Deel uw persoonlijke vredeswens

Zwolle – Op zaterdag 19 september wordt aan het begin van de Interkerkelijke vredesweek om 12.00 uur een Vredeswand geopend in de Grote Kerk door wethouder Filip van As.

Deze unieke wand is een monument om de kwetsbaarheid van onze vrijheid, onze vriendschap en de vrede te benadrukken. Met dagelijks oorlogen, bloedige conflicten, aanslagen, verharding en met tientallen miljoenen mensen op de vlucht is er ook de Vredeswand. Een tegengeluid.

In eerste instantie is het object een dankbetuiging aan de heer Joep Lange en zijn medische team. Wereldverbeteraars die bij de aanslag met de MH17 om het leven kwamen. De initiator van het project wilde vooral benadrukken hoe belangrijk ieder mensenleven is. Hoe kwetsbaar en uniek ieder persoon is en hoe zinloos het is om mensen te vermoorden. De wand biedt een moment van verstilling in deze hectische wereld. Een wand die mensen verbindt en uitnodigt voor een gesprek. Voor een dialoog en hopelijk voor nieuwe ontmoetingen en vriendschappen.

Aan de Vredeswand zijn 298 witte Vredeshuisjes bevestigd als een eerbetoon aan de 298 slachtoffers van de aanslag op de MH17. Maar ook als oproep om te stoppen met al het zinloze (oorlogs) geweld.

De Vredeswand gaat op reis door Nederland en staat dus in de vredesweek vanaf 19 september in de Grote kerk in Zwolle

Er is gelegenheid om een persoonlijke vredeswens achter te laten in een van de huisjes. Een boodschap van Vriendschap, Vrijheid en Vrede. Wensen en verlangens die wij allen koesteren. Alle boodschappen worden verzameld En zullen los gelaten worden door ze één voor één aan de pootjes van duiven te wikkelen. (Op 18 juli 2015 zijn bij de onthulling van het monument 298 duiven met de eerste 298 vredesboodschap losgelaten). Dit doen we in samenwerking met de Nederlandse Postduiven Organisatie. De duiven brengen de boodschappen terug naar de duivenmelkers, waarna ze verzameld worden op één centrale locatie. Om ze uiteindelijk te bundelen in een boek als één grote vredeswens.

Meer info op www.298vredeshuisjes.nl

Artikel delen: