Voetbal Vitaminen bij VV Berkum

Zwolle – Als eerste voetbalvereniging in Zwolle biedt VV Berkum met ingang van het net gestarte seizoen een gezond assortiment van consumpties in het clubhuis. Onder de noemer ‘Voetbal Vitaminen’ is een verantwoord maar wél lekker aanbod verkrijgbaar. Bij de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal van Berkum op 5 september werden diverse gezonde snacks gepresenteerd.

Hoeveel procent van de kinderen in Nederland komt aan de voedingsstoffen die elke dag nodig zijn en aan de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit? Die vraag stelde tv-presentator Wilfred Genee eerder dit jaar in Zwolle tijdens een informatieavond over het mede door hem geïnitieerde ‘vullen of voeden’ concept. Ook bij Berkum was er vanuit de bestuursgroep junioren en bij veel ouders, aangespoord door het voedingscentrum, vraag naar een verantwoorde snackkeuze. Bij intensief sporten is het een must om de verbruikte energie op een gezonde manier weer aan te vullen.

In de zomer formeerde Berkum een denktank die allerlei opties heeft afgewogen en naar deze ‘snack-première’ heeft toegewerkt. Dankzij een van de ouders, die bij de voedsel- en warenautoriteit werkt, werden de wettelijke kaders duidelijk en een andere pupillen-ouder wist via haar bedrijf een duidelijk zichtbare uitstraling te realiseren. Eén van de vele Berkum-vrijwilligers zorgt voor de wekelijkse inkoop en er is ook een aantal voetballers in de weer voor dit inititatief.

Met de gezonde ingrediënten gaat een team van Dames 1 en 2 van Berkum en een aantal enthousiaste ouders elke week aan de slag om fresh lemonades, broodjes gezond, bruine bollen, ontbijtkoek en vers fruit aan te bieden. Het assortiment zal op termijn nog verder worden uitgebreid. Daarnaast blijven de ‘traditionele snacks’ als vanouds gewoon verkrijgbaar in de Berkum-kantine.

Artikel delen: