WVF start competitie met IJsselderby

Zwolle – Voor WVF begint de competitie zaterdag. Vorige week was het veld in Westenholte onbespeelbaar door de hevige regenval. Na het avontuur in de hoofdklasse is het team terug in de vertrouwde Eerste Klasse. Een mooie klasse welke bol staat van de derby’s. Zoals de stadsderby´s tegen Berkum en Be Quick ´28(volgende week) de derby tegen WHC en natuurlijk de altijd beladen en sfeervolle IJsselderby´s tegen KHC en Go Ahead Kampen. De doelstelling voor dit seizoen is leuk meedoen, en wellicht voor een positieve verrassing zorgen in de vorm van een periodetitel. Een plaats bij de eerste vijf zou een mooi resultaat zijn.

 

 Zaterdag speelt WVF de eerste IJsselderby in Kampen KHC. Dit zal het moeten doen met een bijna geheel vernieuwd team. Aan trainer Freddy Smit de taak om dit seizoen te bouwen aan dit nieuwe team. Geduld in deze is een schone zaak, belangrijk is dat de teamgeest goed is en de wil aanwezig is om er samen een mooi seizoen van te maken. In de bekerwedstrijden was de ploeg weinig succesvol, al gaf de laatste wedstrijd tegen Staphorst, die eindigde in een verdienstelijk gelijkspel hoop voor de toekomst. Positief is de terugkeer van Jorben Nieuwenhuis. Door zijn ziekte heeft Jorben vorig seizoen nauwelijks kunnen laten zien wat hij in huis heeft. Wel was Jorben bij elke wedstrijd aanwezig om zijn teamgenoten te ondersteunen. Dat getuigt van karakter en het is dan ook te hopen dat Jorben dit seizoen als speler een waardevolle bijdrage mag leveren aan het team. Want als iemand dat verdient, is het Jorben wel.

Waar WVF staat is op dit moment moeilijk te zeggen. Zaterdag weten we wellicht meer. De tegenstander KHC beschikt over een goede ploeg. Het is een hecht team dat voor elke meter strijd en keihard werkt voor elkaar. Vorig seizoen eindigde het niet voor niets als beste van de drie Kamperse ploegen!!! Afgelopen week speelde het uit bij WHC en verloor het onverdiend. Over de gehele wedstrijd was de ploeg beter, maar zoals wel vaker in het voetbal gebeurt, verloor het door een paar ongelukkige momenten. Benieuwd wat WVF hier tegenover kan stellen. Het wordt, behalve een spannende en sfeervolle wedstrijd, de eerste graadmeter voor de vernieuwde ploeg van trainer Freddy Smit. De eerste IJsselderby in Kampen wordt gespeeld op sportpark de Venen en begint om 14.30 uur

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Trieste bedoening die afgelasting vorige week!

  Als dat fraaie hoofdveld met natuurgras niet bespeelbaar is kunnen ze prima naar veld 2 verhuizen. Of is dit niet goed genoeg om te bekijken door 200 man?

  Ik vind het eigenlijk gewoon competitievervalsing, niet verplaatsen naar het aanwezige kunstgrasveld? Dan reguliere 0-3 nederlaag. Schande


  ⚠️ Meld

 2. Sommige reacties getuigen van een overdaad aan domheid, dan wel kortzichtigheid. Eigenlijk niet de moeite waard om op te reageren. Beste Dietz, maar dit was zo ongeveer het summum van onbenulligheid


  ⚠️ Meld

 3. Leg mij dan eens uot waarom Wvf het van zochzelf vindt dat het zich dit kan laten doen? Het is begin september, erligt een duur kunstgrasveld!

  Ik vindt dat de knvb dit niet mag tolereren en moet handhaven, er kon gewoon prima worden gespeeld. Of waren er veel blessures…?


  ⚠️ Meld

 4. Er lag een dikke laag water op het kunstgrasveld. Een gevaar voor de spelers en de bal wilde niet rollen zodat er helaas geen andere optie was voor de scheidsrechter dan afkeuren.


  ⚠️ Meld

 5. @ tja, Dieze-West benader je nogal negatief & WVF. Is er nog wel iets of iemand waar je wél positief over bent, zo bij het binnenstuiteren van het héérlijke weekend?


  ⚠️ Meld

 6. dick niks is negatief maar gewoon zoals het ervoor staat en zo als de feiten zijn en nee dick niet alles is negatief want ik heb bij pec-zwolle een 3-1 staan:D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.