Kinderen praten met wethouder Ed Anker

Zwolle – Wethouder Ed Anker ontving gistermiddag het boek ‘Travers Kinderplatform’ uit handen van acht kinderen van kinderplatform Dieze.
De uitreiking van het door Travers Welzijn geschreven boek was onderdeel van een middagprogramma waaraan maar liefst 40 Zwolse kinderen deelnamen. Er waren 40 kinderen uit vier verschillende wijken samengekomen om te bedenken hoe ze de kinderen uit hun wijk kunnen betrekken bij hun kinderraad of kinderplatform.

Wat willen de kinderen uit de wijk? Wat willen ze graag zo houden en wat willen ze anders zien? Prachtige ideeën kwamen er naar voren, van websites waarop kinderen kunnen aangeven waar ‘pestplekken’ zijn tot het organiseren van een flashmob in het winkelcentrum waarna de kinderraad de aanwezige kinderen gaat interviewen. En van een bakfiets met hapjes en vragen voor kinderen tot een heus kinderfestival in het Wezenlandenpark. Het beste idee vonden de kinderen de ideeënbrievenbus, bedacht door de kinderen uit Dieze.

De kinderen van het winnende idee mochten hun plan gaan vertellen aan wethouder Ed Anker en hem ook het boekje ‘Kinderplatform’ overhandigen. Het was een zeer geslaagde middag waarin de kinderen zich vol enthousiasme ingezet hebben. Deze initiatieven zijn goed voor de ontwikkeling van de kinderen maar ook zeker een meerwaarde voor de stad.

Artikel delen: