Veldwijk velt oud-werkgever Excelsior

Zwolle – PEC Zwolle blijft ook in competitiewedstrijd vijf van het seizoen ongeslagen. Met dank aan een hattrick van Lars Veldwijk wint Zwolle met 3-0 van Excelsior. Met de wedstrijden van de vorige jaargang erbij, is Zwolle nu zelfs acht wedstrijden op rij ongeslagen. ,,Dit was de avond van Lars Veldwijk. Ik heb de eerste helft echt genoten", glundert trainer Ron Jans na afloop.

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_08.jpg

Zwolle begon uitstekend aan het duel met de Rotterdammers. Al binnen één minuut was Sheraldo Becker dichtbij de openingstreffer. Zijn kopbal werd gekeerd door doelman Filip Kurto. Na een klein kwartier spelen was het Veldwijk die de score opende. Na een prima loopactie en dito pass van Rick Dekker schoot de spits beheerst raak. Dit kunstje herhaalde hij zo’n tien minuten later, met ditmaal debutant Ouasim Bouy als aangever. In die fase was de thuisploeg de bovenliggende partij, trainer Jans genoot echt van het spel van zijn ploeg. In de laatste fase voor rust had Excelsior echter ook kunnen scoren. Tom van Weert raakte met zijn inzet de binnenkant van de paal, nadat hij doelman Kevin Begois omspeelde.

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_06.jpg

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_01.jpg

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_03.jpg
Meer foto’s via lees verder…

Na een klein uur spelen was het andermaal Veldwijk die scoorde. Ditmaal was het Sheraldo Becker met de voorzet, nadat hij zichzelf eerst leek vast te lopen. "Mooi dat ik de hattrick kan combineren met de geboorte van mijn zoon", vertelde de matchwinner. Daarna viel er lange tijd weinig te beleven in het IJsseldelta stadion. Excelsior kon niet, terwijl de thuisploeg niet al teveel risico meer nam. In de slotfase kreeg Zwolle nog wel een penalty, nadat Sander Fischer invaller Stef Nijland onderuit haalde. Dat leverde de Excelsior-aanvoerder zijn tweede gele kaart op van scheidsrechter Makkelie. Nijland miste de strafschop, Kurto redde. Niet veel later moest ook Excelsior-aanvaller Van Weert met zijn tweede gele kaart van het veld. Ondanks het nummerieke overwicht slaagde Zwolle er niet in om nog een doelpunt te scoren. Desondanks waren er na afloop louter tevreden gezichten te zien. ,,We gaan weer leuk meedoen hoor. Volgende week tegen ADO Den Haag zal moeten blijken of we ook mee blijven doen in de subtop", vond Jans. Tekst: PECZwolle.nl

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_04.jpg

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_05.jpg

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_07.jpg

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_09.jpg

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_10.jpg

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_11.jpg

12-09-2015_pec_zwolle-exelcior_3-0_12.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Zo dat zijn weer drie punten. Met een goed uitgebalanceerd elftal, mooi voetbal en af en toe wat concentratie verlies. Waarin Bouy heeft laten zien dat ie goed kan voetballen. Maarre wie bedenkt het om met hoempa pa muziek het veld op te gaan. Ja zo krijg je ze wel lekker scherp…, amateurisme ten top. Dus ff met de DJ praten.


  Maak melding

 2. Opzwepende muziek in de kleedkamer kan ook heel goed! Eens genoten van MSC, die de trainer van de tegenpartij (Westenholtenaar Berry Z.) met hun muziek ook nog eens het spreken onmogelijk maakte.
  MSC won die Meppeler-derby dan ook.


  Maak melding

 3. Sjesus zeg!
  Omdat over de uitslag weinig te zeiken valt is nu de DJ het haasje.
  Wat is weblogzwolle een platform voor zekerds geworden zeg.

  Al draaien ze elke keer Frans Bauer, het zal me een worst wezen als het een mooi resultaat voor onze locale trots oplevert.  Maak melding

 4. @ Marc, tuurlijk mag jij dat vinden. Zelf vind ik dus dat opzwepende muziek zéker kan bijdragen. Heb een voorbeeld bijgevoegd. Volgens mij toen nog op het hoogste amateurniveau. EN van de basketball, natuurlijk!


  Maak melding

 5. Veldwijk velt oud-werkgever Excelsior

  Zondagmiddag liep ie gewoon…als gewone man, met een hondje door mooi
  Stadshagen. Zwollenaren, heel vaak uitzonderlijk; soms uniek…altijd gewoon gebleven.


  Maak melding

 6. Heeft niets met voetbal te maken, maar toch even zeiken:
  Dat grote nieuwe tv scherm is 7 van de 10 kapot, ‘oude’ matrixbord boven Noord werkt altijd. Een puntje van aandacht, ook omdat sponsoren vaak veel geld betalen voor reclame op het scherm.


  Maak melding

 7. Ff wel iets over voetbal. Wordt wel tijd dat ze het contract van Rick dekker gaan verlengen voordat hij volgend jaar wegloopt. Ontwikkelt zich prima en kan komende jaren nog wel van waarde zijn!


  Maak melding

Reageer