Vluchtelingen doen mee met kerk-picknick

Zwolle – Ongeveer honderd Syrische vluchtelingen hebben zondagmiddag meegedaan aan de jaarlijkse picknick van de Christelijke Gereformeerde Kerk in park Wezenlanden.

8142015121221.jpg

"Er ontstonden mooie gesprekken en ontmoetingen", vertelt mede-organisator Simon de Jong. De gezamenlijke picknick was een spontaan idee van een groep gemeenteleden. Elk jaar na de zomervakantie organiseren de leden van de Christelijke Gereformeerde Kerk een ontmoeting op het grasveld bij het provinciehuis. "Het is voor ons de aftrap van het nieuwe seizoen. Ieder neemt wat lekkers te eten mee. We vieren de verbondenheid met elkaar. Door de vluchtelingen uit te nodigen deelden we ook de verbondenheid met de wereld waarin we samen leven." De picknickende kerkleden namen allemaal wat extra’s te eten mee. "Er werd gezellig gegeten, gekletst en gesport. Je weet dat de mannen in de IJssehallen zich vaak vervelen. Nu hadden honderd van hen een gezellige middag in het park waarbij ze kennis maakten met het Nederlandse gezinsleven."

8142015121312.jpg

Vanuit de Zwolse kerken worden tal van activiteiten georganiseerd om de 600 vluchtelingen in de stad gastvrijheid te bieden. Er is ondermeer een hardloop-groep, een voetbalteam, een kookgroep en een muziekgroep. Binnenkort gaat een groep wilgen knotten. En er zijn wekelijks spelletjesavonden en taallessen met kerkvrijwilligers.

Artikel delen:
Reacties 170
 1. Huh? Maar de media leert ons toch de angst voor het onbekende? Dit zijn toch allemaal terroristen die ons de islam gaan opleggen en onze cultuur en identiteit doen omsmelten naar een kalifaat? Of…..

  Hey, zijn mensen! Die met mensen van een ander geloof samen eten hardlopen en wat nog meer?


  ⚠️ Meld

 2. Geregisseerde positieve propaganda. Je moet wel erg naïef zij om dit alles te geloven.

  De geregisserde positieve propaganda deden de Duitsers vorige week ook en nu zijn de grenzen gesloten voor deze gelukzoekers


  ⚠️ Meld

 3. Prachtig initiatief en Jesse; dank voor misplaatste opmerking nummer zoveel, maar ik snap het wel, dit bericht haalt al jouw vooroordelen onderuit!


  ⚠️ Meld

 4. Uit de column van Youp van ’t Hek in NRC afgelopen weekend, treffend beeld van Nederland anno nu;

  En ik begrijp heel goed dat de Syriërs naar Nederland vluchten. Dat je in een land wilt wonen waar geld genoeg is. Waar ze meer dan een half miljoen kunnen uitgeven aan een of ander debiel Koningslied. En een half miljoen dat ook weer zoek is. Achteraf is het niet zo duur want we beleven tot nu toe een hoop lol aan dat muzikale meesterwerk. Ik blijf er bij dat we het nog een keer moeten laten uitvoeren door de Jostiband. Dan valt alles op zijn plek. Tot en met de monarchie aan toe.

  Duizenden wanhopige Syriërs onderweg naar ons rijke land, waar ik op de radio een psycholoog hoorde die voetbalouders begeleidt. Ouders die bij hun kleine kinderen langs de lijn staan en die moeten leren hun agressie te beheersen. De psycholoog helpt ze daarbij.

  Dat is toch fantastisch? Dat daar geld en tijd voor is. Dat je samen met je vrouw een anti-agressiecursus volgt omdat je in het bijzijn van je kroost al twee scheidsrechters het ziekenhuis in geramd hebt. Dan zitten we toch op een radeloos dieptepunt. Ik heb het niet over doorgesnoven hooligans met de schedelinhoud van een ons plankton, maar over ouders die door de week puntlassen of magazijnmedewerker zijn. Die kinderen opvoeden. Die ouders moeten zich leren te gedragen langs de lijn van een veldje pupillen. Daar is een officiële cursus voor. Ongetwijfeld gesubsidieerd. Lijkt me geweldig als je in de pauze van die cursus iets anti-vluchtelingen zegt. Dat het profiteurs zijn. Gelukzoekers! Dat je die Hongaarse cameravrouw wel begrijpt. Als je als kind dit soort ouders hebt, misschien ga je dan later bier morsen op het graf van een onschuldige prins.


  ⚠️ Meld

 5. Leonardo: wat een vreemde conclusie! In de eerste plaats bevestigt het mijn mening dat het Christendom een stuk verder geëvolueerd en geciviliseerder is dan de islam. Los van het feit dat het de laatste jaren niet al te vaak voorkomt dat een christen met een bomgordel een schoolplein op loopt of een bus instapt, danwel niet christenen onthoofdt en martelt, vind ik het een mooi gebaar. Zo kun je dus ook met je religie omgaan! Denk jij dat als een christen naar Syrie of een ander moslim-inteeltland vlucht, dat hij daar ook zo onthaald wordt?

  Leonardo: wat een vreemde conclusie! In de eerste plaats bevestigt het mijn mening dat het Christendom een stuk verder geëvolueerd en geciviliseerder is dan de islam. Los van het feit dat het de laatste jaren niet al te vaak voorkomt dat een christen met een bomgordel een schoolplein op loopt of een bus instapt, danwel niet christenen onthoofdt en martelt, vind ik het een mooi gebaar. Zo kun je dus ook met je religie omgaan! Denk jij dat als een christen naar Syrie, Irak of een ander moslim-inteeltland vlucht, dat hij daar ook zo onthaald wordt?

  Ik voeg nog maar even een illustrerende link toe (jaja, uit linkse bron nog wel)

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/christenen-uit-boot-geduwd-door-moslims~a3961394/  ⚠️ Meld

 6. Bedankt Observer, voor je snelle antwoord

  Bericht door Observer, op 14 september 2015 13:18
  @Dick, De Noorderkerk aan de Thorbeckegracht en de Zuiderhof in Zuid.

  Daar wilden we altijd nog eens gaan kijken. Het is er tot op heden nog niet van gekomen…weet dat dat een slechte smoes is.


  ⚠️ Meld

 7. Ok

  gerald77, op 14 september 2015 13:45
  Noorderkerk, Zuiderhof en binnenkort de Verrijzeniskerk in Holterbroek (850 zitplaatsen!!!!)

  Groeiende gemeente dus in deze tijd waarin de ontkerkelijking juist toeneemt! Denk dat de Verrijzeniskerk het dichtst bij Stadshagen is…makkelijker kunnen we het ook niet krijgen.


  ⚠️ Meld

 8. Mooi Leonardo, dat je Youp ook waardeert.

  Bericht door Leonardo, op 14 september 2015 15:32
  Prachtig initiatief en Jesse; dank voor misplaatste opmerking nummer zoveel, maar ik snap het wel, dit bericht haalt al jouw vooroordelen onderuit!

  Ach ja, wie is nou helemaal Jesse…niet teveel aandacht aan deze aandacht-claimer geven.


  ⚠️ Meld

 9. i]Ach ja, wie is nou helemaal Jesse…niet teveel aandacht aan deze aandacht-claimer geven.[/i]

  Dick en aandachtclaimer. De perfecte combinatie. Dat bedoelde hij waarschijnlijk te zeggen. Jesse haalt het niet bij hem.  ⚠️ Meld

 10. Jesse, dit schrijf jij;

  Berichtt door jesse, op 14 september 2015 14:15
  “Binnenkort gaat een groep wilgen knotten” .
  Als het maar bij wilgen blijft.

  Als je zulke suggestieve dingen schrijft, verwacht dan van mij niet dat ik nog normaal met je discussieer.


  ⚠️ Meld

 11. Tenenkrommend lijkt het mij als ik in de ugs van Jesse zou staan. Klaar als een struikrover achter zijn Windows 8 desktopje om het eerste negatieve nieuws van vluchtelingen in Zwolle als schild te gebruiken om zijn zinloze posts te staven. En dan komt er ineens iets positiefs. Tja dan kan je niks anders dan trollen dus zet em op Jesse. Verzon nog iets met Wilders of geld wat naar de zorg moet ofzo! Of met een andere nick desnoods!

  Ontopic: ben benieuwd ook naar de islamitische initiatieven.


  ⚠️ Meld

 12. Ben even ver als jou Leonardo, op 14 september 2015 17:26. Dit is ook nog niet het enige walgelijke wat hij (ook onder andere namen) schreef…

  Zo’n provocerend persoon zwerft ook op het Politiek Log. Een dik jaar-3 jaar geleden scande ik zijn bijdrage nog wel eens. Nu probeer ik geen letter van zijn aanvallen op de persoon mee te krijgen. Lukt me aardig.
  Heeft ook al veel namen gehad:
  VVD-er
  Ex-VVDer
  en nu…om je dood te lachen…hij dacht hiermee Zwolle te kunnen provoceren:
  Real Eagle

  Hoe sneu kun je daarna nog worden?  ⚠️ Meld

 13. Haha, met Kain er bij. Die namen gebruikte hij natuurlijk ook om te provoceren. Hij heeft geen besef natuurlijk, dat de ene de andere doodsloeg.

  Denk dat hij een hele vervelende opnaaier van Willem Lucht is op Willem’s draadje….het zal wel.


  ⚠️ Meld

 14. @ Roel, Tja, als je de TeleTroepToeTerT gaat citeren….
  Ze zouden een voorbeeld aan hun grote Duitse roddel-broer Bild kunnen nemen.

  Die heeft een duidelijke pro-vluchtelingen keus gemaakt.


  ⚠️ Meld

 15. Dick joh begin je eigen log aub Weblog Dick Zwolle. In plaats van hier op dit log achtereen te reageren op zowat elk topic. Zo vermoeiend soms . Alleen op dit topic al dertien keer! Waarin je ook nog eens allerlei insinuaties ten toon spreid en mensen voor van alles uitmaakt. Je citaten van Youp van t Hek waar je zo vaak meekomt ben ik ook wel eens klaar mee trouwens. Net als die linkse onzin site Joop die je vaak als bron gebruikt. Je afkeer tegen de VVD is nu ook wel eens een keer duidelijk lijkt mij. Dat je voorkeur bij de PVDA ligt weet men hier nu wel.


  ⚠️ Meld

 16. Prachtig mooi! Goed bezig.

  Maar ik ben niet trots om mijn medezwollenaren die over zo’n mooi initiatief zure reacties kunnen maken. Maar ja, die zullen wel een slechte jeugd gehad hebben, dus kunnen ze het ook niet helpen.  ⚠️ Meld

 17. Dick maakt het af en toe echt bont. Iemand kwalijk nemen dat hij de Telegraaf citeert om vervolgens met een link van de meester manipulator NOS te komen. Ergens anders roep je iets over ⤝leider” Rutte terwijl je zo ondertussen wel had kunnen weten dat hij slechts een marionet is en uiteindelijk gewoon voor de familie Rothschild en consorten werkt. Dat je nog zoveel waarde hecht aan de gevestigde orde is bijna lachwekkend als het niet zo triest was.Verder no hard feelings beste Dick, je bent niet de enige die nog vast zit in het oude denken. Het verrotte systeem is nu eenmaal hardnekkig


  ⚠️ Meld

 18. Het is een kwestie van tijd dat er een met een een kalasjnikov om zich heen gaat maaien of een gifgasbom in nieuwe stationshal gooit.
  Het zijn vrijgezelle mannen die hier niet komen om te picknicken.  ⚠️ Meld

 19. Ongepaste reactie. Je zou toch ook niet willen dat er op zo’n vreselijke manier over jou geschreven werd.

  De meeste zijn trouwens geen vrijgezelle mannen, maar hebben hun gezin niet mee willen nemen op zo’n gevaarlijke reis. Hopelijk kunnen ze zo gauw mogelijk hun gezin over laten komen.


  ⚠️ Meld

 20. Ik constateer alleen maar Tsja, Jij suggereert dat ik deze uitspraak doe op basis van angst, dit is niets meer dan een kortzichtige aanname Ik zie het als zeer aannemelijk dat dit gaat gebeuren. Deze cultuur botst enorm met de onze. De tijd zal het leren


  ⚠️ Meld

 21. Zijn we vergeten dat we al veel integratie problemen hebben ( gehad ) en Bernard, jij vindt het oké dat we worden blootgesteld aan de excessen van een beleid gevoerd door de elite, die al 15 jaar bommen gooit op landen in het midden oosten? Onder het mom van democratie?
  Zit jij er op te wachten dat we nog meer integratie problemen krijgen?
  Ik heb niet om die gasten gevraagd, Ik ben altijd tegen de interventie geweest in het midden oosten. Van mij mogen ze daar blijven, hoewel ik de mensen wel begrijp.


  ⚠️ Meld

 22. Deels goed punt Hennie, we hebben inderdaad vaak als schoothondje meegedaan met coalitie aanvallen om maar met de grootmachten mee te kunnen doen. Nu het vuur te heet wordt krimpt ons leger in en verzinnen we politieke spelletjes om maar buiten schot te blijven.
  Wat je zaait oogst je ook.


  ⚠️ Meld

 23. Het is een kwestie van tijd dat er een met een een kalasjnikov om zich heen gaat maaien of een gifgasbom in nieuwe stationshal gooit.

  Ik constateer alleen maar Tsja,

  Hmmm, constateren doe je meestal na (bewezen) feiten. Jij bent alleen maar aan het speculeren, Hennie. Inspelen op een misselijkmakend onderbuik gevoel en je hoopt dat het bij anderen ook een infectie oplevert.


  ⚠️ Meld

 24. Zijn we vergeten dat we al veel integratie problemen hebben (gehad )

  Die hebben ZIJ (niet wij) inderdaad gehad en grotendeels opgelost.

  en Bernard, jij vindt het oké dat we worden blootgesteld aan de excessen van een beleid gevoerd door de elite, die al 15 jaar bommen gooit op landen in het midden oosten? Onder het mom van democratie?

  Die elite is door onszelf gekozen. Nee, ik ben nooit gelukkig geweest met het ingrijpen in die landen. Maar een groot deel van de bevolking stond er toch achter. Saddam was de slechterik en moest weg. Maar nu moeten we oogsten wat we toen gezaaid hebben.

  Zit jij er op te wachten dat we nog meer integratie problemen krijgen?

  Die kunnen we wel aan. Bovendien is dit een heel ander slag volk (vaak hoog opgeleid, hun kinderen gaan het wel lastig krijgen omdat ze al te lang niet meer naar school geweest zijn) dan onze vrienden die hun roots hebben in Noord-Afrika.

  Ik heb niet om die gasten gevraagd, Ik ben altijd tegen de interventie geweest in het midden oosten. Van mij mogen ze daar blijven, hoewel ik de mensen wel begrijp.

  Oké, als je die mensen dus wel begrijpt, dan begin je toch niet over kalasjnikovs?
  Uiteindelijk hebben we het hier over een gezellige picnick op een zondagmiddag. En die gun je toch iedereen.


  ⚠️ Meld

 25. Ja Bernard ik gun iedereen het beste, maar ook jij weet dat het niet de Finnen, zweden, IJslanders en Denen zijn die met een kalasjnikov om zich heen maaien op een strand, of een autobom laten ontploffen in een menigte. Ook jij weet dat er tussen die ” vluchtelingen ” niet alleen maar hoog opgeleiden zitten en cabaretiers. Ook jij weet dat bepaalde islamitische stromingen haaks staat op wat wij hebben mee gekregen.
  Ook jij weet dat ze een gedachtegoed hebben die stamt uit de middeleeuwen.


  ⚠️ Meld

 26. De meeste zijn mannen met een gezin die hun vrouw en kinderen de gevaarlijke reis wilden besparen??
  Zo gevaarlijk is het daar dus niet..als je vrouw en kinderen
  achterlaat en zelf mooi weggaat!


  ⚠️ Meld

 27. @annetjuh in de tweede wereldoorlog werden de Nederlandse mannen veelal aan het werk gezet en hadden de vrouwen en kinderen veel minder last. Ook nu zullen er in Syrië voldoende situatie’s zijn die voor mannen veel gevaarlijker zijn dan voor vrouwen of kinderen. Helaas niet in IS-gebieden.


  ⚠️ Meld

 28. @Hennie, Haha, nee uit die landen weet ik geen voorbeelden. Goed dat je Noorwegen in dat rijtje maar even weglaat.;) Gekken heb je overal tussen zitten. Daar moeten we mee leven.
  En wat dat gedachtengoed betreft, ons eigen gedachtengoed stamt ook uit die zelfde Middeleeuwen.


  ⚠️ Meld

 29. Bericht door hennie, op 15 september 2015 10:22

  Mike 70, Breivik is een Noor!

  Je hebt gelijk, mijn fout. Noren brengen wel mensen om, Zweden niet. Was ik even vergeten.


  ⚠️ Meld

 30. Ik weet niet waarop je precies doelt, maar zal de beide dingen die ik noemde maar uitleggen.
  Als je Noorwegen genoemd had had ik wel een voorbeeld geweten. En ik neem aan dat je dat land daarom wegliet.
  Wat dat Middeleeuwse gedachtengoed betreft, zowel het christendom als de Islam hebben in die periode hun vorm gekregen. En ook al reken je jezelf niet meer tot een van die godsdiensten, die achtergrond zit bijna in je genen.


  ⚠️ Meld

 31. Hennie, de kans dat mensen omkomen door dronken onbenullen achter een autostuur is vele malen reëeler dan door een rondschietende gek. Blijf je daarom ook binnen?


  ⚠️ Meld

 32. “de kans dat mensen omkomen door dronken onbenullen achter een autostuur is vele malen reëeler dan door een rondschietende gek. Blijf je daarom ook binnen? ”

  Wat een matige vergelijking. Het gaat niet over binnen blijven, waar haal je dat vandaan. Maar hoe zou je er tegenover staan als er van heinde en verre notoire doodrijders met een alcoholprobleem hierheen zouden worden gehaald? En die hier dan ook nog eens een gratis auto en gratis alcohol krijgen aangeboden en het vooruitzicht dat we ze de vrije hand geven totdat ze iemand hebben doodgereden. Klinkt dat logisch?


  ⚠️ Meld

 33. @jesse en waar slaat jouw vergelijking op? Probeer je te zeggen dat de meeste vluchtelingen vuurgevaarlijke gekken zijn die wapens van onze overheid krijgen?


  ⚠️ Meld

 34. Zucht, Japser….nee, dat probeer ik niet te zeggen. Wat ik probeer duidelijk te maken is dat wij de populatie van ons toch al volle land uitbreiden met een groot aantal aanhangers van een gevaarlijke religie. En nee, niet alle moslims zijn gevaarlijk, maar er zit iets in die religie dat geweld activeert en rechtvaardigt. Voorbeelden noemen is te makkelijk. De grenzen openstellen voor deze aanwas is een gevaar en belasting voor de samenleving. En het is een schande dat een overheid dat financiert en faciliteert.

  Maar we kunnen ook jouw aanpak kiezen en gewoon afwachten tot het escaleert: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/17/is-stuurt-strijders-met-bootvluchtelingen-mee-naar-europa/


  ⚠️ Meld

 35. Uit onderzoek is gebleken dat van alle 100 gelukzoekers die ons land binnenkomen er minimaal twee daarvan een IS strijder zijn. Je kan dus wachten op een aanslag.


  ⚠️ Meld

 36. Dat gelooft toch niemand Roel. .de meesten willen zoveel mogelijk vluchtelingen deze kant op. Hoe meer..hoe beter.
  Want wij zijn een rijk land en we horen te helpen. Als er straks wel een aanslag of wat dan ook is…zijn het deze mensen die het hardst janken.


  ⚠️ Meld

 37. Als er een aanslag is gaan ze niet janken, maar roepen dat het ‘een incident’ was. En dat we ze niet genoeg hebben geholpen met het verkrijgen van een plek in demaatschappij. Of ze halen Breivnik erbij, of de kruistochten. Maar dat het te voorzien was? Nee, als je dat beweert ben je een doemdenker, of een racist die vanuit zijn onderbuik praat.


  ⚠️ Meld

 38. Helemaal waar Jesse.
  Persoonlijk zou ik alleen er niet te veel energie steken om het de struisvogels hier uit te leggen.
  Zij vinden alles prachtig wat Nederland naar de afgrond helpt.
  Ze steken het alleen in zo’n jasje dat je een boeman bent als je het niet met ze eens bent.  ⚠️ Meld

 39. die aanslag komt er, heeft dan niets met de islam te maken en is gedaan door een verwarde man met een post traumitische stoornis.

  Volgens zijn moeder was het ‘een goede jong die lief voor kiender uit buurt is’. De vader van de dader begrijpt er niets van en vraagt zich af waarom de overheid niet op tijd heeft ingegrepen. Mede studenten reageren geschokt en geven aan dat hij de laatste tijd wel lange jurken droeg en haar op zijn kin liet groeien.

  Samson stelt kamervragen en opteert meer geld te pompen in de psychische gezondheidszorg om dit soort aanslagen te verminderen.
  Rutte geeft aan de politie op scherp te zetten op straat. Wilders wil graag per direct 1500 politie mensen erbij en alle asielzoekers het land uit. Pechtold waait weer met de wind mee.

  Drie weken later is iedereen het vergeten en staan ze in de file op het werk. Op naar de volgende aanslag, misdaad, overtreding tegen het blanke volk wat helemaal niets met racisme en islam te maken heeft.

  plas. glas. was.  ⚠️ Meld

 40. Sju zeg. Wat een voorspellers allemaal hier zeg. Vullen jullie ook iedere week de Lotto in? Jullie moeten steenrijk zijn onderhand met die voorspellende gaven.


  ⚠️ Meld

 41. Bericht door Tsja, op 15 september 2015 13:27
  Sju zeg. Wat een voorspellers allemaal hier zeg. Vullen jullie ook iedere week de Lotto in? Jullie moeten steenrijk zijn onderhand met die voorspellende gaven.

  Ik begrijp hieruit dat er bij jou nog niet is gestolen, je vrouw is nog niet uitgescholden/ bespuugd hier in Zwolle? Iedere dag maak je hier meer kans hierop. Net zoals de lotto alleen je hoeft er niet voor te betalen en je hebt prijs op een onverwacht moment.


  ⚠️ Meld

 42. Ik begrijp hieruit dat er bij jou nog niet is gestolen, je vrouw is nog niet uitgescholden/ bespuugd hier in Zwolle? Iedere dag maak je hier meer kans hierop. Net zoals de lotto alleen je hoeft er niet voor te betalen en je hebt prijs op een onverwacht moment.

  Sterker nog, ik ken ook niemand bij wie dat is gebeurt. En al helemaal niet vanuit een islamitisch oogpunt.

  Ik zie hier hele angstige mensen. Zo zonde, het leven is mooi, geniet er van.


  ⚠️ Meld

 43. Als je het vergelijkt met steden als Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam valt het hier nog wel mee. In de grote steden is het in grote delen al gedaan met de leefbaarheid en is het een grote moslimbende. Rotterdam Eest, Utrecht kanaleneiland, De Schilderswijk, Laakkwartier, Amterdam West en Zuid Oost zijn al moslimghetto’s.
  Wel zie je hier in Zwolle ook steeds vaker Midden-Oosten typjes door de winkelstraten schuimen en tegen etalages hangen en dat is al irritant genoeg. Om maar te zwijgen over het getinte gajes dat bij coffeeshops rondhangt, dat is echt te vies om aan te pakken!


  ⚠️ Meld

 44. Nou inderdaad zeg. Ik snap ook niet hoe die christelijk gereformeerden op het idee kwamen om die vreemdelingen uit te nodigen. Dan neem je toch wel onverantwoorde risico’s!


  ⚠️ Meld

 45. “ik ken niemand bij wie het is gebeurd dus het bestaat niet en is angst”.
  “komt door christenen die hebben het geimporteerd, eigen schuld”

  lekker slapen, de minister president waakt over u  ⚠️ Meld

 46. Nou, het is in ieder geval duidelijk dat jesse bang is voor mensen met een kleurtje.

  @ojee zeg ik daarmee dat het niet bestaat? Nee dat zeg ik niet. Ik suggereer dat het wel mee valt in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 47. Kijk nou eens, 1ste John haalt Adolf Hitler er maar’s bij. Zo makkelijk en doorzichtig: de mening van ee ander ‘pareren’ door in de overdrijving te gaan. Waarmee je de afstand naar de inhoud vergroot en je jezelf niet alleen ongeloofwaardig, maar ook zwak maakt. Geen handige zet, johnnemans.

  @japser: nee, totaal niet bang voor een kleurtje. Sterker nog, ik heb ze in allerlei kleuren in mijn vrienden en kennissenkring zitten! Dus jij chargeert ook, net als 1steJohn. Ik heb het alleen niet zo op profiterende, intimiderende, onaangepaste en niet tegen kritiek kunnende moslims. En ja, die zijn vaak getint. Net als de hoofdrolspelers in Opsporing Verzocht. Maar niet alle getinten vallen onder die beschrijvingen. Iets met mus en vogels.
  Ben het overigens wel met je eens dat het nog wel meevalt in Zwolle (beetje afhankelijk waar en hoe laat je ergens bent in de stad), maar laten we dat dan vooral zo houden!


  ⚠️ Meld

 48. Het is onmogelijk normaal te discussieren, dat ligt niet aan de mensen die hier voor de opvang van vluchtelingen zijn, maar wel aan de tegenstanders. Zij maken dit soort discussies onmogelijk, door grove bewoordingen over vluchtelingen te gebruiken, door vooroordelen te spuwen zonder enige onderbouwing en door reageerders op grove wijze persoonlijk te beledigen. Kom je met een fatsoenlijk weerwoord dan gaan ze hulie huilie doen. Jammer, maar dat is kennelijk normaal in die kringen.


  ⚠️ Meld

 49. Leonardo: Ben je vergeten dat we al veel integratie problemen hebben ( gehad ) en Leonardo, jij vindt het oké dat we worden blootgesteld aan de excessen van een beleid gevoerd door de elite, die al 15 jaar bommen gooit op landen in het midden oosten? Onder het mom van democratie?
  Zit jij er op te wachten dat we nog meer integratie problemen krijgen?
  Ik heb niet om die gasten gevraagd, Ik ben altijd tegen de interventie geweest in het midden oosten. Van mij mogen ze daar blijven, hoewel ik de mensen wel begrijp.


  ⚠️ Meld

 50. Leonardo, wat is dit nu? Het is de schuld van de tegenstanders? Wat jij beschrijft is nu net wat de voorstanders doen. Het enige verschil is dat zij grove bewoordingen richting reageerders gebruiken die overigens niet tegen, maar kritisch t.o.v. vluchtelingen staan. En eerlijk is eerlijk, huilie doen is het kunstje van Dick, Tooske en nu dus ook jij. Beetje jammer. Maar laten we eerlijk zijn: tegengestelde meningen zijn een belangrijk bestaansrecht van een weblog. Als jij alleen maar mensen wilt spreken die het roerend met je eens zijn en het juist hartstikke leuk en gezellig vinden met zo’n AZC in je stad, dan kan dat. Lekker veilig net doen alsof het andere niet bestaat. Maar ga dan fijn op joop.nl met je roze bril op wegkijken, wensdenken en foei roepen tegen critici. Heb je ook geen last van mensen die je met de realiteit confronteren.


  ⚠️ Meld

 51. Wel zie je hier in Zwolle ook steeds vaker Midden-Oosten typjes door de winkelstraten schuimen en tegen etalages hangen en dat is al irritant genoeg.

  Ja, zie ze eens profiteren, intimideren, onaangepast zijn en niet tegen kritiek kunnen. Zo maar door de winkelstraat heen lopen. Of ergens rondhangen.

  Met hun walgelijke kleurtje

  /sarcasm


  ⚠️ Meld

 52. @ojee zeg ik daarmee dat het niet bestaat? Nee dat zeg ik niet. Ik suggereer dat het wel mee valt in Zwolle.

  Wat is je bron of is dat een onderbuikgevoel? Personen die zeer dichtbij mij staan zijn het overkomen. Aangifte doen heeft niet altijd zin dus lees je het niet in de krant of op internet. En wanneer je het niet leest en het is geen nieuws, bestaat het niet volgens jou.


  ⚠️ Meld

 53. Bericht door Leonardo, op 15 september 2015 14:58
  Het is onmogelijk normaal te discussieren, dat ligt niet aan de mensen die hier voor de opvang van vluchtelingen zijn, maar wel aan de tegenstanders. Zij maken dit soort discussies onmogelijk, door grove bewoordingen over vluchtelingen te gebruiken, door vooroordelen te spuwen zonder enige onderbouwing en door reageerders op grove wijze persoonlijk te beledigen. Kom je met een fatsoenlijk weerwoord dan gaan ze hulie huilie doen. Jammer, maar dat is kennelijk normaal in die kringen.

  Kortom ALLE personen die tegen de opvang zijn, zijn grof gebekte huilebalken en is normaal in die kringen. En je bent zeker tegen discriminatie en racisme? Begin eens bij jezelf zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 54. Voor alle mensen die voor zijn: ook jij weet dat het niet de Finnen, zweden, IJslanders en Denen zijn die met een kalasjnikov om zich heen maaien op een strand, of een autobom laten ontploffen in een menigte. Ook jij weet dat er tussen die ” vluchtelingen ” niet alleen maar hoog opgeleiden zitten en cabaretiers. Ook jij weet dat bepaalde islamitische stromingen haaks staat op wat wij hebben mee gekregen.
  Ook jij weet dat ze een gedachtegoed hebben die stamt uit de middeleeuwen.


  ⚠️ Meld

 55. @jesse oh jee, iemand met een kleurtje heeft iets gedaan wat niet mocht, gelijk alle mensen met een kleurtje eruit! En alle blanken houden, want die doen nooit iets.

  /sarcasm


  ⚠️ Meld

 56. Nee Japser, ik beweer niets van wat jij zegt. Naar trekje, dat suggestief stellingen neerzetten die jezelf bedenkt, is niet de eerste keer. Mensen die hier hangen, intimideren, profiteren, crimineel gedrag vertonen snoeihard aanpakken. Ook blanken. Vervelend alleen voor jou dat de gekleurde medemens nogal oververtegenwoordigd is als het gaat over de genoemde feiten. En dat de islam-aanhangende bevolkingsgroepen ook zo vaak bij ellende en geweld betrokken zijn. Ik begrijp dat je daar in Assendorp weinig van merkt, maar Nederland en Europa zijn groter dan jouw straat.  ⚠️ Meld

 57. zojuist bekend geworden:::
  Wezep krijgt opvang voor 600 vluchtelingen…
  Gemeente Oldebroek wilt dat, hahha maar waarom niet in Oldebroek zelf of gaan de plaatselijke lulletje zeuren??? Dus dan maar naar Wezep?


  ⚠️ Meld

 58. Net een partij economische vluchtelingen gespot bij het stadion. Netjes gebracht met de bus. Hopelijk laten ze deze bussen heel want die hebben we straks met de bekerfinale weer nodig.


  ⚠️ Meld

 59. @ Zib “manipulator NOS”?

  ⤝leider” Rutte terwijl je zo ondertussen wel had kunnen weten dat hij slechts een marionet is en uiteindelijk gewoon voor de familie Rothschild

  Zal cynisch geweest zijn. Heb weinig met Jort K’s vriend. In de hilarische tweestrijd met Rita V. koos ik wel zijn zijde. Sta ver van de VVD af.

  marionet is en uiteindelijk gewoon voor de familie Rothschild en consorten werkt

  vertel….

