Tiemens Nederlands kampioen steppen

Zwolle – In Kamperzeedijk werd zaterdag het Nederlands kampioenschap op de step verreden. Martijn Tiemens van Stepteam Zwolle pakte na tien ronden de titel, al passeerde hij niet als eerste de eindstreep.

Het NK is onderdeel van de nationale stepcompetitie, de Kickbike Cup, waaraan ook enkele Duitse steppers deelnemen. Niklas Rother, uitkomend voor Stepteam Twente, reed al vroeg in de wedstrijd weg uit de kopgroep. Tiemens wist als enige aan te sluiten en samen bouwden zij ronde na ronde hun voorsprong uit. In de achtervolgende groep wilde geen van de favorieten zijn eigen kansen opofferen door het gat dicht te rijden en kon Zwollenaar Machiel Steenbergen nuttig storend werk verrichten voor zijn teamgenoot.

Rother was van de beide koplopers na 48 kilometer de snelste in de sprint en behaalde de zege voor de competitie, terwijl Tiemens als eerst geëindigde Nederlander het kampioenschap won en zo voor het vijfde jaar achtereen een plek op het podium bemachtigde. Steenbergen controleerde de eindsprint van de achtervolgers en werd knap derde.

Nog meer succes voor het Zwolse team bracht Carianne van Harten. In de categorie masters eindigde zij op de derde plaats.

Het wedstrijdseizoen zit erop en de eindklassementen zijn opgemaakt. Stepteam Zwolle was hierin dit jaar minder prominent aanwezig maar wist wel te pieken op de momenten dat het erom ging, met als resultaat de beide nationale titels. Machiel Steenbergen werd in juli voor het derde jaar op rij kampioen sprint. Martijn Tiemens voegde daar zaterdag dus de titel op het onderdeel duur aan toe; ook verbeterde hij de3ze zomer het werelduurrecord.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Gefeliciteerd; weer een sportende topper uit Zwolle. Hoewel, ik lees alleen maar dat hij van Stepteam Zwolle.

    Stoorzender Machiel is duidelijk een Zwollenaar 😀

    Zwollenaar Machiel Steenbergen nuttig storend werk verrichten voor zijn teamgenoot.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.