Politiek Log 61

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt dat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 62 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 585
 1. DIt kabinet gaat vandaag eindelijk eens wat positief nieuws brengen, hoewel we dat al weten. Ik hoop ook dat er goed nieuws komt voor de mensen in de zorg, voor chronisch zieken en de politie. Moet kunnen met de economische groei.


  ⚠️ Meld

 2. Bericht door ojee, op 15 september 2015 13:04
  Tussen elke 100 syrische migranten zitten statistisch gezien twee ISIS strijders volgens de Libanese minister

  Dat zullen dan zeer waarschijnlijk spijtoptanten/deserteurs zijn.
  Of dacht je dat een IS’er die een aanslag wil plegen het risico wil lopen om in een gammel bootje midden op de Middellandse Zee te kapseizen en te verdrinken?
  Die reizen gewoon first-class met het vliegtuig.


  ⚠️ Meld

 3. Gister mooie discussie tussen Malik Azmani (VVD) & Sharon Gesthuizen (SP) De VVD-ervloog wel erg door de mand met zijn aaneengebreide geratel…hij probeerde er niemand tussen te laten.
  Alles waar Sharon mee kwam was echter sterker en bleef ook meer hangen dan het geratel. Ook de andere meningen in de zaal waren vermeldenswaardig w.o. die van hr. Brusselmans 😀

  Vanmiddag ook een mooie tweespraak op Radio 1, tussen Halbe en Buma…welles, nietes…”lees maar na”. De VVD is nogal bezig de eindresultaten van zaterdag in hun eigen straatje te vertalen. Best jammer, maar o.k. het is een tactiek.


  ⚠️ Meld

 4. Ha Dickie,……ben je daar weer frusto?……ben je over je bolletje geaaid?…….traantjes gedroogd?……dan mag je weer meespelen met de grote jongens. Niet meer gaan huilen…..dan ben je een grote jonge,…dikke knuffel. ;D


  ⚠️ Meld

 5. dick, 18:13
  Alles waar Sharon mee kwam was echter sterker en bleef ook meer hangen dan het geratel. Ook de andere meningen in de zaal waren vermeldenswaardig w.o. die van hr. Brusselmans

  Dat deed die Malik Azmani op een hele goede manier, drie van die linkse hotemetoten + nummer vier, ons aller (zo als de wind waait, waait m??n rokje) Pauw, hadden geen schijn van kans bij deze uitstekende geïntrigeerde Nederlandse/Marokkaan. Die ex wielrenner zat er bij als tafelvulling.

  Het was wel een waardeloos debatje, met die vrouwelijke tomaat, een verdwaalde Belg en een over de datum zijnde historicus.  ⚠️ Meld

 6. Deze vond ik zo heerlijk 😀

  Vrijstelling schenkbelasting uitgebreid

  Het kabinet verruimt de vrijstelling naar ??100.000 en iedereen mag schenken.

  Wees gul 😉


  ⚠️ Meld

 7. Goh, dit is dus de plek waar de “grote jongens” zijn. Dit zijn de zeldzame momenten dat ik blij ben op een meisjesschool te hebben gezeten… ;D

  Wat een nieuwtje voor mij is, is dat real eagle bij geennieuws.com werkt. Althans dat hoop ik dan maar, anders wordt het politiek log een dure aangelegenheid voor hem :):

  http://www.geennieuws.com/2014/03/onze-hond-heet-frans-film/

  http://www.geennieuws.com/2010/08/het-wrakhout-van-de-natie/

  http://www.geennieuws.com/2015/03/stralingsdood-in-nederland-mannen-eerst/

  van geennieuws.com

  Indien artikelen al dan niet gedeeltelijk van deze site worden overgenomen zonder onze schriftelijke ( mail) toestemming , behouden wij ons het recht voor zonder verdere voorafgaande berichtgeving een auteursrechtvergoeding te eisen van ?? 0,35 ( ex BTW ) per gepubliceerd woord. Alle kosten welke noodzakelijk zijn ter invordering gaan ten laste van diegene op wiens website, blog of andere publikatievorm het overgenomen artikel of delen daarvan is gepubliceerd.  ⚠️ Meld

 8. Bewijs het maar, tante Betje ;D Wanneer verzuurde ouwe taarten niet meer in de belandstelling staan, worden ze rancuneus. Je hoeft niet te reageren, want dat geneuzel van jou, intereseert mij geen bal. Toedeledokie 😀


  ⚠️ Meld

 9. Hahaha, als het je niet interesseerde, zou je niet eens reageren. ;D Het bewijs staat overigens in mijn reactie. De overeenkomsten tussen ‘jouw’ bijdragen en bijgevoegde artikeltjes van geennieuws.com zijn meer dan opvallend. Dat ‘pronken met andermans veren’ wordt ook weleens plagiaat genoemd. 🙂


  ⚠️ Meld

 10. Derk, dat kun je toch moeilijk met moddergooien noemen? Daar zijn wel betere voorbeelden van te vinden. Net zoals velen hier heb ik een hekel aan lange lappen teksten van andere sites. Die kan ik zelf wel lezen als ik dat zou willen. Overnemen zonder bronvermelding is helemaal not done. Denk jij daar anders over?


  ⚠️ Meld

 11. Nee moet ik met je meegaan Eerder vermelde ik ok bron en liet laatste drie woorden weg. Ook ik copie paste nu zonder bronvermelding. Maar dat is dan lezende wel duidelijk. We zouden eens wat persoonlijker op de inhoud van iets ingaan ipv copie paste pm een statement te maken


  ⚠️ Meld

 12. “Opvallend” is het juiste woord, maar dat wil nog niet zeggen dat het plagiaat is. Overeenkomsten vind je in elk geschreven stukje, documenteren heet dat. Maar dit is het laatste wat ik hier over schrijf.

  O wacht nog een ding, was jij dat op die nostalgie poster van de PSP, met die koe? Wat onsmakelijk, dan is het toch maar goed dat we elkaar nooit ontmoet hebben. Het gaat je verder goed, veel succes met met je breiclubje. ;D


  ⚠️ Meld

 13. Heb gister en vandaag genoten van het optreden van Wilders tijdens de algemene beschouwingen. Qua retoriek is hij een topper. Heb trouwens Jesse Klaver ook hoog. Gaat volgens mij ook een retorische topper worden. Zijn beiden Limburger. Zou het daar in zitten?


  ⚠️ Meld

 14. Prachtig citaat

  Weet U wat een kenmerk van veel linkse mensen is? Ze bezondigen zich aan psychologiseren, kijken in de gedachten van andere mensen en het emotioneel verplaatsen in een ander. Mag ik U erop wijzen dat in de “actuele gedragswetenschap” alleen “waarneembaar gedrag” telt en geen fantasieën over de inhoud van denkprocessen door de waarnemer.


  ⚠️ Meld

 15. ZWOLLE – Een groep Syrische vluchtelingen die al een aantal weken in de tijdelijke vluchtelingenopvang in de Zwolse IJsselhallen zit, dreigt in hongerstaking te gaan.

  De vluchtelingen willen zo snel mogelijk duidelijkheid over de asielprocedure. In een brief eisen de mannen zo spoedig mogelijk een eerste gesprek met de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Recent werd ook al gedreigd met een hongerstaking.

  Een groep van ongeveer twintig vluchtelingen beklaagt zich over het gebrek aan privacy, over de hygiëne, over de manier waarop ze worden behandeld en over de kwaliteit van het eten. De groep zegt te spreken namens alle vluchtelingen in de IJsselhallen. Dat laatste wordt door het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) bestreden. Volgens het COA gaat het om een kleine groep mannen die ontevreden is.

  De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) heeft vier voorlichtingsbijeenkomsten voor aanstaande donderdag in Zwolle aangekondigd, waarin ze ingaat op vragen over de asielprocedure

  Nou het gezeik begint al lekker terug naar eigen land en dan kunnen we onze eigen mensen wel helpen.  ⚠️ Meld

 16. Zet er in het vervolg even de bron en de datum bij. Het voorkomt misverstanden en bespaart mij het zoeken. Dit is een bericht dat op 16 november 2014 onder andere in de Gelderlander en RTV-Oost verscheen.


  ⚠️ Meld

 17. Net op het journaal, vrouwen die in Afghanistan para glyden omdat het nu kan land is grotendeels van taliban bevrijd en toch “vluchtelingen” ?  ⚠️ Meld

 18. Vraagje over de lokale Zwolse politiek; Gerrit vd Kooy gemeenteraadslid van de VVD in Zwolle, maakt nu al 2 weken in zijn wekelijkse column in de Swollenaer reclame voor Circus Renz, is dat een taak van een gemeenteraadslid?


  ⚠️ Meld

 19. Typisch dat een gemeenteraadslid van een partij die marktwerking tot kunst heeft verheven zich zo druk maakt om een circus waar overduidelijk geen markt meer voor is.


  ⚠️ Meld

 20. Ik heb de beste man al diverse mails gestuurd, met gewone serieuze en fatsoenlijke vragen. Nooit antwoord gehad, dus dat heeft geen enkele zin D erk.


  ⚠️ Meld

 21. Derk even terug te komen ik heb dit gewoon uit de sensator heb alleen de datum gemist.Dus dat fokken valt wel mee ik zet alleen de waarheid hierneer.Leonardo als je zo’n probleem met deze man hebt wil ik je het adres wel even geven kun je hem met dat onzinnege onderwerp lastig vallen foi wat een gezever.


  ⚠️ Meld

 22. Tsja dat gezeur over Renz snap ik ook niet, maar kennelijk heeft Leonardo wat gemist. Nl dat er een stichting in het leven was om dieren te weren,wilde dan he kuch, was hun gelukt viola bezoekers weg en stichting opgedoekt.


  ⚠️ Meld

 23. leonardo even terugkomen op je uitspraak over jennen. Dat doe ik nl niet ik reageer enkel op jou postings die niets zeggend zijn. Enkel iets zonder onderbouwing bv het dolfinarium lachwekkend eerlijk

  Fijn weekend

  d erk


  ⚠️ Meld

 24. Oeps, ivm vakantie komt ie nu ff wat later.
  Met grote voldoening vermeld ik ff de beide bronnen:

  http://www.nrc.nl
  http://www.youp.nl

  Dames en heren…De Youp:

  Testosteronbommen

  19 september 2015
  Omdat het voetballen telkens op andere kanalen wordt uitgezonden, zapte ik, al zoekende naar de wedstrijd Roma-Barcelona, langs een aantal zenders waar ik normaal nooit kom. De debiele neefjes van RTL4. Opeens zag ik de zoon van Ron Brandsteder samen met een mij onbekende mevrouw een programma presenteren dat me nog lang zal bijblijven. Ik viel in de finale. Vier mannen stonden bij een bak yoghurt. De eerste nam een hap, spoot dat vanuit zijn mond in de open mond van nummer twee, die het vervolgens in de muil van nummer drie spuugde. Deze gaf het op dezelfde manier door aan nummer vier, die het in een bakje kotste. Dat bakje stond op een soort keukenweegschaal en als de heren binnen een bepaalde tijd 500 gram yoghurt in dat bakje hadden gekregen ontvingen ze 25.000 euro. Er zat een uitzinnig joelend publiek bij. Ik was alleen thuis en dacht: dit moet ik opnemen omdat niemand mij gelooft als ik vertel dat ik dit echt gezien heb. Wat voor mannen het waren? Van die types die je in het weekend nog wel eens op een bierfiets door de Amsterdamse binnenstad ziet ploegen.
  Ik dacht: weten die vluchtelingen dit? Dat ze onderweg zijn naar een land waar men zich op deze manier amuseert. Moet we ze niet waarschuwen? Dat ze nog terug kunnen.
  Op een ander net zag ik onze eigen geblondeerde Geertje zichzelf in de Tweede Kamer vastdraaien in zijn eigen gelijk. Het was tragisch om te zien hoe de man zich krampachtig vastklampte aan een standpunt waar zelfs De Telegraaf en het Duitse Bild zich voor schamen. Het was net of hij dat ook een beetje deed. Schamen voor zijn eigen holle woorden, die hij nu eenmaal ooit gekozen heeft en die hij daarom als een mantra moet herhalen. Van wie? Van hemzelf.
  Ik zapte weg en las later in de kranten dat hij had gewauweld over het gevaar van de mannen met baarden, ofwel de testosteronbommen die een gevaar voor onze vrouwen zijn. Gevaar voor onze vrouwen? Gevaar voor onze mannen zal hij bedoelen.
  Ik woon in een deel van Amsterdam waar volgens Het Parool een enorm vrouwenoverschot is. Vruchtbare vrouwen om precies te zijn. Vruchtbare vrouwen die zich dagelijks een tennisarm tinderen in de hoop dat ze op een avond de ware hun hol in slepen. De ware is de vader van hun toekomstige kinderen. Hun eierwekkers tikken meedogenloos. Laatst hoorde ik twee prachtige vrouwen van eind dertig in de buurtkroeg klagen over de saaie Nederlandse mannen. Afwasmachine-uitruimende watjes. De dames verheugden zich verschrikkelijk op de stoet vluchtelingen die onze kant op kwam.
  De mooiste zuchtte: ⤽Ze zijn stoer, slank, slim, hebben iets meegemaakt, hebben niet zo??n tuttige hipstermatras onder hun kin maar een echte baard, kijken begeerlijk waardoor je je weer vrouw voelt en het zijn gelukzoekers! Ze willen iets van hun toekomst maken!⤝
  ⤽En volgens Geert zijn het niet alleen gelukzoekers, maar ook testosteronbommen⤝, lachte de ander, ⤽als ik ergens aan toe ben??.⤝.
  Toen vroegen ze aan mij of ik wist waar ze de meeste vluchtelingen konden vinden? Ik gokte op Nijmegen. Daar hebben ze namelijk de beste blarenprikkers en daar zijn die jongens na hun stevige wandelingetje van een paar maanden wel aan toe.
  Voor ik het wist waren de dames vertrokken. Ik gokte naar hun wijzen in het oosten!
  En ik vrees dat honderden andere jonge single vrouwen ook afreizen naar de tentenkampen in de hoop dat ze daar hun verse echtgenoot zullen treffen. Alleen al het feit dat deze mannen geen snars om voetbal geven werkt zeker in hun voordeel.
  Ik denk dat dat de angst van Geertje en zijn rechtse kornuiten is. Er komt vers bloed in de gedaante van een paar duizend mooie jonge mannen met een oosters temperament. En daar kan de gemiddelde PVV-er niet tegenop. Die hangt met zijn overgewicht op de bank en kijkt naar soortgenoten, die aangemoedigd door de zoon van Ron Brandsteder, yoghurt in elkaars bek spugen, terwijl er een opgewonden meute omheen zit te joelen.
  De hunkerende vrouwen zijn klaar met dit type soort mannen. Ze willen een Irakees, een Koerd of een Syriër. En ze mijmeren zacht over de prachtige kinderen die dit soort combinaties oplevert. Wat een heerlijke toekomst!  ⚠️ Meld

 25. Uit dezelfde bron…wederom met een politiek randje. Zag het ook, in een onbewaakt ogenblik, op BVN.

  Youp:

  Stikstofoxidenverdoezelaar

  26 september 2015
  Heerlijk nieuw scrabblewoord: stikstofoxidenverdoezelaar. Met dank aan Volkswagen. En natuurlijk niet alleen Volkswagen. Ook Opel en Audi en BMW en Seat en ik vrees nog veel meer merken. Persoonlijk denk ik: alle merken. Niet een uitgezonderd.
  Of ik verbaasd ben? U toch ook niet? Het zijn autoboeren en dat is een bepaald slag. Die belazeren de kluit per definitie. Anders red je het niet in die handel.
  Ik kom al meer dan vijfentwintig jaar bij de zelfde garage en kan met die jongens lezen en schrijven. Domweg omdat ze weten dat ik ze niet geloof. Zij mij ook niet trouwens. Dat wederzijdse wantrouwen houdt de relatie fris, Amsterdams en vrolijk.
  Maar er komt dus veel meer kanker uit de auto??s dan we dachten. Dat is goed voor de oncologen die daardoor weer in een vette BMW kunnen rondrijden. Twee lange ritten naar Zuid-Frankrijk en hij heeft er zeven patiënten bij. Prettige vakantie noemen we dat.
  Heeft u de inmiddels afgetreden Volkswagen-directeur nog door het fijnstof zien gaan? Schitterend amateurtoneel toch? Zoals die Winterkorn zijn door zeven peperdure advocatenkantoren voorgekookte verklaring van de autocue stamelde. Echt heel geloofwaardig en oprecht. En nu? Denk dat de man ergens diep in het Schwarzwald in een donkere villa verdwijnt en dat we hem zelden nog in het openbaar zien. Hij vermaakt zich samen met zijn buurman Sepp Blatter met spelletjes. Denk dat de Volkswagenmeneer kiest voor polo en golf. Allemaal in de anonimiteit. Het schaamrood zo ver mogelijk buiten beeld.
  Hoewel? Daar denken sommige mensen heel anders over. Deze week vroeg Jeroen Pauw aan de irritante politieman Hero Brinkman of hij nog wel eens een boef vangt. Dat was volgens Hero een paar maanden geleden dat hij dat gedaan had. Waarop de camera naar rechts zwaaide en??.wie zat er naast hem? Dirk Scheringa. U weet wel: die Noord-Hollandse laaienlichter die hele volksstammen aan de bedelstaf heeft geholpen. Ik dacht dat die man zich door Robert Schoemacher stiekem onherkenbaar had laten spuiten, zoals dat ook met een Nederlandse filmster is gelukt en dat Dirkie ergens diep in Limburg aan een schimmige bar zat te pochen tegen zijn collega Jos van Rey. Maar niks daarvan. Dirk loopt nog gewoon vrij rond. En hij gaat zelfs de politiek in. Samen met die enge Hero. Ze brabbelden bij Jeroen Paul wat over zzp-ers om vervolgens de zzp-er Peter R. de Vries te verwijten dat hij na zijn werk een factuurtje stuurt. Nederlands geneuzel. Ik vond het vooral interessant dat die Scheringa daar zo schaamteloos zat en de kans kreeg zijn verhaal te doen. Die Volkswagenbaas is verantwoordelijk en misschien onschuldig, maar Dirk is zo schuldig als een looien deur. Die heeft de kluit voor minimaal twee Rembrandts besodemieterd en duizenden landgenoten willens en wetens in een faillissement getrokken. En die krijgt van Jeroen zendtijd om iets onsamenhangends te stotteren over het belang van ondernemers. De avond daarvoor zat Dirk zijn collega Brammetje M. op diezelfde plek. Die mocht een of ander theatertoertje promoten. Het wordt nog druk op de cabaretmarkt.
  Ik begrijp best dat het voor zo??n redactie van Pauw schrapen is om dag in dag uit die tafel vol gasten te krijgen, maar om nou twee avonden achter elkaar twee regelrechte oplichters uitgebreid hun woordje te laten doen.
  Vroeg me zachtjes af of dit krapuul als Dirk & Bram ook stemmen zal krijgen. Ben bang van wel. Las dat Bram de handjes van studenten op elkaar kreeg toen hij oreerde dat hij door de invasie van asielzoekers bang is voor onthoofdingen. Dat zijn zo al twee zetels. Nog twee dooddoeners over de Grieken en hij vult de halve Kamer. Zo dement is ons land namelijk.
  Over dementeren gesproken: Afgelopen maandag was het Wereld Alzheimer Dag. Ik belde met het Openbaar Ministerie om wat meer te weten te komen over die spontane foto van Volkert waar wat ophef over was ontstaan. Wereld Alzheimer Dag werd op het ministerie uitbundig gevierd.
  ⤽Volkert? Volkert? Welke Volkert⤝, murmelde de woordvoerster, ⤽is dat geen kickbokser die afgelopen weekend tegen Badr in Marokko moest vechten?⤝ De lieve mevrouw had ook geen idee wie minister Van der Steur, laat staan advocaat Stijn Franken was. En fotograaf Ferry de wie? Ten einde raad vroeg ik haar: ⤽Mevrouw, door wie bent u opgeleid?⤝
  Het antwoord was simpel: Joris Demmink.  ⚠️ Meld

 26. Uit dezelfde lezenswaardige bronnen. Zag het in een onbewaakt ogenblik op BVN…verrek Dirk de oplichter is terug 😮

  Stikstofoxidenverdoezelaar

  26 september 2015
  Heerlijk nieuw scrabblewoord: stikstofoxidenverdoezelaar. Met dank aan Volkswagen. En natuurlijk niet alleen Volkswagen. Ook Opel en Audi en BMW en Seat en ik vrees nog veel meer merken. Persoonlijk denk ik: alle merken. Niet een uitgezonderd.
  Of ik verbaasd ben? U toch ook niet? Het zijn autoboeren en dat is een bepaald slag. Die belazeren de kluit per definitie. Anders red je het niet in die handel.
  Ik kom al meer dan vijfentwintig jaar bij de zelfde garage en kan met die jongens lezen en schrijven. Domweg omdat ze weten dat ik ze niet geloof. Zij mij ook niet trouwens. Dat wederzijdse wantrouwen houdt de relatie fris, Amsterdams en vrolijk.
  Maar er komt dus veel meer k*nker uit de auto??s dan we dachten. Dat is goed voor de oncologen die daardoor weer in een vette BMW kunnen rondrijden. Twee lange ritten naar Zuid-Frankrijk en hij heeft er zeven patiënten bij. Prettige vakantie noemen we dat.
  Heeft u de inmiddels afgetreden Volkswagen-directeur nog door het fijnstof zien gaan? Schitterend amateurtoneel toch? Zoals die Winterkorn zijn door zeven peperdure advocatenkantoren voorgekookte verklaring van de autocue stamelde. Echt heel geloofwaardig en oprecht. En nu? Denk dat de man ergens diep in het Schwarzwald in een donkere villa verdwijnt en dat we hem zelden nog in het openbaar zien. Hij vermaakt zich samen met zijn buurman Sepp Blatter met spelletjes. Denk dat de Volkswagenmeneer kiest voor polo en golf. Allemaal in de anonimiteit. Het schaamrood zo ver mogelijk buiten beeld.
  Hoewel? Daar denken sommige mensen heel anders over. Deze week vroeg Jeroen Pauw aan de irritante politieman Hero Brinkman of hij nog wel eens een boef vangt. Dat was volgens Hero een paar maanden geleden dat hij dat gedaan had. Waarop de camera naar rechts zwaaide en??.wie zat er naast hem? Dirk Scheringa. U weet wel: die Noord-Hollandse laaienlichter die hele volksstammen aan de bedelstaf heeft geholpen. Ik dacht dat die man zich door Robert Schoemacher stiekem onherkenbaar had laten spuiten, zoals dat ook met een Nederlandse filmster is gelukt en dat Dirkie ergens diep in Limburg aan een schimmige bar zat te pochen tegen zijn collega Jos van Rey. Maar niks daarvan. Dirk loopt nog gewoon vrij rond. En hij gaat zelfs de politiek in. Samen met die enge Hero. Ze brabbelden bij Jeroen Paul wat over zzp-ers om vervolgens de zzp-er Peter R. de Vries te verwijten dat hij na zijn werk een factuurtje stuurt. Nederlands geneuzel. Ik vond het vooral interessant dat die Scheringa daar zo schaamteloos zat en de kans kreeg zijn verhaal te doen. Die Volkswagenbaas is verantwoordelijk en misschien onschuldig, maar Dirk is zo schuldig als een looien deur. Die heeft de kluit voor minimaal twee Rembrandts besodemieterd en duizenden landgenoten willens en wetens in een faillissement getrokken. En die krijgt van Jeroen zendtijd om iets onsamenhangends te stotteren over het belang van ondernemers. De avond daarvoor zat Dirk zijn collega Brammetje M. op diezelfde plek. Die mocht een of ander theatertoertje promoten. Het wordt nog druk op de cabaretmarkt.
  Ik begrijp best dat het voor zo??n redactie van Pauw schrapen is om dag in dag uit die tafel vol gasten te krijgen, maar om nou twee avonden achter elkaar twee regelrechte oplichters uitgebreid hun woordje te laten doen.
  Vroeg me zachtjes af of dit krapuul als Dirk & Bram ook stemmen zal krijgen. Ben bang van wel. Las dat Bram de handjes van studenten op elkaar kreeg toen hij oreerde dat hij door de invasie van asielzoekers bang is voor onthoofdingen. Dat zijn zo al twee zetels. Nog twee dooddoeners over de Grieken en hij vult de halve Kamer. Zo dement is ons land namelijk.
  Over dementeren gesproken: Afgelopen maandag was het Wereld Alzheimer Dag. Ik belde met het Openbaar Ministerie om wat meer te weten te komen over die spontane foto van Volkert waar wat ophef over was ontstaan. Wereld Alzheimer Dag werd op het ministerie uitbundig gevierd.
  ⤽Volkert? Volkert? Welke Volkert⤝, murmelde de woordvoerster, ⤽is dat geen kickbokser die afgelopen weekend tegen Badr in Marokko moest vechten?⤝ De lieve mevrouw had ook geen idee wie minister Van der Steur, laat staan advocaat Stijn Franken was. En fotograaf Ferry de wie? Ten einde raad vroeg ik haar: ⤽Mevrouw, door wie bent u opgeleid?⤝
  Het antwoord was simpel: Joris Demmink.  ⚠️ Meld

 27. Is die René Diekstra-wannabee nu al 12 dagen ondergedoken 😮

  Hij kwam toen weer niet verder dan het kinderachtig op de man/vrouw spelen met allerlei frustie uitingen die normaliter gelijk nopen tot verder scrolllen.

  Maar niet na deze ontmaskering van de zelfbenoemde “grote jongen”

  Bericht door Dame, op 15 september 2015 21:56
  Goh, dit is dus de plek waar de “grote jongens” zijn. Dit zijn de zeldzame momenten dat ik blij ben op een meisjesschool te hebben gezeten… smilies/grin.gif

  Wat een nieuwtje voor mij is, is dat real eagle bij geennieuws.com werkt. Althans dat hoop ik dan maar, anders wordt het politiek log een dure aangelegenheid voor hem smilies/smiley.gif:

  http://www.geennieuws.com/2014…rans-film/

  http://www.geennieuws.com/2010…-de-natie/

  http://www.geennieuws.com/2015…nen-eerst/

  van geennieuws.com
  Indien artikelen al dan niet gedeeltelijk van deze site worden overgenomen zonder onze schriftelijke ( mail) toestemming , behouden wij ons het recht voor zonder verdere voorafgaande berichtgeving een auteursrechtvergoeding te eisen van ?? 0,35 ( ex BTW ) per gepubliceerd woord. Alle kosten welke noodzakelijk zijn ter invordering gaan ten laste van diegene op wiens website, blog of andere publikatievorm het overgenomen artikel of delen daarvan is gepubliceerd.

  De “echte adelaar” die nog geen “dooie mus” bleek, zal wel hopen dat (na bovenstaande ontmaskering inzake de “WLZ plagiaat-gate”) de hoon wel over zal waaien. Hahaha.


  ⚠️ Meld

 28. Gna, gna…..Ha..Dicky achtelijke Frusto, ben je daar weer? ;D Vakantie gehad, druiloor? Diekstra, is een PvdA wanabee die net als jij niet anders doet dan naapen. Probeer een dansje met die ouwe verzuurde (Dame) taart, die iedereen haar (inhoudelijke?) mening probeert op te dringen, jullie passen perfect bij elkaar.;)

  Ik heb nog een “plagiaat” opgedoken, over jou favoriete meezinger, die net als jij een natte plek (van angst) in zijn broek krijgt, als het er echt toe doet. Maar dat geeft niet hoor, lieve jonge, eenmaal een toetsenbordtijger, altijd een toetsenbordtijger, nietwaar lieverd?
  Bezeer je niet aan het toetsenbord, jochie, want dan moet je huilen.
  En is er niemand in de buurt om je te troosten. Maar misschien is een mailtje, naar die ouwe taart een uitkomst?

  YOUP VAN ??T HEK IS EEN LATENTE HOMO 😀

  Door Blondemevrouw, toch niet ons aller Dame?

