Gnaffel speelt op Wereld Alzheimerdag Zwolle

Zwolle – Op 19 en 20 september om 14.30 uur presenteert Theater Gnaffel haar nieuwe voorstelling Oma, mag ik mijn pop terug? in Theater Odeon in Zwolle. Voorafgaand aan deze voorstellingen zijn er activiteiten van Alzheimer Nederland, in verband met de Wereld Alzheimerdag die jaarlijks op 21 september plaatsvindt.

 

gnaffel_oma_pr-beeld_vierkant.jpg 

 

Met deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor alles wat met dementie te maken heeft. Naast de impact die dementie heeft op het leven, zoals op luchtige wijze in de voorstelling naar voren komt, wil Alzheimer Nederland rond deze dag aandacht genereren voor wetenschappelijk onderzoek m.b.t. dementie. Ook is de dag gericht op de ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers zoals die vorm krijgt binnen de Alzheimercafés.

 

Activiteiten Alzheimer Nederland rondom de voorstellingen

Op zaterdag 19 september wordt inzicht gegeven in de stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek wat op dementie gericht is. Dinant Bekkenkamp zal dat namens Alzheimer Nederland toelichten om 13.35 uur, 13.50 uur en 14.10 uur in de bovenzaal van Odeon.

 

Op zondag 20 september is er aandacht voor het Alzheimercafé. Om 13.35, 13.55 en 14.10 uur wordt dit thema door gespreksleider José Overesch van het Alzheimercafé Zwolle en gastspreker Jan Heining van Alzheimer Nederland uit de regio toegelicht. Jan Heining is werkzaam in de ouderenzorg en bestuurslid van de regio IJssel Vecht van Alzheimer Nederland. Hij geeft voorlichtingen over dementie en is een kunstliefhebber. Het gespreksonderwerp is een korte verhandeling over schilderkunst. Er wordt de verbinding gelegd met wat dementie is, gevolgd door vragen en gesprek volgens het format van het Alzheimercafé. Tevens is er om 14.30 uur voor wie de voorstelling niet bijwoont een Alzheimercafé tot 15.15 uur. De toegang hiervoor is vrij.

 

Oma, mag ik mijn pop terug? (6+)
De voorstelling Oma, mag ik mijn pop terug? is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema, dat in maart 2015 verschenen is bij Uitgeverij Azul Kids. Het is een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma. Elke zondag gaat Fien bij oma op visite. Fien ziet dat haar oma ouder wordt, maar zich steeds meer als een kind gedraagt. Als Fien tijdens een bezoek haar pop bij oma op schoot zet, wil ze de pop niet meer loslaten. Oma vergeet nu wel heel erg veel, ze is zelfs vergeten dat ze geen kind meer is…

 

Kaartverkoop voorstellingen
Kaarten voor de premièrevoorstellingen in Theater Odeon zijn verkrijgbaar op www.zwolsetheaters.nl, telefonisch via 0900-1435 (€ 0,45 per minuut; ma-vr 9.00-21.00 uur, za & zo 10.00-20.00 uur) en aan de kassa van de schouwburg (dagelijks van 10.00-20.30 uur). Voor meer informatie en een overzicht van de tournee kunt u terecht op www.gnaffel.nl.

 

Artikel delen: