Stadsgesprek over het basisinkomen

Zwolle – PvdA, CDA en D66 organiseren op 9 september samen met Club Cele en een aantal geïnteresseerde Zwollenaren een stadsgesprek over het basisinkomen.

Waarom een stadsgesprek? De organisatoren vinden dat het onderwerp raakt aan veel actuele maatschappelijke vraagstukken die aandacht vragen, voor de problemen van nu en de dillema’s van de toekomst. Voordat de politiek een oordeel velt over experimenten met vormen van een basisinkomen willen D66, CDA en PvdA graag met een brede groep Zwollenaren in gesprek over dit onderwerp, omdat ze denken dat dit onderwerp alleen met draagvlak en begrip ook echt kans maakt. PvdA fractievoorzitter Eefke Meijerink: "Alleen door samen van gedachten te wisselen kom je uiteindelijk tot oplossingen die echt duurzaam zijn. Club Cele wil een podium bieden voor maatschappelijk debat en is daarmee een ideale plek voor zo’n stadsgesprek." Het stadsgesprek bestaat minimaal uit twee avonden. De eerste, op woensdag 9 september, gaat over een verkenning van het onderwerp. Sjir Hoeijmakers verzorgt een inleiding. Deze econometrist heeft als experiment zijn eigen basisinkomen via crowdfunding bij elkaar gekregen. Na de inleiding is er veel ruimte om in gesprek te gaan; met de spreker en ook met elkaar. Een maand later, op 7 oktober, vindt een verdieping plaats. De invulling daarvan wordt bepaald op basis van het resultaat van de eerste avond en mogelijk wordt concreet ingegaan op mogelijkheden om te experimenteren.

De opzet van het stadsgesprek op 9 september is informatieverstrekking en uitwisseling van ideeën en opvattingen. De bedoeling is dat het publiek veel ruimte krijgt en er zijn al ruim honderd deelnemers. Wil je ook deelnemen aan het stadsgesprek, dat kan. Geef je op via facebook (Club Cele) of mail (Odeon). Entree is gratis, de avond start om 20:00 uur in Odeon aan de Blijmarkt en vol is vol.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.