  Ze zijn stoer, slank, slim, hebben iets meegemaakt, hebben een echte baard, kijken begeerlijk en willen iets van hun toekomst maken; het zijn mooie jonge mannen met een oosters temperament⤝. Youp zwijmelt bij het droombeeld dat hij heeft van de zevenhonderd (700) ?? voornamelijk islamitische ?? asielgelukzoekers die per dag Nederland binnen stromen. Youp van ??t Hek is een latente homo.
  Naar aanleiding van de islamitische rituele slacht van Theo van Gogh, liet Youp van ??t Hek weten, grappen over islam en moslims voortaan achterwege te laten. ⤽Ik heb geen zin om te sterven voor zoiets⤝, was zijn verklaring voor die keuze. Zonder de vrijheid van meningsuiting kan een cabaretier niet bestaan. Je zou dus enerzijds verwachten dat juist cabaretiers ageren tegen de toenemende invloed van islam, anderzijds geven zij aan de dreiging vanuit islam te erkennen en zich daarom aan te passen aan de islamitische wens. Ook bijvoorbeeld Erik van Muiswinkel & Owen Schumacher hebben verklaard geen grappen over islam en moslims te durven maken, uit angst te moeten onderduiken zodra hun grappen op het internet verschijnen.
  Eén van de eerste slachtoffers van Mohammed ?? oorlog zij met hem ?? was de dichter Ibnu??l-Ashraf. In de biografie van Mohammed van Ibn Ishaq staat dat deze dichter zich zeer kritisch opstelde ten opzichte van de handel en wandel van Mohammed. Toen hij een beledigend gedicht uitbracht over moslimvrouwen, vroeg Mohammed aan zijn volgelingen; ⤽Wie kan mij van deze man verlossen⤝. Er meldde zich een vrijwilliger aan die een paar dagen later de dichter op meedogenloze wijze met een mes afslachtte. Hier zien we de overeenkomst met Mohammed Bouyeri en de aanleiding van de moord op Theo van Gogh; de leer van Mohammed, de perfecte mens.
  Youp van ??t Hek heeft geen zin om te sterven voor zoiets en is niet bereid de vrijheid van meningsuiting te verdedigen vanwege de mogelijk hoge prijs die ervoor betaald moet worden. Moord in reactie op het woord vanuit islam. Niet willen sterven, is een prima kenmerk van de westerse cultuur. Het is tenslotte geen doodscultus. Maar dan anderen die ook niet willen sterven maar wél bereid zijn de vrijheid van meningsuiting te verdedigen, de maat nemen; dat is gewoon heel laf, Youp.
  In zijn column schrijft Youp over een verzonnen avondje in de buurtkroeg, alwaar hij zogenaamd twee vrouwen hoort praten over de geweldige, mooie, slimme, interessante, bereisde, slanke, mannelijke asielgelukzoekers die hen prachtige kinderen gaan geven. Mocht het geen verzonnen verhaal zijn, dan zijn dat de domste hoeren die Nederland kent. Maar het lijkt me meer aannemelijk te concluderen, dat Youp van ??t Hek de domste latente homo is, die Nederland kent.
  Een cabaretier die de vrijheid van meningsuiting ?? zijn bestaansrecht ?? niet durft te verdedigen, heeft geen recht anderen de maat te nemen.
  Youp, als je dan zelf niet bereid bent je verworven vrijheden te verdedigen, is het ook niet te verantwoorden om anderen die daartoe wél bereid zijn, daarvan te willen weerhouden. Of zou jij je beter voelen als níemand het zou durven, zodat jij jezelf niet langer als laf hoeft te beschouwen?  ⚠️ Meld

 29. *****na bovenstaande ontmaskering inzake de “WLZ plagiaat-gate”.*****

  Die uitsmijter had ik nog even gemist! Ik heb een WLZ plagiaat-gate veroorzaakt, dit is echt de uitsmijter van het jaar, zoiets kan alleen onze Dicky bedenken. Hahahaha??.:D
  Staat hij niet met zijn vinger in een lek bij een waterschapdijk, dan krijgt hij wel een natte vlek in zijn pantalon doormiddel van het ⤽WLZ plagiaat-gate!!⤝
  Het is om je te bescheuren van het lachen, om zoveel stompzinnigheid. Maar ga zo door Dicky, je wordt met de dag komischer. Dicky, ik kom niet meer bij. 😉 😉  ⚠️ Meld

 30. Zo gek nog niet bedacht:

  Samsom: verdeel vluchtelingen eerlijk over arme en rijke gemeenten
  PvdA-leider Diederik Samsom pleit in Buitenhof voor evenredige verdeling van noodopvang over Nederlandse wijken

  De opvang van vluchtelingen moet in arme en rijke Nederlandse gemeenten plaatsvinden. Dit zegt Diederik Samsom (PvdA) zondagmiddag in Buitenhof.
  Volgens Samsom worden vluchtelingen te vaak alleen in arme wijken opgevangen en worden ze in de rijke gemeenten geweerd. “Dat is een vorm van onrecht waar we wat aan gaan doen de komende tijd”.
  Ook vond hij dat het een taak was van Pvda-raadsleden en wethouders om met buurtbewoners in gesprek te gaan over wat er in hun buurt verandert bij de komst van een asielzoekerscentrum.
  ” (…) Omwonenden moeten betrokken worden bij vormgeving, timing, omvang de precieze plek van de opvang. We zijn een volkspartij en geworteld in alle gemeenschappen, ook lokale gemeenschappen. En dan vind ik dat leden en vertegenwoordigers als taak hebben het gesprek aan te gaan want in sommige gevallen zie je dat het tot verbetering leidt.”

  Ook zei de PvdA-leider dat er nog geen bovengrens gesteld is voor het opnemen van vluchtelingen en dat – als het aan hem ligt – dat ook niet gaat gebeuren. Wel vindt zoals eerder gezegd dat er beter gekeken moet worden naar opvang in de regio.
  “Als het gaat om mensen die oorlog ontvluchten kun je die bovengrens niet in absolute getallen stellen. De volgende stap moet nu al gezet worden en dat is veel meer met de regio in gesprek gaan over wat er in Turkije, Jordanië en Libanon moet veranderen om ervoor te zorgen dat er daar wel enig perspectief is.”

  Verder noemde Samsom de hoge werkloosheid ‘pijnlijk’ maar vond hij dat er vooruitgang is geboekt. En dat er – volgens eigen zeggen – met dank aan het kabinet volgend jaar 100.000 banen erbij komen.


  ⚠️ Meld

 31. Bron: Pownews… al is het een open deur en een “wij van wc-eend-dingetje”:

  Het vertrouwen dat Nederlanders hebben in de bankensector is nog altijd laag en dit komt door een gebrek aan klantgerichtheid. De banken hebben zelf onderzoek laten doen.

  Vooral op het gebied van het omgaan met betalingsachterstanden bij hypotheken wordt de dienstverlening als onder de maat ervaren. Ook de klachtenbehandeling laat te wensen over.

  De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) overhandigde de resultaten vandaag aan minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën). Het is voor het eerst dat de banken ook individuele scores openbaar maken. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) had de banken eerder opgeroepen transparanter te zijn.

  Nederlanders geven de bankensector een 2,8 op een schaal van 1 tot 5. Dat komt neer op een kleine onvoldoende. Wat opvalt is dat het vertrouwen dat mensen hebben in hun eigen bank hoger ligt: gemiddeld op een 3,2. Vooral bij Triodos Bank liggen beide scores ver uiteen. Klanten van die bank hebben het minst vertrouwen in de sector en het meest in hun eigen bank.

  ‘Bank signaleert problemen te laat’

  De banken doen ook een boekje open over de rapportcijfers die zij hebben gekregen van toezichthouder AFM. Die had onlangs flinke aanmerkingen op de hulp die de banken bieden aan hypotheekklanten die in de problemen komen met betalen. De banken signaleren de oorzaak hiervan vaak laat. Het blijkt dat de grote hypotheekverstrekker Rabobank wat betreft hypotheken het slechtst scoorde; een 2,9.

  ABN = ronduit kudt

  ABN AMRO liet het slechtste cijfer zien als het gaat om leningen. ING werd het laagste beoordeeld met beleggen. Het gaat hierbij onder meer om de manier waarop de banken hun klanten inzicht geven in bepaalde zaken.

  Bankwezen belooft beterschap

  De banken zeggen toe verbeteringen door te voeren. Ze beloven dat zij met advies of suggesties zullen komen wanneer klanten aangeven dat hun persoonlijke situatie wijzigt. Ook gaan ze helder op schrift stellen hoe zij klanten met mogelijke betalingsachterstanden bij hypotheken kunnen helpen. En ze gaan het voor klanten duidelijker maken hoe zij een klacht bij de juiste persoon of afdeling kunnen indienen. “Door feedback op te halen in de samenleving willen wij ontdekken aan welke knoppen wij moeten draaien om het vertrouwen te versterken en onze dienstverlening te verbeteren”, aldus NVB-voorzitter Chris Buijink. (ANP)


  ⚠️ Meld

 32. Weet iemand overigens wanneer van de week de volgende hot-items staan geprogrammeerd. De laatste is volgens mij van de week niet?

  * Pro Rail bende (ken overigens 2 Pro Rail medewerkers die in no-time vertrokken bij Pro Rail en al snel bij de NS werkten.
  * Volkert-gedonder op bijzonder ministerie
  * 2 dure Rembrandts?
  * Kosten renovatie Groene Draek en vele optrekjes van ons overbetaalde koningshuis.
  ——–
  8) Het maakt overigens niet uit of Unreal hier op reageert, omdat hem blijven negeren me (geloof ik al) een jaar lang uitstekend bevalt. De ‘angstige en laffe wegkruiper’ (geen gescheld maar een feit; met zijn 3 nick-names zonder ooit iets over hemzelf te vertellen), blijft dan ook lucht voor mij. Tot Dame, op 15 september 2015 21:56 me verwees naar die schromelijke afgang. Mis het (voorheen tenminste) inhoudsloze, provocenrend gefrustreerde gescheld dan ook geen seconde. Sterker nog, het is iedereen aan te raden 😉

  😮 Denk dat D erk momenteel ook wel helemaal van de leg is. Omdat hij de stukjes nogal waardeerde zal hij wel niet bij geennieuws.com zijn weg te slaan. Zit ook een fanclubje in…Hopelijk verlinkt ie Unreal daar niet. Want dan kan Unreal een nogal vette naheffing verwachten. Dat gun ik zelfs Unreal niet 😛


  ⚠️ Meld

 33. Lieve Dickie, ik weet niet of je de betekenis van NEGEREN helemaal begrijpt, maar volgens mij ben je behept met het ⤽real eagle⤝ fobie, hahaha!…Ik zal het je nog eenmaal duidelijk maken: NEGEREN ?? doen alsof iemand niet bestaat / er geen aandacht aan schenken.

  Volgens mij lukt het niet helemaal Dickie, dat NEGEREN. Innerlijk vind je mij best een aardig/interessant persoon, ben je misschien net als Joep van t ??Hek (in een bovenstaande artikeltje) een latente homo? :-*
  Niet erg hoor, moet kunnen in deze progressieve tijd. Maar ik kan aan jou besmuikte avances geen gehoor geven, daar ik door hele volksstammen vrouwen gekenmerkt ben als overtuigd hetero. Maar raak daardoor niet in de put, er zijn nog genoeg penvrienden met (net als jij) onderdrukte gevoelens. ;D  ⚠️ Meld

 34. Buitenlandse zaken:

  Ben net helemaal bijgepraat over de toestand in het Midden-Oosten.
  Vanuit Turks en vanuit Irakees perspectief…Mooi als je nog vakantie hebt en 2 beeldschone dames praten je bij over:

  Sjiieten
  Soeniten
  Armenen ook van 100 jaar geleden
  IS, https://nl.wikipedia.org/wiki/Al_Qaida en de Taliban….
  Overigens vandaag gelezen over het aanvallen van https://nl.wikipedia.org/wiki/Task_Force_Uruzgan van 3 kanten….ons prestige-object zal toch niet vallen? Heb destijds een intrigerend interview gehad met (straks) één van onze nieuwe directeuren én hartstochtelijk Uruzgan-voorvechter…Nog een weekie dan zal ik hem er eens naar vragen. Heb het interview zelf zorgvuldig, kleurrijk en goed-gedocumenteerd bewaard 😉
  Christenen
  Koerden (PKK)
  Grijze Wolven

  De bijzondere positie van Israël werd nog even aangetikt

  En…heb zelf wat gezien over de (ok net over het aangekaarte gebied) Grieks-Orthodoxe kerk…als daar kunt kiezen voor die (bijzonder invloedrijke en rijke) kerk of nixxx; dan werd ik ook nixxx.


  ⚠️ Meld

 35. Dit is tenminste duidelijk:

  Bron: NOS.nl

  Waar gaat het GeenPeil-referendum over?

  GeenPeil levert vandaag de ingezamelde handtekeningen in waarmee het een referendum wil afdwingen. De Kiesraad controleert daarna of er voldoende geldige handtekeningen zijn voor een referendum. Als het GeenPeil-referendum doorgaat, dan kunnen alle kiezers naar de stembus om hun mening te geven over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. Maar wat weten we daar eigenlijk van?

  Wat staat er in het verdrag?

  In het verdrag staan afspraken over onder meer politieke en economische samenwerking tussen de EU en Kiev. Een van de doelen is het tot stand brengen van stabiele politieke en economische buitengrenzen. Op economisch gebied wordt vooral geprobeerd om de handel te verbeteren. Ook het versterken van de rechtsstaat, de democratie en de mensenrechten komen aan bod in het verdrag.

  Wat is de status van het verdrag?

  Het verdrag is al getekend in maart vorig jaar en moet op 1 januari 2016 in werking treden. Formeel kunnen afspraken die in verdragen worden gemaakt alleen worden uitgevoerd als alle 28 EU-landen en het Europees Parlement hebben ingestemd. Dat is inmiddels bij 22 landen en het Europees Parlement het geval.

  Sommige onderdelen van het verdrag zijn al onder voorbehoud van die ratificatie in werking getreden. Het gaat dan met name om onderdelen die van economisch belang zijn voor Oekraïne, zoals het verlagen van de handelstarieven. Dat was een gebaar van de EU om Oekraïne uit de crisis te helpen.

  Kan Nederland het verdrag nog blokkeren?

  Ja, in theorie kan dat. Zolang Nederland niet heeft ingestemd met het verdrag, is het officieel niet geldig. Maar de vraag is wat dat waard is, aangezien bepaalde onderdelen al in werking zijn getreden.

  Gaat Nederland dat ook doen?

  Dat is een politieke vraag die de regering moet beantwoorden. Het referendum zal waarschijnlijk in het voorjaar plaatsvinden, dus na 1 januari 2016. Als de meeste kiezers tegen het verdrag stemmen, is het aan de politiek wat ze met de uitslag van het referendum doen.
  De Eerste en Tweede Kamer zullen dan nog een keer over het wetsvoorstel moeten stemmen. Maar het blijft een raadgevend referendum, dus de politiek kan de uitslag naast zich neerleggen.

  Wordt Oekraïne met dit verdrag lid van de EU?

  Nee. Er is vooralsnog geen sprake van dat Oekraïne ?berhaupt gaat toetreden tot de EU. Het land is op dit moment geen kandidaat.

  * De vraag zal dan waarschijnlijk zijn

  Bent u voor of tegen het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie?

  – Zie zo snel geen reden om tegen te stemmen… Dus geen definitieve stellingname 😉


  ⚠️ Meld

 36. BeeldBuisBode:

  De Wereld Draait Door

  NPO 1, 19:00 uur

  – Cabaretier Diederik van Vleuten over Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog.
  – Programmamaker Sander van de Pavert (LuckyTV) over het slotfeest van 200 jaar Koninkrijk.
  – Muziek van de band KiT (Kuenta i Tambu).
  – Tafelheer is presentator Tom Egbers. 😀

  ——

  Pauw

  NPO 1, 23:00 uur

  – Journalist Jan Roos over de handtekeningen die hij ophaalde met GeenPeil……sluit mooi aan op 16:44.
  – Micheal Bijnens over zijn grotendeels autobiografische (hij was zoon van een prosituee) roman ‘Cinderella’.

  —————-
  Oeps, gelijktijdig:

  FILM

  Aanmodderfakker

  NPO 3, 22:10 uur

  (2014, Michiel ten Horn) De (tragi)komedie gaat over Thijs, een 32-jarige, eeuwige student (Gijs Naber), die op relaxte wijze door zijn leven vol bier, veroveringen en wat werk in een mediagigant sloft. Als hij bij zijn zus een wasje draait, treft hij er de oppas: Lisa, een zestienjarig meisje met torenhoge ambities. Deze ontmoeting boort bij Thijs een diep weggestopte onvrede over zijn passieve leven aan. De film is met zijn drie Gouden Kalveren voor beste film, hoofdrol en scenario (van Anne Barnhoorn) een tikje overgewaardeerd. Yannick van de Velde is nauwelijks te herkennen in zijn rol als gabber van Thijs……hmmm moet wel in een oogopslag te zien zijn of dit een leuke of infantiele film is. Bovendien heb ik de afstandsbediening vanavond weer lang niet alleen.
  —————–
  Terwijl dit ook nog eens gelijktijdig is:

  Nieuwsuur

  NPO 2, 22:00 uur

  – Vanuit het woestijnstadje Agadez vertrekken elke dag vrachtwagens en bussen met illegale vluchtelingen naar Libië. De Internationale Organisatie voor Migratie moedigt aan om niet naar Europa te vertrekken.
  ======
  Vrees dat die opvaller van de stijllozen er dan in elk geval bij in zal schieten.
  —————-
  * Leuk: Commentaar van iemand van de TTTTT..waarvan ik tijdens mijn vakantie overigens een normale en een hele dikke uitgave heb gekocht. Ja ja, ik ben twee keer met een extra dure zwarte-vingersmaker gesignaleerd 😮 De inhoud viel me heel behoorlijk tegen. Op Telesport na, die overigens weer heel duidelijk: in 2 columns–waaronder niet zijn eigen–…pro Cruijf en anti MvB was.
  Vond de TTTTT Flinterdun en geen moment, ook maar even, de diepte in. En in een stukje van de nieuwe Hoofdredacteur een onbewezen mededeling die als feit werd gebracht:

  De zwijgende meerderheid in NL, is tegen opvang van vluchtelingen!

  Dit is het stukje

  Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) keek ongemakkelijk naar 200 jaar koninkrijk: Feest op de Amstel (zaterdag, NPO 1, 1.043.000 kijkers), het slotstuk van de viering van 200 jaar koninkrijk. ??Het twee jaar durende feest werd beëindigd zoals het werd ingeluid. In 2013 zag ik met plaatsvervangende schaamte hoe 200 jaar vaderlandse geschiedenis werd gevangen in een oudhollands liedjesprogramma, waarin premier Rutte meezong met de melodie van Pipo de Clown.?? Niet alleen maar vrolijkheid: ??Op het moment dat Willeke Alberti Spiegelbeeld zong, werden we getrakteerd op het vermanende vingertje van het Nationaal Comité in samenwerking met de NOS. Het volk moest maar eens goed in de spiegel kijken! Naar een foto van Zwarte Piet.

  ———-
  Dit heb ik gister gezien en vond het grappig

  Annemieke en Gerda (beiden Paul de Leeuw) presenteren PVV-tv, Presentjes Voor Vluchtelingen. Zij laten ludieke acties zien van mensen uit het land en ze hebben een speciaal lied voor Syrische vluchtelingen.
  Kun je het al zien


  ⚠️ Meld

 37. Obama: bereid met Rusland en Iran samen te werken in Syriëcrisis
  (Bron: NOS.nl)

  President Obama spreekt de Verenigde Naties toe AFP
  In zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties
  (zoals Willie dus vanavond ook doet) heeft president Obama zich bereid verklaard samen te werken met Rusland en Iran om de oorlog in Syrië te beëindigen. Maar een toenadering tot de Syrische president Assad sloot Obama uit.

  Hoe kan de wereld onderhandelen met Assad, “een tiran die bomvaten gooit op onschuldige kinderen”, vroeg Obama zich af. Hij zei met andere landen te willen werken aan een geleidelijke omslag naar een Syrië zonder Assad.

  Ook maakte hij bekend dat de VS meer vluchtelingen uit Syrië gaat opnemen en extra geld beschikbaar stelt voor de opvang van de Syriërs die hun land zijn ontvlucht.

  Rusland

  Obama haalde in zijn toespraak stevig uit naar “sterke staten die zwakkere hun wil opleggen”, refererend aan Rusland dat vorig jaar de Krim annexeerde en zich bemoeit met de binnenlandse oppositie in Oekraïne.

  Obama noemde de Russische koers “een flagrante schending van de integriteit van Oekraïne” die de internationale sancties tegen het land rechtvaardigt.

  “We kunnen niet terugkeren naar de oude tactiek van onderdrukking en geweld”, zei Obama. Hij voegde toe dat dergelijke nieuwe en gevaarlijke ontwikkelingen de vooruitgang van de afgelopen decennia bedreigen.

  Obama wees ook op positieve ontwikkelingen, zoals de toenadering tussen de VS en Cuba, en de afspraken met Iran over het terugbrengen van de nucleaire activiteiten van dat land.

  * IJzersterke punten van daadkracht…nog meer argumenten voor Amerikanen om straks op De Democraten te stemmen.
  * Goed Obama-verhaal overigens.


  ⚠️ Meld

 38. ****Vrees dat Unreal een zwarte trui heeft, een stekellig koppie en een droeftoeter-bekkie ****

  Hahahahaha????.die Dirkie toch!!, uhh??o nee, Dickie! is de naam, of is het nou Dikkertje Dap? Het is me toch wat met mijn uiterlijk, nietwaar, ik mag toch hopen dat je innerlijke gevoelens hier niet onder zullen lijden. Ik heb me ook wel eens afgevraagd, hoe jij er uit zou zien. Nou ik ben er uit hoor, na aanleiding van het steeds maar weer terugkomen op Sigmund moet je wel een kloon zijn van die lilliputter. Geeft ook verder niets hoor, beste jonge, zolang je maar getolereerd wordt door je omgeving, en als ze maar niet laten zien dat ze oprispingen krijgen met jou in de buurt, is er niks aan de hand???? Of toch wel? 😮 Dickie????als kloon van lilliputter en superprof Sigmund, zou je nu toch eindelijk moeten weten wat NEGEREN inhoudt.

  Nou toedeledokie lieve jonge, ik zie met plezier je diaree aan reacties tegemoet, doei!!! ;D  ⚠️ Meld

 39. >:( Er was toch ook nog een best aansprekende oude man betrokken in deze race?

  Dit (van Joop.nl) klinkt in elk geval goed.

  Labour zet economen Piketty en Stiglitz in adviesraad
  Britse oppositiepartij hoopt pragmatisch en haalbaar economisch beleidsprogramma te ontwikkelen

  De Britse Labourpartij heeft de gerenommeerde econoom Thomas Piketty en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz in een adviesraad opgenomen. De raad moet het economisch beleid van de partij gaan versterken.

  Jeremy Corbyn is deze maand tot leider van de Labourpartij benoemd. Binnen de partij zijn er zorgen over zijn linkse opvattingen die te radicaal zouden zijn waardoor de partij kiezers zou verliezen. Het aanstellen van Piketty en Stiglitz moet volgens Labours schaduwminister van Financiën, McDonnell, vertrouwen winnen.
  De Amerikaanse Stiglitz is criticus globalisering en kreeg in 2001 de Nobelprijs voor economie. De Franse Piketty is bekend van zijn bestseller Kapitaal in de 21e eeuw waarin hij schrijft over economische ongelijkheid.
  Verder zitten de voormalige beleidsmaker van de Britse centrale bank en een aantal hoogleraren in het adviespanel. Met deze raad hoopt de partij een pragmatisch en haalbaar economisch beleidsprogramma te ontwikkelen.


  ⚠️ Meld

 40. Héé????Sigmund, grinnik????je hoeft met je links roterende achterban niet meer na te denken over het vluchtelingen drama. Er is bewijs gevonden: vloeibaar water op Mars! Wetenschappers hebben bewijs gevonden voor het bestaan van vloeibaar water op Mars. Dat maakte de NASA vandaag bekend op een persconferentie. En zoals jij als kloon van Superprof Sigmund moet weten, vloeibaar water is een belangrijke voorwaarde voor het ontstaan van leven.

  Dus is het vluchtelingen drama opgelost. De oorlogsvluchtelingen uit Serie mogen blijven totdat het daar weer rustig is, maar de economische/handophoudende vluchtelingen uit de veilige landen krijgen (geheel gratis) een enkeltje Mars.

  Dus Dickie, dan hoeft jouw Samsom zich ook niet meer druk te maken om een ⤽eerlijke⤝ verdeling van asielzoekers tussen rijke en arme gemeenten, als het hem al interesseert???? Maar het is altijd ⤽leuk⤝ voor de B?hne, nietwaar? 😉  ⚠️ Meld

 41. AAN DE KANT, PECHTOLD!

  Geenpeil schrijft geschiedenis: 443.000 handtekeningen voor raadgevend referendum
  GeenPeil heeft de benodigde 300.000 handtekeningen binnengehaald voor een referendum over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. Volgens het comité gaat dat verdrag de Nederlandse belastingbetaler miljarden euro??s extra kosten. Volgens de teller op de website Geenstijl zijn er zondagavond rond 19 uur ruim 443.0000 handtekeningen gezet.
  GeenPeil is een initiatief van Burgercomité-EU, weblog Geenstijl en het Forum voor Democratie van eurofoob (schrijft het ANP, BP) Thierry Baudet. Ze zijn tegen de uitbreidingsdrift van de EU, die volgens hen ten koste gaat van de Nederlandse democratie. Volgens hen komt de regering in Den Haag niet meer op voor de belangen van het Nederlandse volk, maar doet zij enkel nog wat Brussel wil. De afgelopen weken hebben de initiatiefnemers met hulp van vrijwilligers campagne gevoerd om handtekeningen te verzamelen.
  TPOnline

  Wat een fantastisch resultaat, 😀 daar kan van Jole met zijn marginale JOPIE.nl een puntje aan zuigen. Dat had de clown van die HAATSITE nooit voor elkaar gekregen.  ⚠️ Meld

 42. Dickie, jij geeft me weer energie!!!! 😀

  Brabant ?? Groep asielzoekers dreigt op snelweg te springen
  Politie weet zelfmoordpoging te voorkomen
  Een groepje jonge vluchtelingen die de vele verplaatsingen naar tijdelijke opvanglocaties beu waren, heeft maandag gedreigd van een fietsbrug bij Waalwijk te springen. Dat meldt het Brabants Dagblad. Het voorval vond plaats bij een fietsbrug bij de N261. De jonge vluchtelingen zouden met een bus van sporthal De Slagen in Waalwijk naar abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk worden gebracht.
  Zeven besloten echter naar de fietsbrug te gaan. Politie en jongerenmedewerkers hebben ze ervan weerhouden daadwerkelijk te springen.

  TPOnline

  Misschien een reden om Superprof Sigmund in te schakelen, Dickie, die zal samen met jouw expertise vast wel een oplossing zal vinden, al is af en toe de natuur zijn gang laten gaan natuurlijk ook een optie.
  In het verleden was er een hit van de Pointer Sisters; ⤽JUMP!⤝
  Een gemiste kans dus. 😉


  ⚠️ Meld

 43. In Duitse opvangcentra worden christenen en moslims gescheiden

  Om geweld te voorkomen, moeten asielzoekers met botsende religie en etniciteit gescheiden van elkaar worden gehouden in Duitse opvangcentra. In sommige deelstaten gebeurt dit al.
  De komst van honderdduizenden migranten bezorgt de Duitse politie handenvol werk. ‘De absolute grens van wat de politie aankan, is bereikt,’ zegt politiechef Jörg Radek tegen Die Welt.
  Orde houden
  Dag en nacht zijn ze bezig met het registreren van nieuwe asielzoekers, orde houden in de asielzoekerscentra en bij de vele demonstraties die worden gehouden naar aanleiding van de migrantenstroom.
  Vooral het orde houden in de opvanglocaties bezorgt de politie veel werk. ‘Wanneer er 4.000 mensen in een opvang zitten waar eigenlijk maar 750 plaatsen zijn dan leidt dat tot confrontaties waarbij zelfs de gang naar het toilet tot handgemeen leidt,’ zegt Radek.
  Scheiden van religies
  De politieman wil dan ook dat er meer wordt gedaan om geweldsuitbarstingen te voorkomen. ‘Het onderbrengen van personen op basis van religies lijkt mij absoluut zinvol,’ zegt Radek. Hij doelt daarbij vooral op het scheiden van christenen en moslims.
  De krant Welt am Sonntag schreef dit weekend over meerdere incidenten waarbij christenen, Jezidi’s en andere bevolkingsgroepen werden aangevallen door moslims.
  Sommige asielzoekerscentra zagen zich genoodzaakt om private beveiligingsbedrijven in te huren. Maar ook dit is geen onverdeeld succes. Zo klagen bewoners over partijdig optreden van beveiligingspersoneel met een islamitische achtergrond.
  Vechpartij
  In sommige deelstaten is men al begonnen met het scheiden van de verschillende migrantengroepen. Zo worden in Th?ringen migranten nu in opvangcentra geplaatst op basis van hun achtergrond. Aanleiding voor dit beleid was een massale vechtpartij in een asielzoekerscentrum in Suhl.
  Ook in Beieren proberen autoriteiten bij de plaatsing van asielzoekers potentiële conflicten zo veel mogelijk te voorkomen. ‘We proberen bijvoorbeeld families zo veel mogelijk bij elkaar onder te brengen,’ zegt deelstaatminister Emilia M?ller. ‘Bij het onderbrengen van asielzoekers nemen we ook etnische en religieuze achtergrond mee in onze overwegingen’.
  Albanezen
  In Beieren wordt ook een andere selectie gemaakt. Zo worden asielzoekers ook ingedeeld op ‘kansarm’ en ‘kansrijk’. Zo verblijven in een oude legerkazerne nabij Manching, op een uurtje rijden van M?nchen, honderden ‘kansarme’ Albanezen en Kosovaren die met een versnelde procedure terug naar huis worden gestuurd.
  Deze indeling helpt overigens niet direct bij het terugdringen van conflicten. Er worden herhaaldelijk incidenten gemeld rond gewelddadige groepen Albanezen in asielzoekerscentra. Zo raakte afgelopen zondag in Kassel een groep Albanezen slaags met Pakistanen. Ook hier moest de politie ingrijpen. Er vielen meerdere gewonden.
  De incidenten laten de schaduwzijde zien van het door Angela Merkel ingestoken ruimhartige asielbeleid. De Duitse president Joachim Gauck probeerde de door Merkel aangerichte schade zondag iets te herstellen door op televisie te zeggen dat er een grens zit aan het aantal migranten dat Duitsland kan opnemen. ‘We willen helpen. We hebben een groot hart. Maar er is een grens aan wat we kunnen doen.’
  Elsevier

  >>>>En zo kent elke religie wel een aantal mensen die helemaal geschift/doorgedraaid worden door het lezen van antieke boekjes. Hetzelfde verschijnsel komt voor bij aanhangers van een bepaalde politieke religie,??. nietwaar Dickie? :-*………;D


  ⚠️ Meld

 44. ??In asielzoekerscentrum Erfurt urineren mannen over alleenstaande vrouwen??
  Opnieuw ernstige misstanden in Duits asielzoekerscentrum
  In een onderkomen voor vluchtelingen in het Duitse Erfurt is sprake van gruwelijke misstanden. Vrouwen vernederen en misbruiken de vrouwen seksueel en er vinden sadistische praktijken plaats. Zo ??urineren mannen over alleenstaande vrouwen uit andere landen?? en ??als vrouwen slapen is aanranding aan de orde van de dag??. Dit blijkt uit een geheime interne memo van een legerarts die is uitgelekt, meldt Wierd Duk in het AD.
  De arts schrijft zich ook ernstige zorgen te maken over de hygiënische omstandigheden. ⤽Ook al wordt er twee keer per dag schoongemaakt, de vloer is altijd smerig omdat afval op de grond wordt gegooid. Ook is urineren in hoeken er normaal.⤝
  Het Duitse leger heeft het bestaan van de brief bevestigd
  TPOnline

  Er komen in ons land alleen maar “hoogopgeleide” vluchtelingen binnen(volgens COA-baas Gerard Bakker) en dat is juist een verrijking voor onze samenleving. Wat ben ik blij dat de sproeiende buitenlandse ⤽kraantje lek⤝ in Duitsland zijn achtergebleven. Want je kunt als vrouw natuurlijk beter besproeid worden door een “hoogopgeleide” asielzoeker, dan door een buitenlandse ⤽tokkie⤝, nietwaar Dickie? 😉  ⚠️ Meld

 45. Alarmerende cijfers al in 2013 bekend bij ministerie
  Het ministerie van Infrastructuur weet al sinds december 2013 dat er bij ProRail grote tekorten dreigen op het budget voor beheer, onderhoud en vervanging van het spoor. Pas een jaar later heeft het departement onderzoek laten doen naar deze alarmerende cijfers.
  Twaalf dagen geleden zei staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur) nog tegen journalisten dat pas bij ⤸de begroting van 2014 op weg naar 2015″ de eerste gesprekken met ProRail zijn gevoerd over het dreigende tekort. ⤸Dat heb ik ook aan de Tweede Kamer gemeld”. Inmiddels blijken de zaken toch anders te liggen. ProRail trok namelijk al een jaar eerder aan de bel.

  Het ministerie geeft openheid van zaken nadat deze krant ontdekte dat Marion Gout, de voormalig topvrouw van ProRail, in de zomer van 2014 een brief heeft geschreven aan het ministerie van Infrastructuur. In die brief maakt ze volgens bronnen melding van de op handen zijnde tegenvaller 1,1 miljard euro voor de periode 2013-2028.

  Het ministerie van I&M kreeg de brief op 25 juni 2014. Gout trad ongeveer een week later af. De ProRail-topvrouw schreef in haar afscheidsbrief dat er gezamenlijke conclusies waren getrokken door haar en het ministerie. Het departement ontkent dat. ⤸Daarvan was geen sprake. De gesprekken waren nog in volle gang.” Vervolgens heeft Patrick Buck, de opvolger van Gout, de brief ingetrokken.

  Na deze gesprekken heeft Mansveld een externe controle laten uitvoeren. Daar kwam uit dat het tekort voor 2018-2028 uitkwam op 475 miljoen euro.
  Dat er een jaar heeft gezeten tussen de melding van ProRail en het daadwerkelijke onderzoek naar het dreigende tekort, vindt het ministerie niet vreemd. ⤸In de tussentijd zijn er gesprekken gevoerd tussen ProRail en I&M om de zaak helderder te kunnen krijgen.”

  Mansveld ligt in de Tweede Kamer onder vuur vanwege de ellende bij ProRail. Er duiken steeds maar weer tegenvallers op bij de spoorbeheerder. Naast de budgetten voor onderhoud, beheer en vervanging van het spoor gaat het om stations die duurder uitvallen en contracten die indruisen tegen de aanbestedingswet. De Tweede Kamer heeft het idee dat Mansveld geen openheid van zaken geeft over ProRail en de zaak niet onder controle heeft. Vandaag moet de PvdA-bewindsvrouw in een brief uitleggen wat er aan de hand is. Morgen zal de Tweede Kamer haar doorzagen over alle ProRail-dossiers. SP en PVV dreigen met een motie van wantrouwen.
  Telegraaf

  >>>>Als je bovenstaande rotzooi van wat Mansveld (uiteraard PvdA) zoal heeft aangericht leest, zou je haast begrip krijgen voor de euforie van die COA- baas Gerard Bakker, over die z.g. hoogopgeleide vluchtelingen. Veel slechter als deze uitgerangeerde tante zullen zij het ook niet doen. Tis me toch wat, he Dickie, met die “linkse” bewindspersonen, een troost, die “rechtse” deugen ook niet. ;D


  ⚠️ Meld

 46. Studenten 020 uit huis gejorist want ‘vluchtelingen’
  Een eigen huis. Een plek onder de zon. En altijd een vluchteling in de buurt die je het huis uit zetten kon. Een paar daagjes terug werd er heel casual vermeld dat jonge vluchtelingen, die sowieso toch al allemaal tandarts, neurochirurg of astronaut zijn, voorlopig even samen met evenwel kansrijke Amsterdamse studenten mogen gaan bivakkeren.
  Locatie: voormalig sportpark Riekerhaven in Nieuw-West. Want, delen is helen. Van geven komt leven. En door zorgen, komt morgen. Klinkt allemaal heerlijk op papier natuurlijk. Zeker voor die aspirant UvA-antropologen die hun boeken ineens in het echt rond zien wandelen. Maar delen bestaat blijkbaar helemaal niet: studenten worden gewoon gejorist om plaats te maken voor Ontheemdiërs. Kan dat zomaar? Het is geen Europees unicum. In Duitsland gebeurt het al, op grote schaal. In Zweden ook, maar dan nog erger, want Zweden.
  Aan de andere kant, studenten moeten ook niet zo zeiken. Jullie kamers verkeerden toch al in een staat waar je nog geen parkiet zou mogen houden. Jullie zijn al elk weekend bij paps en mams om de was te doen, en eten er bovendien drie keer per midweek. Daarbij zijn jullie huisgenoten luidruchtig en verhindert jullie geïnverteerde slaapritme de studie. Ff pas op de plaats dus, en een stapje terug, for the greater good. Wat hier precies greater of good aan is weten we ook niet, maar dit schijnt rechtvaardigheid te zijn.
  Geenstijl

  Even afwachten, hoe de begripsvolle UvA pikjes hier op zullen reageren. Maar zoals het een ⤽links⤝ draaiende student vanuit haar/zijn politieke religie betaamt, heeft hij/zij hiervoor natuurlijk het volste begrip,??.. nietwaar Dickie? Trusten ;-*

  Morgen mag jij weer meespelen, lief he!  ⚠️ Meld

 47. Heb zelf een paar antwoorden gevonden op

  Weet iemand overigens wanneer van de week de volgende hot-items staan geprogrammeerd. De laatste is volgens mij van de week niet?

  * Pro Rail bende (ken overigens 2 Pro Rail medewerkers die in no-time vertrokken bij Pro Rail en al snel bij de NS werkten).
  * Volkert-gedonder op bijzonder ministerie
  * 2 dure Rembrandts?
  * Kosten renovatie Groene Draek en vele optrekjes van ons overbetaalde koningshuis.

  ……………………………………..

  * Morgen Kamerdebat ProRail. Mansveld vertrouwd
  * Volkert-brief komt waarschijnlijk ook PAS morgen. Terwijl ie er vandaag had moeten zijn.

  Minister Van der Steur zal de Tweede Kamer waarschijnlijk niet vandaag, maar morgen informeren over de gang van zaken rond de publicatie van de foto van Volkert van der Graaf.
  De Tweede Kamer had tientallen vragen aan de minister gesteld over de kwestie. Van der Steur moet onder meer duidelijk maken of het ministerie nu wel of niet wist van de afspraken om foto’s te laten maken van de moordenaar van Pim Fortuyn.

  Afstemmen

  Van der Steur zei vorige week dat hij zich tot het uiterste zou inspannen om de brief uiterlijk vandaag naar de Kamer te sturen. Nu blijkt hij dat niet te halen. In een ‘uitstelbericht’ schrijft hij dat hij de brief uiterlijk morgen voor de Regeling van Werkzaamheden zal sturen, die om 15.15 uur staat gepland.
  ??”Gezien de zorgvuldigheid waarmee ik de Kamer wil informeren is het van belang dat afstemming met alle relevante partijen plaatsvindt. Dat proces vindt nu plaats”, schrijft de minister.

  Wat een k…smoes van dat corpsballijkend fatserige mannetje…

  Gezien de zorgvuldigheid waarmee ik de Kamer wil informeren is het van belang dat afstemming met alle relevante partijen plaatsvindt.

  Je stuurt toch geen onzorgvuldige brief over zoiets belangrijks aan de Kamer?
  Ook de afstemming is natuurlijk noodzakelijk…Hij schijt gewoon 3 kleuren kalk….Als ie niet afdoende kan antwoorden op de Kamervragen kan ie immers ook wieberen.


  ⚠️ Meld

 • :):):) Alléén Kees is goed zichtbaar. Hier speelt ie dan wel een corpsbal, maar uit een 2,5 uur durend spontaan, zeer vermakelijk onderhoud met deze zeer sympatieke, multigetalenteerde BN-er…kan ik wel melden dat hij een allesbehalve-VVD-er is. Was al aan zijn humor, innemendheid en sociaalbewogen-babbel te merken. Zou hem hier nog graag voor willen bedanken, En voor de skuimers die hij meebracht in het Hopmanshuis.


  ⚠️ Meld

 • Dit zocht ik eigenlijk (vanzelfsprekend ook van www. joop.nl)

  Poetin pal achter Assad
  Russische president blijft trouw aan zijn Syrische ambtsgenoot

  Rusland zal niet toestaan dat de regering van de Syrische president Bashar Assad valt. Dat heeft president Vladimir Poetin gezegd nadat hij hiernaar werd gevraagd in een Amerikaans televisie-interview.
  Dat schrijft dagblad Trouw vrijdag. Het interview met de Amerikaanse televisiezender CBS wordt zondag in de Verenigde Staten uitgezonden. Volgens Poetin zal iedere poging Assad uit het zadel te werpen een situatie creëren ??die je nu in de andere landen van de regio kunt zien waar alle staatsindelingen uiteen zijn gevallen.??
  Rusland is van oudsher een trouwe bondgenoot van Syrië en is altijd achter Assad blijven staan. Onlangs heeft Rusland zijn militaire aanwezigheid in het land flink versterkt met onder andere gevechtsvliegtuigen, tanks, helikopters en luchtafweergeschut.
  De Amerikaanse minister van Defensie, Ash Carter, heeft gezegd in gesprek te willen met de Russen over hun militaire bedoelingen in Syrië. Hij heeft daarbij gewaarschuwd dat Rusland alleen maar olie op het vuur zal gooien, als zij terreurorganisatie Islamitische Staat willen bestrijden, zonder tegelijkertijd te zoeken naar een politieke oplossing voor de situatie in het totaal verscheurde land.
  Volgens Poetin is er op dit moment echter maar één oplossing voor de crisis, namelijk: pal achter zijn bondgenoot Assad blijven staan. Rusland is vastbesloten de regeringsstructuur van Assad te versterken en hem te assisteren bij het bevechten van zijn tegenstanders.

  ——-

  Omdat Assad de enige is die in die regio pro-Russisch is.
  Vanavond zouden Obama en Poetin elkaar nog ontmoeten.

  Wat Obama zei staat al bij

  dick, op 28 september 2015 17:16

  …steun aan Assad zélf blijft een groot struikelblok.  ⚠️ Meld

 • Aanvulling op de in 17:04 genoemde TTTTT:

  Nog wel in de, door mij geprezen, Telesport
  Interessant onderwerp, niet in de laatste plaats omdat ik “Ik Zlatan” met plezier heb uitgelezen.

  😮

  De centrumspitsvan PSG zorgde voor de gelijkmaker in het uitduel, maar de manier waarop Ibrahimovic de Fransman Wilfried Moimbe overschaduwde zijn goal. Nadat de verdediger van zich afbeet, nam de vedette van de landskampioen hem kortstondig in een soort van nekklem.

  Er stond écht geen spatie tussen “centrumspits” en “van”
  Maar, deze halve zin na de “,” loopt voor geen halve meter

  maar de manier waarop Ibrahimovic de Fransman Wilfried Moimbe overschaduwde zijn goal.

  😮


  ⚠️ Meld

 • Aanvulling op 21:25 (en 17:16)

  Saillant is dat hoewel Obama wel wil samenwerken met Iran, het land niet is uitgenodigd voor de VN-top, waarin de president nota bene Iran als mogelijk en belangrijk coalitiepartner noemt. Het land is niet uitgenodigd om deel te nemen aan de top omdat het nog steeds wordt gezien als ??staatssponsor van terrorisme??. Bovendien heeft de Iraanse president, Hassan Rouhani, eerder al duidelijk gemaakt dat hij en Obama van visie verschillen wanneer het ingrijpen in Syrië en vechten tegen IS betreft.

  Poetin gebruikte H*tler en de N*zi’s nog in zijn speech.
  Er zou (vond hij ook) een brede internationale coalitie moeten komen.


  ⚠️ Meld

 • Aansprekende Dreeslezing van Asscher afgelopen donderdag. Hij staat integraal op het www.

  Maar het positieve slot, met de beide links, sprak was heel treffend!

  Waarom zou het de ouders van nu niet meer lukken? We hebben de kracht in ons. We hebben een betere uitgangspositie dan zij hadden. In de dagen dat Willem Drees minister van Sociale Zaken was, zong Nederland optimistisch: ??Cheerio, cheerio, in Holland daar zingen we zo: weg met de zorgen en weg met verdriet, we komen er wel, ook al zijn we er nog niet.??
  Ik kies nu liever voor een eigentijds nummer van De Dijk. ??Het moet en het zal op een dag in het najaar, met een lucht zo mooi als je nog nooit hebt gezien, een oude hit uit een raam, de ruis in de bomen, en opeens dat gevoel: het kan nog misschien. Alles komt terecht, we zijn er nog niet, maar we zijn onderweg.??  ⚠️ Meld

 • Er werd vanochtend even een compleet riool middels een industriële ventilator tegen staatssecretaris Wilma Mansveld aan geblazen. Ze liegt door te stellen dat haar inzage in documenten die de chaos bij ProRail bevestigen ‘summier’ is. Of ze is gewoon zo incapabel dat ze echt niet door heeft dat ProRail er een wanstaltige boekhouding op nahoudt, op het misdadige af. Straks daarover een debat. Er is voorafgaand aan het debat een besloten sessie geweest waarbij Gerard Sanderink van Strukton volgens onze bronnen is leeggelopen over Mansvelds totale tekortkomingen. Er draaiden geen camera’s bij dat voorgesprek, uit protectie van het imago van Mansveld. Dat faalt, want er zitten wel twitteraars. Wij schatten de kans dat Wilma Mansveld het debat van vanmiddag niet gaat overleven ongeveer negentig procent. We hebben de uitzwaaispandoeken al klaar liggen, in ieder geval. Op de GeenStijl-redactie hangt al een groot bord waarop iedereen zijn favoriete opvolger (m/v) heeft geplakt. Achter de schermen wordt gewerkt aan een wachtgeld-0-meter. En in de wandelgangen klinken geruchten dat bij de Telegraaf alleen nog getwijfeld wordt aan de kop die boven het artikel moet. “Mansveld ontspoort op ProRail-dossier” en “Mansveld bereikt eindstation” zijn de meest kansrijke kandidaten. Volg So You Think You Can Motie van Wantrouwen op NPOlitiek of via de livestream van de Tweede Kamer zelf. En dan nu de uitsmijtpun: Wilma Mansveld, dat wordt opstappen… MAAR NIET OP EEN TREIN, HAHAHA!

  Prachtig stukje op Geen Stijl , ja de grootste leugenaars zitten bij de Partij van de Allochtonen.


  ⚠️ Meld

 • Hans Alders is dat niet die schele koekwous uit Groningen?Tjezus Dick waar kom je in godsnaam mee aanzetten dit is toch echt niet meer serieus te nemen.Hans Alders pfffffffffff shame on you.


  ⚠️ Meld

 • Vreemd dat Van der S. 😮

  Bron: http://www.nos.nl:

  Minister Van der Steur betreurt de gang van zaken rond de communicatie over de foto van Volkert van der Graaf. Volgens Van der Steur zijn er inschattingsfouten gemaakt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en zijn ook bij de informatievoorziening van allerlei instanties aan de bewindslieden dingen misgegaan. Hij wil dat de communicatie verbetert en dat informatie tijdig wordt gedeeld.

  Medewerkers van het Openbaar Ministerie, de reclassering en de NCTV waren ervan op de hoogte dat er een foto zou worden gemaakt van Van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn. De toenmalige minister Opstelten werd ook geïnformeerd over de optie van een foto. Maar Opstelten werd niet op de hoogte gesteld van publicatie in De Telegraaf op 17 juni 2014, zei Van der Steur.

  Summier

  Van der Steur heeft zich vorige week bij het beantwoorden van de Tweede Kamer gebaseerd op een bericht van het OM dat volgens hem niet alle informatie bevatte. Naar eigen zeggen is hij toen summier geïnformeerd over een foto, maar realiseerde hij zich niet de aard en omvang van de eerder gevoerde gesprekken.

  Hij had toen beter kunnen zeggen dat hij van de gesprekken had gehoord of hij had kunnen melden dat de gang van zaken moest worden uitgezocht, vindt Van der Steur achteraf.

  Van der Steur betreurt gang van zaken rond Volkert-foto
  Video afspelen 01:54
  Volgens Van der Steur is voor de voorwaardelijke invrijheidstelling van Van der Graaf over de publicatie van de foto van Van der Graaf veelvuldig overleg geweest tussen OM, NCTV en andere onderdelen van het ministerie en met de advocaten van Van der Graaf. Het idee was dat door de publicatie een inschatting kon worden gemaakt van de manier waarop Van der Graaf moest worden beveiligd. “Het OM heeft toen ook aangegeven dat publicatie geen overtreding van het mediaverbod zou zijn”.

  Xander van der Wulp over Van der Steur
  Video afspelen 00:58
  Volgens Van der Steur is niet meer na te gaan wie het idee voor een in sc?ne gezette foto voor het eerst heeft geopperd. De NCTV was eerst vanuit beveiligingsoogpunt voorstander van het arrangeren van een foto, maar vond dat de noodzaak afnam naarmate de invrijheidstelling van Van der Graaf dichterbij kwam. “Maar dat het standpunt over de foto was veranderd, heeft de NCTV niet verteld aan de Dienst Bewaking en Beveiliging, de Reclassering, het Openbaar Ministerie en de advocaat van Van der Graaf.”

  Medewerkers

  Van der Steur benadrukt dat in deze zaak gevoelige informatie alleen bekend was op het niveau van medewerkers. Volgens de minister moet de ambtelijke leiding ervoor zorgen dat er tijdig wordt opgeschaald als het om gevoelige informatie gaat.

  De bewindsman vindt dat er geen aanleiding is voor maatregelen tegen concrete personeelsleden.

  Waarom wipt/degradeert/bevriest zijn salaris/bijzonder slechte beoordling/schuift wat met de zwaartepunten van zijn baan etc. etc. ie dat hooft voorlichting en communicatie niet?


  ⚠️ Meld

 • Mansveld, ondanks het sluwe stukje in de TTTTT:

  Coalitie voorkomt hoorzitting met critici Mansveld

  De regeringspartijen VVD en PvdA hebben voorkomen dat er vandaag, voorafgaand aan het debat met staatssecretaris Mansveld over ProRail, nog een hoorzitting wordt gehouden. Er werden extra Kamerleden van de twee partijen opgetrommeld om tegen een verzoek van de oppositie te stemmen.

  De oppositie wilde vanmiddag voor het debat nog een aantal mensen horen. Het ging onder anderen om topman Sanderink van Strukton, die afgelopen weekend in De Telegraaf uithaalde naar staatssecretaris Mansveld en ambtenaren op het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

  Mansveld wacht vandaag een zwaar debat over de problemen op het spoor. De coalitie wilde voorkomen dat daar vanmiddag met een hoorzitting met critici nog een schepje bovenop zou worden gedaan, zegt NOS-verslaggever Hans Andringa.

  Openbaar gesprek

  Tijdens een vergadering over de extra hoorzitting was de oppositie aanvankelijk in de meerderheid. Maar vlak voor een hoofdelijke stemming kwamen er meer VVD- en PvdA-Kamerleden binnen, zodat het voorstel kon worden weggestemd.
  CDA-Kamerlid Van Helvert zei daarover achteraf. “Zo gaat dat. Dat is op zich niet zo erg. Wat erger is, is dat de coalitie niet met mensen wil praten die kritiek hebben op het ministerie. Dat vind ik heel erg raar.”

  De oppositie hield nu voor het debat met Mansveld een openbaar gesprek. Topman Sanderink van Strukton zei dat in de samenwerking met ProRail en Rijkswaterstaat de gekste dingen gebeuren en zaken worden verdraaid. “Niks gaat zoals je denkt dat het moet gaan, en ik word daar als bestuurder een beetje schizofreen van.” Directeur Schoots van Strukton Rail voegde eraan toe dat er een “managementprobleem” is bij het ministerie en bij Rijkswaterstaat.

  —————-

  Vandaag eens een tijd naar Lodewijk Asscher gekeken…prima vice-MP en zeer gedegen en slim politicus…die komt er nog wel, ondanks het feit dat het aantal werklozen niet héél hard daalt. Vandaag ging het overigens in het vragenuurtje o.a. over gedetailleerde zaken.


  ⚠️ Meld

 • Bron: Joop.nl

  Halbe Zijlstra onbekend met Vreemdelingenwet
  VVD wil wet aanpassen om onruststokers terug te sturen … niet bekend met reeds bestaande wet uit 1849

  Als het aan VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra ligt, krijgen asielzoekers die zich schuldig maken aan geweld of intimidatie nooit een verblijfsvergunning. Dar zegt hij in een interview met de Telegraaf. Dat daar in Nederland al sinds 1849 wetgeving voor bestaat, was de liberaal tijdens zijn populistische uitspraken waarschijnlijk even niet bekend.
  De VVD??er zegt te walgen van vluchtelingen die ‘onze normen en waarden niet delen’, maar er ??sharia-achtige opvattingen?? op nahouden. ??Die kunnen wat ons betreft meteen weer terug??, zegt Zijlstra in De Telegraaf. ??Asielzoekers die denken hier de sharia te kunnen invoeren, kunnen beter asiel aanvragen in een islamitisch land als Saoedi-Arabië, aldus Zijlstra. ??Voor ⤽shariazoekers⤝ is in Nederland geen plaats.??
  Samen met collega-Kamerlid Malik Azmani, eveneens VVD, eist Zijlstra opheldering van staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) over incidenten rond asielzoekerscentra. De VVD wil dat er gekeken wordt naar een speciale uitsluitingsgrondslag voor vluchtelingen die zich misdragen.
  Daarmee bedienen de liberalen zich van holle populistische retoriek, of zijn echt compleet onbekend met de wet die zij graag aangepast willen hebben. De Nederlandse wet is namelijk, als het op geweld en intimidatie door asielzoekers aankomt, daarin al lang en breed voorzien. Artikel 12 van de wet uit 1849 zegt immers: ??De vreemdeling, gevaarlijk voor de publieke rust, kan op Onzen last worden uitgezet.??
  Zijlstra hoeft overigens helemaal niet zo ver terug in de tijd, want ook de Vreemdelingenwet 2000 kent gewoon eenzelfde grond. Namelijk art. 31, lid 2, grond k: ??gevaar voor openbare orde/nationale veiligheid?? is grond voor weigering van de asielaanvraag.


  ⚠️ Meld

 • Bron: Joop.nl

  Afghanistan terug naar af
  Amerikanen voeren luchtaanvallen uit nadat Kunduz opnieuw in handen is gevallen van de Taliban

  De Verenigde Staten voert sinds dinsdagochtend luchtaanvallen uit op Talibanstrijders in Afghanistan. Hiermee komen zij het Afghaanse leger te hulp, dat een tegenoffensief is begonnen tegen de Taliban, die sinds maandag de noordelijke provinciehoofdstad Kunduz weer in handen hebben.
  ??De Taliban wordt teruggedreven,?? verklaarde Dowlat Waziri, een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Defensie, tegenover The Guardian. ??Het is een kwestie van uren voor de stad weer van hen verlost is.?? Volgens Waziri heeft het Afghaanse leger versterkingen gestuurd vanuit Kabul en de naburige provincies. Het hoofdkwartier van de politie en de provinciale gevangenis, van waaruit de Taliban honderden gevangenen heeft vrijgelaten, zouden alweer heroverd zijn.
  De Volkskrant meldt echter dat Bilal Sarwary, die 14 jaar voor de BBC werkte en momenteel onder meer verslag doet voor The Independent, in nauw contact staat met burgers in Kunduz. Burgerjournalistiek is op dit moment uitermate belangrijk, zegt hij. ‘De Taliban hebben de belangrijkste communicatielijnen afgesneden. Telefoonmasten zijn neergehaald en radio- en tv-stations zijn vernietigd. De informatie die de overheid verspreid is vaak niet waar. Ze doen het nu voorkomen alsof ze een belangrijk tegenoffensief zijn gestart om de Taliban te verdrijven. In werkelijkheid zitten de regeringstroepen alleen rondom het vliegveld, het centrum van de stad is nog volledig in handen van de Taliban.’
  Volgens een woordvoerder van de Amerikanen en de NAVO in Afghanistan, Brian Tribus, zijn de luchtaanvallen uitgevoerd ??om een bedreiging voor de coalitie en Afghaanse troepen weg te nemen??. Er zijn echter geen buitenlandse troepen aanwezig in het gebied. Tribus liet in het midden of er meer luchtaanvallen zullen volgen.
  Bij de aanval op Kunduz afgelopen maandag zijn veel gewonden gevallen. Artsen zonder Grenzen heeft laten weten ruim honderd mensen te hebben opgenomen, waarvan velen in kritieke toestand. Ook de publieke ziekenhuizen in Kunduz hebben te maken met een enorme toestroom van gewonden. Er zijn inmiddels extra bedden geleverd en chirurgen werken non-stop om alle schotwonden te kunnen behandelen.
  Tot 2001 hadden de Taliban het voor het zeggen in Afghanistan. Na de aanslagen van 11 september werden zij in 2001 door de Amerikanen verdreven. Sinds die tijd was er een internationale coalitie aanwezig om de orde te bewaren. In 2011 startte Nederland een missie in Kunduz om Afghaanse politieagenten te trainen. Tegen het eind van 2014 hadden de meeste buitenlandse troepen de dure missies beëindigd en stond het Afghaanse leger er zo goed als alleen voor. De Amerikanen voeren nog wel geregeld drone-aanvallen uit op terreurverdachten in het land.
  De val van Kunduz komt een jaar na de beëdiging van Ashraf Ghani als president van Aghanistan en is een grote tegenslag voor de Afghaanse regering. Het is voor het eerst in bijna vijftien jaar dat een grote provinciehoofdstad opnieuw in handen valt van de Taliban. Volgens de gouverneur van Kunduz, Mohammed Omar Safi, wordt de stad sinds het vertrek van de coalitietroepen voortdurend bedreigd en heeft hij maandenlang tevergeefs om versterkingen vanuit het centrale gezag gevraagd. De nu geleden nederlaag is dan ook tekenend voor de Aghaanse onmacht zelf met de dreiging van de Taliban om te gaan.  ⚠️ Meld

 • Zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog worden de Europese Joden met de dood bedreigd door de militante moslims, ook in Nederland. En ook bij NRC, de krant die overal racisten kan opsporen, heerst blindheid met betrekking tot jodenhaat in eigen gelederen.

