Maatje voor dakloze jongere gezocht

Zwolle – Zwolle is sinds deze maand een nieuw maatjesproject rijker: Mate for Me. Het project is een gezamenlijk initiatief van LIMOR, De Herberg en Hart voor Zwolle, drie organisaties die zich inzetten voor dak- en thuislozen. Het maatjesproject is bedoeld voor dakloze jongeren die behoefte hebben aan een maatje. De startavond van het project vindt plaats op donderdagavond 24 september in DeGiftCity aan de Rieteweg in Zwolle.

 

logo-mateforme.jpg 

In Zwolle en omgeving leven naar schatting zo’n 90 jongeren die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Deze jongeren logeren vaak op verschillende plekken en hebben veelal een klein sociaal netwerk. Om deze jongeren te helpen hebben drie Zwolse organisaties de handen in een geslagen. Ze starten gezamenlijk het project Mate for Me om dakloze jongeren te voorzien van een maatje. Medewerkers van LIMOR en De Herberg zorgen voor de begeleiding van de dakloze jongeren. De leiding van het project is in handen van Stichting Hart voor Zwolle. Zij gaan op zoek naar maatjes die bij de dakloze jongeren passen. Met het maatjesproject Mate for Me hopen de organisaties dat ze het netwerk van dakloze jongeren vergroten, zodat ze hun leven beter kunnen oppakken.

“Dakloze jongeren hebben vaak te maken met verschillende professionele hulpinstanties,” zegt Glenda Huisjes, regiomanager bij LIMOR. “Maar waar ze ook behoefte aan hebben is iemand die als maatje met hen optrekt en meeleeft.” Egbert Jan Tijssen van Stichting Hart voor Zwolle vult haar aan: “We gaan op zoek naar iemand die bij de dakloze jongeren past. Dat kan heel verschillend zijn: de éne jongere heeft behoefte aan iemand die met hem of haar sport, de ander heeft misschien meer behoefte aan een kop koffie en een goed gesprek.”

Wie maatje wil worden van een dakloze jongeren of daar over na wil denken kan terecht op de startavond van Mate for Me. Deze avond vindt plaats op donderdag 24 september in DeGiftCity aan de Rieteweg en begint om 20:30 uur.

Artikel delen: