Zwolse familie Pondman verzorgt Windesheimconcert

The Family Pondman verzorgt op vrijdag 9 november het inmiddels traditioneel geworden Windesheim Concert van de Rotary Zwolle-IJsselland. De vijf kinderen en hun vader, ook wel de Nederlandse familie Von Trapp genoemd, staan garant voor een schitterend concert. Met de opbrengst van het concert kunnen tientallen kansloze straatkinderen in het Javaanse Bandung naar school.

The Family Pondman is een ensemble dat bestaat uit vijf getalenteerde kinderen uit één Zwols gezin. In de levens van Lili (12, piano en sopraan), Liza (14, cello en mezzo-sopraan ), Lonne (15, viool en sopraan), Walther (17, klarinet en tenor) en Alain (19, saxofoon en bariton) speelt muziek een heel belangrijke rol. Hun vader Franciscus Pondman was een begenadigd operazanger en coacht hen al sinds hun jongste jaren in het muzikale vak. De kinderen volgen muzieklessen aan het Conservatorium en de Muzerie in Zwolle en aan de Zwolse Vioolacademie van Adriaan Stoet. Daarnaast krijgen ze zangles van hun vader. Al diverse malen namen ze deel aan nationale muziekconcoursen, steevast met uitstekende beoordelingen.

Programma en kaarten

Het concert vindt plaats op vrijdag 9 november, aanvang 20.00 uur. Het verfrissende en uitdagende programma dat The Family Pondman ten gehore brengt, omvat zowel instrumentale als vocale optredens, met werken van onder andere Bizet, Schubert, Kreisler, Wagner, Beethoven en Verdi. De entreebewijzen voor het concert kosten 25 euro en zijn te bestellen via de website www.windesheimconcert.nl. De opbrengst gaat van het concert gaat volledig naar de school voor straatkinderen in Bandung.

Windesheim Concert

In 2001 organiseerde Rotaryclub Zwolle-IJsselland voor de eerste keer een concert in het voormalige klooster in Windesheim, met als doel financiële ondersteuning van een kleinschalig, controleerbaar ontwikkelingsproject met effect op lange termijn. De keuze voor het unieke klooster werd bepaald door de sfeer, de akoestiek en de uitstraling van eenvoud en ingetogen puurheid. Wegens succes van het eerste jaar werd het Windesheim Concert een traditie. De uitvoering en de keuze van muziek zijn passend bij deze bijzondere ambiance, voorheen de brouwerij van het klooster van de Broeders van het Gemenen (eenvoudig) Leven. De muziek en de ontspannen nazit met een hapje en een drankje (inbegrepen in de toegangsprijs van 25 euro), maken deze avond op voorhand een succes. De afgelopen vijf jaar is in totaal ongeveer 100.000 dollar ingezameld. De eerste drie jaar ging de opbrengst naar een waterproject in Bandung, teneinde kunststof waterleidingen te realiseren. De afgelopen twee jaar werd het concert ten bate van de school in Bandung georganiseerd, omdat de Rotary het belangrijk vond dat financiële bijdragen ditmaal ten goede van kinderen zouden komen.

Javaanse straatkinderen naar school

Al meer dan elf jaar houdt het echtpaar Zain een school voor de straatkinderen van het Javaanse Bandung in stand. Zij worden hierbij geholpen door de Rotaryclub Bandung-Pakuan. Zonder financiële steun zou er een groot gebrek aan geld zijn voor leermiddelen, om docenten te betalen en om de kinderen op school van voedsel te voorzien. Zowel de Rotaryclub Bandung-Pakuan als de Rotaryclub Zwolle-IJsselland zamelen daarom geld in om onderwijs aan de straatkinderen van Bandung mogelijk te maken. Het hoofdkantoor van Rotary International in Amerika controleert en ondersteunt dit gezamenlijke project en verdubbelt de bijeengebrachte gelden. Op deze wijze kregen in de loop der jaren meer dan honderd kinderen een kans op een betere toekomst.De afgelopen jaren werd per jaar gemiddeld 20.000 dollar gedoneerd.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.windesheimconcert.nl

Artikel delen:

Reageer