  Het rapport dat niet openbaar mocht worden, is eindelijk openbaar. Het bevestigt de vermoedens over het groeiende antisemitisme onder moslimgemeenschappen.

  Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) is hevig geschrokken. Ik niet. Diverse malen heb ik hier aan de hand van de hadiths, verhalen over en van profeet Mohammed en de Koran, aangetoond hoe diepgeworteld het antisemitisme is in de islam.

  Sharia-liefhebbers

  Dit verhaal wilden ze niet horen in Den Haag of op de redacties van belangrijke kranten.

  In de zomer van 2014 werd in Den Haag ‘Dood aan de Joden’ gescandeerd. Op zaterdag 19 juli 2014 schreef dr. David Suurland een opiniestuk in NRC Handelsblad met de titel ‘Antisemieten als helden ingehaald in de moslimwereld’.

  Lees ook…

  Afshin Ellian: Het antisemitisme is terug, en ook niet-Joden krijgen ermee te maken

  In het stuk probeerde Suurland aan te tonen dat het antisemitisme ook een religieuze en culturele problematiek is. Daarna werd hij onderworpen aan de NRC-methode: het orkestreren van tegenstukken, geschreven door Hollandse sharia-liefhebbers die zelf nooit onder het sharia-regime willen leven.

  Plus de inzet van de ombudsman – oftewel het ministerie voor propaganda en het bewaken van geestelijke welzijn van de lezers.

  Cum laude

  Deze Sjoerd de Jong, de ombudsman van NRC, schreef over het stuk van David Suurland: ‘Met dat opiniestuk van de jurist David Suurland, een student van Afshin Ellian in Leiden, werd dat probleem nu eerder van de daken geschreeuwd, op de voorpagina van het katern. Er volgden boze reacties, waar Opinie er enkele van afdrukte. Nu was er op dat daverende betoog (in feite ook weer niet zo verrassend voor wie gesticht is door de columns van Suurlands leermeester) ook wel iets terug te zeggen.’

  Dit staat echt in de krant.

  Suurland is nooit mijn student geweest. Hij was een medewerker en een promovendus van ondergetekende en promoveerde na een zware, gedeeltelijk internationale procedure cum laude op het islamisme.

  Heersende klasse

  De Jong en de rest van de ideologische kerngroep van NRC zijn meesters in het kleineren van anderen en het bagatelliseren van waarheden die de onjuistheid van deze ideologie aantonen.

  Niettemin begrijp ik de heersende klasse van NRC: ook zij zijn erg anti-Israël – eigenlijk ook antizionist. Voor deze mensen bestaat één islamitisch vraagstuk: het Israëlische vraagstuk met een misdadige staat die door de joodse lobby van onder meer het CIDI wordt geholpen.

  De krant die overal racisten kan opsporen, is blind voor het antisemitisme in eigen gelederen. Wie dat nog steeds niet begrijpt, moet nog eens naar de voorpagina van NRC op 4 mei 2015 kijken.

  Heilige corpus

  Zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog opende NRC met een artikel over de Israëlische misdaden in Gaza. Dat de Belgische hoofdredacteur van NRC nog niet weet wat we doen op 4 mei, is nog geen excuus voor de rest, de Nederlandse medewerkers van de krant.

  Het heilige corpus van de islam is niet alleen antisemitisch, maar soms ook genocidaal richting de Joden. Dat blijkt ook uit de gezaghebbende islamitische bronnen. Het rapport waarvan Asscher zo schrok, bevestigt precies datgene wat David Suurland schreef. Gelovige moslims lijden heviger dan anderen aan antisemitisme.

  Sociale status

  Minister Asscher schreef aan de Kamer dat de uitkomsten van het onderzoek ‘zeer ernstig’ zijn: ‘Het is schokkend te zien dat in de richting van een kleine gemeenschap als de Joodse duidelijk negatieve gevoelens onder een deel van de jongeren voorkomt.’

  De achtergronden van de moslimjongeren en hun sociale status hebben geen invloed op hun antisemitische opvattingen: ’12 procent van de moslimjongeren denkt niet zo positief over Joden in Nederland, tegenover 2 procent van de niet-gelovige en christelijke jongeren. Turks-Nederlandse jongeren denken vaker negatief over Joden in Nederland dan jongeren van Marokkaanse komaf.’

  Pijnlijke cijfers

  De nieuwe antisemieten hebben ‘relatief meer begrip voor verbale of fysieke agressie tegen Joden in Nederland en het bekladden van Joodse begraafplaatsen en synagogen.’ Van deze moslimjongeren toont volgens het onderzoek 12 procent ‘in meer of mindere mate begrip voor het naroepen of uitschelden van Joden in Nederland’.

  Deze pijnlijke cijfers zullen naar mijn mening niet afnemen. Het heilige corpus van de islam zal ze alleen maar bevorderen. En we weten uit een ander onderzoek dat de religiositeit onder de moslimjongeren in vergelijking met tien jaar geleden spectaculair is toegenomen.

  Onder vuur

  In zijn prachtig geschreven memoires Goed Fout. Herinnering van een meeloper besteedt Meindert Fennema aandacht aan het antisemitisme onder linkse groeperingen in Nederland in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

  Volgens Fennema werd het gecamoufleerd met anti-Israëlische en antizionistische sentimenten. Het gaat hier niet om de kritiek op de Israëlische regering – daarvoor hebben Israëliërs ons niet nodig. Er zijn genoeg Israëlische intellectuelen, journalisten en actiegroepen die continu hun eigen regering onder vuur nemen.

  Hoeveel actiegroepen of intellectuelen nemen Hamas onder vuur? Nul.

  Dekmantel

  Het is ernstig en gevaarzettend wanneer het antizionisme wordt gebruikt als een dekmantel om de Joodse staat en Joden te haten, met alle gevolgen van dien.

  Zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog worden de Europese Joden met de dood bedreigd door de militante moslims en een groeiend aantal moslimjongeren dat het geweld tegen Joden goedkeurt.

  De Nederlandse moslimleiders moeten zich schamen voor de antisemitische Nederlandse moslimjongeren.

  En dat moet dan president worden onze Lodewijk Ashadin nou niet mijn president want die goochemerd begrijpt er echt niks van.
  Shame on you Lodewijk Aschadin.
  Het is wel erg lang maar dan heeft Dick wat te lezen.


  ⚠️ Meld

 • Zou kunnen e.d. “lezen” Maar niet alleen omdat het nu leuk is op NOS-Politiek 24 (bij ons op kanaal 100) over de Rembrandt’s en straks (kan het helaas niet volgen, vrees ik) Over Prorail en Mansveld….ga ik het niet lezen.


  ⚠️ Meld

 • Over lappen tekst:

  Toevoeging op 28 september 2015 21:13 van ut Chatlog:

  Bericht door joppuh, op 29 september 2015 11:56
  @Dick,

  Ja, en nog meer acteurs wel, vind de serie weer erg mooi, donderdag weer n deel. Hoera!
  dickBericht door dick, op 29 september 2015 16:58
  Ja, zie er ook naar uit. Mooie verhaallijnen…wat dat betreft vond ik deel 2 de minste van de zeer goeien. Begreep dat dit echte de laatste was. De tekstschrijvers konden geloof ik niet heel veel nieuwe ontwikkelingen bedenken haha. Als we Kees maar weer tegenkomen…en ja hij blijft van alles doen (google maar eens)!

  Het is eerst eens goed zijn uitgesproken meningen te lezen. Herken de stijl écht van de spontane urenlange, beregezellige zit met hem destijds én zijn commentaren. Zoals

  Acteur/scenarioschrijver Kees Prins noemt het KRO/datingprogramma Boer Zoekt Vrouw ??het laagste van het laagste op tv-gebied??. ⤸Het is tekenend voor de gemakzucht van de makers met een totaal dedain voor de kijker⤝. zegt de Overspel-acteur in een interview met De Telegraaf.

  Dit en nog meer (o.a. GTST is voor debielen)….let op het eind van komend citaat (speelde rond de opname over het leven van Johhy Jordaan in ZWOLLE. Toen sprak ik hem:

  s uitgekauwde kauwgum, zo floept na een uur praten de naam van Paul de Leeuw uit zijn mond. ‘Walgelijk wat die man met zo’n Songfestival doet. Zó slap. Zó voor de hand liggend. Zó niks. En natuurlijk is die toestand omarmd door de nichtenscene, wat wil je. Omdat Het Songfestival Goed Vinden namelijk ook al camp geworden is.’De Leeuw is een cliché van zichzelf. Hij zegt zoiets als: ”Geef op die microfoon, anders ga je maar naar Oostenrijk”. Daar moet iedereen vréselijk om lachen, omdat ze denken: hij zal wel verwijzen naar Haider. Of hij kakelt: ”Ja, daar had Loekie Knol ook al last van”. Totáál lege opmerkingen waarvan het publiek denkt: hij heeft vast iets intelligents gezegd! Ik snap niks van Paul de Leeuw, van die verheerlijking. Zijn publiek reikt amper verder dan nichten en Hema-verkoopsters. Maar hij wordt door heel intellectueel Nederland omhelsd als een van hen. Ziet dan niemand dat het alleen maar opgeklopte lucht is?’Humor, ik begrijp er sowieso niks van! Mensen die zeggen dat ze ons leuk vinden, melden in een adem door dat ze Paul de Leeuw en Ook dat nog ook zo enig vinden. Dan denk ik: is dat ons publiek? Daar klopt toch niks van? Ook dat nog is het meest gruwelijke wat ooit door televisie is voortgebracht. Gregor Frenkel Frank, Sylvia Millecam, en hoe ze ook heten, moeten een gek typetje doen, een stemmetje, maar kunnen dat volstrekt niet – misschien op Sjoerd Pleysier na, maar dat is dan ook een beroepsacteur. En héél Nederland vindt het fantastisch.’Ik kijk ernaar en stel vast: jij kan totaal niks. Daar zakt mijn broek van af. Zo’n Millecam is verschrikkelijk, die gaat mijn bevattingsvermogen te boven. Blijkbaar heeft het Nederlandse volk een slechte smaak wat humor betreft.’- En dáárom zijn jullie ook zo razend populair, probeer ik maar eens tegen Kees Prins van Jiskefet.Het blikje Heineken, onderweg naar zijn lippen, daalt bij een schaterlach weer neer op de Jiskefet-brainstormtafel. ‘Jaaaah! Daarom zijn wij zo populair. Maar ons publiek bestaat niet uit nichten en Hema-verkoopsters. Het is gek genoeg vooral jongenshumor gebleken, dus begint het al bij middelbare scholen. Meisjes vinden er niet zo veel aan. Wat wij doen is ook een beetje kwajongensachtig. Zodat ik wel eens denk: Kees, Herman, Michiel: hoe oud zijn jullie nou? Hallo? Wanneer worden jullie nou eens vol-was-sen?’De balans is er dan ook naar, na tien tv-seizoenen. Uit het venster urinerende studenten-lullo’s garandeerden een Jiskefet-topper waarvan de echo nu, een paar jaar later, nog bij vlagen na-klatert. En vorig seizoen kregen de fans kennis aan Tante Poes (Michiel Romeyn) uit de Jordaan die haar genitaliën wilde laten liften: in Connecticut, of all places. Zelf hervond Cornelis Willibrordus Maria Prins (43) zich als de skybox-proleet, die, in wit pak gestoken, diepe onzin uit het new age-jargon debiteert.Aan ideeën geen gebrek bij het cult-trio der vpro. En dat was wel eens anders. Inzinking zus, sabbatical zo. ‘Waarna we vol goede moed begonnen en zestien uitzendingen maakten. Maar halverwege de rit leek het ineens uitzichtloos te worden. Waar het aan lag weet ik niet. We zijn als drie kwajongens begonnen; om ons af te zetten tegen alles wat je om je heen ziet. En dan komt er een moment waarop je merkt dat je je alleen nog maar aan het afzetten bent tegen jezelf. De ene dag verzonnen we een item en de volgende dag zei een van ons: maar dat hébben we al eens gedaan, jongens. En beter ook.’Je moet niet het ene succes proberen te overtreffen met een ander, weet Prins, de schipbreuk verklarend van het coc-schip: pijnlijk geflopte satire. ‘We wisten totaal niet meer wat we op dat dure decor stonden te doen. We hebben ons lesje geleerd. We gaan nu pas wat voor tv maken, als we daadwerkelijk wat hebben uitgesponnen. In plaats dat je automatisch de toegewezen zendtijd moet gaan vullen, zo van: effe kijke wat we nu weer eens zullen verzinnen.’Inmiddels lijkt Jiskefet (Fries voor vuilnisemmer) wel een postorderbedrijf dat in videohits grossiert. Aanvragen komen terecht in een bedrijfspand in de Amsterdamse Jordaan, waar water uit het plafond drupt. Meneer Muiser, de boekhouder, vult er onverstoorbaar zijn cijfertabellen in. Er staat een elektrische stoel die er akelig echt uitziet. De juffrouw met uilenbril van de telefoon is al naar huis. Jiskefet bv. ‘Het is een misverstand te denken dat dit een goudmijn is. Je kunt de kosten bijna tegen de opbrengst wegstrepen. Het is de vraag of wij dat wel willen, een bedrijf. In die discussie zitten we nu. Jezus, we zijn toch nooit begonnen om een bedrijf te worden?’Irritatie als drijfveer, die blijft overeind. Dus zijn Prins c.s. (‘we hebben nooit ruzie met elkaar’) nu drie dames met noordelijke tongval die in het buurthuis vergeefs het begrip multiculturele samenleving pogen uit te leggen. ‘Je kunt er zo veel in kwijt wat je zelf niet zou durven zeggen. Omdat het zo politiek correct is, of juist niet. We gebruik’n die figuur’n om ons ongenoeg’n te ventileer’n, za’k maar zegg’n.’Toegegeven, er is een trend in zowel het nadoen van noordelijke accenten als het zich hullen in vrouwenkleren door mannen. Maar dit gegeven schrééuwde erom, toch? Lijzig: ‘Omdat het in de provincie vaak vrouw’n zijn van wie de mann’n ’s avonds tv zitt’n te kijk’n. En die vrouw’n vind’n dat er heel wat verander’n moet in deze wereld.’Ongeschoren. Rusteloze handen die beurtelings potlood, penseel, zakmes en viltstift grijpen of bierblikjes indeuken. Jawel, mensen aan het lachen maken, dat ontdekte hij al op z’n elfde. Met stemmetjes. Meneer De Uil van de Fabeltjeskrant. Prins Bernhard. De rector van het atheneum, later. Ofwel: hoe onderscheid ik me in een gezin met acht kinderen. Zijn vader, hoofdagent van politie te Heemstede, was autoritair en kon prachtig zingen. ‘Maar daar heeft-ie nooit iets mee gedaan. Op zondag stond hij wel in de Onze Lieve Vrouwekerk te bl?ren en ik stond er naast, me diep schamend voor die man.’Ik heb altijd in bands gezongen. Een jaar of vijftien geleden zei mijn moeder daar iets aardigs over en toen sneerde hij: “Dat zingen van jou wordt nooit wat. Je rookt te veel en je drinkt te veel.” Toen dacht ik: o, dát is jouw frustratie geweest! Want naarmate hij ouder werd, kon hij niet meer zingen en liep hij z’n Bach-cantates maar te fluiten. Omdat hij zijn stem kapotgerookt en -gedronken had. Ik rook en drink trouwens zelf ook te veel.’Zingen in schoolbandjes, die ouwe vond het allemaal niks wat ik deed. Kon zich er niet in verplaatsen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg: dat is me met de paplepel ingegoten. Vooral middelmatig zijn. Alles aftoppen. Toen ik op school voor het eerst iets in een schriftje had leren schrijven en dat trots aan mijn vader liet zien, was de reactie: ”Wat zijn toch al die rare haaltjes? Dat lijkt me maar niks, hoor”.’Niet voor niets zal Kees Prins later beklemtonen: ‘Op toneel staan, daar zit een roep om aandacht in. Aandacht die je waarschijnlijk ergens tekortgekomen bent.’ Als muzikant in de schoolband had hij in ieder geval een meisje. ‘Dat was dan dat, dan was er niks meer te doen. Maar op de Kleinkunstacademie in Amsterdam heb ik de schade qua meisjes wel ingehaald. Tussen allemaal losgeslagen studerenden uit de provincie in de grote stad, dan is het snel gebeurd met een slokje bier op.’Zijn drankzucht komt voort uit verlegenheid. Hij erkent het met een zucht. En dan neem je al snel je toevlucht tot een imitatie. ‘Dat is mijn tweede natuur.’ Dat lullo-gedoe stoelt nog vaag op jeugdfeestjes; bij Aerdenhoutse pubers thuis, voor wie paps en mams een avond de deur uitgingen. ‘In moreel opzicht zijn we naar ons eigen gevoel te ver gegaan bij de lullo’s: in de aflevering waarbij de heren studenten bij het uitslapen van hun roes nota bene worden gestoord door arbeiders die op straat aan het werk zijn. Dan gooien we de pizzabezorger, héél studentikoos, vier hoog het raam uit. Maar geen kijker die protesteerde!’Wraakneming op een milieu dat meent zich van alles te kunnen permitteren: dat is het zeker. Met afkeer: ‘Kom je in eettentjes en kroegen die je leuk vindt, staat er op een dag een corpsbal aan de bar. Dan denk je: ojé, het zal toch niet? En ja hoor: binnen twee weken is zo’n gelegenheid dan volledig overgenomen door de lullo-maffia. Denk je dat je het fenomeen corpsbal goed heb aangepakt, heb je nog het meeste succes bij de corpsballen zelf. Zoals destijds ook met de persiflage op het kantoorleven, en later met het proletendom. Alleen maar schouderkloppen van lui die je denkt aan te pakken. Toch een raar fenomeen.’Soms is hij jaloers op Arjan Ederveen, met wie Prins ooit De Duo’s vormde. Maar het moet niet campy worden. En Wim de Bie? ‘Zijn programma wordt beter, maar ik vind dat hij tegelijk met Kees van Kooten had moeten stoppen. Ik vind Wim niet de briljantste van de twee. Zijn partijtje is uitgeblazen. Het zich publiekelijk boos maken is een herhaling van wat hij altijd al deed. Dat zou hij toch niet meer moeten willen. Hij moet iets anders gaan doen.’Is dat wel eens tegen de Drie van Jiskefet gezegd? Grijns: ‘Nog niet, nee. We zeggen vaak tegen onszelf: nou weten we ’t wel. Ik hoop dat we tijdig gewaarschuwd worden.’Zelf leerde Prins bij het Werkteater vooral eigenwijs te wezen, zich door niemand iets te laten vertellen. Derderangs kletsmeiers genoeg. Acteurs zonder inhoud met de grootste mond over theaaaaater: ‘Dat is het nieuwe kleren van de keizer-idee dat je bij Paul de Leeuw ook waarneemt, en zeker in het intellectuele circuit. Soms zit ik tien minuten bij een voorstelling en denk ik: ik moet hier weg, ik vind hier geen reet aan.’Dat had ik ook bij Count your blessings van Gerardjan Rijnders. Rijnders is God, schrijft Hein Janssen van de Volkskrant. Goeie genade! Ik dacht: gooi maar in mijn pet. Ik ben wel eens na de pauze bij een voorstelling weggebleven. Dan krijg je te horen dat je niet collegiaal bent. Toch raak ik ook vaak ontroerd door toneel. Prachtig, wat Carver doet over de onmacht van mensen om zich een leven aan te meten; die vergeefs met elkaar proberen te communiceren, omdat ze zichzelf in de weg zitten.’Neem de tragiek van Jordaan-zanger Johnny Jordaan, die zijn homoseksualiteit lang verborgen hield. Toen Prins de biografie van Bert Hiddema over de volksheld las, besloot hij: daar moet wat mee gebeuren. Met vriend Frank Ketelaar schreef hij het scenario voor een driedelige vpro-tv-serie die voor november gepland staat. Hoofdrol: Kees Prins. ‘Ik heb een Johnny Jordaan-imitatie geprobeerd, maar die man is niet te imiteren, zo geniaal. Maar ik zing wel live in de film, wat wonderwel lukte. Johnny was de held van de Jordaan, hij had een vrouw en een kind toen hij ontdekte dat hij meer van mannen hield.’Hij zei: ”Ik zou mijn linkerarm wel willen geven als het niet zo was, maar God heeft me zo gemaakt, dus ik zal er mee moeten leren leven”. Wat dat betreft leefde hij in de verkeerde tijd; ontdekte hij het op een verkeerd moment. Want hij was op het toppunt van zijn roem. We hebben tweeënhalf jaar naar de goede vorm gezocht. ”Vorm is inhoud”, zegt Frank. Ben ik het mee eens.  ⚠️ Meld

 • Zal wel aan mij liggen,

  Maar vond die PvdA-woordvoerder, met zijn studentikoos brilletje, erg sterk!

  Die Madler van de PVV pakte hij met 2 vingers in de neus in.
  ====
  Veel plezier verder, prettige avond en tot latersssssssssss
  Ben weg.


  ⚠️ Meld

 • Marokkaanse uitkeringsgerechtigden moeten toch inleveren
  Nederland en Marokko bereiken overeenkomst: uitkeringen in land van herkomst gaan toch omlaag

  Wie in Marokko woont en een uitkering uit Nederland ontvangt, moet geld inleveren. Daar is Nederland het met Marokko eens geworden, zo schrijft NOS. Marokko wilde in eerste instantie niet dat het socialezekerheidsverdrag tussen de landen zou wijzigen, maar na lang en intensief overleg is het minister Asscher gelukt de oorspronkelijke plannen er in ??verzachte?? vorm door te krijgen.
  Dankzij het verdrag uit 1972 kon Nederland niet eenzijdig uitkeringen naar Marokko korten. In de Tweede Kamer leidde dit al geruime tijd tot flinke irritatie. Hier en daar werd zelfs geopperd het verdrag helemaal op te zeggen, maar daar voelde Asscher niet voor. Uiteindelijk is het de minister gelukt om het verdrag te moderniseren.
  Concreet betekent het dat de export van kinderbijslag naar Marokko per 2021 stopt. Ook worden de kosten van medische zorg bij tijdelijk verblijf niet meer vergoed. Verder wordt het woonlandbeginsel ingevoerd. De hoogte van de uitkeringen van nabestaanden, de gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering en de kinderbijslag worden afhankelijk gemaakt van het prijspeil in Marokko, aldus NOS. Dat laatste zal gefaseerd in stappen worden ingevoerd.
  Huidige uitkeringsgerechtigden hoeven niet te vrezen, de regels gelden alleen voor mensen die vanaf 1 januari volgend jaar recht hebben op een uitkering. Nederland probeerde eerder bestaande uitkeringen van Marokkaanse Nederlanders in Marokko te verlagen omdat levensonderhoud daar goedkoper is, maar daar stak de Nederlandse rechter een stokje voor.


  ⚠️ Meld

 • Ok dan natuurlijk gelijk integraal, ga na vorige ervaring niet meer prutsen met een link:

  Haalt dit kabinet de kerst?
  In De Wereld Draait Door bespreken Prem Radhakishun, Sywert van Lienden en Xander van der Wulp de spanning in Den Haag

  (niet gezien, maar vind alleen Xander’s mening relevant en tuurlijk haalt dit Kabinet de eindstreep…laat staan de Kerst!)

  Minister Ard van der Steur ligt onder vuur vanwege de foto van Volkert van der G., die in opdracht van het ministerie van Justitie is genomen. Van der Steur meende nergens vanaf te weten, maar het ministerie van Justitie bleek achteraf dus wel degelijk op de hoogte te zijn. Staatssecretaris Mansveld ligt op haar beurt weer onder vuur vanwege de financiële rotzooi bij ProRail, waar zij zegt niets vanaf te hebben geweten. Hoewel Van der Steur zich er na zijn uitleg dinsdag redelijk ongeschonden vanaf heeft weten te maken, en ondanks de bescherming die Mansveld geniet van coalitiepartijen PvdA en VVD, een meerderheid, doemt de vraag nu toch op of dit kabinet de kerst zal halen.
  De leugen van Van der Steur werd dinsdag nog eens duidelijk toen hij toegaf dat de volledige ambtelijke en politieke top van het ministerie van Veiligheid en Justitie betrokken was bij de beslissing om een ‘persfoto’ van Volkert van der G. te laten maken. Het Openbaar Ministerie, de reclassering en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waren vooraf op de hoogte, evenals toenmalig minister Opstelten. Eerder had hij tegenover de Tweede Kamer verklaard dat ‘voor zover hij kon nagaan’ zijn ministerie niet van de foto wist. Dat was niet waar: op het moment dat hij die verklaring deed uitgaan, was hij al ingelicht.
  Het AD schrijft dat het in de Haagse wandelgangen gonst dat Mansveld de kerst niet zal halen. De SP heeft geen vertrouwen dat Mansveld de grote problemen op het spoor aankan, ook de andere oppositiepartijen twijfelen eraan. De Tweede Kamer voelt Mansveld dinsdagavond aan de tand. De coalitiepartijen hebben voorafgaand aan het debat ternauwernood voorkomen dat er een hoorzitting zou worden gehouden, door extra Kamerleden op te trommelen om tegen het verzoek van de oppositie te stemmen.


  ⚠️ Meld

 • Oeps, dit wist ik niet helemaal….kwalijk hoor!

  De leugen van Van der Steur werd dinsdag nog eens duidelijk toen hij toegaf dat de volledige ambtelijke en politieke top van het ministerie van Veiligheid en Justitie betrokken was bij de beslissing om een ‘persfoto’ van Volkert van der G. te laten maken. Het Openbaar Ministerie, de reclassering en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waren vooraf op de hoogte, evenals toenmalig minister Opstelten. Eerder had hij tegenover de Tweede Kamer verklaard dat ‘voor zover hij kon nagaan’ zijn ministerie niet van de foto wist. Dat was niet waar: op het moment dat hij die verklaring deed uitgaan, was hij al ingelicht.  ⚠️ Meld

 • De tegenstelling tussen dit topic https://www.weblogzwolle.nl/content/view/47794/55/#comment-387201:

  Mijn reactie:
  Goed zeg!
  Stichting Present heeft met diverse kerken in Zwolle een format ontwikkeld om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.
  Er is gekozen voor vier datums, 3 oktober, 31 oktober, 28 november en 26 december. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen in groepjes van minimaal twee personen bij een gastgezin gaan eten. Hiervoor zijn zo’n 150 tot 200 gastgezinnen nodig.

  En….

  Op een dag dat dit nieuws OOK naar buiten kwam

  1-Apeldoorn

  2-Weer gejank over kosten

  3-vette fictieve stijging; zie mogelijke oorzaak!

  Gisteravond ook weer genoten van “Pauw”. Bij bepaalde uitspraken plaatste Perter R., terecht de kanttekening dat we NU wel gelijk een tweet van Geert zouden kunnen verwachten. Zag hem echter, live, zijn sloofje Madler voeden met teksten over “een alleen door de PVV
  gesteunde motie van afkeuring tegen Mansveld”.
  Had eigenlijk ook een sarcastisch stukje op de Stijllozen verwacht…daar waren de uitspraken van de mevr. wel na.
  Mocht er nog iets over naar buiten komen:
  CHECK ALSJEBLIEFT EVEN DE CONTEXT WAAR IN DE UITSPRAKEN WERDEN GEDAAN OP http://WWW.PAUW.NL Verder was het, zoals gebruikelijk, weer een gezellige uitzending. Door de beste talkshowhost van NL.

  Link 1 t/m 4 volgen zsm:


  ⚠️ Meld

 • Prachtige tegenstelling Dick ik zou zeggen werk het uit en zie je op het volgende log.

  Ohja nog van harte dat jou socialistische rooie vrind poeting nu ook ingrijpt. 😉 Nou succes


  ⚠️ Meld

 • 🙂 Le poet is een gevaarlijke, manipulatieve dictator.
  Nos-journaal gezien?
  Wel lief dat Willy en de vrouwe een paar schuimers met hem dronken.
  Uitwerkingen? voor
  Maar op dit héle WLZ wordt sowieso veel te weinig gereageerd. Laat staan onderbouwd en berust op feiten. Over uitwerkingen helemaal niet gerept. Best jammer eigenlijk allemaal.


  ⚠️ Meld

 • Die truus die dubbelspel speelde met de schilderijen van van de veilingmeester?

  Dick zo’n posting zoals je net deed noemt men polarisatie 😉

  Pot ketel


  ⚠️ Meld

 • Ja: Truus en meester
  Klopt: zoals ik op die nieuwstopic al meldde, vind ik dat het hier wel kan…beetje polariseren om verschillen in meningen duidelijk te maken.
  Of om op te naaien (ook een goede reden ;))

  Maar ik heb nooit begrepen waarom de pot en de ketel elkaar zouden moeten verwijten dat ze er zwart uitzien. Misschien ook wel polariserend bedoeld?


  ⚠️ Meld

 • Dat blijft maar actie reactie daar:

  Abbas zegt Oslo-akkoorden met Israël eenzijdig op
  Bron: NOS.nl

  De Palestijnse president Abbas heeft eenzijdig de Oslo-akkoorden met Israël opgezegd. In zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zei de Palestijnse leider dat hij zich niet langer gebonden acht aan de overeenkomsten uit 1993, die lang golden als uitgangspunt voor een oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict.

