Stadkamer en Go-Kids lanceren ‘Cultuurproeven’

Zwolle – Stadkamer, Go-Kids en cultuuraanbieders hebben de handen ineen geslagen om het cultuuraanbod in de stad op een laagdrempelige manier toegankelijker te maken voor kinderen in Zwolle.

cultuurproeven.jpg 

Met het concept Cultuurproeven kunnen kinderen een aantal weken creatieve lessen volgen om te zien of ze het leuk vinden. Zo worden er muziek-, teken-, schrijf- en andere creatieve lessen aangeboden in een handig overzicht op Go-Kids. Er is geen lidmaatschapsverplichting, en kinderen hoeven geen materiaal aan te schaffen. Riëtte Mulder van Go-Kids licht toe: “Ouders vinden het soms lastig om te kiezen aan welke activiteiten ze hun kind deel laten nemen, vaak omdat je er ook voor langere periodes aan verbonden moet zijn. Het Cultuurproeven is een laagdrempelige manier om kinderen kennis te laten met verschillende creatieve activiteiten.”

“Met deze samenwerking maken we gebruik van ieders krachten.” licht Corina Staal van Stadkamer verder toe. “Stadkamer heeft de connecties en de faciliteiten, Go-Kids heeft de publiciteits- en promotiekracht en de aanbieders bieden de content. Een aanbieder kan gebruik maken van ruimte binnen Stadkamer of een eigen locatie gebruiken. Het is een flexibel systeem en een schoolvoorbeeld van verbinding in Zwolle. Door samen te werken en onze eigen talenten te gebruiken, creëren we iets wat we afzonderlijk moeilijk hadden kunnen realiseren.”

Vraag en aanbod komen bij Cultuurproeven op een leuke manier samen. Bovendien kan het kind ook activiteiten kiezen die niet zo snel voor de hand zouden liggen zoals bijvoorbeeld verhalen vertellen, schrijven of het werken met gerecyclede materialen. Naast Cultuurproeven bestaat er ook al enige tijd het Sportproeven, wat kinderen op sportief gebied een overzicht biedt van proeflessen.

Meer informatie: https://go-kids.nl/cultuur-en-sportproeven  

Artikel delen: