Groene Salon presenteert “Gympies & Pumps”

Zwolle – Vanuit sport en mode aandacht vragen voor Fairtrade. Dat staat centraal in het pop-up programma “Gympies & Pumps” dat Groenkapje op zaterdag 19 september organiseert in het Stedelijke Museum Zwolle. Deze Groene Salon is opnieuw een samenwerking tussen Solidaridad, Urgenda, Fair Fashion en de initiatiefnemer FRISGROEN/Groenkapje.

Met "Gympies & Pumps" stapt Groenkapje, style-icoon van Frisgroen, in de schoenen van sporters en fashionistas. Bezoekers wandelen met haar mee langs de reizende tentoonstelling over Olympisch ‘Goed Goud’ van Solidaridad of kopen eerlijke mode in de pop-up shop. Ander programma items zijn salondialogen, filmpjes, live muziek, DJ’s. De Groene Salon is tijdens de reguliere openingstijden van het museum.

Gympies

Met de campagne ‘Het winnen van goud kent veel verliezers’ vragen Solidaridad en een keur aan Nederlandse topsporters aandacht voor de zeer slechte leef- en arbeidsomstandigheden van goudmijnwerkers. In april werd de campagne gelanceerd met de onthulling van een foto expositie met portretten van winnaars van goud op het Museumplein in Amsterdam. Daarna was deze expo te zien in Parijs, Rotterdam en nu ook in Zwolle!

In samenwerking met Steltman Juwelier is er een ontwerpwedstrijd om van het eerste klompje Goed Goud uit Ghana een sieraad te maken. De winnaar wint een reis naar Ghana om met eigen ogen te zien waar Goed Goud vandaan komt. Tijdens de Groene Salon wordt de winnaar bekend gemaakt.

Pumps

In de Groenkapje Pop Up Shop zijn eerlijke schoenen en eerlijke mode te koop. Het is de eerste keer dat Groenkapje een tijdelijke winkel inricht in het Stedelijk Museum Zwolle.

De landelijke organisatie Urgenda heeft een website kiesduurzamemode.nl en is vertegenwoordigd in het team Fashion Revolution NLD. Zo is er ook een samenwerking bij deze Groene Salon editie. Doel is opnieuw aandacht vragen voor eerlijke mode door betere werkomstandigheden voor de arbeiders in de lage lonen landen en modeproductie welke minder belastend is voor het milieu. Volgens Groenkapje is ieder mens het waard om eerlijke mode te dragen.

Doel "Gympies & Pumps"

Het doel van de Groene Salon is om andere mensen te inspireren en te enthousiasmeren voor een Eerlijke Wereld met respect voor mens, dier en milieu! Samen hierover discussiëren en ervaringen delen. Het pop up programma sluit aan bij de tentoonstelling De geschiedenis van Zwolle, de millenniumdoelen in het Stedelijk Museum Zwolle. 

Intenser genieten van het leven op aarde door als mens eerlijk te doen, te handelen en goede gympen, pumps en eerlijke mode te dragen. Voor het programma zie Facebook Groene Salon Gympies & Pumps of www.groenkapje.nl

Dus kom op gympen, pumps of andere stoute schoenen op zaterdag 19 september naar deze inspirerende en afwisselende dag (11.00 -17.00 uur) in het Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41!

Artikel delen: