Dieze West staat voor tweede krachtmeting

Zwolle – Bij Dieze West geniet men nog steeds na van de geweldige debuutwedstrijd tegen Alcides ( 0-5). Wie had dat vooraf gedacht, een klinkende overwinning tegen een ploeg die al jaren meedraait in de subtop van het hoofdklasse voetbal! Een wedstrijd die na 20 minuten spelen volledig loskwam en voor een voetballiefhebber een lust voor het oog was.  Veel tijd om hier van te blijven genieten is er niet, zondag wacht namelijk de eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse C tegen RKHVV uit Huissen.

Wat kan Dieze West nu precies opmaken uit de afgelopen wedstrijd? Was dit een incident? Is Alcides niet zo sterk als voorgaande jaren? Of heeft Dieze West het gewoon geweldig gedaan en staat er een ploeg die ook dit jaar weer hoge ogen kan gooien? Één ding is zeker, dat de ploeg van Michel van Oostrum over veel voetballend vermogen en de juiste wedstrijd beleving beschikt kant niemand om heen. “Als je dan echt heel kritisch moet zijn, dan hebben we 2 a 3 kansen weggeven. Dat zou een verbeterpunt kunnen zijn. Uiteraard is het duidelijk dat we heel tevreden mogen zijn” stelt verdediger Bjorn Rellum.

Vooruitblik

Zondag staat de wedstrijd Dieze West –RKHVV op het programma. Weer een nieuwe ervaring met een tegenstander die voor Dieze West onbekend is. RKHVV verloor haar eerste wedstrijd van Achilles 1894 geheel terecht. Ondanks dat RKHVV tegen de verhouding in op een 2-0 voorsprong kwam, ging de wedstrijd toch met 2-3 verloren. De ploeg uit Huissen heeft dus bewezen uit het niets een doelpunt te kunnen maken. Daar tegenover staat dat door knullig verdedigen toch een voorsprong uit handen werd gegeven, dat zal mentaal ook niet het lekkerste gevoel geven richting de tweede competitie wedstrijd. Voor Dieze West dus weer een nieuwe krachtmeting, dat vooral van haar eigen kracht uit zal gaan om ook deze wedstrijd te winnen. “We hebben een geweldig gevoel overgehouden aan onze debuutwedstrijd, dat willen we uiteraard zo lang mogelijk vasthouden” vertelt Bjorn Rellum wanneer hij vooruitblikt naar aanstaande zondag. “Ik denk dat we aanstaande zondag opzoek moeten naar een snelle goal, dan ben ik er van overtuigt dat we weer kunnen winnen. Wel moeten we vanuit de organisatie blijven spelen, anders kunnen we het onszelf erg lastig maken” zegt Rellum. 

Wilt u deze wedstrijd graag aanschouwen? Dieze West trapt om 14.00 uur af op sportpark het Hoge Laar.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.