Wandel mee langs Zwolse monumenten met de PvdA

Zwolle – Op zondag 20 september organiseert de PvdA Zwolle een bijzondere wandeling langs Zwolse monumenten in de historische binnenstad.

Zwolle is een is stad met eeuwenoude historie. Dat het Zwols erfgoed zeer wordt gewaardeerd bleek wel tijdens de succesvolle Open Monumentendag van afgelopen weekend. Vele Zwollenaren en bezoekers van buiten bezochten de stad. Aansluitend daarop neemt Johan Teunis wandelaars zondag mee langs een aantal van de mooiste Zwolse monumenten.

Teunis was meer dan 40 jaar werkzaam bij de gemeentelijke afdeling Monumentenzorg en werd na zijn pensionering actief als adviseur en auteur. Hij bezit uitgebreide kennis over de binnenstad en de delen eromheen die zijn aangewezen als beschermd stadsgezicht. Tijdens de wandeling komen rijks- en gemeentelijk monumentenbeleid en bouwhistorisch en archeologisch onderzoek aan bod. Hoe ziet het monumentenbeleid in Zwolle eruit? Om hoeveel panden gaat het? Hoeveel geld gaat hierin om? Kan de gemeente de historische binnenstad tegelijk modern en leefbaar houden?

Deelname is gratis

De wandeling is bedoeld voor een ieder die houdt van monumenten, wandelen en meer wil weten van het beleid rondom monumentenzorg in en rondom de Zwolse binnenstad. Iedereen is welkom en deelname is gratis, ook voor niet-leden.

We verzamelen op 20 september in het regiokantoor van de PvdA Zwolle aan het Diezerplein 33. Vanaf 9.45 uur is er koffie. Om 10.00 uur begint de inleiding door Johan Teunis. De wandeling vertrekt om 10:30. De wandeltocht duurt zo’n 2,5 uur.

Deelnemen kan door een email te sturen naar: zwolle.pvda@gmail.com

Artikel delen:
Reacties 14
 1. De Zwolse monumenten in onze historische binnenstad, kujnnen niet genoeg onder de aandacht worden gebracht. Dat wil lopend het beste; veel plezier, ontzag voor de conservatie en verwondering.


  ⚠️ Meld

 2. 😮 Zoals ik waarneem heeft de partij nogal wat fitte en skerpe “monumenten”. Wil je een lijstje…in willekeurige volgorde hoor, want ik kan moeilijk beoordelen welke topper ik beter vind dan de ander.

  Lijstje van 40-plussers of is dat te jong: 50-plussers?


  ⚠️ Meld

 3. Bedoel je deelnemers Dick? Of monumenten (40-50-plus). In ieder geval ben ik 50+ dus mag ik zowiezo van jou meedoen. Ik ga absoluut meedoen. Hoe meer ik over onze mooie stad te weten kom hoe beter.


  ⚠️ Meld

 4. Nee, ik doel op menselijke monumenten…dus ook, bij de eerste optie al in mijn eigen leeftijdscategorie 🙁 Misschien ook omdat je je met dat jonge spul soms ook jong voelt….maar ook pijnlijk vaak een oud “monument”.
  Denk wel dat je gelijk hebt…er zullen veel oudere deelnemers zijn….Jij mag altijd overal van mij aan meedoen bernard 😉
  Goed man: dat jij dit op zijn Karstens’ (en Peter R’s) aanpakt gewoon meedoen!

  Hoe meer ik over onze mooie stad te weten kom hoe beter.

  vind ik een zeer sterk argument!

  Kan zelf absoluut met geen mogelijkheid…al besef ik dat dit vaak overkomt als een kneuzenargument!

  Héél veel plezier en wellicht lees ik hier je ervaringen nog.


  ⚠️ Meld

 5. Ehhh…

  Goed man: dat jij dit op zijn Karstens’ (en Peter R’s) aanpakt gewoon meedoen!

  Oké, ik moet er nog even over nadenken of dit een compliment is.


  ⚠️ Meld

 6. Nou br, pak dan eindelijk je koffers, denk dat ook niemand met jou wil lopen. Ben zelf ook geen fervent pvda aanhanger, maar zal dit nooit hersenloos laten blijken!!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 7. 😀 bernard, was als compliment bedoelt, begrijp je spontane twijfels…

  Net als PRdV en K..DOE je gewoon, terwijl bijzonder velen (waaronder ikzelf) gewoon achter ons skermpje blijven zitten.

  Al zou je een live verslag bijhouden, bijvoorbeeld op het onvolprezen WebLogZwolle…
  Dan nog ja, blijft het meer dan een ongelukkige vergelijking. Sorry!

  Valt me trouwens nu nog iets op

  inleiding door Johan Teunis

  Dat is dan in elk geval al voormekaar!


  ⚠️ Meld

 8. Monumentenbeleid in Zwolle?
  In ieder geval weinig beschermends, als ik zo kijk naar het niet-behouden van de Tijlpanden en het geven van toestemming tot sloop in het Ter Pelkwijkpark bij een beschermd dorpsgezicht….


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door supp., op 14 september 2015 20:14
  Nou br, pak dan eindelijk je koffers, denk dat ook niemand met jou wil lopen. Ben zelf ook geen fervent pvda aanhanger, maar zal dit nooit hersenloos laten blijken!!!!!!!!!!!!

  anderen hersenloos noemen en tien uitroeptekens gebruiken om je punt te maken. Is dat niet ironisch?

  was de grondbeginselen van de pvda niet in Zwolle?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.