wordt door de mensen met een pro-islam standpunt. Het fascineert me hoe dat komt. Vrees daar geen antwoord op te krijgen.


  ⚠️ Meld

 218. @jesse
  Ja scherp geconcludeerd, mee eens. 🙂
  Maar Pro-Islam mensen zijn geen Politiek Correcten hoor, en ze hebben ook geen onderbuik, echt niet… 😉


  ⚠️ Meld

 219. Dit log moet sluiten vanwege een paar mensen die het niet eens zijn met de mening van een ander frappant want deze mensen zijn zgn socialist


  ⚠️ Meld

 220. Socialisten zijn tegen racisme en discriminatie en iedereen is welkom in het land, want we zijn allemaal gelijk. Behalve als je geen socialist bent, dan mag je niet eens in het vriendenclubje zitten! Dit is natuurlijk geen discriminatie volgens de salonsocialist. En het topic moet dicht van dezelfde socialisten want staat vol met onderbuikgevoelens van rechts-extremisten.

  De term gutmensch begrijpen ze vaak dan niet of zelfs woorden als politiek correct wordt een nieuwe zwolsche weblog definitie aangegeven. 😉


  ⚠️ Meld

 221. Dan toch nog even voor de duidelijkheid. Ik bedoel geen algemene afsluiting. Iedereen schrijft wat mij betreft maar lekker door. Maar alles wat ik over dit onderwerp te melden heb staat er al. Eindeloos herhalen is ook zo zinloos.
  Daarom heb ik dit onderwerp afgesloten.


  ⚠️ Meld

 222. Had je toch meteen kunnen doen ipv je voegen bij een ander die een heel ander geluid liet horen? Maarja duidelijkheid is bij bepaalde aanhangers van bepaalde partijen nooit duidelijk ha is vaak later nee of ontkenning van eerder gezegde. 😉


  ⚠️ Meld

 223. Treur niet, anti-islamisten: er is een nieuw topic waar jullie je “onderbuik” leeg kunnen laten lopen met jullie “politieke incorrecte” meningen. ;D


  ⚠️ Meld

 224. @Dame: waarom gebruik je de term het ‘onderbuik laten leeglopen’ als mensen die kritisch zijn t.a.v vluchtelingen en islam hun mening geven?


  ⚠️ Meld

 225. Zo zeg meteen voor anti islamiet uitgemaakt worden sjonge sjonge sjonge en dat nog wel door een Dame die hebben toch een voirbeeldfuntie? Joh durft;)


  ⚠️ Meld

 226. Wiki verwoordt het mooi

  Het begrip onderbuikgevoel (meervoud: onderbuikgevoelens) wordt in negatieve zin gebruikt voor gevoelens en emoties die men als negatief ervaart.  ⚠️ Meld

 227. Is dat niet duidelijk, Jesse, wanneer je de laatste reacties leest? 🙂
  Ik dacht daarnaast dat het jou en de jouwen wel zou plezieren wanneer ik schrijf wat jullie kennelijk graag horen. Is toch weer een bevestiging van jullie beeld van mensen die het in hun cultuur vinden passen om hartelijk en gastvrij te zijn tegenover ontheemden en die hun eigen cultuur krachtig genoeg achten om niet ten onder te gaan wanneer er mensen met een andere culturele achtergrond in ons land verblijven.
  Voor de rest vind ik het wel best. Ik denk niet dat hier nog reacties bijkomen die de inzichten van wie dan ook, veranderen.


  ⚠️ Meld

 228. @Dame: je reactie op mijn vraag is uitsluitend op aannames en veronderstellingen gebaseerd. Dat overkomt je wel vaker. En soms kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat jouw wereldbeeld op vergelijkbare aannames en veronderstellingen is gebaseerd. Geeft verder niet, maar ik had van jou iets meer onderbouwing verwacht (wat overigens alles zegt over mijn aannames, maar dat terzijde 😉


  ⚠️ Meld

 229. @ Veldwachter, was benieuwd door je “aanbevelende tekst”, maar ook beducht…Elsevier is immers ook niet in 2014 opgericht………

  Je bespaart me alweer de leesmoeite….Alleen de TeleTroepToeTerT kan volgens mij suggestievere koppen bedenken:

  Links Nederland mag kennelijk onbeperkt populistisch zijn

  :):D:):D


  ⚠️ Meld

 230. Oei Veldwachter: met dergelijke links maak je je niet populair op dit weblog;). De waarheid en feiten worden door een aantal frequente bijdragers als zeer storend ervaren.
  Bah, steeds weer die realiteit!;)  ⚠️ Meld

 231. Ja sorry Dick. Ik weet dat dit voor jou gevoelige punten zijn en dat je ze liever ontkent. Gaat je prima af, met je roze bril op en je koppie in het zand is alles zoals jij het ziet. Fijn hoor!


  ⚠️ Meld

 232. Herkenbaar verhaal, Jesse. Ik weet niet waarom je van mij meer onderbouwing verwacht dan van je eigen bijdragen, maar ik zal het maar als compliment opvatten. 🙂


  ⚠️ Meld

 233. Hmmm, dame. Ik waardeer jouw bijdragen op dit forum doorgaans bijzonder. Ook al ben ik het lang niet altijd met je eens, maar dat is iets anders. Wat ik waardeer is je manier van onderbouwen en argumenteren. Als ik dat vergelijk met de Leonardo’s, Dicks en Japsers van deze wereld is het verschil echt schrijnend groot. Dus dat mag je als een oprecht compliment opvatten.:D


  ⚠️ Meld

 234. @dick. 14.48

  Ik heb je stukje geprobeerd te ontcijferen, ik vermoed dat je de telegraaf bedoelt?
  En “Elsevier niet in 2014 opgericht” is dat een Godwin van jou dicky Dick?
  😮

  Zoals Jesse ook al opmerkte: niet echt een inhoudelijke relatie van jou Dick. :'(


  ⚠️ Meld

 235. Klopt Veldwachter. De TeleTroepToeTerT is voor mij “De Telegraaf”. Dat je het gelijk herkent is veelzeggend 😉
  “ontcijferen” lijkt me dus nogal overdreven. Wellicht als humor bedoeld 😮

  Met

  Elsevier is immers ook niet in 2014 opgericht……..

  Bedoel ik dat De Elsevier al lang bestaat en dat het onmiskenbaar een rechtse signatuur heeft. Niet?

  Bedoel je met

  inhoudelijke relatie van jou

  reactie?

  Dat lijkt me een compliment, na het verduidelijken is het misschien in jouw ogen nogsteeds niet inhoudelijk. Terwijl je dat wel van mij gewend bent. Mooi, Veldwachter!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.