Steviger in je schoenen staan kun je leren

Zwolle – Nu het nieuwe schooljaar weer is begonnen dreigen sommige kinderen nu al buiten de boot te vallen en gepest te worden. Jeugdhulpaanbieder Vitree en stichting Empower organiseren gezamenlijk voor deze kinderen en jongeren de weerbaarheidstraining Rots en Water. Sterk staan, grenzen aanvoelen en aangeven en omgaan met groepsdruk zijn thema’s waar praktisch mee wordt geoefend. Deze training is nieuw in Zwolle en bestaat uit 12 bijeenkomsten. Op 21 september 2015 start de weerbaarheidstraining.

De training Rots&Water is een psycho-fysiek weerbaarheidsprogramma waarin kinderen en jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Psycho-fysiek betekent dat je door middel van lichamelijke oefeningen fysieke, mentale en sociale vaardigheden gaat aanleren. Rots staat voor je eigen weg gaan, voor jezelf opkomen en jezelf beschermen. Water staat voor in verbinding staan met je omgeving, vriendschap en communicatie. De vaardigheden die jongeren leren hebben betrekking op het verminderen van conflicten met mensen in je omgeving, jezelf leren verdedigen en het aangaan en onderhouden van contacten met andere mensen.

Voor wie
De training is voor zowel jongens als meiden die o.a. gepest worden en weerbaarder moeten worden, als ook voor jongeren die (te) snel tot actie overgaan. Een combinatie van beide soort leerlingen in één groep is zeer waardevol. Uit ervaring is gebleken dat met name voor jongeren met een autisme spectrum stoornis dit een geschikte training is.

Deskundige trainers
John van Dijk (Vitree) en Ineke Reitsma (Stichting Empower) geven de training samen met pedagogische en didactisch geschoolde trainers en psychomotorisch therapeuten. In 12 wekelijkse bijeenkomsten oefenen de jongeren met Rots en Water o.a. om steviger in hun schoenen te staan.

Wil je ook meedoen?
De inschrijving voor de weerbaarheidstraining is geopend. Er is nog plaats voor deelname. Op maandag 21 september start de eerste training. Waar? In de sporthal van De Twijn aan Dr. Hengeveldweg 2 te Zwolle. Hoe laat? Om 16.00u. Meld je aan via info@stichtingempower.nl

Artikel delen: