Zwolse Beiaard Stichting viert verjaardag

Zwolle – De Zwolse Beiaard Stichting bestaat in 2015 dertig jaar en dat viert zij met een compositiewedstrijd. Componisten uit de Verenigde Staten, Nederland, België, Noorwegen, Griekenland en Oostenrijk hebben op haar uitnodiging speciaal voor de Peperbus muziekstukken gemaakt. In totaal zijn 24 nieuwe composities toegevoegd aan het repertoire voor het carillon.

schermafbeelding_2015-09-10_om_23.58.00.png

De jury (Leo Samama – voorzitter, Geert D’ hollander en Alex Manassen) heeft besloten welke zes composities zullen worden uitgevoerd op donderdag 17 september op de beiaard van de Peperbus in Zwolle. Luisterplaats is de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle aan de Melkmarkt; de tuin is vanaf 17.15 uur geopend. Aanvang van het concert is rond 18.00 uur. Van de zes stukken vallen er drie in de prijs van de jury. De drie prijswinnaars in alfabetische volgorde zijn: Joey Brink (USA): Capriccio, Nikos Kokolakis (Griekenland): Squarcle, Julie Zhu (USA): Circle in Square. De jury (met Boudewijn Zwart in plaats van Geert D’hollander) zal aanwezig zijn op 17 september en besluit na de optredens welke compositie de eerste, tweede en derde prijs wint. Van drie andere componisten worden ook werken uitgevoerd:
Willis Bodine (USA): UT Fanfares for Carillon
Annette Kruisbrink (Nederland): Klokslag 4
John Siemons (Nederland): Four Jakes

Het publiek zal na afloop van het concert beslissen over de Publieksprijs. Ook de toehoorders op de markt worden hierbij betrokken. Stemmen kan per e-mail en per stembriefje.
De Publieksprijs kan aan één van deze zes composities worden toegekend. Het is dus mogelijk dat een componist twee prijzen wint. 
De Zwolse wethouder van cultuur Jan Brink reikt de prijzen uit in een van de zalen van het museum.

Iedereen is welkom om dit feestelijke concert en de prijsuitreiking mee te maken.

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Zwolle, de Van den Berch van Heemstede Stichting, Nysingh Advocaten-Notarissen, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en de Stichting tot algemeen nut Zwolle (STANZ).

Artikel delen: