Op de fiets voor Stichting Tegenkracht

Zwolle – Op vrijdag 25 september as. vindt de vijfde editie van de Tour de Countus plaats. In deze netwerktour fietsen ondernemers samen voor Stichting Tegenkracht; Kanker en Sport.  Dit jaar met een culinair tintje, de tientallen ondernemers fietsen al netwerkend een mooie route met tussendoor een paar verrassende culinaire stops. 

 

tdc_014.jpg 

 

De tour eindigt op het hoofdkantoor van Countus in Zwolle, waar het harde fietsen wordt beloond met een feestelijke afsluiting. Ondernemers doen kosteloos mee, en kunnen na de tour een zelfgekozen bedrag doneren ten behoeve van Stichting Tegenkracht. Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportfaciliteiten en begeleiding om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, bestraling en chemo te doorstaan. Kijkend naar de sportwens van de patiënt, ontwikkelt de stichting een Sportplan op Maat, een sportmedisch begeleidingstraject van zes maanden. Met deze begeleiding biedt Tegenkracht honderden patiënten naast fysieke kracht ook afleiding en motivatie, oftewel een positieve bijdrage aan deze ziekte met vaak verstrekkende gevolgen. Stichting Tegenkracht is sinds het begin gekoppeld aan de Tour de Countus. Medewerkers en vrijwilligers van de stichting fietsen zelf ook elk jaar mee met de tour.

Sinds 2013 gaat de Stichting steeds meer de samenwerking met bedrijven aan. De business-to-business benadering houdt in dat de werkgevers die goed willen zorgen voor hun (zieke) medewerkers de dienstverlening van de Stichting actief aanbieden.

 

De grootste winst zit dan in de werknemer, die eerder terugkeert op de werkplek, beter re-integreert en uiteindelijk minder kans heeft om zijn baan te verliezen. Maar ook de werkgever heeft baat bij deze samenwerking. Hij krijgt de medewerker eerder terug in een betere conditie dankzij het sportplan van Stichting Tegenkracht. 

Bovendien toont de werkgever dan zijn MVO-gezicht, terwijl hij geen kosten heeft zolang iedereen gezond is.

Naast PepsiCo, PON, Rabobank en Delta Loyd is ook Countus vanzelfsprekend deze samenwerking aangegaan met Stichting Tegenkracht.

 

De tour is te volgen via countus.nl, @CountusZwolle, #tourdecountus en facebook.com/tourdecountus voor de route, foto’s, filmpjes, nieuws en meer. 

 

Meedoen met de Tour de Countus kan nog: aanmelden kan via www.countus.nl/tour-de-countus-5.0

Artikel delen: