Landstede Brose Tournament met grote namen

Zwolle – Landstede Basketbal staat aan de vooravond van het Landstede Brose Tournament. Het internationale basketbaltoernooi barst zaterdag 19 september om 16.30 uur los met de confrontatie tussen thuisploeg Landstede Basketbal en Brose Baskets Bamberg, de kampioen van Duitsland. "Het is echt uniek dat een Europese topploeg als Bamberg hier in Zwolle komt spelen. Voor dit soort wedstrijden doe je het allemaal en dat merk je ook aan de spelers", vertelt Landstede-coach Herman van den Belt.

Bij het zien van de spelersnamen van Brose Baskets Bamberg beginnen bij Van den Belt zijn ogen direct te glinsteren. "Dit is ongelofelijk, een geweldige selectie", stelt de oefenmeester, die geen enkele ‘koekenbakker’ op de lijst met namen kan vinden. "Zij beschikken over een groot aantal internationals, die in de afgelopen jaren ook allemaal de nodige Europacup-duels hebben gespeeld." Spelers waar Van den Belt in het bijzonder naar uitkijkt zijn onder meer Brad Wanamaker en Daniel Theis. "Dat zijn absolute topspelers." Maar als de coach van Landstede Basketbal nog even verder kijkt, dan komt hij nog veel meer grote namen tegen. Landstede Basketbal tegen Brose Baskets Bamberg kan dan ook zeker worden vergeleken met bijvoorbeeld PEC Zwolle – Bayern München.

"Het toernooi is voor ons een mooie kans om tegen zo’n extreem goede tegenstander te spelen", zegt Herman van den Belt, die met zijn ploeg volop in de voorbereiding zit op de competitie. "Ik heb geen idee waar we nu staan. De kans is groot dat Bamberg ons zaterdag laat zien waar wij aan moeten werken. Wij zullen onze huid in ieder geval zo duur mogelijk verkopen." Naast de kampioen van Duitsland nemen er zaterdag en zondag nog twee Europese topploegen deel aan het Landstede Brose Tournament, te weten: het Turkse Banvit Basketbol Kulübü en Fraport Skyliners uit Duitsland. "Dat zijn ook Europese topploegen. De Turken bereikten het afgelopen seizoen zelfs de halve finale van de Eurocup. Dat zegt denk ik voldoende", aldus Van den Belt, die het toernooi niet wil vergelijken met de Basketball Days, het internationale toernooi dat in 2011 en 2012 werd gewonnen door de Zwollenaren. "Dit zijn ploegen van een ander kaliber."

Het Landstede Brose Tournament begint zaterdag 19 september om 16.30 uur. Dan presenteert Landstede Basketbal zich aan het thuispubliek tegen de Duitse topploeg én landskampioen Brose Baskets Bamberg. Om 19.30 uur start de confrontatie tussen het Turkse Banvit Basketbol Kulübü en het Duitse Fraport Skyliners. Het toernooi wordt op zondag 20 september om 13.00 uur hervat. Dan spelen de twee verliezers van de eerste dag tegen elkaar om de derde plaats. De finale begint zondag om 16.00 uur. Tickets zijn online te koop via de website van het Landstede Sportcentrum: www.landstedesportcentrum.nl.

Artikel delen: