Cibappers maken replica Koperslagerij

Zwolle – Vier Cibap studenten overhandigen zaterdag op Open Monumentendag een replica van de Koperslagerij aan Historische Muurreclames Zwolle. De studenten van de opleiding Decorateur en Restaurator bereidden eerder al tot in detail de restauratie voor van de historische muurreclame van de Koperslagerij op de gevel van het pand van Het Stroopwafelwinkeltje in de Zwolse binnenstad.

 

koperslagerij_zwolle.jpg 

 

Omdat het pand een rijksmonument betreft en onder toezicht staat van de gemeentelijke Monumentenzorg mogen alleen gediplomeerden de restauratie daadwerkelijk uitvoeren. Het Cibap onderschrijft het belang van projecten in de binnenstad. Om een beeld te vormen van wat uiteindelijk op de muur van het monumentale pand te zien is en om te laten zien wat ze kunnen, maakten de vier studenten daarom deze replica. Zij overhandigen het kunstwerk zaterdag voor het Stroopwafelwinkeltje op de hoek van de Kamperstraat/Kalverstraat.

Elders in de stad ook Cibappers actief

Ook elders in de stad zijn Cibap studenten actief op Open Monumentdag. Zo krabben op het Grote Kerkplein studenten op vakkundige wijze witte verf af om de historische muurreclame van Meubel- en Spiegelmagazijn Stibbe bloot te leggen. Op de Blijmarkt werken studenten van de Opleiding Ontwerpend Meubelmaker aan creatieve ideeën uit tot een uniek meubelstuk. Zij maken hierbij gebruik van verschillende materialen zoals hout, kunststof, metaal, textiel of leer. In Schouwburg Odeon zijn de nieuwe kleedkamers te zien die door Cibap studenten van de opleiding Ruimtelijk Vormgever zijn ontworpen.

Artikel delen: