Echtpaar Zimmerman-Warffemius 60 jr getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Zimmerman-Warffemius waren dinsdag 8 september 2015 60 jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar dinsdagmiddag een bezoek in hun woning aan de Voorsterweg om hen te feliciteren. Het stel kreeg een aantal Iris cheques cadeau.

08-09-2015_echtpaar_zimmerman-warffemius_60jr_getrouwd_03.jpg 

Mevrouw Theodora Maria Petronella Warffemius is geboren op 8 september 1932 te Den Haag. De heer Johannes Fredericus Maria Zimmerman is geboren op 9 oktober 1929 te Delft. Zij hebben elkaar leren kennen in 1953 in het vakantiecentrum Monsterdveen te Vierhouten. Dit vakantiecentrum was bestemd voor Rooms Katholieke jongeren vanaf 17 jaar. Mevrouw werkte toe al in het bedrijf van haar vader. Meneer kwam, nadat hij 7 jaar in kantoorfuncties werkzaam was geweest, op het vakantiecentrum omdat hij wat anders wilde en gesolliciteerd had als kampassistent. Ze kregen niet meteen verkering dat kwam pas een jaar later nadat meneer al een andere baan had bij de douane in Zeeuws Vlaanderen.

08-09-2015_echtpaar_zimmerman-warffemius_60jr_getrouwd_04.jpg

08-09-2015_echtpaar_zimmerman-warffemius_60jr_getrouwd_02.jpg 

Die periode duurde niet lang omdat de ouders van mevrouw hun graag in de zaak wilden. Daarom zijn ze op 8 september 1955 voor de wet getrouwd in Oldebroek en op 4 oktober voor de kerk in Hattemerbroek. Na hun huwelijk gingen zij wonen op het bedrijf van de ouders van mevrouw. Hier kregen ze twee dochters en nog later twee kleinzoons.

 

08-09-2015_echtpaar_zimmerman-warffemius_60jr_getrouwd_01.jpg 

 

Het bedrijf veranderde langzaam van jongerencamping in een familiecamping met caravans en tenten. Daarnaast had men nog groepsaccommodaties voor scholen en groepen. Het bedrijf werd inmiddels steeds groter waardoor men versterking kreeg van twee getrouwde zusters met hun mannen. Zo werd het echt een familiebedrijf.

 

Het bedrijf heeft men in 1989 verkocht omdat meneer en mevrouw op het bedrijf woonden en geen opvolgers hadden. Op verzoek van de nieuwe eigenaar zijn ze na de verkoop nog 10 jaar werkzaam gebleven in loondienst tot 1997. Daarna zijn ze naar Westenholte gekomen op de Malvaweg. Nu woont men met volle tevredenheid in Westenhage.

 

Hobby’s van mevrouw: klassieke muziek, koordirigent in het verleden, handwerken, sieraden maken en lezen. Hobby’s van meneer: klassieke muziek, toneelregie in het verleden, puzzelen en biljarten.

 

De gezondheid van meneer en mevrouw is gezien hun leeftijd nog redelijk.

Artikel delen: