Docenten Menso Alting lopen Mud Run

Zwolle – Veel medewerkers werken als vrijwilliger of zetten zich belangeloos in voor een goed doel. Een aantal docenten van Menso Alting Zwolle zetten zich in voor Druppels voor Kenia via bij de Mudmasters. Ze laten zich sponsoren om zo geld op te halen voor de stichting die goed werk verricht in Kenia. Dit initiatief valt mooi binnen het kader van Menso Alting – ‘ontmoet elkaar’. De collega’s ontmoeten elkaar tijdens de Mud Run en ontmoeten de ander door geld op te halen voor de stichting Druppels voor Kenia.

Het initiatief is ontstaan uit gekkigheid met een collega. De twee collega’s delen de hobby hardlopen en kwamen tijdens het carpoolen door deze gezamenlijke hobby op een goed idee om met een aantal collega’s de Mud Masters in Biddinghuizen te doen op zaterdag 26 september. Dat is een hindernisparcours gebaseerd op echte mariniersstormbanen die op de route van 12 kilometer staan. Goed voor de teambuilding en mooi om zo met elkaar een activiteit te ondernemen voor een goed doel.

De directie Pim Hulsman en Bert Veuger reageerde ook direct heel enthousiast op het initiatief en meldden zich ook meteen waarna een aantal andere collega’s zich ook aanmelden die ook allemaal werkzaam zijn op Menso Alting.

Druppels voor Kenia, een initiatief uit Dalfsen, sluit nagenoeg aan bij het evenement bij de Mudmasters omdat mensen daar vaak letterlijk in de modder wonen. Het is een kleinschalige stichting die wil voorzien in voeding, gezondheidszorg en basis educatie – mogelijkheden en middelen.

Middels sponsorformulieren zamelen de deelnemende collega’s geld in voor Mud Masters. De medewerkers van Menso Alting zijn inmiddels aan het oefenen en trainen voor de Mud Masters. Het mooie daarin is dat ze daarin extra verbondenheid voelen met elkaar omdat ze er samen naartoe leven en er echt voor gaan met de koppeling voor het goede doel.

In de drukte en welvaart van het Westen is het vaak zo makkelijk om voorbij te gaan aan het feit dat er zoveel mensen hulp nodig hebben in de wereld. Op deze wijze wil Menso Alting bijdragen om mensen in hun eigen omgeving te helpen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.