  Jij zou de strijd met de gevestigd orde aan willen gaan met anarchie en revolutie?

  No hard feelings is wederzijds. Terwijl het jammer blijft dat je schijnbaar “onze Tim” hebt weggepest. Maar we moeten verder, Tim is meerderjarig en kan goed voor zichzelf opkomen. Laten we zeggen dat het verjaard is 😉


  ⚠️ Meld

 60. @Zwollez, 800 om precies te zijn, staat op rtv oost… als het goed is vanavond zijn de meeste weer weg…
  Benieuwd hoe het gaat lopen komende weken, want kreeg vanmiddag te horen dat er weer duizenden worden verwacht…


  ⚠️ Meld

 61. Ernstig!

  Franse burgemeester jaagt op vluchtelingen
  Extreemrechts stadsbestuur probeert ontheemde Syriërs te verdrijven

  Een toch al controversiële extreemrechtse burgemeester van de Franse stad Beziers, heeft opnieuw voor ophef gezorgd. Er is een filmpje van hem verschenen waarin hij hoogstpersoonlijk Syrische vluchtelingen uit hun verblijf probeert te jagen terwijl hij tegen ze schreeuwt dat ze niet welkom zijn.
  Robert Ménard is sinds hij vorig jaar mei burgemeester werd van het Zuid-Franse Beziers een bekende naam geworden in Frankrijk. En niet in positieve zin. Ook nu krijgt hij een storm van kritiek en verontwaardiging over zich heen van zowel het Franse publiek als collega politici. Zijn laatste actie wordt in Franse kranten al omschreven als ??De Jacht??.
  In het filmpje is te zien hoe Ménard, die zich omringd door een klein legertje politieagenten een hele grote meneer waant, de woningen betreedt waar Syrische vluchtelingen intrek hebben genomen. Hij beschuldigt hen ervan de appartementen illegaal te bezetten en met behulp van een tolk eist hij dat ze direct vertrekken.
  De extreemrechtse burgemeester, die zich gesteund ziet door de nationalisten van Marine Le Pens Front National, maakt zich er druk om dat de vluchtelingen schijnbaar in de leegstaande flats hebben ingebroken en ook nog eens niet voor water en stroom betalen.
  ??Je bent hier alleen welkom als je de wetten van het land respecteert,?? schreeuwt Ménard, die de vluchtelingen vervolgens vertelt dat ze maar elders in Frankrijk moeten gaan wonen. Tegen een andere vluchteling bl?rt hij dat de man nergens respect voor heeft en tegen weer een ander dat hij de deur niet had mogen openbreken.
  Ménards stunt komt enkele dagen na een poging angst en haat te zaaien via het officiële stadhuisblaadje. Op de cover een gephotoshopte afbeelding van AFP van vluchtelingen die zogenaamd allemaal op de trein naar Beziers stappen. ??Ze komen,?? staat erboven.
  Frankrijk heeft toegezegd de komende twee jaar 24.000 vluchtelingen op te nemen. Er geldt voor de Franse steden en dorpen geen opvangplicht: alleen plaatsen die wél hun gastvrijheid willen tonen, zullen asielzoekers toegewezen krijgen. De kans dat Beziers daarbij zal zijn, lijkt gezien de houding van de fascistische burgemeester niet reëel.
  De poging tot het opnieuw dakloos maken van die paar vluchtelingen die wel hun heil in Beziers hebben gezocht, bleek overigens vruchteloos. De slecht geïnformeerde burgemeester is officieel te kennen gegeven dat alleen een rechter tot uitzetting over mag gaan.

  Zie JOOP.NL voor beelden.


  ⚠️ Meld

 62. Ik vrees dat het ook hier gaat gebeuren..
  De ene gaat vluchtelingen wegjagen maar de andere zal ze ergens proberen te verstoppen….
  Wat een grote teringzooi is het nu allemaal geworden…


  ⚠️ Meld

 63. Goede aktie, nu de andere kerken nog, allemaal meehelpen. Onze generatie kan later niet zeggen “Wir haben es nicht gewust” ..we weten wat er gebeurt, met alle nieuws kanalen in deze tijd.., het is onze plicht deze mensen te helpen.


  ⚠️ Meld

 64. De ⤽strijd⤝, die nu tenminste nog door een deel van de eigen bevolking wordt gevoerd tegen de binnenstromende ⤽legers⤝ uit het Midden-Oosten, Afrika en de Balkan, is al verloren in de jaren tachtig van de twintigste eeuw. Als overheden en andere bij dit vraagstuk betrokken instituties zich toen en later beperkt hadden tot een streng en restrictief ⤽welkomstbeleid⤝ met oog voor mensen in reële nood, dan hadden we de huidige waanzinsinstroom in ons land en in andere Europese landen niet gekend. Deze situatie vertelt veel over ons volk, de Europese volkeren en vooral over hun leiders. De momentele toestand is als een spiegel die ons wordt voorgehouden. Als we er in kijken, schrikken we, en zien we waar langdurige desinteresse, onderschatting en een hoofdrol voor ⤽wegkijken⤝ toe geleid hebben.

  Onze bestuurders hebben al heel lang de lijn verlaten dat men in eerste instantie op grond van electorale resultaten het land moest besturen in dier voege dat men het welzijn van het eigen volk vooropstelde. Dat is los van dit vraagstuk echter nooit gebeurd. Nederland en andere Europese landen hebben helaas te maken met een politiek gezien linkse klasse die om globaal genomen electorale overwegingen een aantal decennia geleden de nieuwe politiekcorrecte religie ⤽multiculti⤝ omarmd hebben. Krijg je je stem niet van het eigen volk, dan haal je die uit het buitenland, stelde de veelplegende graaier Tony Blair. Hij heeft vele navolgers gekregen. De kracht van deze nieuwe elite ligt niet in de steun die ze bij het ⤽volk⤝ ondervindt, maar is gebaseerd op een vals moreel appel dat enkel schijnt te gelden voor de nieuwe Nederlanders. De belangen van het eigen electoraat heeft ze immers al lang in de GFT-bak gemieterd. Deze prominente ( zie recente Telegraaf-advertentie) en alom aanwezige dominante en in allerlei geledingen sterk met elkaar verweven elite beheerst vrijwel alle gelijkgeschakelde media. Dat geldt zeker voorde publieke ⤽staatsomroepen⤝. Ze praten allen op dezelfde correcte wijze, vertolken de gebeurtenissen in de zin van de nieuwe religie en kennen de kritische noot niet. Dat is niet vreemd, want wie zou er geen baarlijke onzin uitslaan en het evangelie van zijn baas prevelen als je er moreel gezien exorbitant veel voor betaald krijgt.

  Dertig jaar geleden al werd het publieke debat gegijzeld door de linkse ⤽gutmenschen⤝, die op grove en onverantwoorde wijze iedereen wegzetten in de racistische hoek die op welke wijze dan ook aan hun ⤽speeltje⤝probeerden te komen. Hoe dat allemaal verlopen is, is jammer genoeg al te bekend. Criticasters werden de dood in gedreven, verhuisden noodgedwongen naar verre oorden, gingen ondergronds of, nog veel erger, hielden omwille van eigen veiligheid hun mond. Dat is pas linkse democratie! Dat de asielinstroom en de daarmee gepaard gaande multi-problematieken volledig uit de hand gelopen zijn, heeft alles te maken met een overheid die niet meer in het belang van de eigen natie vooruitkijkt, maar in plaats van een preventief beleid te voeren volledig in zichzelf gekeerd reactief bezig is. Deze vorm van besturen, mede bepaald door de vele knellende Europese regels maar ook door coalitiepartners die zich omwille van de macht laten gijzelen door linkse afschaffers, is per definitie dodelijk voor het eigen volk, dat al lange tijd uitgeknepen wordt ten behoeve van de vele onbegrijpelijke linkse en rechtse hobby??s.

  De nu op dit terrein uitstaande en zeer snel bloeiende maatschappelijke en financiële hypotheken kunnen door geen enkele staatsbegroting opgebracht worden. De kosten van de migratie zullen, net zoals de dromen van criminele bankiers, tot in de hemel groeien. Er komt echter snel een punt waar de multiculturele droom uit elkaar zal spatten. Dat gebeurt wanneer de kosten echt niet meer zijn op te brengen. De geschiedenis in deze leert ons dat de overheid het volkseigen budget dan nog meer zal plunderen. Bij wie anders moet ze het immers halen? De grote segmenten nieuwkomers zullen ook niet stil blijven zitten en dat zal zacht gezegd tot grote ⤽wrijvingen⤝ op alle maatschappelijke terreinen leiden. Daar helpt ⤽das können wir⤝ echt niet bij. Het zal ⤽das können wir nicht mehr⤝worden, maar of we of de tijd hebben om ons dat te realiseren, weet ik niet. Samenlevingen die deze chaos over zich heen laten komen, verdienen eigenlijk niet beter.

  Politieke hoogmoed, decadentie, graaizucht, eigenbelang en een verderfelijk welhaast crimineel naïef beleid hebben vele culturen tot een makkelijk prooi gemaakt. Helaas is de multiculturele ruif een miljardenindustrie geworden en een pluche plek voor de veelverdieners. Kijk maar eens naar alle hierbij betrokken NGO??s, een specialistische advocatuur die voor onmetelijk grote juridische kosten zorgt, politieke lobbyisten en andere belangenorganisaties. Krijg ik nu ook een gratis OV-kaart van de politie? Zo niet, is dat dan geen discriminatie? Het is een schande voor het land dat de politieke agenda niet bepaald wordt door issues die het eigen volk aangaan. Met eigen volk bedoel ik niet de bovenmatig aanwezig zijnde criminele onder- en bovenklasse, maar de burgers die het geld binnenbrengen en het ook verdienen dat ze door de politiek bediend worden. De door ons goedbetaalde politici moeten het volk vertegenwoordigen. Als ze dat niet doen, heten ze voortaan volksverlakkers. Patriotten, sta op! . en jaag deze gasten tezamen met de landverraders die ze met liedjes , knuffels en nu ook nog met heerlijk eten verwelkomen het land uit , vele ouderen in tehuizen liggen uren in hun eigen stront ( sorry maar het is de waarheid ) deze mensen zouden ook graag eens een ( echt !!) heerlijke maaltijd willen , maar nee dat kan allemaal niet , waar is onze grandioze burgervader voor de armen in Zwolle ( wilt u weten hoeveel mensen ik al geholpen heb met eten en wat geld ? ) deze mensen waren door onze geweldige gemeente in de ellende gekomen ( ik wil geen schouderklopje en deed het voor die mensen , in veel landen moeten de burgers al wijken voor dit asiel tuig ..mensen , mensen wordt verdomme nou eens wakker !!!!!!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 65. Wat doe je als je weet dat je met militaire middelen kansloos bent tegen een lang verklaarde vijand? De islam heeft daar iets op gevonden: het migratiewapen, wat wel eens de briljantste oorlog aller tijden zou kunnen blijken te zijn. Het Westen wordt namelijk op zijn allerzwakste punt ?? schuldgevoel- gepakt, en het gevaarlijkste is nog wel dat verreweg de meeste gewone burgers en politieke partijen dit totaal niet in de gaten hebben. Foto??s en verhalen ??meestal gemanipuleerd- van zielig kijkende kindertjes en verdronken peuters doen wat bommen en raketten niet kunnen: het Westen met behulp van de eigen massamedia en politiek-correcte leiders en organisaties op de knieën krijgen.

  Het recept van de meest effectieve oorlog tegen het Westen ooit is even simpel als geniaal: laat de bevolking voortdurend beelden en foto??s zien van kleine, zielig kijkende kindertjes, hun nette moeders en sympathiek ogende vluchtelingengezinnen. Het resultaat mag er zijn: hele hordes autochtone vrijwilligers staan op de perrons de treinen met migranten op te wachten met voedsel, water en andere hulpgoederen, en in Nederland ook nog eens met complete gezangen met de tekst ??wees welkom in mijn land??.

  Slechts 6% gezinnen, rest is invasieleger

  Dat er zich nauwelijks vrouwen en kinderen onder de vluchtelingen bevinden wordt door niet één van de aanwezige journalisten opgemerkt. Voorbeeld: recent kwamen in M?nchen met een trein 569 immigranten aan, waaronder slechts 21 kinderen. Die werden door hooguit 12 tot 14 ouders begeleid, waardoor het werkelijke aantal vluchtelingen maximaal 35 bedroeg, dus iets meer dan 6%. En de rest? Bijna allemaal sterke alleenstaande jonge moslim mannen, waarvan velen rechtstreeks afkomstig zijn van de bloederige islamitische slachtvelden in het Midden Oosten en Afrika.

  Door het tonen en uitzenden van zeer selectieve beelden en het vrijwel negeren van de overige 94% is de gevestigde orde in Europa erin geslaagd om een totaal misleidend beeld te schetsen van arme, hulpeloze en goede mensen die alles zijn kwijtgeraakt en daarom ruimhartig moeten worden opgevangen. In realiteit halen wij echter nauwelijks voor geweld en oorlog vluchtende hulpeloze mensen in huis, maar veeleer een compleet islamitisch invasieleger.

  Schaamteloos misbruik medeleven onderdeel stapsgewijze vernietiging

  Dit is tegelijkertijd de geniaalste oorlog aller tijden als het allerlaagste, meest schaamteloze misbruik van menselijk meeleven ooit, dat bovendien mede mogelijk wordt gemaakt door de voortdurende leugens van bijna alle Europese politieke partijen en nieuwszenders. ??De beste oorlogsstrategie is een vijand ongemerkt zo te manipuleren, dat hij zichzelf stapsgewijs vernietigt en zo mogelijk ook nog eens zijn eigen graf graaft,?? wordt op een video van klagemauer.tv gesteld.

  ??Al geruime tijd worden hele volken op deze manier strategisch zo gemanipuleerd, dat ze zich op grond van misleidende schijnmanoeuvres ongemerkt zelf vernietigen. En dat met vurige ijver, grote zelfopoffering en -ongelooflijk maar waar- zelfs op hun eigen kosten.?? De Duitse regering wil burgers zelfs gaan dwingen om hun leegstaande huizen te ??verhuren?? aan vluchtelingen (2).

  Helaas hebben nog maar weinig autochtone Europeanen hun sluipende zelfvernietiging door middel van massa immigratie in de gaten. Sterker nog: de meesten hebben er een ontzettend goed gevoel over zichzelf en hun land door gekregen. In realiteit wordt er een ijskoud geplande psychologische en etnische oorlog tegen hen gevoerd, waarin de zogenaamd hulpbehoevende vluchteling de gecamoufleerde ??munitie?? is.

  Verraden door Brussel

  Aan de randen van Europa, zoals op de Griekse eilanden Kos en Lesbos, is het vluchtelingengeweld reeds geëscaleerd en geëxplodeerd, zoals we vorige week hebben laten zien. De politie moest traangasgranaten inzetten tegen de waanzinnig geworden migrantenmassa, die zich ook tegen de autochtone bevolking had gekeerd.

  Op deze video??s waren moeders met hun kleine kindertjes natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen. Op Kos werden EU-commissarissen Timmermans en Avramopoulos door de bewoners dan ook uitgescholden voor ??verraders??. Terecht, want de EU verraadt dagelijks zijn eigen volken aan een weerzinwekkende imperialistische strategie.

  Pakketten vol met Syrische ??paspoorten??

  De douane in Duitsland en op de Balkan hebben inmiddels een groot aantal pakketten onderschept met zowel valse als echte Syrische paspoorten, waarmee duizenden immigranten snel tot ??Syrische vluchtelingen?? kunnen worden omgetoverd. Met die status is toegang tot Europa verzekerd, zo weten ook de vele mannen uit Afghanistan, Pakistan, Irak, Libië, Soedan en andere moslimlanden. En omdat Brussel de regel dat asielzoekers in het land van binnenkomst moeten worden opgevangen voor Syriërs heeft uitgeschakeld, kunnen ze feitelijk overal naartoe.

  ISIS werft onder vluchtelingen

  Behalve tal van aanwijzingen en bewijzen dat er al duizenden moslimterroristen vermomd als vluchtelingen in Europa zijn, werven ISIS aanhangers actief nieuwe volgelingen onder de honderdduizenden migranten die reeds in Europa zijn aangekomen of nog onderweg zijn. Nu het eenmaal zover is gekomen is het niet langer de vraag of, maar wanneer deze terroristen in Europa met behulp van messen, auto??s, zelfgemaakte bommen en andere wapens bloederige aanslagen gaan plegen op treinen, stations, winkelcentra en andere plaatsen waar de autochtone Europeaan zich nu nog veilig waant.

  CIA/moslim operatie tegen Europa

  Herinnert u zich vooral onze eerdere berichten van de afgelopen jaren dat ISIS terroristen getraind en bewapend werden in CIA kampen in Turkije, en het recentere nieuws dat mensensmokkelaars op een royale bijdrage uit de VS kunnen rekenen voor het transporteren van ontelbare aantallen moslims naar Europa. Hoge ISIS terroristen blijken rechtstreeks door de CIA te zijn geworven in onder andere de beruchte Irakese gevangenis Abu Ghuraib. Ook de latere ISIS leider Abu Bak al-Baghdadi bleek een CIA-rekruut te zijn.

  Dat soort mensen worden nu dus doelbewust naar Europa gestuurd en even welbewust door de EU in onze landen verwelkomd. En omdat het overgrote deel van de autochtone Europeanen tegelijkertijd weerloos is gemaakt met behulp van de eindeloos herhaalde zielige-vluchtelingen-propaganda, is de islamisering annex ondergang van ons continent verzekerd. MENSEN KIJK A.U.B. NIET MEER WEG , STA OP TEGEN DEZE ZWARTE TOEKOMST DIE ONS TE WACHTEN STAAT ..doe het in ieder geval voor uw kinderen en kleinkinderen ..deel dit en sta op , verspreid dit a.u.b .


  ⚠️ Meld

 66. Peter ondanks je heldere verhaal wil ik toch ook even een andere oorlog aan dit verhaal toepassen. De oorlog genaamd voetbal. Onze eigen Rinus’ zei het zo mooi: voetbal is oorlog. Daarom wil ik deze economische vluchtelingen mededelen. Blijf met je poten van onze bussen af. Deze hebben we hard nodig om ons Zwollenaren wederom naar de kuip te rijden!


  ⚠️ Meld

 67. Zo is het Peter. Jammer genoeg laten velen zich nog misleiden en komen ze niet verder dan te prevelen over aluminiumhoedjes en verbaasd doen als iemand roept dat de NOS een van de grootste manipulators is in medialand. Neem de aanslagen in de US op 11 september als voorbeeld. Geen raket of bom of leger komt daar binnen maar deze aanval was even geniaal als morbide. De enige wijze om deze aanval te kunnen uitvoeren was infiltratie op meerdere fronten. Een soort gelijke aanval is nu bezig op Europa precies zoals Peter hierboven heeft omschreven. WAKE UP!!!!


  ⚠️ Meld

 68. Veel succes met het tegenhouden van deze geheime aanvallen. Dat gaat niemand lukken. En het zal onze samenleving ook niet onderuit halen. Dus als je lekker paranoïde wil doen en vluchtelingen terug wil schoppen: ga jullie gang.


  ⚠️ Meld

 69. En Peter2Zwolle: als je propaganda verstrooit en oproept om deze vluchtelingen allemaal om te leggen of terug te schoppen naar hun moslimstaat, dan moet je dat natuurlijk wel met je echte naam doen en niet met een nickname. Dat is wel net zo dapper.


  ⚠️ Meld

 70. Afshin Ellian: “De vijfde colonne van intolerantie en terrorisme verhuist naar de Europese steden. Terwijl de regering het jihadisme wil bestrijden, kunnen deze radicale moslims ongehinderd als oorlogsvluchteling Europa binnenkomen. Het is echt dweilen met de kraan open.”

  Voor wie het hele artikel durft te lezen:http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2015/7/De-islamitische-intolerantie-verhuist-naar-de-Europese-steden-2661832W/?masterpageid=158566


  ⚠️ Meld

 71. Ik zou zeggen: lees het nog eens door en trek je conclusie. Als je dit niet als anti-moslim, bangmakerij enz. ziet, zou kunnen betekenen dat je ook al in de praat van Wilders en consorten bent gaan geloven.


  ⚠️ Meld

 72. Die posts van peterZwolle zijn pure anti-moslimpropaganda. Maak de autochtone bevolking zo bang voor potentiële terreur dat ze vanzelf gaan roepen voor het tegenhouden van elke moslim. Hoe hard die onze hulp ook nodig heeft. Ondertussen lacht IS zich helemaal krom. Ze hoeven helemaal niks te doen en toch heerst de bangheid bij een groot gedeelte van de Europese bevolking. Gratis en voor niets.


  ⚠️ Meld

 73. @Benny B: het is een islamitsiche strijdkreet die vooral massaal gescandeerd wordt als er gedonder is. En als je ?cht vluchteling bent gedraag je je nederig en zorg je dat de oproerpolitie niet hoeft in te grijpen. En check die beelden: dat gajes halen we dus naar binnen.

  Context: deze groep wilde zich niet registreren in Hongarije, maar door naar andere landen. Terwijl Hongarije een 100% veilig land is. Mogen jullie raden waarom ze geen genoegen nemen met Hongarije.


  ⚠️ Meld

 74. Pssst paspoort kopen?

  Heeft u altijd al een dubbele nationaliteit willen hebben en u vervolgens als vluchteling in willen schrijven in Europa? Voor ongeveer 750 euro kan dat. Dat is namelijk hoeveel een Syrisch paspoort kost op de zwarte markt. Mark Rutte heeft er al één, met dank aan journalist Harald Doornbos.

  Doornbos kocht het paspoort van Soennitische rebellen in Syrië. Voor Syriërs die hun identiteit willen verbergen wanneer ze bijvoorbeeld naar Europa gaan, is het zo erg makkelijk om de autoriteiten om de tuin te leiden. Dat schrijft de Nieuwe Revu, dat een Syrisch pasport kocht met een foto van premier Mark Rutte.

  Volgens Doornbos leiden deze paspoortpraktijken tot gevaarlijke situaties: “Vanuit ISIS- of Al-Qaeda-gebied in Noord-Syrië zal de terugkerende Syriëganger reizen naar Bodrum in West-Turkije. Hiervandaan maakt hij de illegale oversteek naar Griekenland. In Griekenland laat hij z??n valse Syrische paspoort zien aan de autoriteiten. Omdat het paspoort vals is en de naam fake hebben de Grieken geen idee dat ze niet te maken hebben met een Syrische vluchteling maar met een lid van ISIS of Al-Qaeda. Vanuit Griekenland gaat de reis dan door via Macedonië en Servië naar Hongarije. Na aankomst in Schengen-lid Hongarije kan de jihadist met z??n valse Syrische paspoort dan zonder controle naar alle andere Schengenstaten reizen.”

  Niet alleen potentiële boosdoeners kunnen paspoorten kopen, ook mogelijk oorlogsmisdadigers die aan de lange arm der wet willen ontsnappen: “Het gaat bijvoorbeeld om Syriërs die gemarteld hebben in de gevangenissen van Assad en Syrische regeringssoldaten die bloedbaden hebben aangericht. Maar ook om Syrische rebellen die burgers hebben gekidnapt, vermoord of verkracht.”

  bron nn


  ⚠️ Meld

 75. Ik heb al. Iemand anders misschien?

 76. Allah Akbar is geen strijdkreet. God is groot is een religieuze term.

  En als ze zich daar niet wilden registreren is dat hun goed recht. Dat is op het moment opengesteld.


  ⚠️ Meld

 77. @D erk: deze doorzichtige truc is makkelijk als je het op de inhoud niet kunt winnen? Je zet je tegenstanders weg als dom, bang of racist. Daar wil niemand zich mee associëren. Op die manier profileer je jezelf als slim, onbevangen en tolerant en propageer je een roze wensdenkwereld. Zo’n wereld waarvan velen zeggen: ja, dat is mooi en prachtig! En zodra die droomwereld verstoort wordt door de realiteit zeg je dat het uitzonderingen zijn, dat het selectieve beeldvorming is of dat het allemaal wel meevalt.

  Beetje vergelijkbaar met naar het ziekenhuis gaan, een kwaadaardig tumor zien op een rontgenfoto en dan roepen: ach, er zijn ook hele veel gezonde cellen in m’n lichaam/ zo’n tumor is een detail/ klopt die foto wel?/ er zijn mensen die er nog veel erger aan toe zijn/ wie zegt dat dat tumor echt gevaarlijk is?/ gewoon negeren, dan gaat het vanzelf wel over/ je kunt je overal wel druk over maken/ je kunt dat tumor wel verwijderen, maar dan verdwijnen er ook goede cellen dus laat maar zitten etc./ laten we eerst maar’s afwachten of het nog verder groeit/ ho even, dit kan niet waar zijn, dit past niet bij hoe ik mijn eigen gezondheid zie etc.

  Weltrusten….  ⚠️ Meld

 78. Zo te zien is de kerk weer springlevend. Dat een verslag over een kerkelijke picnic meer dan honderd reacties oplevert bewijst dat. Er breken weer goede tijden aan voor het instituut dat door velen op sterven na dood verklaard werd.


  ⚠️ Meld

 79. Allah Akbar is geen strijdkreet. God is groot is een religieuze term.

  En als ze zich daar niet wilden registreren is dat hun goed recht. Dat is op het moment opengesteld.

  Japser: wel eens gehoord van inhoud, relatie en vorm in communciatie?
  Overigens, wat maakt dat deze groep deze religieuze uiting met gebalde vuist en schreeuwend verkondigd?
  En hun goed recht? Hmmm, als ik ECHT honger heb vreet ik zelfs van de Mc Donald. En zou ik het niet in m’n hoofd halen om de Librije te eisen. Dus waarom is Hongarije niet goed genoeg en ga je daarvoor rellen? Maar ja, dan ga ik ervan uit dat hun leven echt gevaar liep in het land waar ze vandaan kwamen. Foute aanname wellicht.


  ⚠️ Meld

 80. Wikipedia: In algemenere zin wordt het allahoe akbar gebruikt als een leuze om te bevestigen dat Allah groter is (dan God), oftewel: de God van Abraham, Noach, Mozes, Jezus en Mohammed wordt verondersteld groter en belangrijker te zijn dan die van andere (niet-abrahamitische) religies.

  Oei, dit gaat toch iets verder dan een simple religieuze uiting. Je moet wel lef hebben om deze leus te scanderen in een land waar je te gast bent en waar men over het algemeen een andere religie aanhangt….  ⚠️ Meld

 81. Ik geef gelijk toe dat het scanderen van die term daar in dat filmpje wat anders is dan het zeggen in de moskee. Daarom vroeg ik me ook af waarom ze zo pissig zijn. Op dit moment is het voor Syrische vluchtelingen niet verplicht om in het eerste land asiel aan te vragen. Ze mogen verder reizen, volgens Europese wetgeving. Als ze dan alsnog worden tegen gehouden, kan ik me voorstellen dat je daar boos om wordt. Overigens niet zo boos als in dat filmpje, maar ik sta daar niet.

  Over wegkijken gesproken. Ik kijk niet weg. Ik kijk naar oorzaak. Iets waar de mensen die tegen vluchtelingen zijn voor weg kijken. We moeten iets doen (of laten….) aan de situatie in Syrië waardoor er geen mensen meer hoeven te vluchten. Tot die tijd moeten we niet voornamelijk bezig zijn met redenen zoeken om ze allemaal tegen te houden.


  ⚠️ Meld

 82. Maar wat zijn Syrische vluchtelingen? Mensen met een Syrisch paspoort? Niet per definitie, die dingen kun je gewoon kopen. Mensen die vanuit Turkije hierheen komen? No way, pure gelukszoekers en profiteurs. Mensen met terroristische motieven: absoluut niet. Al met al is het veel te diffuus en is de kans levensgroot dat je mensen binnenhaalt die je niet wilt. DE oplossing: allemaal weigeren. Want ook van de ‘echte’ Syrische vluchtelingen is het zeer onzeker of ze hier ooit een waardevolle bijdrage gaan leveren aan onze samenleving. Wat wel zeker is, is dat ze een hoop poen kosten, woonruimte moeten hebben en een beroep doen op onze zorgvoorzieningen. Als je dat in een balans zet en je jezelf de vraag stelt of onze samenleving hiermee gebaat is, is de keuze niet zo moeilijk.


  ⚠️ Meld

 83. Ik ben daar niet zo zeker van. Vluchtelingen kunnen een land veel brengen. Voorbeelden te over: Albert Einstein was er een, de Syrische vader van Steve Jobs ook, en het gezin van Queenvoorman Freddie Mercury. Allemaal verlieten ze huis en haard vanwege een oorlog of conflict. En allemaal groeiden ze uit tot grootheden van het land dat hen ontving. Net als Karl Marx. Sigmund Freud. De Dalai Lama. Friedrich Nietzsche. Bob Marley. Marl?ne Dietrich en Vladimir Nabokov. Vluchtelingen komen niet alleen maar iets halen. Niet zelden komen ze ook iets brengen. Baanbrekende natuurkundige theorieën. Wereldveranderende technologische uitvindingen. Tijdloze muzikale hits. Of, als je de lat iets minder hoog wilt leggen: handen aan het bed, schoongeveegde stoepen, witgeverfde muren.


  ⚠️ Meld

 84. En wat betreft oorzaken: het gewelddadig karakter van de bewoners van die landen verander je niet. Dus kies je een andere route. Het is heel makkelijk om ervoor te zorgen dat mensen niet vluchten. Maak het zinloos of onaantrekkelijk om te vluchten. Door ze simpelweg niet meer toe te laten. Of onder zeer stringente voorwaarden. Kijken of ze dan nog zo hard komen, want nu wordt het wel heel aantrekkelijk gemaakt. Zo zou je kunnen denken aan zaken als:
  – afstand doen van religie
  – verplicht aangewezen werk doen
  – verblijf uitsluitend op afgesloten terreinen en onder toezicht
  – geen gezinshereniging
  – geen voortplanting

  En als ze dat niet zien zitten, dan blijven ze lekker in Syrie, dat blijft ook een keuze.  ⚠️ Meld

 85. Bernard: Baanbrekende natuurkundige theorieën. Zoals het bewijs dat een vliegtuig een toren in kan vliegen?
  Wereldveranderende technologische uitvindingen? Bomgordels? Tijdloze muzikale hits? Zoals de tunes in de IS-movies?

  Ik pas. leuk, die uitzonderingen, maar ze zijn toch nét even minder talrijk dan de negatieve voorbeelden.

  En voor handen aan het bed, schone stoepen en witgeverfde muren zijn hier al mensen zat te vinden. Die hoeven we niet te importeren.


  ⚠️ Meld

 86. Het opwerpen van uitzonderlijke voorbeelden van (mediagenieke) succesallochtonen noem ik selectief shoppen in de werkelijkheid. Het “VARA argument”.  ⚠️ Meld

 87. Die angst van Jesse en sommige andere reageerders hier zal reëel zijn. Maar het is zo jammer. Net zoals vliegangst. Je doet jezelf zoveel tekort.


  ⚠️ Meld

 88. Bericht door bernard, op 16 september 2015 12:34
  Die angst van Jesse en sommige andere reageerders hier zal reëel zijn. Maar het is zo jammer. Net zoals vliegangst. Je doet jezelf zoveel tekort.

  Wacht maar totdat je eigen vrouw/ zoon/ dochter het ziekenhuis wordt ingebeukt en je bij haar aan het bed staat. Misschien gaan dan de ogen pas los van de meesten.


  ⚠️ Meld

 89. Vliegen is een keuze. Geconfronteerd met en op den duur onderworpen aan islam niet. Er is dan geen weg meer terug. Daarom migranten terug. Enige optie.  ⚠️ Meld

 90. Bericht door jesse, op 16 september 2015 12:45
  Bijzondere vergelijking.
  Maar kun je duidelijk maken hoe ik en sommige andere reageerders onszelf dan precies tekort doen?

  Er waren niet genoeg argumenten meer en de ‘angstkaart’ werd weer getrokken in plaats van inhoudelijk te zijn.

  Wanneer je Bernard en de meesten hier vraagt of hij de koran/ hadith kent en het verschil tussen een sunni en shi’iet moslim, weet hij dat niet of is het niet belangrijk. Waarom dan nog een dialoog houden hierover met mensen die de materie niet kennen?  ⚠️ Meld

 91. Het is misschien ook veel moeilijker voor te stellen dat die individuen allemaal ook iets anders met zich meebrengen dan problemen: talenten, ambities, ideeën, werklust. En niet in de laatste plaats: de moed om hier te komen.

  Laten we vluchtelingen vaker door andere ogen bekijken. Niet als slachtoffers, maar als sollicitanten
  Alleen, onze wetgeving en asielprocedures zijn er – net als onze berichtgeving – van a tot z op ingericht te voorkomen dat wij daar ooit iets van zien. In het slechtste geval worden ze nooit toegelaten, in het beste geval belanden ze in asielprocedures, verstopt in een asielzoekerscentrum en duurt het maanden, soms jaren voor ze kunnen werken of studeren – als dat er al van komt. Een soort omgekeerde braindrain: het ontvluchte land raakt al zijn menselijk kapitaal kwijt en het ontvangende land doet er alles aan daar zo min mogelijk van te profiteren.

  Dan kun je links wel naïef vinden of rechts juist hardvochtig, maar het beleid van beide is vooral: dom.

  Dus laten we vluchtelingen vaker door andere ogen bekijken. Niet alleen als slachtoffers of goudzoekers, maar ook als gelukbrengers.


  ⚠️ Meld

 92. Laten we vluchtelingen vaker door andere ogen bekijken. Niet als slachtoffers, maar als sollicitanten
  Alleen, onze wetgeving en asielprocedures zijn er – net als onze berichtgeving – van a tot z op ingericht te voorkomen dat wij daar ooit iets van zien. In het slechtste geval worden ze nooit toegelaten, in het beste geval belanden ze in asielprocedures, verstopt in een asielzoekerscentrum en duurt het maanden, soms jaren voor ze kunnen werken of studeren – als dat er al van komt. Een soort omgekeerde braindrain: het ontvluchte land raakt al zijn menselijk kapitaal kwijt en het ontvangende land doet er alles aan daar zo min mogelijk van te profiteren.

  Als je van school af zou komen hier in Zwolle met je hbo diploma opzak en er is geen werk, dan kun je werken bij het IND.

  Het IND heeft mij veel geleerd: van de 100 aanvragen zijn 80 niet asielwaardig dus kunnen terug naar land van herkomst en de andere 20 mogen tijdelijk blijven en gedeelte daarvan permanent.

  Of indien ze mogen studeren, maximale beurs aanvragen een paar jaar hier blijven om dan met de noorderzon te vertrekken (met de meer dan 15000 euro aan gespaard studiegeld).

  Alleen, onze wetgeving en asielprocedures zijn er – net als onze berichtgeving – van a tot z op ingericht te voorkomen dat wij daar ooit iets van zien.

  Het gehele wetboek, vreemdelingenrecht en asielprocedures staat gewoon te lezen op internet. Niets geheimzinnigs aan.

  Maar het is veel makkelijker om vanuit een onderbuikgevoel idealistisch te zitten lullen.


  ⚠️ Meld

 93. Een migrant is inderdaad zoveel dan een potentiele arbeidskracht.

  Je kan een migrant niet los zien van de waarden die hij met zich meebrengt.

  Om terug te komen op je vliegtuig. Een hoog % binnen de huidige islam bevolking keurt 9/11 niet af. Om maar iets te noemen.


  ⚠️ Meld

 94. Hongarije grenzen dicht, Servië grenzen dicht deze week, Malta kom je niet meer zomaar binnen, Oostenrijk grenzen dicht, Kroatië deze week grenzen dicht, Eilanden rondom Italië controles en kun je ook niet meer in…Tsjechië strenge controles op dit moment en grenzen mogelijk deze week al dicht…
  Die landen begrijpen dat het erger wordt en hebben schijt wat daar in Brussel gezegd wordt over meer opvangen en verwelkomen,nee eerst eigen volk en eigen landsbelang want anders zijn ze hun land kwijt!!!
  Wat doet Nederland, vvd wilt grenzen niet sluiten wat een k.. partij is dit…..


  ⚠️ Meld

 95. We weten allemaal wat toename aan concurrentie op de huidige arbeidsmarkt betekend voor minderheden en hun integratiekansen. Voor zover er al sprake is van integratiebereidheid.  ⚠️ Meld

 96. allemaal weigeren. Want ook van de ‘echte’ Syrische vluchtelingen is het zeer onzeker of ze hier ooit een waardevolle bijdrage gaan leveren aan onze samenleving.

  Wacht maar totdat je eigen vrouw/ zoon/ dochter het ziekenhuis wordt ingebeukt en je bij haar aan het bed staat.

  In beide gevallen zijn er ook hier geboren mensen die geen bijdrage leveren en/of anderen in elkaar beuken. En aan de andere kant voldoende migranten die wel een bijdrage leveren of autochtonen die andere het ziekenhuis in slaan.

  Gewoon maar iedereen weigeren is aan de ene kant schijnveiligheid en aan de andere kant asociaal.

  Maar we zullen zien wat de regering gaat doen.


  ⚠️ Meld

 97. ‘Verbied het Oktoberfest!’

  In Duitsland beginnen ze de zegeningen van de culturele verrijking een beetje te voelen. Het ?berduitse zuip- en eetfestijn, bekend als Oktoberfest, is een evenement waar veel islamitische mensen erg veel moeite mee hebben. De in Nederland woonachtige Morad Almuradi is een van hen. De islamist is op change.org een petitie gestart om dit shaitansfeest van de kaart te krijgen.

  “Beste gemeenteraad van M?nchen,” zo begint de petitie van de zure mohammedaan. “Ik schrijf deze brief om iets onder de aandacht te brengen, van wat ik en vele moslims met mij als oneerlijk beschouwen. Ik wil u erop wijzen dat het Oktoberfest een intolerant en onislamitisch evenement is. We hebben geprobeerd het te negeren, maar er vinden teveel gebeurtenissen plaats tijdens dit feest die onislamitisch zijn. Denk hierbij aan dingen als het nuttigen van alcohol, openbare publieke naaktheid en dat soort fratsen.”

  De boodschapper van Allah vervolgt: “Wij begrijpen dat het Oktoberfeest een jaarlijks terugkerende Duitse traditie is, maar wij moslims kunnen dit onislamitische evenement niet tolereren. Het is namelijk beledigend voor ons en is eveneens beledigend voor alle moslims over de hele wereld. Wij verzoeken dan ook om het aankomende festijn onmiddellijk te annuleren.”

  “Wij zijn tevens van mening dat het Oktoberfest een belediging is voor de vluchtelingen uit Syrië, Irak en Afghanistan. Het afblazen van het evenement zou de vluchtelingen helpen niet te vergeten waar ze vandaan komen. Bedankt voor uw aandacht en vriendelijke groet, Morrad Almuradi.”

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/714024/1/1/50/verbied-het-oktoberfest.html  ⚠️ Meld

 98. Koren op de molen van alle Islam haters zo’n bericht, maar neem dit aub noet al te serieus. Dat doen wij nuchtere Zwollenaren ook niet? Toch?


  ⚠️ Meld

 99. Snap het probleem niet. Die Morad Almuradi (oké, een onmogelijke naam) bewandelt toch netjes de koninklijke weg? Of geldt vrijheid van meningsuiting niet voor mensen met buitenlandse namen.


  ⚠️ Meld

 100. Dat denk ik ook Jasper. Ik heb de persoon gegoogled maar vind helemaal niets behalve verschillende sites met bovenstaand bericht. De petitie is gewoon te belachelijk. Tot Morad Almuradi zich meldt bij Pauw of iets dergelijks, doe ik het af als een hoax.
  Overigens ben ik het wel een met ZIBa dat de kwaliteit van de journalistiek niet goed is. Dat geldt niet alleen voor de NOS, maar ook voor andere media. Als je echt wilt weten hoe dingen zitten, moet je eigenlijk zo’n beetje zelf op zoek gaan naar originele bronnen. Zijn helaas niet altijd te vinden. The Guardian of Der Zeit zijn vele malen informatiever dan welk Nederlands periodiek ook.
  Dat gezegd hebbende begrijp ik helemaal niet waarom mensen die voldoende kritisch vermogen hebben om de NOS e.a. op kwaliteit te beoordelen, allerlei stukken van dubieuze sites (vaak zonder bronvermelding) hier posten. Sites met vooral meningen en vaak net zulke halve waarheden en hele leugens als de bekritiseerde sites.


  ⚠️ Meld

 101. Oei, val ik door de mand. Ik had het bericht niet verder gelezen dan dat er iemand een petitie gestart was. Nou prima. Vooral doen. Maar val mij er niet mee lastig.


  ⚠️ Meld

 102. In het grootste opvangcentrum voor vluchtelingen in Duitsland, de HEAE in Giessen waar momenteel 6000 mensen verblijven, heersen wantoestanden. Vrouwen en meisjes worden er door mede-asielzoekers verkracht. Ook is er sprake van dwangprostitutie. Vrouwelijke asielzoekers zouden ’s nachts bang zijn om de toiletten te bezoeken uit angst te worden aangerand.

  Dit komt overal voor waar vrouwen en mannen, die elkaar niet kennen, dicht op elkaar zitten.
  Klaus-Dieter Grothe, Psychiater

  © afp.

  Bovendien is in het opvangcentrum sprake van ernstig geweld tussen Albanese bendes en groepen vluchtelingen uit Eritrea en Somalië. In een brandbrief aan politici kaarten vier welzijnsorganisaties de misstanden aan. Zij wijzen op ’talrijke’ gevallen van verkrachting en aanranding. Volgens hen beschouwen mannen alleenreizende vrouwen als loslopend wild.

  Juist gisteren werd bekend dat ook Nederland een mega-opvangkamp krijgt voor vluchtelingen. In Heumensoord bij Nijmegen komt een tentenkamp voor 3000 asielzoekers Woordvoerders van de organisaties betreuren dat hun brandbrief over de wantoestanden in het Duitse azc, is uitgelekt. De brief circuleert in neonazi-fora op internet, waar tegen asielzoekers wordt geageerd.

  Dicht op elkaar
  Duitsland rekent dit jaar met een miljoen asielzoekers, voor een groot deel afkomstig uit islamitische landen. Omdat de opvangcentra overvol zijn worden her en der noodonderkomens ingericht. In de ‘Hessische Erstaufnahmeeinrichting f?r Fl?chtlinge’ (HEAE) verblijven op het moment zo’n 6000 asielzoekers. Volgens de psychiater Klaus-Dieter Grothe, die met de vluchtelingen werkt en het opvangkamp goed kent, is de situatie in de HEAE niet uitzonderlijk. ,,Dit komt overal voor waar vrouwen en mannen, die elkaar niet kennen, dicht op elkaar zitten.”

  Naar het precieze aantal gevallen van verkrachting kan slechts worden gegist, zegt Grothe: ,,Maar het zijn er heel veel. Giessen heeft 80.000 inwoners, er zijn 6000 asielzoekers. Maar: tien procent van het aantal geboortes in de stad betreft baby’s van vrouwelijke asielzoekers. Vrouwen die op de vlucht zijn, krijgen niet massaal kinderen. Dit duidt op ongewenste zwangerschappen.”

  Zij zijn erg racistisch en willen helemaal niet met zwarten uit Afrika onder één dak leven

  © epa.

  Aangifte
  Minder dan tien vrouwen hebben het afgelopen halfjaar een aanklacht wegens verkrachting ingediend. Grothe: ,,Deze vrouwen en meisjes hebben grote angst om mede-asielzoekers, vaak landgenoten met wie zij samen zijn gevlucht en van wie zij afhankelijk zijn, aan te geven.”

  De misstanden in de HEAE staan in schril contrast met de feestelijke beelden van de intocht van asielzoekers, die door Duitse burgers worden verwelkomd met bloemen en speelgoed. Als ze in de opvangkampen zijn, ziet de situatie er anders uit, beaamt Grothe. Volgens hem moeten de mannen en vrouwen in de HEAE zo snel mogelijk van elkaar worden gescheiden. ,,Gelukkig staat dit binnenkort te gebeuren.”

  ‘Incidenteel’
  De autoriteiten erkennen dat er incidenten zijn. ,,Maar verkrachtingen zijn incidenteel,” zei een woordvoerder van de HEAE tegen de Giessener Allgemeine Zeitung. De HEAE heeft een lange traditie, ondermeer als opvangcentrum voor gevluchte burgers uit de DDR. Tot in Somalië is de naam van de stad een begrip omdat in Giessen al decennia vluchtelingen uit dat land worden opgevangen

  Somaliërs zijn ook betrokken bij de bendeoorlogen in de HEAE, weet Grothe: ,,De staat heeft moeite in het kamp zijn geweldsmonopolie door te zetten. Albaniërs vechten met Eritreërs en Somaliërs. Zij zijn erg racistisch en willen helemaal niet met zwarten uit Afrika onder één dak leven.” Recent werden veertien Albanezen gearresteerd, die twee asielzoekers het ziekenhuis in sloegen.

  Ook in Nederland openen binnenkort opvangcentra voor grote aantallen asielzoekers. Psychiater Grothe: ,,Daar zullen dit soort excessen zich ongetwijfeld voordoen.”  ⚠️ Meld

 103. Dat bericht van kuffar over dat oktoberfest, zal mij
  niks verbazen. Net op het nieuws gezien dat den haag dit
  jaar geen zwarte pieten heeft op de basisscholen.
  Langzaam gaan we lekker naar de sodemieter met ons
  mooie landje en tradities>:(


  ⚠️ Meld

 104. Wat triest zeg, nou hier onze lering uit trekken en zorgen dat de vrouwen hier wel veilig zijn toch fabel? Fijn dat je zi begaand bent met de vrouwelijke asielzoekers dat je dit plaatst.


  ⚠️ Meld

 105. Ja precies, dat is de les die we er uit kunnen trekken, die vrouwen moeten hier beter beschermt worden. Is van de zotte dat ze hier in dezelfde ellende als thuis komen.


  ⚠️ Meld

 106. Dat verhaal over het Oktoberfest is verzonnen, inderdaad zo doorzichtig. Het verkrachtingsartikel daarentegen is zorgwekkend, maar niet verbazingwekkend. En niet alleen DIE vrouwen, maar ook autochtone vrouwen lopen risico als dat schorem straks de straat op mag. Puntje van aandacht dus. Daarnaast vraag ik me af wat er met die door verkrachting zwangere asielzoekers gebeurt. Verplicht aborteren, neem ik aan?


  ⚠️ Meld

 107. Zo John, als ik het goed begrijp ben jij het niet volledig met mij eens. En gebruik je wonderlijke termen om dat tot uitdrukking te brengen.

  Maar op de inhoud, als je het niet erg vindt: ja, verplicht aborteren. Argumenten:
  1. mama is naar alle waarschijnlikheid niet in staat om eventueel kind zonder financiële steun van de overheid op te laten groeien.
  2. Zorgbehoefte- en kosten zwangerschap komen voor rekening belastingbetaler
  3. Kind is zeer waarschijnlijk het voortbrengsel van een Afrikaanse verkrachter en een moslima. Hoe groot is de kans dat dit een positieve bijdrage levert aan onze samenleving?

  Eén uitzondering: geen abortus geen problem. Maar dan linea recta exit. Kijken hoe sterk die moederliefde is.


  ⚠️ Meld

 108. Eeeh Jesse, hebben mensen ook rechten volgens jou? Zeg maar in beginsel ? Iets met een grondwet enzo? Zegt dat je iets?

  Er zijn genoeg roomblanke Nederlandse gezinnen in Nederland die door jou bizarre criteria ook kinderloos moeten blijven. En dan vind je het raar dat ik wonderlijke termen gebruik ? Hahaha


  ⚠️ Meld

 109. 1ste John. Je hebt helemaal gelijk: het is te gek voor woorden dat kinderen krijgen een ‘recht’ is, zonder dat er gekeken wordt of de context waarbinnen dat gebeurt verantwoord is. Als ik wil autorijden moet ik een proeve van bekwaamheid hebben en als ik kinderen in de maatschappij wil neerzetten kan dat zo maar. Er zijn voorbeelden genoeg van roomblanke Nederlanders die je ook zou moeten verbieden om zich voort te planten. En dat is al ernstig genoeg. Nog meer kostenvretende en overlast gevende voorspelbare voortplaning lijkt me daarom onwenselijk.


  ⚠️ Meld

 110. @japser: die universele rechten zijn opgesteld in een tijdsgeest waarin de wereld er volstrekt anders uitzag dan nu het geval is. Het is goed om dat soort beginselen regelmatig te toetsen aan het effect ervan en de realiteit van vandaag. Hoe makkelijk en verleidelijk het ook is, je moet ze niet misbruiken om excessen te rechtvaardigen en in stand te houden.


  ⚠️ Meld

 111. Denk dat niemand tegen opvang van ,echte’ vluchtelingen is. Maar de aantallen die hier nu binnen komen per dag zo’n 700, daar zijn veel mensen bezorgd over. Dit ontwricht op een gegeven moment de maatschappij. Sociale voorzieningen en de zorg worden op den duur onbetaalbaar. Als deze toestroom zo door gaat. Voorstanders onderschatten dit vind ik. Nu al zijn er veel mensen hier in dit land die aan de onderkant van de samenleving leven. Geen goede zorg krijgen, want onbetaalbaar voor deze mensen. Laat de regering daar maar is meer aandacht aanbesteden. Volgens sommige hier zijn deze asiel zoekers bijna allemaal hoog opgeleid, hoe weet men dat? Hadden ze hun diploma’s bij zich ? Die ook nog makkelijk te vervalsen zijn. Net zo als paspoorten. Dat de meesten goed Engels kunnen zegt niets. Het grootste deel van deze mensen als ze blijven belandt dus in de bijstand op den duur. Die betaald word door de werkenden. Maar we zullen zien wie er gelijk krijgt op den duur, de mensen die zich terecht zorgen maken, wat niets met angst te maken heeft ‘ of de voorstanders van deze massale opvang. Die het allemaal wel prima vinden. En dan moeten ze niet piepen dat alles onbetaalbaar geworden is.


  ⚠️ Meld

 112. benjie het is makkelijker om de problemen in ons land dan maar ten koste te laten gaan van vluchtelingen.
  Eigen volk eerst hoor ik iedereen roepen, maar is dat wel zo?
  De samenleving is een stuk intoleranter geworden en dan niet alleen richting asielzoekers maar allochtonen an sich.
  Want als er geen vluchtelingen zijn dan krijgen die wel de schuld. Met zulke kokervisies worden de grootste oorzaken van de financiële tekortkomingen in ons land niet aangepakt, maar dat is voor vele ‘wilders denkers’ een te ver van mijn bed show.
  het is makkelijker iemand met een hoofddoek te veroordelen dan iemand in een pak.
  Ze vluchtelingen hebben er niet voor gezorgd dat de zorg onbetaalbaar is geworden. Dat is het al toch? Tenminste door de grote media en de grote verzekeraars die nu gaan korten op instellingen terwijl ze nog steeds winst maken.
  maar daar krijg je geen kudde mee in beweging. Populistisch gelu* van een man met een pruik wel.
  Maar goed, al die boeroeperts komen ook niet van hun luie reed af hoor. Zeker nu het regent niet om te demonstreren…


  ⚠️ Meld

 113. Ik heb nergens geschreven dat het ten koste moet gaan van echte vluchtelingen John. Ik begon mijn schrijven met dat niemand tegen is met het opnemen van echte vluchtelingen. Het gaat om de aantallen die er nu per week binnen komen. De zorg is nu al onbetaalbaar, dat klopt helemaal. Dat ligt niet aan deze mensen die een veilig heenkomen zoeken. Inderdaad. Maar dat mensen zich daar zorgen om maken om deze vluchtelingenstroom kan ik mij wel voorstellen. En dat zijn echt niet alleen PVV stemmers, denigrerend trouwens wat mij betreft . Nederland is nog steeds een tolerant land wat jij ook mag beweren. Woon zelf in een Multi culturele wijk. Daar gaat het niet om.. zo makkelijk scoren wat jij doet . Ik denk niet aan mijzelf maar meer in de toekomst, aan de jongere generatie na mij.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.