Fraterhuis presenteert ‘Roger Waters – The Wall’

Zwolle – Op dinsdag 29 september vertoont het Fraterhuis de baanbrekende concertfilm ‘Roger Waters – The Wall’. Deze was al binnen enkele dagen uitverkocht. In verband met de grote belangstelling vindt op woensdag 30 september om 20.00 uur een extra voorstelling plaats. De muziekdocumentaire combineert een overweldigend rockoptreden met een intens persoonlijk levensverhaal.

 

the_wall.jpg 

 

Roger Waters richt in 1964 samen met Syd Barret de band Pink Floyd op. Sinds de jaren tachtig speelt hij solo. Tussen 2010 en 2013 bezochten vier miljoen fans het magnum opus van Pink Floyd en Roger Waters. Een adembenemende show waarbij muziek, verhaal, decor en maatschappijkritiek naadloos samenvallen. Tijdens het concert wordt er een enorme muur opgebouwd, die gebruikt wordt als projectiescherm. Naast beelden van de grootste wereldtournee ooit gedaan door een soloartiest komen er ook beelden voorbij van Waters’ persoonlijke reis. Hij neemt de kijker mee naar onder andere Frankrijk en Italië waar hij de gevolgen van de oorlog in beeld brengt. Aansluitend op de film volgt ‘The Simple Facts’: een uniek moment waarin Waters en Pink Floyd-bandgenoot Nick Mason vragen beantwoorden.

Vertoning

De extra voorstelling van ‘Roger Waters – The Wall’ is op woensdag 30 september om 20.00 uur te zien in het Fraterhuis. Deze film is te zien in een sublieme beeldkwaliteit door de messcherpe 4K-projectie en zal in verband met de lengte met een pauze worden vertoond. De toegangsprijs is € 15,00 (Vrienden van het Fraterhuis € 12,50). Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. 

 

Beeldbepalend
Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee 4K-filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde omtrek van regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Een recente ontwikkeling is de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen. 

Artikel delen: