Omleiding tijdens werkzaamheden N331

Zwolle – De provinciale weg N331(Zwolle-Emmeloord) is tussen Zwolle (Stadshagen, rotonde Milligerlaan) en Hasselt (rotonde bij de zandwinning) afgesloten voor al het verkeer van maandag 12 oktober 06.00 uur tot en met woensdag 21 oktober 24.00 uur 2015. De parallelweg is afgesloten van maandag 12 tot en met vrijdag 30 oktober 17.00 uur 2015.

omleiding.jpg

De parallelweg is van 12 oktober t/m 21 oktober alleen toegankelijk voor de hulpdiensten en de bussen van Connexxion. Van 22 oktober tot en met vrijdag 30 oktober is de parallelweg niet toegankelijk in verband met onderhoudswerkzaamheden. Met aanwonenden worden aparte afspraken gemaakt. De omleiding voor de hoofdrijbaan verloopt via de N764, A28 en N377 v.v. De omleiding voor de parallelweg is een lokale omleiding. De omleiding voor de hoofdrijbaan wordt met borden aangegeven en is ook te zien op www.bereikbaar.overijssel.nl. De extra reistijd tussen Zwolle en Hasselt bedraagt ongever 15 minuten.

De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle vinden het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werken beide overheden op veel plaatsen aan de verbetering van de wegen. Een van deze wegen is de N331 tussen Zwolle en Hasselt (Stadshagenallee/Hasselterweg). Beide overheden verbeteren hier de doorstroming, verkeersveiligheid en de leefbaarheid. De gemeente Zwolle legt de nieuwe rondweg aan. De werkzaamheden van de provincie Overijssel betreffen het het vervangen van asfalt op de hoofdrijbaan/parallelweg en het aanleggen van de aansluiting op de nieuwe rondweg Stadshagen.

Vanaf 22 oktober kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe rondweg inclusief de Boxemtunnel (onder de Oude Wetering). De maximumsnelheid van de rondweg op het deel buiten de bebouwde kom wordt 80 km/uur, de tijdwinst tussen Zwolle en Hasselt bedraagt ongeveer vijf minuten.

Kijk voor meer informatie op www.bereikbaar.overijssel.nl en op www.zwolle.nl/stadshagen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.