  Abbas zei niet wat het opzeggen van de akkoorden concreet betekent voor de relatie met Israël. Ook kwam hij niet met een alternatief.

  De Israëlische premier Netanyahu zei in een reactie dat de speech van Abbas vol leugens zit en onrust en opwinding in het Midden-Oosten veroorzaakt.

  Bezettingsmacht

  Met de Oslo-akkoorden erkende de PLO het bestaansrecht van Israël, kregen de Palestijnen zelfbestuur op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook en werd de basis gelegd voor een tweestatenoplossing.

  Volgens Abbas kan de Palestijnse Autoriteit niet worden verplicht de Oslo-akkoorden na te leven zolang Israël doorgaat met het bouwen van nederzettingen. Hij meent dat de Palestijnen geen andere keus wordt gelaten omdat Israël de akkoorden telkens schendt.

  De Palestijnse president zei verder dat hij Israël ziet als een bezettingsmacht. Hij riep de Verenigde Naties op de Palestijnse bevolking internationale bescherming te bieden.

  Ook zei Abbas dat Israël alle verantwoordelijkheden als bezettingsmacht moet nemen. Hij zei er niet bij wat hij daarmee bedoelt. Het zou mogelijk neerkomen op ontbinding van de Palestijnse Autoriteit, maar hierover zei hij niets.

  Juichen

  Duizenden aanhangers van Abbas gingen op de Westelijke Jordaanoever de straat op om naar de toespraak te luisteren. Ze juichten toen hij zei dat hij niet langer gebonden is aan de Oslo-akkoorden.

  Abbas hees de Palestijnse vlag voor de eerste keer bij de VN. Hij zei dat de vlag spoedig ook gehesen zal worden in Jeruzalem, “de hoofdstad van onze Palestijnse staat”.

  —–
  Vooral die laatste uitspraak is heftig!
  “spoedig”?
  Dat zal nog bijzonder veel vergoten bloed kosten…denk zelf dat het nooit zo ver gaat komen…..triest daar; bijzonder triest! Maar claim de oplossing maar eens, ook omdat ze beiden Jeruzalem als hoofdstad willen.

  Veel Christelijke gemeenschappen in NL kiezen blind de kant van Israël….daar kan ik me ook absoluut niet in vinden!


  ⚠️ Meld

 • MOSKOU/DAMASCUS –
  Russische gevechtsvliegtuigen hebben donderdag bij Hama in Syrië een hoofdkwartier van de soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) verwoest. Ook een munitiedepot bij Idlib en een centrum waar autobommen voor IS worden gemaakt in het noorden van Homs, zijn gebombardeerd. Volgens het Kremlin wordt er bij de bombardementen “een lijst met terroristische organisaties” afgewerkt.Alle aanvallen op terroristen in Syrië worden uitgevoerd in overleg met de Syrische strijdkrachten, beklemtoonde het ministerie van Defensie in Moskou. De luchtaanvallen steunen een offensief van het Syrische leger op de grond. Ze worden mede op basis van informatie van de Syriërs uitgevoerd. Maar de Russen checken voor de bombardementen beginnen, of de Syrische informatie klopt. Bij de aanvallen wordt de burgerbevolking ontzien, aldus een Defensiewoordvoerder.

  Moskou steunt met de luchtaanvallen op verzoek van Damascus de strijd tegen onder meer IS. De strijd op de grond wordt geleverd door de Syriërs. Die worden in het westen van het land bijgestaan door de militie van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah. Iran heeft volgens bronnen van Reuters tien dagen terug honderden militairen naar Syrië gestuurd om ook te helpen bij het nieuwe offensief.

  Donderdag zijn door de Russen acht doelwitten bestookt. Het ging volgens een Russische regeringswoordvoerder om doelen van IS en er zijn twintig vluchten voor uitgevoerd. Andere bronnen maken ook melding van aanvallen op een gelegenheidscoalitie van jihadisten, de Jaysh al-Fatah (het Veroveringsleger) die in het noordwesten van Syrië actief is. Deze coalitie bestaat uit extremisten en minder radiale jihadisten, en rivaliseert met IS, met wie ze ook heeft gevochten.

  Het Russische militaire ingrijpen brengt mede door het gebruik van een zeer geavanceerde verkenningstechnologie een grote verandering op het slagveld. Dit zei een Russische militaire woordvoerder tegen Reuters, meldde het persbureau donderdag op de tweede dag van uitgebreide Russische luchtaanvallen in Syrië. Rusland kan erg gericht doelen treffen, aldus de zegsman.

  Goede zaak die Russen zijn goed bezig platgooien dat hele zakie.
  Ze moeten Assad mooi laten zitten want die had de hele zooi onder de knoet en konden moslims en christenen naast elkaar leven.
  Wat gebeurt hier ze gaan de boel scheiden wat een giller.  ⚠️ Meld

 • Sneu dat NL (na de munitie nu) de bommen weer opheeft. Die blonde mevrouw Hennis is volgens mij ook helemaal niet de juiste vrouw op de juiste plek.


  ⚠️ Meld

 • TWEET VAN DE DAG
  do 01 oktober 2015
  Minister Van der Steur had graag het naadje van de kous geweten maar geeft toe niet eens in de gaten te hebben dat de kous een naadje heeft
  Henk Krol


  ⚠️ Meld

 • Van der Steur onder vuur door foto Volkert
  Minister weigert interne nota aan Kamer te geven … Oppositie heeft geen vertrouwen in functioneren van de bewindsman

  De Tweede Kamer heeft geen goed woord over voor minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie inzake zijn optreden rond de foto van Volkert van der G. CDA, D66, PVV en ChristenUnie vragen zich af of de minister wel de geschikte persoon is om de noodzakelijke veranderingen binnen zijn ministerie door te voeren.

  Update onderaan de tekst
  De Kamer heeft de minister gevraagd de interne notitie van het Openbaar Ministerie over de foto van Van der G. te overleggen. De minister heeft op zijn beurt laten weten dat niet van plan te zijn. Volgens hem gebeurt dat nooit en zal hij daar nu geen uitzondering op maken. Het overleggen van interne notities zou de vertrouwelijkheid schenden waar het OM vanuit moet kunnen gaan, waardoor de instantie nooit meer intern vrijuit zou kunnen communiceren.
  Ook wil de Kamer van de minister weten hoe het toch kan dat zoveel partijen wetenschap hadden over de totstandkoming van de foto van Van der G, maar dat de minister en zijn departement van niets wisten. Op de vraag van Kamerlid Peter Oskam (CDA) of de minister wel van ??het naadje en de kous wilde weten??, antwoordde de minister dat hij dat graag had willen weten, maar niet wist ??dat er een kous was??. Ook wist de bewindsman vooraf niet dat er een uitzending van Brandpunt-Reporter aan het onderwerp gewijd zou worden. Hij heeft gezegd de uitzending ook nog altijd niet gezien te hebben.
  Het is niet de eerste keer dat Van der Steur de fouten van zijn ministerie moet verdedigen in het parlement. Eerder stond hij al voor de Kamer om verantwoording af te leggen voor fouten van zijn voorganger Ivo Opstelten rond de moord op Els Borst en de problemen bij de Nationale Politie. Het debacle rond de foto van Volkert van de G. is wel de eerste keer dat hij onder vuur ligt voor zijn eigen geblunder.
  Volgens D66 gaat de minister ??van incident naar incident?? en kan hij zich niet nog een incident veroorloven. Regeringspartij PvdA is van mening dat het vertrouwen in de minister een deuk heeft opgelopen die moet worden hersteld. De partij pleitte al eerder voor een verkleining van het ministerie en dat de politie weer terug gaat naar Binnenlandse Zaken. Van der Steurs eigen VVD deelt die mening niet. Kamerlid Foort van Oosten schuift de schuld af op de ambtenaren op het ministerie. Volgens de VVD??er missen de ambtenaren de politieke antenne om in te schatten op welke manier de minister ingelicht moet worden. ‘Maar ik weet zeker dat de minister de afgelopen weken ook flinke lessen heeft geleerd. Laten we hem de kans geven om uit deze ellendebank iets moois te laten groeien.’
  De minister heeft inmiddels excuses aangeboden aan de Kamer. Tijdens het debat noemde hij de gemaakte inschattingsfouten ‘onvoorstelbaar vervelend’.
  Update 16:45
  De Tweede Kamer heeft zich inmiddels neergelegd bij de excuses van Van der Steur, schrijft de NOS. Wel vinden verschillende partijen dat dit een laatste kans is voor de minister.
  Tweede Kamerlid Peter Oskam (CDA) zegt: “Geen nieuwe lijken uit de kast”. D66-Kamerlid Magda Berndsen zegt: “De minister krijgt een gele kaart, hij kan zich nog nauwelijks fouten veroorloven” en Michiel van Nispen van de SP concludeert: “Eens, maar nooit weer”.
  —-
  En…zoals verwacht weer ontsnapt


  ⚠️ Meld

 • Zeg D erk, je hebt wel heel veel praatjes, heb jij als ex-gedetineerde ook een mening over het gepruts van onze minister van Justitie?


  ⚠️ Meld

 • Verschrikkelijk he, maar Makker als je alles zo goed weet dan weet je ook dat ik in cassatie vrijgesproken ben.

  ps wat zijn je vorige nick’s? iets met plaatje van joop of getrouwd met dat persoon?


  ⚠️ Meld

 • D erk.

  Verschrikkelijk he, maar Makker als je alles zo goed weet dan weet je ook dat ik in cassatie vrijgesproken ben.

  ps wat zijn je vorige nick’s? iets met plaatje van joop of getrouwd met dat persoon?

  D erk.
  Ik wil je vriendelijk maar ook dringengd verzoeken om geen suggestieve opmerkingen jegens mij te doen.

  Jij hebt onlangs je exuus aan mij aangeboden,en jij weet waarom dat was.
  Ik heb je exuus aanvaard, en wil het daar ook bij houden.

  Ik ben Makker niet en de admin kan dat bevestigen.
  Ik wens op geen enkele manier hier in betrokken te worden  ⚠️ Meld

 • Nederland opnieuw op vingers getikt door VN
  IND laat naam van beschermde Rwandese getuige uitlekken

  Opnieuw heeft Nederland zich de woede van de VN op de hals gehaald. Dit keer vanwege het uitlekken van de identiteit van een beschermde Rwandese getuige. Tijdens een IND-procedure is de naam van de maan op straat komen te liggen.
  Dat zou blijken uit vertrouwelijke VN-documenten die in handen zijn van het Algemeen Dagblad. Volgens de krant eist de VN dat de identiteit van ⤽getuige DCX⤝ onmiddellijk wordt verwijderd. De Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) kan juridische procedures vanuit de VN tegemoet zien wanneer niet aan de eis wordt voldaan.
  De betreffende getuige maakte onderdeel uit van een beschermd getuigenprogramma voor het Rwandese strafhof in Arusha. Dit strafhof was bedoeld om mensen te berechten om hun rol in de burgeroorlog van 1994, waarin honderdduizenden slachtoffers vielen onder de Hutu??s en Tutsi??s. ⤽Getuige DCX⤝heeft in 1998 voor dat hof een anonieme verklaring afgelegd in het voordeel van een van genocide veroordeelde man. Op dat moment woonde hij al vier jaar in Nederland.
  Vorig jaar is de IND begonnen met een procedure tegen de man om hem zijn Nederlandse paspoort te ontnemen. Dit gebeurt op basis van nieuwe informatie uit Rwanda, waaruit zou blijken dat dat ⤽DCX⤝ zelf ook schuldig is aan het plegen van oorlogsmisdaden, iets wat door hem zelf ontkent wordt.
  De IND heeft nu in een rapport vertrouwelijke processtukken uit het Rwandese strafhof openbaar gemaakt, waardoor ⤽DCX⤝ naar eigen zeggen gevaar loopt in Rwanda: ??Omdat ik destijds ten faveure van een genocide-verdachte heb getuigd, word ik door de regering van Paul Kagame ook tot dat kamp gerekend. Terwijl ik er niets mee te maken heb gehad.??
  De VN eist nu dat Nederland direct stopt met het verder openbaar maken van de naam. Dit zou volgens de advocaat van de getuige betekenen dat de IND-procedure moet worden gestaakt. Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Joël Voordewind heeft opheldering gevraagd van staatssecretaris Dijkhoff: ??Als land dat de internationale vrede hoog in het vaandel heeft staan, moet je gevolg geven aan de eis van de VN. Wanneer we andere landen aanspreken op de mensenrechten, kunnen we zelf niet duiken als we op de vingers worden getikt.??
  Het is niet de eerste keer dat Nederland ervan langs krijgt als het gaat om het naleven van mensenrechten. Zo oordeelde de VN eerder al eens dat Nederland burgerrechten en politieke rechten van burgers schendt, doordat veroordeelden in kleine rechtszaken niet altijd in hoger beroep kunnen wanneer de rechter oordeelt dat ‘dat niet in het belang van een goed rechtsbeding’ is. En onlangs sprak de VN zich nog uit tegen onder andere discriminatie in ons land wegens het Sinterklaasfeest, maar ook meerdere gevallen van etnisch profileren door bijvoorbeeld de politie. De Hoge Commissaris Mensenrechten van de Raad van Europa hekelde vorig jaar nog het Nederlands asielbeleid. Het opsluiten van kinderen in detentiecentra, wat in Nederland nogal eens gebeurt, werd als zorgelijk en een schending van de mensenrechten bestempeld.

  ——-

  S*kkels!


  ⚠️ Meld

 • Vreemd bericht zeg…van Pownews:

  De burgemeester van Jena (Th?ringen) is aangeklaagd wegens haatzaaien tegen Israëlis en zijn oproep tot het boycotten van producten uit Medinat Israël.

  Albrecht Schröter vindt dat de Syrische vluchtelingencrisis de schuld is van Israël. De omstreden burgervader riep de Duitse minister van Buitenlandse Zaken op “minder terughoudend te zijn” tegenover de regering van het Beloofde Land. De Duits-Joodse Andreas Neumann eist nu 15.000 euro boete en een spreekverbod over alles dat met het Oude Volk te maken heeft, schrijft The Jerusalem Post.

  “Schröters oproep heeft een duidelijk antisemitisch karakter en zet in mijn ogen aan tot haat”, aldus de getergde Duitse Jood. Neumann herinnerde eraan dat het niet de eerste keer is dat Duitse hoogwaardigheidsbekleders oproepen tot een Joodse boycot. “Twee generaties voor mij moesten mijn voorouders een ‘label’ dragen, en dat noemden ze een gele ster.”

  Niet geheel verbazingwekkend kreeg Neumann veel bijval uit de wereldwijde Joodse gemeenschap. Schröter wenste niet te reageren op de zaak. Hij is op dit moment in de Palestijnse regeringszetel Ramallah. Jena en Ramallah hebben een stedenband en Schröter is aldaar de banden tussen beide steden aan het aanhalen.


  ⚠️ Meld

 • Hennis….moet zorgen geen speelbal van al die kerels in haar speelveld te worden; ipv de aandacht buiten haar takenpakket te leggen:

  http://nos.nl/artikel/2060804-hennis-geen-speelbal-van-de-russen-worden.html

  :o:'( Ze gaan er toch niet écht aan beginnen! Met de afgang van Kunduz en omgeving die al een paar dagen duurt en zich (zeker zonder de hulp van de Amerikanen) zal uitbreiden tot een catastrofe of noem het een debacle:

  Hennis wilde bij aanvang van het kabinetsberaad vrijdag niet zeggen of en wanneer het kabinet een besluit neemt over Nederlandse luchtaanvallen in Syrië. “Ik heb aangegeven dat ik mezelf geen deadlines stel voor een besluit.” In het tv-programma Buitenhof zei de minister onlangs dat ze het besluit wel snel verwachtte.

  PvdA-Kamerlid Servaes zei vanmorgen dat de kans klein is dat Nederland mee gaat doen aan aanvallen in Syrië, nu de situatie door de Russische inmenging nog complexer is geworden.

  De PvdA vindt al langer dat bombarderen niet de voorkeur heeft, omdat er eerst een politieke oplossing moet komen. “De hoop dat er deze week bij de VN een politieke doorbraak zou worden bereikt, is niet gerealiseerd”, zei Servaes. Hij pleit voor een internationale contactgroep voor Syrië, zoals eerder bij de oorlog in Joegoslavië of bij de recente onderhandelingen met Iran.

  De VVD behoort tot een meerderheid in de Kamer die wel tot bombarderen in Syrië over wil gaan. Volgens de VVD is dit de enige manier om IS te bestrijden. In Irak doen Nederlandse F-16’s wel al mee aan de luchtaanvallen op IS.  ⚠️ Meld

 • Wat is de overeenkomst tussen een bankier en een PvdA’er?

  Onze favoriete PvdA’er Henk Nijboer liet zich gisteren meeslepen tijdens de algemene financiële beschouwingen. Hij verweet banken van alles: ze keren te veel dividend uit, verlenen geen kredieten en zijn tegen extra financiële buffers, want past niet in hun eigen straatje. Kortom, ‘de grote Nederlandse bankensector heeft ons voorgelogen’. Op den twittersch haastte de goegemeente zich om schande te spreken van dit alweer ouderwets lijkende banken bashen. De teneur van het weerwoord is tweeledig. Juist Nederlandse banken doen genoeg aan het versterken van de buffers. En aandeelhouders, die noodzakelijk zijn om risicovol kapitaal verstrekken, moeten verleid worden met een goede dividenduitkering. Dat leidt dan tot de vraag: wie heeft er nu gelijk? Een stukje wetenschap lijkt erop te wijzen dat niemand gelijk heeft, maar ook geen ongelijk. Er zijn namelijk twee dingen die je nooit aan je bankier moet vragen: a) is deze renteswap een passend product voor mij?, en b) heeft je bank voldoende kapitaalbuffers? Het antwoord op vraag a weet u zelf en het antwoord op b volgt uit een onderzoek naar de ‘living will’ van banken die ’too big to fail’ zijn. In zo’n testament bij leven (living will) beschrijft een systeembank het moment waarop er stront aan de knikker is. Of liever, wanneer de overheid moet ingrijpen om ongelukken te voorkomen en hoe de bank als het echt mis is opgesplitst kan worden. Onderzoekers van het IMF hebben naar het testamentensysteem gekeken en komen met een paar verbeterpuntjes (pdf).

  Een bankier zal niet snel toegeven dat het wat minder draait bij een bank. Dat schaadt het vertrouwen en dan ligt een bankrun op de loer. Voorts is niks menselijks de bankier vreemd en dat leidt ertoe dat de top van een bank soms met iets te veel zelfvertrouwen de toekomst tegemoet ziet. Tot zover niks nieuws, maar de onderzoekers stellen tot hun gespeelde verbazing vast dat er helemaal geen goede rekenmethodiek is om te bepalen wanneer een bank het signaal moet geven dat het in de problemen zit. Sterker nog, adequate modellen om via ‘expected losses’ en ‘unexpected losses’ de extreme verliezen in te schatten (denk wel aan de ??30 miljard voor ABN) moeten nog ontwikkeld worden. Het is daarom niet aan banken, maar aan overheden en toezichthouders om tot zo’n inschattingsmodel te komen, waarbij de functie van banken beperkt blijft tot het aanleveren van juiste data. De toezichtsautoriteiten maken vervolgens zelf uit wanneer ze ingrijpen. Daarbij kan een individuele bank nooit overzien hoe andere banken ervoor staan, dus het heeft weinig weet van de gevaren die buiten de eigen kantoormuren op de loer liggen: ‘Therefore, there is a need for an objective metric which would help supervisory and regulatory authorities trigger the onset of the recovery phase for a bank earlier’. Dit onderzoek laat zien dat we van recente ervaringen nog niet heel veel wijzer zijn geworden. En daarmee zijn we terug bij het begin. Henk roept dat banken te veel uitkeren, ABN en ING vinden van niet. Niemand weet echter zeker wat wel verantwoord is en zo komt het dat een bankier en een PvdA’er allebei maar wat roepen.

  Prachtig stukje over een malloot van de Pvda.
  S*kkel


  ⚠️ Meld

 • De BeeldBuisBode heeft al antwoord op 16:27

  EenVandaag

  NPO 1, 18:15 uur

  – Nu de Russen zich intensief bemoeien met de burgeroorlog in Syrië, stuurt Nederland geen F-16 straaljagers naar het land om IS-doelen te bombarderen. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 • Arm Syrië. Dit gaat zich zo lang voortslepen dat in vergelijking daarmee onze tachtigjarige oorlog maar een klein incidentje was.
  En nee geen Nederlandse F16’s daar naar toe. Uit laten branden en de belendende percelen nathouden.


  ⚠️ Meld

 • Niks uit laten branden Assad helpen dat schorum deruit en dan kunnen al die gelukszoekers weer terug.Veel Nederlandse F-16’s die kant op zoveel mogelijk.


  ⚠️ Meld

 • NIJMEGEN –
  Een kleine veertig vluchtelingen hebben noodopvang Heumensoord bij Nijmegen vrijdagmiddag kort na aankomst weer verlaten, omdat ze ontevreden waren over de geboden voorzieningen. Dat heeft een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan het ANP bevestigd.Met name de inrichting van de slaappaviljoens schoot hen in het verkeerde keelgat. In de paviljoens zijn lange rijen slaapkamers voor acht personen. Sommige vluchtelingen vrezen dat ze niet genoeg privacy hebben.

  Het COA zegt dat Heumensoord nog volop in opbouw is. “Maar het is tijdelijk, de meeste mensen zijn hier met een paar dagen of weken weer weg. Niemand blijft langer dan vijftien weken.”

  De mannen en vrouwen vertrokken om terug te gaan naar het aanmeldcentrum in Ter Apel. Volgens het COA kan dat niet. “Sommige mensen zijn alweer terug. Anderen worden ergens onderweg door de politie opgepikt, die ze dan weer bij het COA aflevert. Dan krijgen ze weer ergens een plekje, we laten niemand op straat staan.”

  Gelijk een enkeltje per boot de grenzen over van Europa en nooit meer terugkomen.Wat een asociaal spul is dit zeg.  ⚠️ Meld

 • Vooropgesteld idd bernard

  Arm Syrië.

  In het 20:00 was te zien wat voor wespennest het nu is. Het vooruitzicht van de bewoners blijft uiterst somber…sterkte daar!


  ⚠️ Meld

 • veel geld hoor voor Willy en de zijnen

  Waarom dat hele spul ook nog eens 500 Euri moet krijgen.

  De Groene Draek idd en alle verbouwingskosten.
  Laat ze alsjeblieft niet teveel overhouden…..

  Meneer heeft zich al ingedekt http://nos.nl/artikel/2039341-willem-alexander-geen-invloed-op-verbouwing-huis-ten-bosch.html

  Met teveel geld van ons, gaan ze alleen maar gekke dingen doen.
  In Griekenland vlakbij zijn drinkmaat de crimineel P.[/url]

  En deze enorme miskleun http://www.volkskrant.nl/binnenland/prins-en-prinses-verkopen-villa-mozambique~a3124441/

  Dit hebben ze toch niet meer?[/url]


  ⚠️ Meld

 • Denk ook wel dat iedereen met me eens is dat al die vluchtelingen zo snel mogelijk weer naar huis willen als de kust daar weer veilig is. Wat denk jij dick?


  ⚠️ Meld

 • Weer vechtpartij bij azc Drachten

  DRACHTEN –
  De politie moest in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw uitrukken voor een vechtpartij bij het asielzoekerscentrum in Drachten.

  Volgens getuigen is mogelijk ook geschoten, meldt Waldnet. “Verder was er veel geschreeuw, werden automobilisten belaagd door een omringende groep die over de wegen naar tegemoetkomend verkeer rende en er werden fietsen op straat gegooid,” aldus een getuige.

  De politie kwam met 15 auto’s, politiehonden en twee motoren ter plaatse. Meerdere asielzoekers zijn verhoord door de politie. Voor zover bekend is er een persoon aangehouden. Een politiewoordvoerder wilde tegen Waldnet niets bevestigen of melden over de zaak vanwege de cao-acties. De afdeling persvoorlichting is aan het staken en staat de pers niet te woord bij ‘kleine zaken’.

  Woensdagavond was er in het azc in Drachten ook al een grote vechtpartij. Tientallen bewoners gingen met elkaar op de vuist. Drie van hen werden toe aangehouden.

  15 politie auto’s is niet veel8)


  ⚠️ Meld

 • Boze voetbalsupporters bezetten kantine De Toekomst

  Meer dan honderd boze Ajax-supporters zijn zondagochtend rond 11.00 uur de kantine op het trainingscomplex De Toekomst binnengedrongen.
  Dat meldt de politie. In de kantine was op dat moment een besloten vergadering aan de gang. Toen de supporters niet weg wilden gaan, is de politie ingeschakeld.

  Alle voetbalsupporters het land uit! Kijk niet weg voor de ellende! Kom in verzet! Waar is Wilders als je hem nodig hebt!


  ⚠️ Meld

 • Dagelijks wel minstens een opzienbarend nieuwtje.
  Vandaag kwam dit trieste nieuws naar buiten.

  Omdat dit al eerder (en per abuis) op het CL werd gepost…geeft ie nu “dubbele posting getracheerd: oid:

  So wat triest zeg! “Onze jongens” in den vreemde…

  Rechter buigt zich over verkrachting door Nederlandse militairen in Indië
  Onderzoek naar Nederlandse oorlogsmisdaden op Java in 1949

  Het Openbaar Ministerie (OM) zal zich donderdag over een bijzondere zaak buigen: de verkrachting van de destijds 18-jarige Tremini door Nederlandse militairen in 1949 op Java.
  Op 19 en 20 februari 1949 was het Javaanse dorp Peniwen toneel van een zuiveringsactie. Militairen van het Nederlandse leger schoten drie verplegers van het Rode Kruis dood en nog eens twee patiënten bij het lokale ziekenhuis. Even laten werden nog een aantal mensen door de militairen vermoord. Meerdere vrouwen werden tijdens de acties door Nederlandse militairen verkracht, waaronder ook Tremini.
  De inmiddels 85-jarige Tremini woont nog altijd in Peniwen. Toen in 1949 de Nederlanders met de executies in haar dorp begonnen, verstopte zij zich met haar negenjarige nichtje onder het bed. Vijf Nederlandse militairen drongen het huis binnen en dreigden met geweld als Tremini niet zou vertellen waar de mannen uit de familie zich bevonden. Toen ze zei dat de mannen naar de rijstvelden waren, werd Tremini een kamer ingesleurd en verkracht, waarbij de ene na de andere militair de kamer binnenkwam.
  Advocaat Liesbeth Zegveld vraagt nu namens Tremini een schadevergoeding van 50.000 euro. In een verklaring zegt de raadsvrouw: ??smilies/grin.gife groepsverkrachting van mevrouw Tremini tijdens een officiële militaire operatie is een oorlogsmisdrijf. Ik begrijp niet dat de Staat ook deze zaak weer eerst aan de rechter voorlegt en niet schikt.??
  De verhalen over de Nederlandse oorlogsmisdaden in Peniwen zijn niet nieuw. Deze werden destijds al door de Nederlands Hervormde Kerk in Den Haag naar buiten gebracht. De school die als plaatselijk ziekenhuis diende was van deze kerk. Maar, zoals bij veel andere meldingen van ernstig geweld door het Nederlandse leger, leidde ook een onderzoek naar deze misdaden nergens toe.
  Donderdag wordt hier nu dus alsnog door de rechter naar gekeken. De rechtbank zal zich niet alleen buigen over de verkrachting van Tremini, maar zal ook kijken welke deskundige onderzoek zal gaan doen in het Indonesische Zuid-Sulawesi. Eerder dit jaar werd al door de rechtbank in Den Haag bepaald dat Nederland aansprakelijk is voor de schade van kinderen en weduwen van door Nederlandse militairen geëxecuteerde mannen in dat gebied.

  Bron: joop.nl


  ⚠️ Meld

 • Ongelooflijk hoe men er zomaar overheen lijkt te hoppen. Spreek wel eens mensen met Indonesische roots….die vragen niet om genoegdoening. Maar wat zou een luid en duidelijk “Sorry” hier op zijn plaats zijn.


  ⚠️ Meld

 • Opvallend. Naar mate het aantal buitenlanders in Rotterdam stijgt wordt het steeds veiliger daar. Dit jaar daalde het aantal overvallen met 24%. Aldus Joost Eerdmans in een tweet.


  ⚠️ Meld

 • Beide staten, Nederland en Indonesië, willen geen onderzoek doen naar die periode, bang als ze zijn dat er van beide partijen te veel rottigheid, misdaden en overige excessen naar buiten komen.


  ⚠️ Meld

 • De PVV begint een meldpunt waar burgers overlast door asielzoekers kunnen melden. Met het Meldpunt Overlast Asielzoekers wil de PVV de klachten van Nederlandse burgers vertalen naar politiek Den Haag.
  De PVV zegt zich zorgen te maken over de veiligheid van de Nederlandse burgers. Doordat de grenzen wagenwijd openstaan, importeert deze regering tienduizenden asielzoekers, aldus PVV-leider Geert Wilders: ,,Hier zullen veel Nederlandse burgers helaas overlast van ondervinden.”

  In 2012 kwam de PVV met een spraakmakend meldpunt over overlast door Polen, Roemenen en Bulgaren. Volgens de partij kwamen er 40.000 klachten binnen over onder meer dronkenschap, lawaai en parkeeroverlast.

  Gaap, wat wordt het volgende meldpunt? Het meldpunt voor overlast door agressieve en onbeschofte PVV’ers, oh nee natuurlijk niet, dat zijn keurig nette mensen.


  ⚠️ Meld

 • Voortschrijdend inzicht bij de VARA-collegaatjes van Joop.nl! Het extreemlinkse haatblog olv de knettergekke antisemiet Francisco van Jolo is bezig met een ideologische U-Turn van jewelste. Opeens vinden Jolo en zijn abva/kabo Hoofddoekjes Brigade “een vrouw in een chador” SCHOKKEND. Oh wow, dat we dat nog mogen meemaken. De Duitsche Publieke Omroep ARD maakte gisteren voor de lulz een fotosoep van EU-F?hrer Angela Merkel in middeleeuws-islamitisch tentgewaad, tot grote woede nu blijkt. Ja, jee. Hier bij de GeenStijl worden we niet warm of koud van dergelijke fotomontages. Maar bij Joop.NL, ‘De Wachttoren’ van het sociaaldemocratische Goedvolk, is opeens een vrouw in een chador SCHOKKEND. Potverdriekusvierkant. Dat vinden wij -en onze vriendinnen van Opzij- al jaren. Hoerrr-a. Er is hoop!

  Wat een kontedraaiers daar bij die kneuzenparade van Joop.nl
  Leo heb je Geert nog in Purmerend gezien hij begint steeds populairder te worden maar ja het zijn allemaal tokkies he?Heel verstandig.


  ⚠️ Meld

 • Timmerfrans. Onze havik in vredestijd. A god of war among men. De geruchten dat hij afstamt van de bloedlijn van Hercules worden steeds talrijker. En met goede reden. Want de kans is groot dat Timmerfrans de huidige islamitische invasie van het Westen eigenvingerig op gaat lossen. Het meesterplan? Op een persconferentie in Gen?ve werd ‘em gevraagd hoe de EU ervoor gaat zorgen dat Mohammed’s Hooligans buiten de deur blijven. [Verwijder scherpe objecten van tafel alvorens hoofdbonk]. Zijn antwoord: “Simpelweg door vingerafdrukken af te nemen bij aankomst. Als we dat vakkundig doen, kunnen we de terroristen eruit filteren.” Timmerfrans zei ook dat hij “niet gelooft dat militanten met vluchtelingen meereizen als ze weten dat ze bij aankomst hun vingerafdruk moeten afgeven.” Vervolgens oreerde Timmerlul dat hij “het niet leuk vindt dat de angst voor islamstrijders als argument wordt gebruikt tegen alle vluchtelingen, waar ook vandaan.” En dat alles, want “Dat is het slapste excuus om je eigen internationale verantwoordelijkheid niet te nemen. Als we onze taak doen en mensen zodra ze arriveren een vingerafdruk afnemen en identificeren, dan bestaat dat probleem niet.” We horen de Spartaanse koning Leonidas zich vanuit z’n graf hardop afvragen waarom hij deze strijdmethode over het hoofd zag toen zijn Perzische buren om wat suiker kwamen vragen. Frans, ten eerste: wat zijn vingerdrukken waard als we deze helemaal niet kunnen linken aan het personeelsbestand van IS? Onze verhouding met hun HR-afdeling is immers wat gebrouilleerd de laatste tijd. Dus, waarom zouden IS-plofbars zich hierdoor tegen laten houden? Timmerfrans, we kunnen er lang of kort over zijn, maar je bent gewoon een staatsgevaarlijke hondelul. Dergelijke naïviteit op zo’n hoog niveau, maakt je gewoon medeplichtig aan de eerst volgende aanslag. Een vijand die jou dood wil omdat want ideologie, valt niet weg te wensen. Om maar even in Frans’ vocabulaire te blijven: als Nederland de gehele sociaal democratie niet had gekend, dan bestond dit probleem niet.
  Shame on you Timmerfrans S*kkel.


  ⚠️ Meld

 • @Dick jij kijkt lauw, benieuwd naar jou mening over het geval oranjestad. Verschrikkelijk mijn mening ondanks gastvrijheid bij 135 bewoners die er al 700 opgevangen hebben

  Aub geen discussie over andere onderwerpen.

  🙂


  ⚠️ Meld

 • Die idioot kennen we al langer. Studeert of studeerde bestuurskunde aan de universiteit van Leiden op kosten van de minderwaardigen en inferieuren in dit land, dat kan dan wel weer.


  ⚠️ Meld

 • Ja niet normaal deze droeftoeters,en dan zijn er ook nog hier van die mensen die deze gekken het hand boven het hoofd willen houden.


  ⚠️ Meld

 • Asscher: te weinig aandacht voor eigen organisatie
  door Ruben Koops

  AMSTERDAM –
  De hoofdstad moest door de crisis worden geloodst. Voor de vraag of de ambtelijke organisatie van Amsterdam de vele bezuinigingen wel aankon was te weinig aandacht.

  Dat erkende vicepremier Lodewijk Asscher zojuist. Asscher was tussen 2006 en 2012 wethouder financiën in Amsterdam. Ruim een jaar na zijn promotie naar het kabinet werd door de hoofdstad per ongeluk 188 miljoen euro overgemaakt naar enkele duizenden minimahuishoudens, terwijl dat 1,88 miljoen had moeten zijn. Een blunder, via een raadsenquête wordt daarom antwoord gezocht op de vraag hoe zo mis kon gaan op de financiële afdelingen.

  Asscher benadrukte dat hij allerlei maatregelen heeft bedacht die de stad financieel gezond moesten houden. Zo introduceerde hij de bij banken gebruikelijke stresstest voor Amsterdam en bedacht hij extra financiële rapportages om sneller te kunnen bijsturen. Ook werden onder zijn leiding bezuinigingen ter waarden van 378 miljoen euro in gang gezet. ,,De Amsterdammer zoveel mogelijk ontzien, dat was ons uitgangspunt. Dat betekent onherroepelijk dat je moet besparen op het eigen apparaat.????

  Maar juist die aandacht voor wat er buiten het stadhuis gebeurde, lijkt voor interne problemen te hebben gezorgd. Asscher erkende niet te hebben geblokkeerd dat de PvdA, nota bene zijn eigen partij, een belangrijke hervorming van de afdeling financiën van het benodigde budget ontdeed. Ook interne controlemechanismen, ??metingen integrale bedrijfsvoering??, werden door Asscher minder vaak ingezet dan had gekund. Vaak verwees de vicepremier bij specifieke vragen over dit soort maatregelen naar de verantwoordelijkheid die de ambtelijke top hierbij had. ,,Het was niet dat ik iedere week de voortgang bij langs ging met een afvinklijstje van de dienst financiën????, aldus Asscher.

  Toch had de wethouder in 2012 bij zijn vertrek verder willen zijn met de hervormingen van het apparaat. ,,Als ik terugkijk dan zie ik dat er ontzettend hard gewerkt is door de mensen hier. Maar er is wel een zekere terughoudendheid nodig bij wat je tegelijkertijd van je organisatie vraagt????, zo verklaart Asscher de toestand in de Stopera toen hij vertrok.

  Later vanavond wordt ook oud-wethouder Pieter Hilhorst nog gehoord over zijn kant van de zaak. Volgende week hoort de commissie de laatste betrokkenen. Later dit najaar volgt het eindrapport.

  Shame on you Lodewijk Ashadin.


  ⚠️ Meld

 • D66 zwijgt succes onderwijsbeleid Asscher dood
  D66-wethouder Kukenheim houdt positief rapport over onderwijsbeleid van voorganger Asscher al 2 maanden in de la

  De ‘Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam’ (KBA), het paradepaardje van Lodewijk Asscher waarmee de stad tussen 2009 en 2013 het aantal zwakke basisscholen van 40 wist te reduceren tot 4, blijkt achteraf een groot succes. Dat blijkt uit een rapport van het Kohnstamm Instituut, dat al sinds 19 augustus door de Amsterdamse D66-wethouder Simone Kukenheim onder de pet wordt gehouden. D66 was fel tegen de KBA en heeft het programma, na de verkiezingsnederlaag van de PvdA, stopgezet.
  In het rapport, dat in het bezit is van het Parool, staat te lezen:
  “Alles overziend, heeft de KBA positieve resultaten opgeleverd. Bij wie heeft deelgenomen zit nu ’tussen de oren’ wat een goede aanpak is en het geleerde kan ook in de toekomst worden toegepast. De KBA-periode heeft laten zien dat er veel geleerd kan worden van elkaar, op alle niveaus en dat ‘samen verbeteren’ ook tot collectieve winst leidt.”

  Conclusies die de D66-kritiek op de KBA weerspreken. In de campagne voor de raadsverkiezingen nam D66 nog nadrukkelijk afstand van het programma. Volgens D66-leider Jan Paternotte werden scholen ‘belaagd’ door consultants die niet naar leraren luisterden.
  Een woordvoerster van Kukenheim ontkent dat het stuk wordt achtergehouden:
  “Het rapport is nog niet geaccordeerd en niet klaar voor publicatie.”


  ⚠️ Meld

 • Feiten weerspreken angst voor azc’s
  Geen toename criminaliteit in gemeenten met een groot asielzoekerscentrum … ‘Een gemiddelde wijk met 600 inwoners zorgt voor meer problemen’

  Hoewel er vaak onrust ontstaat wanneer de vestiging van een nieuw asielzoekerscentrum (azc) wordt aangekondigd, hoeven buurtbewoners niet te vrezen voor een toename van de crimininaliteit. Dat concludeert de NOS na gesprekken met 20 van de 33 gemeenten waar een groot azc gevestigd is.
  Volgens de gemeenten nam de criminaliteit niet toe en hebben zich weinig tot geen incidenten voorgedaan waarbij mensen van buiten het azc gedupeerd werden. ‘Een gemiddelde wijk met 600 inwoners zorgt voor meer problemen’, aldus een van de ondervraagde gemeenten. Voor crimineel gedrag ten opzichte van buurtbewoners hoeft dus niet gevreesd te worden, wel zijn er soms incidenten binnen het azc zelf, zoals vechtpartijen.
  De ervaringen van de gemeenten worden ondersteund door landelijk onderzoek dat in 2006 werd verricht in opdracht van het kabinet-Balkenende. Buiten de hekken van het terrein kwam winkeldiefstal of zwartrijden weleens voor, maar zware criminaliteit werd nergens aangetroffen. De incidenten die er waren vonden bovendien plaats in het asielzoekerscentrum en niet daarbuiten. Volgens de onderzoekers was dit te verklaren door de spanningen die het samenleven op een klein terrein met zich meebrengt. Godfried Engbersen was een van de onderzoekers en vat de conclusies kernachtig samen:
  “Het is niet onveiliger rondom een asielzoekerscentrum.”


  ⚠️ Meld

 • Asjeblieft zeg, ons krachteloze, machtelozem, impotente leger:

  Premier Mark Rutte en minister Jeanine Hennis (Defensie) hebben vandaag in Amersfoort gesproken met Dutchbatveteranen, die vinden dat de overheid hen na de val van Srebrenica in 1995 niet genoeg heeft gesteund.

  De gesprekken gingen onder meer over erkenning, nazorg en waarheidsvinding, schrijft het ANP.

  Een behoorlijk deel van de in totaal ruim 850 veteranen kwam zaterdag bijeen in Amersfoort. De veteranen hebben zich de afgelopen tijd georganiseerd. Met vragenlijsten die door ruim 170 oud-Dutchbatters zijn ingevuld, hebben ze in kaart gebracht wat er leeft binnen de groep.

  Een woordvoerder van de Dutchbatters zei dat het heel open gesprekken zijn geweest. “Ze hebben het gevoel dat de bewindslieden vandaag echt naar hen hebben geluisterd. Ze noemen gesprekken constructief en er komt zeker een vervolg.”

  ‘Feiten nog steeds onhelder’

  Uit het onderzoek komt naar voren dat veel veteranen twintig jaar na de val het gevoel hebben dat nog steeds niet alle feiten rond de val van Srebrenica duidelijk zijn. Zo bleek onlangs dat luchtsteun destijds achterwege was gebleven door een internationale afspraak, waar Nederland niets van wist. Bijna alle Dutchbatters die de vragenlijst hebben ingevuld vinden dat de politiek zich moet inzetten om dat soort ontbrekende informatie boven tafel te krijgen.

  ‘Excuses en rehabilitatie’

  Een ander belangrijk punt is dat veel Dutchbatters (ruim twee derde) excuses en rehabilitatie willen. Ze vinden dat de politiek Dutchbat zowel tijdens de desastreuze missie als daarna in de kou heeft laten staan. Het draaginsigne dat was bedoeld om dat goed te maken is volgens hen niet afdoende. Ook vindt een groot deel dat de nazorg beter moet.
  ————-
  Laat de voorzorg de nazorg voor zijn……NOOIT aan beginnen “the army”… In NL hebben ze geen kogels en geen bommen 😮


  ⚠️ Meld

 • Tjonge nou, dan zit het wel diep >:(>:(>:(

  Aanslag op politica uit vreemdelingenhaat
  Kandidaat-burgemeester Henriette Reker neergestoken in Keulen, aanvaller riep ‘dat het zo niet langer kan met de vluchtelingen’

  In Keulen is burgemeesterskandidaat Henriette Reker zaterdag met een mes aangevallen en zwaargewond geraakt. Reker is buiten levensgevaar. Vier omstanders liepen verwondingen op toen zij probeerden de aanvaller te overmeesteren. De dader pleegde de aanslag omdat hij het niet eens is met het vluchtelingenbeleid in Duitsland. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt op een persconferentie.
  De dader is volgens de autoriteiten een man van 44 jaar, die al jaren werkloos is en een uitkering ontvangt. Hij claimt alleen te hebben gehandeld en al twintig jaar politiek actief te zijn. De man richtte zich bewust op de burgemeesterskandidaat ‘vanwege de verantwoordelijkheid die zij draagt voor de opvang van vluchtelingen’. Reker is wethouder in Keulen en de opvang van vluchtelingen zit in haar portefeuille.
  De politica was vandaag op een weekmarkt campagne aan het voeren voor de burgemeestersverkiezingen van morgen toen de dader op haar afliep en haar diverse malen in de nek stak. Haar toestand is stabiel, maar zorgelijk. Ze is inmiddels meerdere keren geopereerd. De man had twee messen bij zich en riep volgens omstanders: “Ik doe dit voor jullie allemaal.”


  ⚠️ Meld

 • Was dit trieste gegeven hier ook al bekend?

  ‘PVV-kandidaat betrokken bij aanvallers vluchtelingen Woerden’
  Jochem D. ‘adviseerde’ volgens eigen zeggen van geweld verdachte groepering

  De 19-jarige Jochem D, dit jaar kandidaat voor de PVV bij de Provinciale Staten verkiezingen, is volgens het AD betrokken bij de groep die vrijdag een aanval opende op een vluchtelingenopvang in Woerden. Hij behoort niet tot de elf arrestanten maar maakt deel uit van de kleine actiegroep van waaruit de aanval vermoedelijk is georganiseerd. De twintig mannen bestookten de vluchtelingen, waaronder vrouwen en kinderen, met onder meer vuurwerkbommen.

  Uit berichtgeving in het AD valt op te maken dat een deel van de in Woerden gearresteerde verdachten behoort tot de kringen rond een actiegroep tegen vluchtelingen uit het nabijgelegen plaatsje Montfoort. De fanatieke groep, die hooguit dertig aanhangers zou tellen en bestaat uit jonge mannen, hing eerder spandoeken boven de A27 op met teksten als ‘Eigen volk eerst’ voorzien van gebalde vuist. In de media trad de afgelopen dagen ene Pieter Jan Verkerk, een gefingeerde naam, naar buiten. In de Volkskrant presenteerde hij zich als een van de initiatiefnemers van de actiegroep. Hij distantieerde zich daarbij weliswaar formeel van het geweld maar volgens het AD zijn minstens drie van de elf arrestanten afkomstig uit kringen rond de actiegroep. De krant stelt dat Pieter Jan Verkerk in werkelijkheid Jochem D. heet. Hij is actief voor de PVV en stond op de kandidatenlijst voor de Provinciale Verkiezingen. D. ontkent dat hij lid is van de actiegroep. ‘Ik adviseer ze alleen.’
  PVV-lid Geert Wilders stelde zaterdag dat de daders hard aangepakt moeten worden. Wilders zegt tegen geweld te zijn maar zijn oproepen tot ‘verzet’ en het demoniseren van vluchtelingen leiden steeds vaker tot geweldsuitbarstingen, donderdag kwam het tot geweld in Rotterdam en Steenbergen. In het verleden heeft de PVV overigens voorgesteld om relschoppers ‘door de knieën te schieten’. Of de partij dat ook wil bij gewelddadige protesten tegen vluchtelingen is niet bekend.
  ———–
  Geert, de man die een beginnend brandje “blust” met een jerrycan benzine…………….

  En helaas is deze opzwepende haat geen “nep”.


  ⚠️ Meld

 • Maar hoe kun je toch zo vol haat en angst de menigte ophitsten vanachter een door ONS zwaar betaalt leger beveiligers? Zit je met haat en angst gevoelens, handle-with it! Maar probeer niet batiljons kuddedieren voor je te winnen. Alleen om de zetelwinst?


  ⚠️ Meld

 • Fans van Wilders opnieuw in gewelddadig “verzet”
  Update: informatiebijeenkomst Beverwaard loopt volledig uit de hand … Eerder: tegenstanders azc Steenbergen belagen voorstanders

  Voorstanders van een asielzoekerscentrum (azc) in het Brabantse Steenbergen zijn donderdagmiddag aangevallen door een groep tegenstanders. De politie moest eraan te pas komen om de voorstanders in bescherming te nemen tegen de agressie. Donderdagavond liep een informatiebijeenkomst over een toekomstig azc in Beverwaard (Rotterdam) eveneens volledig uit de hand. Na een onrustig verlopen bijeenkomst werd de aanwezige ME na afloop door boze bezoekers uitgescholden voor ‘homo’ en bekogeld met stenen. Ook zou er vuurwerk zijn afgestoken. De ME zag zich daarop genoodzaakt charges uit te voeren. Of er gewonden zijn gevallen is nog niet bekend.
  Omwonenden in de Beverwaard zijn boos over en bang voor het azc dat begin 2016 gebouwd zal gaan worden. 600 vluchtelingen uit Syrië en Eritrea zullen er vijf jaar lang onderdak krijgen. Burgemeester Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam deed dappere pogingen om de gemoederen te bedaren, maar werd door aanwezigen met leuzen als “azc weg ermee” overschreeuwd.
  Eerder:
  Ophitser Geert Wilders had aangekondigd langs te komen in Steenbergen in het kader van zijn zogenaamde verzetstour. De nationalist liet echter op Twitter weten verstek te moeten laten gaan wegens verplichtingen in de Kamer. ??Snel nieuwe datum prikken,?? schreef Wilders, gevolgd door zijn stokpaardje ??#kominverzet??.
  Zijn fans die wel gewoon waren komen demonstreren tegen de opvang van vluchtelingen in hun dorp, lieten wederom zien wat dat ⤽verzet⤝ in de praktijk inhoudt: voorstanders van een humaan beleid konden rekenen op agressie en werden bekogeld met eieren.
  De gemeenteraad neemt volgens BN De Stem binnenkort een besluit of het maximaal zeshonderd asielzoekers gaat huisvesten in een azc. In het centrum van het stadje hingen begin deze week al de eerste spandoeken met de tekst: Geert is welkom.

  —–

  Artikeltjes voor het gemak ff van joop.nl geplukt (natuurlijk eerder wel gelezen)…maar ik had mezelf 2 weken radiostilte opgelegd. Nu eerst weer Heracles-AJAX 😉


  ⚠️ Meld

 • Héé??..Dickie!, terug onder de echte mensen? Ik zie dat je nog steeds GEEN eigen mening hebt aangekweekt, en nog niet verder bent gekomen, dan klakkeloos de gal (hersenkronkels) van de haatsite Joop.nl op het scherm te smeren. Doe dat nou niet beste jonge, de eventuele lezers van deze proza (als die er al zijn) worden onpasselijk van dat geneuzel, en ik heb zelf het idee dat er van die schrijfseltjes van JOLO een ondefinieerbare stank afkomt. Maar dat kan ik mij ook verbeelden, hoor.

  Ik wacht in spanning op je komende oprispingen (JOLO??tjes), want iets anders kan jij toch niet brouwen. Nou, toedelidokie maar weer, tot de volgende keer. :-*  ⚠️ Meld

 • Zo, op alle WLZ-fronten weer wat deining…zie zelfs al wat beweging op het pol.log onder de door mij in de haast (maar toch sterke) geselecteerde artikelen. Heb er ook graag enkele woorden aan toegevoegd, al zitten we met Europa in hachelijk avontuur.
  Dit gaat echter niet over veel minder belangrijke zaken en hoe je ermee omgaat als inwoners.
  Minder belangrijke zaken als centjes, hebzucht, aanzien, status, (te grote) ego’s nee; dit gaat over mensen (levens).

  Helaas heb ik ook 19:08 moeten plaatsen (D66-wethouder Kukenheim houdt positief rapport over onderwijsbeleid van voorganger Asscher al 2 maanden in de la) en
  19:15. Het bericht over (sinds jaar en dag) 1 van de paradepaardjes van de VVD-“Asjeblieft zeg, ons krachteloze, machteloze, impotente leger”. Volgens mij is niet heel bijzonder veel veranderd sinds de Grebbeberg. Waar mijn opa overigens wel levens vandaan kwam.
  Heerlijke discussies ook met onze nieuwe directeur, die ik interviewde toen hij met nobele bedoelingen naar Uruzgan ging….zucht, de rest is historie.

  Had eigenlijk ook nog wel wat over dat kneuzengedoe rond Willy en de vrouwe willen schrijven.
  – over die Groene Draeck
  – over die gouden koets comedy
  – over het onderhoud aan alle “woon”ruimten, Hoeveel heeft bijvoorbeeld ‘T Loo al niet gekost tot het nu eindelijk in de aanbieding gaat?
  – over de bijzonder discutabele vakantiepaleizen van Willy en de vrouwe. Het fort/de villa in Griekenland. Waar ze hun buis-maat Poetin als buurman hebben. Zie foto op vorig Politiek Log dd
  16 juli 2015 18:16 Daarvoor was het nog erger…MOESTEN ze het decadente paleis in Mozambique verkopen met veel verlies, hadden ze geloof ik met een paar van die kak-vrindjes aangeschaft.
  – over het gewoon doorgroeiende salaris van beiden en het niet (veruit de belangrijkste belastingen) of nauwelijks betalen van belasting.

  Ach en toch vind ik het dan best wel leuk dat ze Zwolle hebben uitgekozen voor Willy’s verjaardagsfeestje. Van onze centen, dat dan natuurlijk weer wel.
  =============

  Al het bovenstaande blijft absoluut minder belangrijk als je het vergelijkt met hoe we met mensen in nood omgaan.


  ⚠️ Meld

 • TWEET VAN DE DAG
  do 15 oktober 2015
  ‘We vrezen voor de veiligheid in onze wijk.’ Dezelfde mensen die nu de ME tot charges dwingen door vuurwerk naar ze te smijten
  #Beverwaard Moyamal


  ⚠️ Meld

 • Deze column komt mij wel goed uit. Heb het helemaal gehad met decadente Leon, ben eigenlijk nooit fan van de beste man geweest.
  Ook was ik al een tijd op zoek naar nuance in het “uitermate-triest-langdurende-én-eerder-erger-dan minder-geworden-conflict-mede om het Heilige Land-en om een eigen staat-voor de tegenpartij”…

  De Winter is zo sterk dat hij zich kan veroorloven de analyses aan de experts te laten

  De column van Leon de Winter in Elsevier is een twijfelachtige en zelfs kwaadaardige verdraaiing van de feiten

  Leon de Winter is een begenadigd schrijver. Supertex, Kaplan, De Ruimte van Sokolov; ik heb zijn romans verslonden en ik durf zelfs te stellen dat mijn fascinatie voor het Midden-Oosten, en dus in feite mijn “carri?re” als docent Conflictstudies, bij De Winter begonnen is.
  Maar, en dat is minstens zo belangrijk om vast te stellen, Leon de Winter is geen wetenschapper, geen onderzoeker, geen breed geïnformeerd specialist. Het zou de auteur, evenals de media die hem een podium bieden, daarom sieren als er enige nuance wordt aangebracht bij de stellige, nogal boude beweringen die De Winter over ons uitstort. Dat De Winter kan schrijven, dat moge dus duidelijk zijn, en zijn fysieke voorkomen laat ook weinig te wensen over wat betreft zelfverzekerdheid, om het enigszins eufemistisch te verwoorden. Maar de autoriteit die uit zijn presentatie spreekt, is slechts een gevolg van zijn retorische en literaire begaafdheid en nauwelijks gestoeld op een gedegen studie van de complexe situatie in het Midden-Oosten.
  Ondubbelzinnige waarheid
  Dit blijkt overduidelijk uit een recent stuk van De Winter in Elsevier, waarin hij stelt:
  “Als Israël de wapens neerlegt, zal het binnen 24 uur worden vernietigd, en als de Palestijnen de wapens neerleggen, is er vrede.”

  Hij poneert het als een ondubbelzinnige waarheid, maar ik vraag mij ten zeerste af waar hij dit op baseert. Als we ons, in navolging van de Winter, voor het gemak even beperken tot het conflict tussen Israël en de Palestijnen en de omringende landen buiten beschouwing laten, dan ben ik erg benieuwd naar het onderzoek in Gaza en de Westelijke Jordaanoever waarop deze, als feit gepresenteerde stelling is gebaseerd.
  Het moge duidelijk zijn dat mijn nieuwsgierigheid ook slechts een retorisch trucje is, want dat onderzoek bestaat natuurlijk niet. Het betreft hier slechts een arbitraire mening, verkondigd door een zelf- en vooringenomen romanschrijver, die zich comfortabel in conservatief-Israëlische kringen begeeft en zich in luxueuze hotels laaft aan copieuze maaltijden. En dit is kwalijk omdat De Winter, zoals hij zelf ongetwijfeld weet, behoorlijk wat aanzien geniet, waardoor veel mensen deze mening inderdaad als feit aannemen. Het blijven hangen in het eigen gelijk, waar zoveel (op afstand) betrokkenen zich “schuldig” aan maken, wordt hierdoor alleen maar versterkt.
  Antisemitisme
  Natuurlijk heb ik ook een mening, maar, in tegenstelling tot De Winter, probeer ik altijd open te staan voor andere perspectieven. En tijdens lezingen die ik hier en daar geef, of opiniestukken die ik zo nu en dan schrijf, probeer ik altijd te benadrukken dat mijn analyse niet meer is dan dat; mijn analyse. En dat is niet de enige, evenmin als dat het de enige juiste is. Ik heb voor mijn promotieonderzoek ruim een jaar op de Westelijke Jordaanoever gewoond en op basis van mijn verblijf, en de talloze gesprekken die ik daar gevoerd heb, kom ik tot een totaal andere conclusie dan De Winter.
  Zijn er mensen die fel tegen het bestaan van de staat Israël zijn? Absoluut. Is er antisemitisme? Zonder meer. Zijn er mensen die zichzelf willen opofferen voor een zogenaamd hoger doel? Helaas wel. Maar voor zover ik heb gemerkt, is de meerderheid van de Palestijnen helemaal niet tegen de staat Israël als zodanig, en is men al helemaal niet bereid om het leven te geven voor de vernietiging ervan. Men wil vooral graag een eigen staat ?? Palestina ?? en dat betreft een autonome staat, waarbinnen men de eigen zaakjes kan regelen; een staat zonder nederzettingen, Apartheid (ja, ik gebruik dit woord heel bewust), checkpoints, willekeurige arrestaties, en alle andere nare, gewelddadige zaken die bij een vijandige bezetting horen.
  Palestijnse genocide
  Als De Winter enige alinea’s eerder stelt dat de Israëliërs zo sterk zijn “dat ze het zich kunnen veroorloven om de Palestijnen in leven te laten”, dan is dat een zeer twijfelachtige en zelfs kwaadaardige verdraaiing van wat we iedere dag in de kranten kunnen lezen, en wat ik helaas met eigen ogen heb mogen aanschouwen. Laten we ervan uitgaan dat De Winter niet suggereert dat een Palestijnse genocide wel gewenst maar niet noodzakelijk is omdat Israël simpelweg zo machtig is. Maar zelfs als we dat doen, dan betreft het een kwalijke ontkenning van wat er daadwerkelijk gebeurt in de Bezette Gebieden.
  Zo stelt de Israëlische mensenrechtenorganisatie B??tselem dat er sinds 2000 bijna zeven keer meer Palestijnse slachtoffers zijn gevallen dan Israëlische. En dat aantal slachtoffers loopt in de vele duizenden. Bovendien, een dramatische voetnoot die hier nog bij geplaatst kan worden, is dat er ook vele honderden kinderen onder deze slachtoffers zijn. Doordat hij het aanhoudende geweld dat met de bezetting gepaard gaat op deze manier bagatelliseert, beperkt De Winter zich tot een simplistische, door geopolitiek ingegeven blik op de regio, daarbij volkomen voorbijgaand aan de individuele frustraties en angst, en het persoonlijke leed van zowel Palestijnen als Israëli’s.
  Juist als romanschrijver zou je van De Winter meer oog voor ‘de mens’ verwachten. Daarom het verzoek: Leon, beperk je alsjeblieft tot waar je verstand van hebt en waar je goed in bent ?? het schrijven van mooie romans ?? en laat de geïnformeerde, genuanceerde analyses over aan hen die daar op hun beurt weer verstand van hebben.
  Martijn Dekker is docent Algemene Sociale Wetenschappen en Conflictstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij, sinds de ogenschijnlijke devaluatie van het woord ‘opiniemaker , zelfbenoemd opiniekunstenaar.


  ⚠️ Meld

 • Tja, de Belgen moeten zich maar met Leon redden. Wij hebben de handen vol aan Wilders.

  Wilders vulde deze week zijn spreektijd in de tweede kamer met het voorlezen van brieven die op zijn meldpunt binnengekomen waren. Van één brief weet ik dat hij die achterwege liet. Dat is eigenlijk toch wel zwak van hem:
  Open brief aan meneer Wilders


  ⚠️ Meld

 • Zwak van boefje Buma in Buitenhof…hij wil zetelroof van de VVD en van fatsoenlijke en/of Christelijke PVV-stemmers. Zet zich soms af tegen zijn belangrijkste partner in Europa (Merkel)….en wil (hoe onmogelijk) een hek om Europa. Electoraal…ok maar Moreel?

  Wat vinden vooral de CDA-Protestanten op leeftijd van deze keuze?

  En wat blijft er over van “Met de PVV regeren was eens maar nooit weer”?


  ⚠️ Meld

 • Deze mooie dame schrijft o.a. over Wes en Yolante, Xess Xava, over ??gek geworden??, naakt uit Playboy, P. Paay, de vega-variant van filet americain. Tatjana met afzeik-gezicht bij Jeroen P en een mooi bijzonder triest slot
  ook radiomaakster…maar eens googlen ‘wat en waar’[/url]

  o.k. http://www.decibel.nl/radio/dj-s/25/dj_malou_holshuijsen
  Oeps, vergeten te noemen bij de Willy-slurpen uit ⤽de fontein der zuurverdienende onderdanen⤝.

  Vanaf 2017 zullen Willy en de vrouwe een nieuw-vliegend-paradeisje van ons krijgen.
  ??Er kunnen maar liefst 28 personen mee. Naast de normale stoelen is er ook een vierzitsbank waar Willem-Alexander en Máxima lekker een filmpje kunnen kijken op hun 23 inch LCD televisie, een eetkamer waar ze met het hele gezin kunnen dineren. Uiteraard kunnen ze ook een tukje doen in een queen-size bed in de master suite of zich lekker opfrissen in de walk-in shower. Het vliegtuig bestaat verder uit elektrische deuren en tafels en heeft een eigen bar en lounge.??
  Zijn er eigenlijk nog grenzen in dezen?  ⚠️ Meld

 • DAPPER HOOR!

  Protest in Moskou tegen Poetins Syrië-interventie
  Enkele honderden tegenstanders van de Russische militaire interventie in Syrië hebben zaterdag in Moskou een protestactie gehouden. Het stadsbestuur had toestemming gegeven voor de demonstratie.
  Ongeveer 250 betogers kwamen af op de actie. Zij hielden spandoeken en protestborden in de lucht waarop zij de Syrische president Bashar Assad een moordenaar noemden en tegelijkertijd stelden dat ‘Rusland zich moet schamen’. Ook waren veel spotprenten van Poetin te zien??.. (uit Volkskrant.nl)  ⚠️ Meld

 • Wat is het toch leuk, dat er ook nog een site is (geenstijl) die nieuws brengt, waar de lezer minzaam om kan lachen. Bij het splinterpartijtje PvdA is de nood dan ook wel zeer hoog, dat ze de navolgende fratsen uithalen.

  Samen sterker!
  Er groeit iets moois tussen Tunahan Kuzu / Selçuk Ozturk (de twee dissidente ex PvdA??ers) en de PvdA. Tweede Kamerlid Otwin van Dijk wordt de eerste ondertekenaar van een initiatief wetsvoorstel over geneesmiddelen dat in 2013 door Kuzu werd ingediend. Eind vorig jaar splitste Kuzu/Ozturk zich met veel bombarie af van de PvdA, zij vormen nu een nieuwe fractie. Niet eerder sinds de scheiding werkten de twee fracties samen. Maar als de nood het hoogst is?

  NOG EVEN EN ER KAN AAN EEN LIJSTVERBINDING WORDEN GEDACHT.
  🙂


  ⚠️ Meld

 • Dickie,??. ik heb een nieuwtje voor jou, een nieuwtje dat je blij zal maken,?? of niet natuurlijk. Op Facebook laat de zelfbenoemde clochard Spekman weten dat hij aan wil blijven als voorzitter van de PvdA. Voor de uitstraling van de partij is deze (slobber) truienman natuurlijk al een aanfluiting, maar het partijtje heeft toch al geen uitstraling, dus daar zit niet de kneep. Maar nu hij klaar is met het colporteren van deur tot deur van zijn ideaal om de PvdA terug te brengen naar honderd duizend (betalende) leden (één van zijn vele stupide uitverkiezing slogans), wat alleen nog maar meer weglopende leden heeft opgeleverd, wil hij zijn geriefelijke functie als (vetbetaalde) voorzitter van het splinterpartijtje zo snel als mogelijk veilig stellen.

  Maar ik kan met een brede grijns vaststellen dat hij het uitstekend heeft gedaan. In de periode van zijn voorzitterschap is het hem gelukt om maar liefst 26 virtuele zetels kwijt te raken, de SP mol mag trots zijn op deze prestatie. Rode rozen voor de man, of moeten het tomaten zijn? 😀

  Tinus optimist (Hans), laat ook op Facebook weten dat de partij de verantwoordelijkheid van regeren niet uit de weg gaat. ⤽De Partij van de Arbeid zal strijden voor haar idealen. Waar we kunnen dragen we verantwoordelijkheid voor het beleid.⤝ En zoals het een zichzelf kietelende demagoog betaamt, kan hij het natuurlijk niet nalaten om af te sluiten met wat hoogdravend (maar niet haalbare) geneuzel ⤽Het is mijn doel om te zorgen dat de PvdA zich over vier jaar hervonden heeft in de hoofdstroom van de maatschappelijke en sociale beweging.⤝

  Maar Hans weet als geen ander, dat eerst alles helemaal afgebroken moet worden, voordat je opnieuw kan gaan bouwen. Doe iedereen een plezier om dat eerste gevoel nog een tijdje vast te houden Hans, dat bouwen kan altijd nog,…… nietwaar Dickie? ;D  ⚠️ Meld

 • Pas maar op real eagle, zometeen komt bernard met de woorden ongefundeerd ect ect. Terwijl die milieu verontreiniger met z’n oude co2 uitstuinde auto,gassen de lucht in gooit.Maarja wel politiek correct he. 😉
  bahhh


  ⚠️ Meld

 • Verdikkeme D erk,?? daar heb ik niet aan gedacht. Inderdaad, Bernard komt tegenwoordig met ⤽inhoudelijke⤝ argumenten, niet dat ik het met zijn argumenten eens ben, maar hij doet in iedere geval alsof hij een mening heeft.

  Dat komt natuurlijk omdat Bernard zoekende is naar zijn politieke roots. Al hinkelend tussen Debielen66 / Klavertje 4 en/of Dierenpoes geeft toch wel een onstabiel gevoel. Nu heeft Klavertje 4, zoals dat gaat binnen deze meurende vergaarbak van Comunisten/PSP/PPR/EVP, een soort van ballotage commissie die je eerst besnuffeld op eventuele CO2 uitstoot voordat je lid kan worden. Andere eventuele criminele oplichting/extreme activiteiten uit het verleden zijn een pre, dus moet Bernard zijn CV maar ietwat opleuken. Bij Debielen66 / Dierenpoes wil geen normaal mens gezien worden, maar je weet het maar nooit wat Bernard alzo besnuffeld heeft.  ⚠️ Meld

 • 😀 Een klein beetje deining kon ut Pollog wel gebruiken 😉 Sorry voor de niet altijd strakke interpunctie….oorzaak voortreffelijk verblijf bij PEC. achter de (strakke rokken) schermen.


  ⚠️ Meld

 • Zoals verwacht NJET dus…daarom anders…waarbij voor belangstellenden de beelden altijd bij joop.nl terug te vinden zijn:

  * let op het woord “moreel” dat natuurlijk bij het ChristelijkDA een extra lading heeft:


  Buma wil af van moreel principe vluchtelingenopvang
  CDA-leider: ‘Vluchtelingen moeten niet gelijk gesteld worden aan burgers

  CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma wil dat het uit 1951 stammende internationale vluchtelingenverdrag gewijzigd wordt zodat vluchtelingen minder rechten hebben. Het verdrag is opgesteld om herhaling van praktijken uit de Tweede Weereldoorlog te voorkomen. Volgens Buma is het niet meer van deze tijd. Hij wil dat vluchtelingen een aparte status krijgen met minder rechten dan burgers en dat ze na afloop van een oorlog teruggestuurd worden, zo verklaarde hij in Buitenhof.
  In Buitenhof legde politieke filosofe Tamara de Waal uit dat het voorstel van de VVD met betrekking tot vluchtelingen in strijd met de wet is. De bewering van de liberalen dat Turkije een veilig land is en dat een vluchteling die vervolgens doorreist naar een ander land dus geen oorlogsvluchteling is maar een economisch vluchteling houdt zowel juridisch als moreel geen stand, verklaarde ze. Ook merkte ze op dat geen enkele politicus in Nederland moreel leiderschap toont. Ze noemde als voorbeeld de Duitse christendemocratische leider Merkel die desgevraagd verklaarde dat het naleven van principes in deze kwestie belangrijker is dan haar eigen politieke toekomst.
  CDA-leider Buma die na De Waal aanschoof bij presentator Paul Witteman stelde dat de uiteenzetting van de politiek filosoof zo op YouTube kon en vele malen bekeken moet worden. Want over het vluchtelingenverdag uit 1951 gaat de komende tijd het debat, meent hij. Zelf wil hij dat het gewijzigd wordt. Oorlogsvluchtelingen moeten na het verkrijgen van een erkende status niet dezelfde rechten hebben als andere burgers. In het fragment eerst de uitleg van De Waal, daarna Buma.


  ⚠️ Meld

 • Hmmm voor beeld, ivm censuur WLZ, verwijs ik wederom naar joop.nl

  20 jaar later: angst voor azc bleek nergens voor nodig
  Twintig jaar geleden dezelfde taferelen, maar de vrees voor vluchtelingen bleek ongegrond

  In de Rotterdamse wijk Vreewijk liepen in 1996 de emoties hoog op vanwege de komst van een asielzoekerscentrum. Bewoners durfden ’s avonds de straat niet meer op, bang gemaakt met verhalen over gewelddadige asielzoekers. Terugblikkend bleek die horrorverhalen puur koudwatervrees.
  Bijna twintig jaar geleden zorgde de komst van een asielzoekerscentrum aan de Dordtsestraatweg op Zuid voor verhitte reacties. Bewoners waren bevreesd dat de vluchtelingen zich te buiten zouden gaan aan criminaliteit. Daar bleek weinig tot niets van uit komen. Rijnmond blikt terug met een aantal betrokkenen.
  De buurman van het voormalige azc aan de Dordtsestraatweg kijkt nuchter naar de commotie van nu: “Ik denk dat het eenzelfde verhaal is van angst en onbekendheid. Aan het eind van het liedje is er helemaal geen overlast. Maar geef ze de kans, kijk ze aan en zeg ze gedag!”


  ⚠️ Meld

 • Sorry Derk, de termen “tendentieus, ongefundeerd en onnodig kwetsend” heb ik niet bedacht. Dat is wat ze zelf willen zijn en waarop je ze dus moet beoordelen. Daarom kan ik niet boos worden op wat ze schrijven. Dat de reaguurders daar die site wél serieus nemen kan ik het team niet kwalijk nemen.


  ⚠️ Meld

 • Bernard 18-10-23.53u

  Het filmpje gaf duidelijk aan hoe de fractievoorzitter van één van je favoriete partijen dacht over het ⤽ijzersterk⤝ betoog van dierenpoes, zoals duidelijk te zien is nam hij de kuierlatten.:) Klaver (GL) wist niet hoe snel hij weg moest komen. Waar jij het ⤽ijzersterk⤝ betoog vandaan haalt is mij een raadsel, ze kwam net als alle anderen niet verder als wat zwevende algemeenheden. Dus niets nieuws onder de zon.

  Dat haar de gehele vluchtelingen problematiek de ballen interesseert, bleek wel uit haar slotwoord: ⤽verder ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de roofbouw door de bio-industrie.⤝

  Dierenpoes is volledig de weg kwijt, wat heeft de bio-industrie te maken met de vluchtelingen stroom? Fantastisch dat er mensen zijn die opkomen voor dieren, en dierenleed bestrijden, maar dat doen andere partijen ook al. Daar hebben we in Nederland, niet echt een volledige ⤽politieke⤝ partij voor nodig.

  Dierenbescherming en andere organisaties bestrijden op een adequate manier al jaren eventuele uitwassen. Maar misschien streelt Thieme haar ego, om éénmaal per jaar in de meest achterlijke uitmonstering op Prinsjesdag te verschijnen. Een ieder zijn meug, nietwaar? ;D  ⚠️ Meld

 • Het filmpje gaf duidelijk aan hoe de fractievoorzitter van één van je favoriete partijen dacht over het ⤽ijzersterk⤝ betoog van dierenpoes, zoals duidelijk te zien is nam hij de kuierlatten.smilies/smiley.gif Klaver (GL) wist niet hoe snel hij weg moest komen.

  Haha, ja dat viel mij ook op. Ik moet nog altijd wennen aan het idee dat het in de tweede kamer vooral niet de bedoeling is dat men naar elkaar luistert.

  Dat slotwoord van haar dat is een soort mantra waarmee ze elke speech in de tweede kamer besluit. Heeft verder geen betekenis. Net zoiets als een dominee zijn preek in de kerk altijd besluit met “Amen.”

  Ik vond het goed dat zij wees op de oorzaken van deze problematiek. Daar hoor je weinig over.

  Evenmin als je iemand met een visie hebt horen komen hoe het echt opgelost moet worden. Ik denk dat velen de echte oplossing wel weten, maar electoraal is het niet handig om die oplossing te noemen. De eerste die daar mee komt, zal ongenadig hard afgeschoten worden. Dat vind ik dan weer jammer.


  ⚠️ Meld

 • Bernard

  ***Ik vond het goed dat ze wees op de oorzaken van deze problematiek***

  Ik neem aan dat je hiermee de problematiek van de bio-industrie bedoeld, want wat ze zei over de problematiek van de toestroom ⤽vluchtelingen⤝ daar kon ik geen minestrone van maken. Een soort mantra is dat eind geneuzel over de bio-industrie ook niet, want dan moet ze het op een zangerige toon brengen.
  Zou wel leuk zijn als de rest van de 2e Kamer dan met haar mee zou jodelden. Het woord amen heeft zeerzeker wel een betekenis, als zijnde: ⤽zo is het / zo zij het⤝, waarmee gelovigen een gebed of zegen beamen. Dus samengevat lijken mij de woorden mantra/amen niet van toepassing op het eind geneuzel van ⤽onze⤝ dierenpoes. Misschien dat miauw beter bij haar past? 🙂

  Je geeft aan dat je denkt dat velen van onze politici de oplossing wel weten, maar op electorale gronden dit niet durven aan te geven.
  Welke oplossingen zijn dat dan, geef dat eens aan. Ik ben zeer benieuw naar jouw visie.  ⚠️ Meld

 • Ze had het over de de-stabiliserende rol die Nederland speelt in die regio’s.
  En mijn visie op de oplossingen ervan heb ik al eens eerder hier gegeven en die is inmiddels door jou op weinig respectvolle manier afgeschoten. Wat dat betreft hoeven we niet in herhalingen te vallen.


  ⚠️ Meld

 • Loopt vannacht uit de klauw in Duitsland tussen de ophitsers PEGIDA, behoorlijke minderheid extreem-links én extreme Moslim-ronselaars…………….de club waar de vluchtelingen nou net voor zijn gevlucht!


  ⚠️ Meld

 • (stijllozen) OMG! VVD weigert asielzoekers in eigen achtertuin

  Hallo en welkom bij de Maandagmorgen HypocrietShow. As we speak is de VVD overal asielzoekerscentra aan het toewijzen. In sommige gevallen kan men zelf spreken van ‘door den strottenhoofd van den inboorlingen forceren’. Maar in het poepsjieke Benoordenhout in Den Haag, waar Mark Rutte woont (voor weinig) en menig ander welvarend VVD’er resideert, worden nog geen asielzoekers opgevangen. Terwijl het daar hartstikke makkelijk kan. In het hart van Benoordenhout hebben de nazi’s (de echte, niet spreekwoordelijk van de VVD, dat zouden wij nooit beweren) in de Tweede Wereldoorlog namelijk een dot van een kazerne gebouwd, de Julianakazerne. Duitse kwaliteit, dus tiptop in orde. Staat nu leeg, kan dus prima de luxe gebruikt worden om een kudde asielzoekers in op te vangen. Als het goed genoeg was om tussen 1948 en 2010 te dienen als hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht, dan is het ook goed genoeg om wat Syrische gezinnetjes te herbergen. Mooi symbolisch ook, dat ons leger daar bombardeert en dat we dan de gevolgen van die bombardementen in onze eigen legerkazerne opvangen. Maar wie gaat er constant dwars liggen? De VVD. Niet alleen heeft Blok de kazerne nooit op de lijst gezet van Rijksmonumenten die voor de COA beschikbaar komen, tevens gaat de VVD in de Haagse gemeenteraad steeds dwars liggen. Superhandig natuurlijk dat je als NIMBY in staat bent om asielzoekerscentra toe te wijzen, zodat je je eigen achtertuin steeds maar weer kunt overslaan. Prima, maar dan vinden wij je dus echt een enorme, hypocriete lul. Hop. Julianakazerne voor asielzoekers, nu!


  ⚠️ Meld

 • Bernard, misschien dat leesblind / doof / of behept ben met meer van deze hinderlijke dingetjes, maar ik zie niet (ondanks deze regering) dat vak K bezig is met een ontwrichtende rol in de regio. Het is het braafste jongetje van de EU klas, dus hoe Thieme hierbij komt? Ze moest natuurlijk haar betoog doorspekken van aandachttrekkende woorden, maar het slaat als een tang op een varken.

  Dan nog even over de ⤽weinig respectvol⤝ manier waarop ik jou visie in het verleden heb afgeschoten. Wordt jij ook al zo??n huilebalk met lange tenen, die altijd janken over de ⤽TOON⤝? Ik weet dat je een D66 lid bent, maar daarom hoef jij je nog niet als een kloon van Pechtold te gedragen.

  Maar een linkje naar de ⤽weinig respectvolle⤝ reactie van mij, zou ik wel op prijs stellen. Heb ik mij daarin echt misdragen, is een excuus op zijn plaats, zo niet, schoffel ik jou met ⤽liefde⤝ de volgende keer weer onderuit. ????????..Politieklog bernard, daar willen de standpunten wel eens mijlenver uit elkaar liggen. Als je daar niet tegen kunt, moet een andere ⤽hobby⤝ zoeken.  ⚠️ Meld

 • Vluchtelingenhaat is een groeiend probleem
  Het leugenachtige schrikbeeld van Wilders&Co heerst: ouders houden kind thuis uit angst voor vluchtelingen … Angst voor opvangcentra klopt niet: nauwelijks meldingen van overlast

  De angst voor vluchtelingen blijft in Nederland toenemen. Aangewakkerd door angstzaaier Geert Wilders en zijn mede-xenofobe politici in Europa, die met veelal onjuiste beweringen en verhalen een schrikbeeld in de samenleving weten te plaatsen. Zo houdt bijvoorbeeld een gezin in het Overijsselse Rijssen een kind thuis na de herfstvakantie, omdat er in de buurt van de school een vluchtelingenopvang wordt geopend. En die vluchtelingen, die kunnen allemaal hele nare ziektes bij zich dragen, aldus de vader in een brief aan de gemeente.
  De Poolse Geert Wilders, Jaroslaw Kaczy?ski verzon het eerder al: moslimmigranten brengen ??zeer gevaarlijke ziektes naar Europa??. Ze zouden elders in Europa zelfs al voor uitbraken van cholera en dysenterie hebben gezorgd. Ook zouden ze allerlei soorten parasieten en protozoa met zich meedragen ??die niet gevaarlijk zijn voor die mensen, maar wel ons??. Je reinste quatsch, maar het bekt zo lekker, moet hij hebben gedacht.
  Het probleem is echter dat het een taal is die aansluit bij een substantieel deel van de bevolking. Neem nu de vader uit Rijssen. Hij schrijft aan de gemeente niet met een gerust gevoel aan het werk te kunnen gaan, nu er in de buurt van zijn kind een opvang wordt geopend. Hij is vreest onder meer voor zogenaamde ziektes die vluchtelingen met zich meebrengen. De vader schrijft onder meer:
  ⤽Hier in Rijssen zijn veel mensen die niet zijn ingeënt vanwege hun geloofsovertuiging. Is het jullie bekend dat die gasten die jullie onderdak bieden ziektes mee kunnen brengen?⤝

  De kinderen in de regio??s waar verminderd wordt gevaccineerd genieten redelijke veiligheid omdat in de rest van het land ouders hun kinderen wél laten vaccineren. Desalniettemin was er in 2013-2014 nog een mazelen-uitbraak in die gebieden. In 2009-2012 vond er nog een Bof-uitbraak plaats onder studenten.
  Wat wel tot de werkelijkheid behoort is dat er nauwelijks klachten zijn over vluchtelingen zodra er ergens een noodopvang voor asielzoekers geopend wordt. Daar waar op sommige plaatsen in Nederland fel gereageerd wordt op de komst van noodopvanglocaties, inclusief gewelddadige demonstraties en dreigbrieven aan raadsleden, blijkt uit een rondgang van BNR Nieuwsradio dat er weinig klachten zijn als de opvang er eenmaal is. De radiozender maakte een rondgang langs veertien gemeenten en onderstreept daarmee eerdere berichten van NOS.
  Toch is het angstbeeld sterk. Dat is ook te merken aan de fictieve stijging van de PVV-zetels. Inmiddels staat Wilders in de peiling van Maurice de Hond op 37 zetels. De haatprediker viert online op Twitter feest, met tweets die vergezeld gaan met de hashtag #kominverzet. Wat dat laatste betekent hebben we onlangs een aantal keer mogen meemaken. Zo kwamen fans van Wilders in gewelddadig ⤽verzet⤝ in Beverwaard en in Steenbergen. In Steenbergen moesten voorstanders door de politie beschermd worden tegen de agressie van tegenstanders. In Beverwaard werd de ME na afloop van een bijeenkomst uitgescholden voor ??homo??s??, bekogeld met stenen en werd er naar verluidt vuurwerk afgestoken. De ME voerde nadien charges uit.
  Die vluchtelingenhaat merkt men ook in Duitsland, waar bijna elke nacht wel een asielzoekerscentrum in de brand wordt gestoken, schrijft NRC next. Afgelopen weekend werd de Keulse burgemeesterskandidaat Henriette Reker nog neergestoken bij een extreem-rechtse aanslag. De minister van Justitie, Heiko Maas (SPD) houdt Pegida, een Duitse variant van de PVV, verantwoordelijk voor het vreemdelingenvijandige klimaat in Duitsland. ⤽Pegida verlaagt de drempel, opdat uit woorden daden voortvloeien⤝, aldus de minister die daarmee een sterk weerwoord geeft.
  In de tussentijd lijkt het verhoor van vluchtelingen steeds sneller te gaan. Dat klinkt positief, maar dat is het niet per se. De procedures lijken hiermee namelijk minder secuur te worden. Daar waar een tweede verhoor van vluchtelingen vroeger zo??n 20 kantjes aan informatie opleverde, zijn het er nu nog maar vijf, schrijft de Volkskrant. Wat dit voor gevolgen zal hebben voor de toekomst, moet nog blijken, maar dat het problematisch zal zijn staat min of meer al vast. Onvolledige informatie kan bijvoorbeeld in eerste instantie tot een afwijzing van een verblijfsvergunning leiden, maar ook bij toekenning kan het bij de verlenging na vijf jaar lastig worden: extra informatie over de redenen voor asiel mogen dan niet worden aangevuld.


  ⚠️ Meld

 • Hmmm alweer gewist, nog eens dan? Vreemd dat nu ook een dubbele posting wordt gevonden….postings van de stijllozen leveren nooit problemen op, zie 20:36.


  Vluchtelingenhaat is een groeiend probleem
  Het leugenachtige schrikbeeld van Wilders&Co heerst: ouders houden kind thuis uit angst voor vluchtelingen … Angst voor opvangcentra klopt niet: nauwelijks meldingen van overlast

  De angst voor vluchtelingen blijft in Nederland toenemen. Aangewakkerd door angstzaaier GW en zijn mede-xenofobe politici (bijv Pegida en mevr Le Pen…In Belgenland loopt er ook nog 1 rond. Denk dat elk Europees land wel minstens 1 ophitser heeft) in Europa, die met veelal onjuiste beweringen en verhalen een schrikbeeld in de samenleving weten te plaatsen. Zo houdt bijvoorbeeld een gezin in het Overijsselse Rijssen een kind thuis na de herfstvakantie, omdat er in de buurt van de school een vluchtelingenopvang wordt geopend. En die vluchtelingen, die kunnen allemaal hele nare ziektes bij zich dragen, aldus de vader in een brief aan de gemeente. Ok…Polen dus ook….
  De Poolse GW, Jaroslaw Kaczy?ski verzon het eerder al: moslimmigranten brengen ??zeer gevaarlijke ziektes naar Europa??. Ze zouden elders in Europa zelfs al voor uitbraken van cholera en dysenterie hebben gezorgd. Ook zouden ze allerlei soorten parasieten en protozoa met zich meedragen ??die niet gevaarlijk zijn voor die mensen, maar wel ons??.


  ⚠️ Meld

 • Rechtsextremisten vallen bootjes vluchtelingen aan
  Gewapende mannen vernielen vanaf speedboot de motoren van kleine rubberbootjes waarmee vluchtelingen de Griekse kust proberen te bereiken

  200 vluchtelingen, waaronder vrouwen en kinderen, beleefden vrijdag angstige momenten toen hun gammele bootjes werden aangevallen door vijf gewapende militanten op een speedboot. De mannen, die hun gezichten verborgen met capuchontruien en maskers, doemden plotseling op voor de kust van Lesbos en vernielden de buitenboordmotoren van de rubberbootjes die tjokvol zaten met vluchtelingen. Vluchtelingen die daarbij overboord sloegen probeerden de bootjes al zwemmend richting de kust te duwen, maar dat mocht niet baten. Het zou nog 8 uur duren voordat vrijwilligers de vluchtelingen van de op drift geraakte bootjes zouden redden.
  Peter Bouckaert, emergencies director bij Human Rights Watch, was op Lesbos toen de aanval plaatsvond en betrokken bij de reddingsoperatie:
  “De daders spraken Grieks en droegen wapens. Het waren rechtsextremisten.”
  Volgens Bouckaert vinden aanvallen als deze minstens eens per week plaats in de zomermaanden. In alle gevallen komen de gemaskerde mannen vanaf de Griekse kust en keren er ook weer terug.

  Journaliste Sophia JonesViolent sprak diverse vluchtelingen die door gemaskerde mannen met geweren en zwepen werden aangevallen toen ze de oversteek probeerden te maken. Mohamed, een van de vluchtelingen, vertelde haar:
  “Ze schoten drie keer op de boot, ze sloegen ons met stokken van zes meter lang en ze voeren om ons heen in een poging ons met golven te doen omslaan.”

  In july vertelden 40 Syrische vluchtelingen over zeven in het zwart geklede mannen die hen in een speedboot benaderden, met pistolen en messen bedreigden en vervolgens beroofden. Ook deze mannen vernielden de motor van de boot en verdwenen in de richting van de Griekse kust.
  De Griekse overheid zegt de aanvallen te onderzoeken, maar staat voor een moeilijke taak gezien het gebrek aan bewijs. Vluchtelingen zijn vaak te bang om foto’s te nemen van de daders.

  Bron: Huffington Post: Greece Searches For Masked Men Attacking Refugees Off Its Coast


  ⚠️ Meld

 • “GW rent op iedere brand af met een jerrycan, die heeft alleen maar baat bij de onrust en paniek. Het Rode Kruis kreeg er 20.000 vrijwilligers bij die vluchtelingen willen helpen. Dat zijn er meer dan Wilders er op de been kan krijgen. Die mensen moeten door de politiek bediend worden.” Waarom zit GW eigenlijk zelf in het nepparlement? Netjes dat die provocatie in de Senaat niet werd
  toegestaan.

  Wat is de overeenkomst?
  · Burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten wordt met de dood bedreigd, omdat de gemeente vluchtelingen gaat opvangen.
  · Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek roept op tot redelijkheid in de discussie over het al dan niet onderbrengen van vluchtelingen in Wezep. Hij reageert hiermee op ‘respectloze’ en ‘agressieve’ reacties op Facebook.
  · Aanval op noodopvang Woerden: Sporthal Snellerpoort werd vrijdagavond belaagd door zo??n twintig mensen met bivakmutsen op. Ze gooiden vuurwerkbommen en eieren en duwden hekken omver. De politie heeft elf mensen aangehouden. Het opvangcentrum werd sinds de aanval permanent bewaakt.

  #juist en triest: De bible-belt! Heb uit een groep mensen die in Elburg/Oosterwolde wonen…soortgelijke teksten gehoord. En nee….heb ze niet over barmhartigheid, medemenselijkheid en je plicht om vluchtelingen/mensen in nood te helpen gehoord 😮


  ⚠️ Meld

 • “Onze Halbe”, die stemmen op GW wil voorkomen:

  Nederland is wat Zijlstra betreft nog altijd veel te aantrekkelijk voor vluchtelingen. Daarom stelt hij voor de leefomstandigheden nog wat verder te versoberen. Zo laat hij weten dat in bepaalde omstandigheden medische hulp mag worden ontzegd: ??Als mensen aandoeningen hebben of er is spoedeisende hulp, dan helpen we hen gewoon. Maar plastische chirurgie, ooglidcorrecties, borstverkleiningen of ??vergrotingen, een complete tandrenovatie, nee. Dat soort zaken: echt niet.??

  Dat asielzoekers de ingrepen die Zijlstra noemt helemaal niet vergoed krijgen, deert de VVD-fractievoorzitter niet. De Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) kent maar een beperkte lijst aan ingrepen. Zo worden ooglidcorrecties alleen gedaan bij hoge medische noodzaak en komen borstverkleiningen of ??vergrotingen totaal niet in het pakket voor. Voor mondzorg geldt een vergoeding van maximaal 250 euro per jaar.
  Mensen zonder verblijfsvergunning komen overigens ook niet in aanmerking voor een zorgverzekering. Hierover zegt de RZA: ??Is er nog geen beslissing over uw verblijfsaanvraag, dan kunt u geen Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Ook niet als u een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) heeft.’
  Het is niet de eerste keer dat Zijlstra zich uitspreekt over de regelgeving rondom asielzoekers, waarbij blijkt dat hij onbekend is met de daadwerkelijke inhoud van de wetten. Zo wilde hij eerder al de Vreemdelingenwet aanvullen met maatregelen die daar al lang in vermeld staan.

  Hoofd voorlichting van de VVD-fractie Kees Berghuis heeft de uitspraken over het beperken van medische ingrepen inmiddels genuanceerd na een storm van kritiek. ??Dit voorbeeld klopte niet, dank voor alerte reacties,?? schrijft hij op Twitter. Excuses voor de feitenvrije beschuldigingen bleven uit.


  ⚠️ Meld

 • Oeps die vergelijking, door zo’n iemand!
  Maar zie ook het begin van DWDD ben de titel van het boek en de film helaas vergeten…ging over H^^^er die 70 jaar later terugkwam in Berlijn….ging ook over “makkelijk meelopen”….best eng!

  ‘Dit kan alleen maar slecht aflopen’
  Hoge VN-commisaris voor de Mensenrechten verbijsterd door ‘collectief geheugenverlies’ EU-leiders met betrekking tot vluchtelingen

  “Verbijsterend en getuigend van collectief geheugenverlies.” Zo omschrijft Zeid Ra’ad Al Hussein, de hoogste VN-functionaris op het gebied van mensenrechten, de reactie van veel Europese leiders op de vluchtelingencrisis. De VN-topman hoort in het vluchtelingendebat echo’s van de retoriek die te horen was op de conferentie van Evian in 1938. Europese leiders lieten toen gevluchtte Joden uit Duitsland en Oostenrijk in de kou staan nadat Hitler Oostenrijk had geannexeerd.
  Ook aan de vooravond van de Holocaust werden, net als nu, vluchtelingen geweigerd met het argument dat grote aantallen van hen de samenleving zouden destabiliseren en een belasting zouden vormen voor de economie. Volgens Zeid was het precies die houding die Hitler hielp overtuigen dat hij met het uitroeien van deze mensen kon wegkomen. Gezien de grote overeenkomsten in beide discussies, zou Europa er daarom goed aandoen om lering te trekken uit haar geschiedenis:
  “Als we de toekomst niet kunnen voorspellen, dan moeten we op zijn minst de geschiedenis als gids gebruiken en ons bewust zijn van de gevaren van dergelijke retoriek. Het bestuderen van de geschiedenis en van wat er in de eerste helft van 20e eeuw gebeurd is zou mensen zeer bewust moeten maken van wat het nu eigenlijk precies is wat ze zeggen. Dit zijn mensen: zelfs bij het gebruik van het woord migranten lijkt het net alsof zij geen rechten zouden hebben. Zij hebben allen rechten, net zoals wij die hebben.”

  De Jordaniër wijst erop dat zijn land (met nog geen 8 miljoen inwoners) inmiddels al 650.000 vluchtelingen uit Irak en Syrië opvangt, terwijl enkele Europese politici niet verder komen dan ‘xenofobie en soms zelfs openlijk racisme’:
  “Je gaat je afvragen wat er met Europa gebeurd is. Waarom is er zoveel geheugenverlies? Waarom beseft men niet dat deze situatie zich al eerder heeft voorgedaan en dat het alleen maar slecht kan aflopen als men deze weg vervolgt?”

  Bron: Guardian: Refugee rhetoric echoes 1938 summit before Holocaust, UN official warns


  ⚠️ Meld

 • Dickie??Dickie??toch. Wel de bron boven/onder je epistels zetten m??n beste, we zitten maar zo weer met een WZL plagiaat-gate.:) Pasop jongetje, dan komt er een persoon langs, die zichzelf ⤽Dame⤝ noemt om je de ⤽inhoudelijk⤝ de les te lezen. De dik gedrukte letters geven voor insiders natuurlijk wel aan dat het pulp van Joop.nl is, maar voor outsiders is dat natuurlijk niet het geval.
  Wel grappig, dat de moderators van WZL zeer consequent je linkjes naar die haatsite blokkeren, mensen met smaak! ;D

  Ik zal je niet verder ophouden, met het zoeken naar plak/knip werk, succes Dickie.  ⚠️ Meld

 • ‘Vluchtelingen zijn mensen zoals jij en ik’

  Kijken: Winston en Renate Gerschtanowitz over hun zware reis naar Jordanië

  Winston en Renate Gerschtanowitz verlieten hun Blaricumse huis voor de harde werkelijkheid in het Midden-Oosten. In Jordanië zagen ze met eigen ogen hoe heftig de situatie in de vluchtelingenkampen op dit moment is. Aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night vertellen ze erover.

  Renate:

  Kijk, iedereen heeft het heel erg over de vluchtelingen en de vluchtelingenproblematiek, maar als je daar staat zie je voornamelijk gewoon hele bezorgde ouders. En kleine kindjes die veel te veel gezien hebben in hun jonge leventje, veel te veel mee hebben gemaakt. En dan denk je echt, ja jongens, we hebben het wel over ⤽vluchtelingen⤝, maar dit zijn gewoon mensen zoals jij en ik die midden in de nacht hun hele zooitje hebben moeten oppakken. Kinderen hebben geen idee wat er gebeurt in hun leven, hun hele leven is op zijn kop gezet […] en hebben geen idee wat er de komende jaren met hun leven gaat gebeuren. Ze zitten daar letterlijk te wachten tot ze weer terug naar huis kunnen.

  Winston:

  Wat mij het meest verwonderde was het feit dat die generatie eigenlijk al zo beseft dat het probleem nu in Syrië niet opgelost gaat worden. Nu niet, volgende maand niet en voorlopig niet. En dat als je ze spreekt en ze praten over de vreselijke dingen die ze hebben meegemaakt, hoe ze hebben moeten vertrekken van de ene op de andere minuut, dat ze nu eigenlijk alleen maar hopen dat hun kinderen in ieder geval toekomst hebben. Dus die hele generatie die daar met kinderen is, die heeft het al niet meer over zichzelf.

  Tot nu toe hebben ruim 600.000 Syriërs onderkomen gezocht in vluchtelingenkampen, dorpen en steden in Jordanië. In het Zaatari vluchtelingenkamp alleen al verblijven verblijven bijna 300.000 vluchtelingen, wat het kamp qua omvang de vierde stad van Jordanië maakt. Syrische vluchtelingen mogen het kamp pas verlaten als een Jordaniër garant voor ze staat. Daardoor kunnen ze moeilijk voor inkomen zorgen, wat hen volledig afhankelijk maakt van de schaarse humanitaire hulp die in het kamp geboden wordt.
  ——————-
  Helaas geen beeld…omdat enkel berichten van Joop.nl worden gecensureerd. Geen zin en tijd om eerst met een link te expirimenteren.
  Wetend dat de link bij plaatsing al leeg blijkt te zijn…..dus vind je dit interessant?

  KIJK FF OP JOOP.NL


  ⚠️ Meld

 • Respect: Aannemer vraagt Wilders om mentaliteitsverandering

  Kijken: Rob Geurst geeft uitleg bij Pauw (DUS WEER GEEN BEELD!)

  De Haagse aannemer Rob Geurst plaatste maandag een advertentie op de voorpagina van de Volkskrant waarin hij Geert Wilders, die momenteel in Australië verblijft, oproept zijn negatieve houding aan te passen.

  Geurst handelde niet uit partijpolitieke motieven. Hij benadrukt dat hij partijloos is. Maar hij stoort zich er aan dat Wilders zich richt op het zaaien van verdeeldheid, zich voornamelijk negatief uitlaat over anderen en nooit wil samenwerken. De advertentie kostte 1200 euro. Geurst kreeg nog wel het advies van de Volkskrant om de advertentie niet onder eigen naam te plaatsen omdat het openlijk uiten van kritiek op Wilders vaak leidt tot het ontvangen van bedreigingen.

 • Zéér kwalijk

  Rector Islamitische Universiteit blijft haat zaaien

  Minister Bussemaker wil met wetsvoorstel ingrijpen bij instellingen die zich niet houden aan maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef

  (mooi!)
  Ahmet Akg?nd?z, directeur Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) heeft in een aantal haattweets Koerden voor ‘honden’ uitgemaakt en gezegd te bidden voor de aanslagplegers in Ankara. Het is niet voor het eerst dat de rector vanwege zijn uitspraken in opspraak raakt.

  Akg?nd?z reageerde op Twitter op de aanslagen van zaterdag 10 oktober in de Turkse hoofdstad. Daarover zei hij te ‘bidden voor de helden die de honden uitroeien die greppels graven’. Hoogleraar Turkse taal en cultuur Erik-Jan Z?rcher zegt in het AD:

  (…) “De rector doelt met ‘honden’ op de Koerdische jongeren die loopgraven graven om zich in het zuidoosten van Turkije te verdedigen tegen het leger. De ‘helden’ zijn de aanslagplegers, legt Z?rcher uit. Hij bidt dus voor de zielenheil van de aanslagplegers.”

  VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg veroordeelt de uitspraken van Akg?nd?z en vindt het onbegrijpelijk dat de man nog rector is van een universiteit in Nederland.

  “Zo kan het niet langer. Hij werkt segregerend in plaats van de verbinding met Nederland te zoeken. Hoe kan een school met deze man als boegbeeld nog steeds de goedkeuring van de Nederlandse overheid hebben?”

  Akg?nd?z is eerder in opspraak geraakt toen hij op zijn Facebook landgenoten tijdens de Turkse verkiezingen opriep om op Erdogan te stemmen en ‘niet op homo’s en Armeniërs!’. Toen minister Bussemaker (Onderwijs) hem hiervoor op het matje riep sloot de rector zijn Facebookpagina en zei hij zich enkel te gaan richten op zijn werkzaamheden.

  De Tweede Kamer heeft geprobeerd de accreditatie van de universiteit in te trekken maar dat mag alleen als er sprake is van bewezen slecht onderwijs. En dat is volgens Accreditatie-organisatie NVAO niet het geval.

  Minister Bussemaker heeft momenteel een wetsvoorstel liggen bij de Raad van State waarmee zij mag ingrijpen bij instellingen die zich niet houden aan hun opdracht tot maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef. De minister zegt zodra de wet van kracht is ‘niet te aarzelen van die bevoegdheid gebruik te maken’.  ⚠️ Meld

 • 😮 Gaat lekker tussen Erdogan en Europa

  Blijft wel een heerlijk land om op vakantie te gaan (er zijn natuurlijk best een aantal mooiere…in deze context al een eiland als KRETA)…toch moeten ze gewoon ook donderdag van Ajax verliezen.

  En Wes en ex-vrouw Jantje Smit blijven vertroetelen…dan zien we haar hier niet zo vaak als bijvoorbeeld roomblanke Linda de Mol.
  ——
  Hoorde van een Turks-Nederlansche dat die mensen vol gecompliceerde tegenstellingen zitten die tegenstellingen….jaja komen samen in het supporteren van het Turks-nationale voetbalelftal. Daar zijn ze samen één:
  – Armeniërs, Assyriërs
  – Koerden
  – fans van voetbal-clubteams
  – was er wel of niet sprake van volkerenmoord tijdens de Assyrische en Griekse Genocide?
  – Secularisme
  – Moslims: Soennisme is de grootste tak, alevitisme (zijn mild) en er zijn niet heel veel Sjiieten….toch genoeg voor scherpe tegenstellingen:
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/6/Waarom-sjiieten-en-soennieten-elkaar-naar-het-leven-staan-1545693W/

  Le Premier http://www.nu.nl/buitenland/4148321/turkije-wil-geen-concentratiekampen-migranten.html


  ⚠️ Meld

 • Tja, dat kunnen ze (handelaren in dieren) doen he:

  Cameraploeg bedreigd op paardenmarkt Zuidlaren
  Handelaren intimideren journalisten dierenomroep Piep en inspecteurs Eyes on Animals

  Op de paardenmarkt van Zuidlaren zijn twee medewerkers van de dierenomroep Piep bedreigd door paardenhandelaren. Het duo filmde het uitladen van pony’s. Daarbij werd geconstateerd dat er teveel dieren in de trailer opeengepakt zaten en er slecht met ze werd omgesprongen. De cameraploeg was in gezelschap van twee inspecteurs van de dierenbeschermingsclub Eye for Animals. Ook zij werden geïntimideerd.
  De dierenbeschermers stellen dat er op het traditionele festijn in Zuidlaren sprake is van misstanden. Die wilden ze vastleggen. Ingrid Ramaan van Eyes on Animals schreef dinsdag nog op Joop:
  De landelijke politiek moet een einde maken aan de “wildwest-situatie” op paardenmarkten in Nederland. Jaarlijks worden daar duizenden paarden verhandeld terwijl basale wettelijke en dierenwelzijncontroles ontbreken. Er is geen paspoort- en chipcontrole van paarden, adequate medische keuringen ontbreken, handelaren worden niet geregistreerd, evenmin als welk paard van wie is.

  Tijdens het film van het lossen van een lading pony’s ging het mis, meldt PiepVandaag. De stemming werd al snel aggressief.
  Er werd getracht de camera van de cameravrouw van PiepVandaag uit de hand te slaan. Toen Eyes on Animals en PiepVandaag wilden vertrekken, werden ze daarbij belemmerd door de paardenhandelaren. De cameravrouw van PiepVandaag werd hardhandig bij haar rechterarm gegrepen en naar achteren gesleurd. De sfeer en de houding van de handelaren was erg dreigend.


  ⚠️ Meld

 • Oh daarom moet dit…uh volgt nog uit TROUW (niet meer te verTROUWen) 2x eerst naar de admin….

  Volgens mij is GW voluit een verboden woordcombie geworden 😮


  ⚠️ Meld

 • 🙂 bernard. Gewoon doorjennen en destrijds hielp het ook die kneus van een ruktor te blijven bashen….Vanzelfsprekend moet je die zichzelf schromelijk overschattende rechtse-ego’s ook regelmatig afzeiken….maar dat moet jou ook zeker lukken….oh ja, Domme Niek Weesie ook vaak het slachtoffer laten zijn…maar daarin was ik lang niet de enige.

  Leven Ruktor en Domme Niek eigenlijk nog wel?


  ⚠️ Meld

 • Waarschuwing, als de link van de zeer interessante chronologische opsomming weer gecensureert wordt….plaats ik de hele lap 😮 Moet de enkele vaste klant hier, dit willen >:( 😛


  ⚠️ Meld

 • De aangekondigde asielcrisis
  Nicole Besselink ? 20/10/15, 11:10

  Nu problemen met de opvang en huisvesting van asielzoekers veel aandacht krijgen, komt de vraag op of Nederland heeft zitten suffen
  Vijf jaar. Zo lang weten we volgens Diederik Samsom al dat in Syrië mensen op de vlucht slaan en hun weg zoeken naar Europa. Hij zei het onlangs op tv aan tafel bij Jeroen Pauw, de dag na de opstand in het Drentse Oranje.

  Bewoners hadden daar de auto van staatssecretaris Klaas Dijkhoff belaagd nadat hij had verteld dat het dorp nog eens zevenhonderd asielzoekers moet opvangen. Een camper werd dwars op straat gezet om de bussen tegen te houden. De woorden van de PvdA-leider wekten verbazing. Als de overheid zich al vijf jaar had kunnen voorbereiden, hoe kan zij Oranje dan zo overrompelen?

  Nu problemen met de opvang en huisvesting van asielzoekers veel aandacht krijgen, komt de vraag op of Nederland heeft zitten suffen. De chaos in Libië, de oorlog in Syrië, de gammele bootjes op de Middellandse Zee, de duizenden drenkelingen, de overvolle asielzoekerscentra in Italië en Griekenland. Waren dat geen aanwijzingen dat de aantrekkingskracht van Europa aan het toenemen was? En was de huidige groei gezien de relatieve populariteit van Nederland onder asielzoekers niet enigszins te voorspellen geweest?

  Het zijn achteraf makkelijke vragen die suggereren dat het kabinet niet zat op te letten, maar dat is te kort door de bocht. Ja, aanvankelijk domineerden in discussies over Syrië vragen als hoe president Assad te verdrijven, hoe te reageren op gifgasaanvallen en hoeveel Syrische vluchtelingen uit te nodigen naar Nederland: 250 of 500? Maar wie het debat de laatste jaren volgde, zag ook toenemende zorgen over de aanhoudende migratiegroei.

  2013: scheepsramp bij Lampedusa
  Zoals in het najaar van 2013. De oorlog in Syrië is dan ruim twee jaar aan de gang, op de Middellandse Zee zinkt voor de kust van Lampedusa een boot met migranten. Circa 350 van hen vinden er de dood. De grensbewaking op zee moet beter, concludeert staatssecretaris Fred Teeven (VVD, veiligheid en justitie) na Europees overleg. Al weet hij dat het daarmee niet gedaan is. “De achterliggende redenen waarom mensen zulke gevaarlijke tochten ondernemen zijn complex”, schrijft hij. Er is ‘niet direct een kant-en-klare oplossing’.

  Teeven ziet het aantal Syrische asielaanvragen in Nederland oplopen: van 170 in 2011 naar 2673 in 2013. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (Coa), dat de afgelopen jaren juist veel opvangplekken heeft afgestoten, ziet zich genoodzaakt nieuwe locaties op te zetten. Het azc in het Groningse Bellingwolde gaat weer open, er komen bedden in het Limburgse Sweikhuizen en in de winter kunnen asielzoekers terecht in de vakantiewoningen van recreatiepark Duinrell.

  PVV-Kamerlid Sietse Fritsma munt de term ‘asielcrisis’, maar hij krijgt geen bijval
  Teeven is op z’n hoede. Hij voelt er niets voor om vluchtelingen over te laten komen om hen hier tijdelijk bij familie te laten verblijven, iets wat de Tweede Kamer (inclusief regeringspartij PvdA) bepleit. Grote kans dat zij hier alsnog asiel aanvragen, stelt Teeven. Met alle gevolgen van dien: langere wachttijden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), hogere opvangkosten en waarschijnlijk nog meer asielzoekers. “De ervaring leert dat lange wachttijden een aanzuigende werking hebben.”

  Voorjaar 2014: veel Eritreëers
  Een halfjaar later luidt Teeven plotseling de noodklok. Hij schuift op 14 mei 2014 aan bij tv-programma ‘Eén op één’. Met nieuws. “Er komen nu gemiddeld duizend asielzoekers per week naar Nederland”, zegt Teeven. Vooral veel Eritreeërs, vermoedelijk geholpen door mensensmokkelaars. “Dat zijn alarmerende cijfers”, reageert interviewer Sven Kockelmann. “Als dat zo doorgaat, zit je aan het einde van het jaar op?” “Dan kom je op 65.000 mensen die naar Nederland komen”, antwoordt Teeven.

  Verbazing alom: 65.000? Dat aantal is al bijna vijftien jaar niet meer gehaald. Het lijkt ook onwaarschijnlijk dat zich de rest van het jaar elke week duizend nieuwe asielzoekers melden: een ongebruikelijk hoog aantal. Bovendien telt Teeven ook de tweede aanvragen mee van asielzoekers die hier al zijn.

  PVV-Kamerlid Sietse Fritsma munt de term ‘asielcrisis’, maar hij krijgt geen bijval. “Het heeft er toch alle schijn van dat wat beweerd werd door de staatssecretaris nog maar heel erg moeilijk onderbouwd kan worden met de cijfers die we zien”, zegt SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen een dag na de tv-uitzending. Volgens Joël Voordewind van de ChristenUnie extrapoleert Teeven de cijfers van één week met effectbejag als vooropgezet doel. “Hij probeert ons allemaal de angst aan te jagen dat we worden overspoeld door asielzoekers.”

  Ze zien hun gelijk bevestigd in de cijfers aan het eind van het jaar. Het komt in 2014 niet tot de door Teeven voorspelde 65.000 asielaanvragen. De teller stopt net na de 30.000 als herhaalde aanvragen en die van nareizende familieleden worden meegerekend. Anders zijn het er nog geen 24.000.

  Regeren is een beetje vooruitzien. Dat is niet je kop in het zand steken en je alles laten overkomen. Je moet ook de lokale overheden waarschuwen
  Fred Teeven
  Najaar 2014: let op, opstopping
  Teeven blijft waarschuwen. De prognosemodellen op zijn ministerie houden het voor 2015 op 33.000 asielaanvragen, vertelt hij november vorig jaar. Maar dat kunnen er ook zomaar 40.000 zijn, voegt hij eraan toe. “Dat vraagt een enorme inspanning van uitvoerende diensten in de vreemdelingenketen.” Hij vertelt dat de wachttijden bij de IND oplopen, en wijst op de ‘opstopping’ in de asielzoekerscentra omdat gemeenten niet genoeg woonruimte beschikbaar stellen voor asielzoekers met verblijfspapieren. Eind 2014 wachten al 10.000 vluchtelingen in azc’s op huisvesting.

  Achterdochtig geworden door Teevens eerdere niet uitgekomen voorspelling, wantrouwt een deel van de Kamer de nieuwe prognoses. Voordewind van de ChristenUnie verwijt Teeven ‘spookbeelden’ te creëren. “Dit is geen spookscenario, dit is gewoon keiharde realiteit”, zegt Teeven. “Regeren is een beetje vooruitzien. Dat is niet je kop in het zand steken en je alles laten overkomen. Je moet ook de lokale overheden waarschuwen. Die mensen moet je wel voorbereiden op wat hun soms te wachten staat.”

  Zomer 2015: alle ogen op de Balkanroute
  In de maanden die volgen lijkt Teeven er weer naast te zitten: in de eerste helft van 2015 kloppen minder vreemdelingen in Nederland aan dan in de eerste helft van 2014. Wel blijft het Coa nieuwe asielzoekerscentra openen, omdat de doorstroom van vergunninghouders naar huurwoningen stokt. Los daarvan lijkt de boel redelijk onder controle.

  Totdat de zomer begint. Migranten bewegen zich dan in ongekend grote aantallen via praktisch alle grensovergangen naar Europa: met bootjes van Turkije naar Griekenland, van Libië naar Italië, via de Balkanroute naar Hongarije, Oostenrijk en verder. Berichten over 71 gestikte migranten in een vrachtwagen in Oostenrijk en beelden van een in Turkije aangespoelde Syrische peuter zetten de schijnwerpers weer vol op het vluchtelingenvraagstuk.

  Onder dat gesternte worden de cijfers van Teeven inderdaad ‘keiharde realiteit’. Alleen al in de eerste negen maanden van dit jaar registreerde de IND bijna 36.000 asielaanvragen, tegenover een kleine 30.000 in heel 2014. Zelfs Teevens eerder weggehoonde cijfer van 65.000 asielzoekers komt dichterbij: zijn opvolger Klaas Dijkhoff houdt voor dit jaar inmiddels rekening met ’tussen de 50.000 en 60.000′ aanvragen, zo liet hij vorige week weten.

  © ANP. De ChristenUnie, de partij die Teeven (foto, midden) eerder paniekzaaierij verweet, spreekt nu van een ‘mistaxatie’ van het aantal nieuwkomers.

  De krappe reserves worden ook pijnlijk duidelijk in Oranje, als Dijkhoff zonder bedden zit en de gemeente Midden-Drenthe begin oktober dwingt tot opvang
  Najaar 2015: kabinet oogt verrast
  Hoewel Teeven vorig jaar kennelijk al rekening hield met zulke aantallen, lijken de betrokken diensten en gemeenten niet op dergelijke scenario’s voorbereid. Zo is het aantal vluchtelingen in asielzoekerscentra dat gehuisvest moet worden alleen maar gegroeid. Pas als na de zomer duidelijk wordt hoeveel extra opvanglocaties er nodig zijn – waarvan de komst geregeld gepaard gaat met lokaal verzet – lijkt het kabinet spijkers met koppen te willen slaan en komt er schot in alternatieve huisvesting in containers en kantoren.

  Verder blijken de bedden die erkende vluchtelingen in azc’s bezet houden niet zo makkelijk aan te vullen. Hoe hoog de nood is, is te merken als staatssecretaris Dijkhoff zich in augustus genoodzaakt ziet in de Volkskrant een beroep te doen op ‘stoere’ bestuurders om hem te helpen aan nieuwe opvanglocaties. “Het ligt overal lastig, maar het probleem is te groot. We hebben niet meer de tijd om jaren na te denken of er ergens een azc kan komen.”

  De krappe reserves worden ook pijnlijk duidelijk in Oranje, als Dijkhoff zonder bedden zit en de gemeente Midden-Drenthe begin oktober dwingt tot opvang. En dan zijn er nog de bussen die asielzoekers van noodopvang naar noodopvang rijden. Dat terwijl het Coa in april, maanden voor de huidige piek, al had gewaarschuwd de komende tijd zeker tienduizend extra bedden nodig te hebben en achter te lopen op schema.

  Op andere punten oogt het kabinet ook verrast. Zo moest het personeelsbestand bij de IND dit jaar al tot twee keer toe met honderd medewerkers worden uitgebreid. Die hoor- en beslismedewerkers moeten ook in het weekend aan de slag om te voorkomen dat de asielaanvragen zich ophopen.

  Er was paniek in de Trêveszaal, maar maatregelen, ho maar. We zijn nog niet eens op de helft van de 65.000, maar de opvang schiet al tekort
  Nu: ad hocopvang
  Voor de oppositie zijn het allemaal aanwijzingen dat het kabinet er niet klaar voor was. Politici die Teevens voorspellingen hekelden, gebruiken die nu als stok om mee te slaan. Zoals D66-fractieleider Alexander Pechtold afgelopen week. “Vorig jaar zei het kabinet dat er 65.000 vluchtelingen zouden komen. Er was paniek in de Trêveszaal, maar maatregelen, ho maar. We zijn nog niet eens op de helft van dat aantal, maar de opvang schiet al tekort. We zijn dus slecht voorbereid.” Voorman Arie Slob van de ChristenUnie, de partij die Teeven eerder paniekzaaierij verweet, spreekt nu van een ‘mistaxatie’ van het aantal nieuwkomers. “Zelfs op basis van de cijfers die de afgelopen maanden al beschikbaar waren, kon je weten dat het hogere aantallen zouden worden.”

  Met hogere aantallen hielden we wel rekening, zei Dijkhoff vorige week, maar zo hoog als nu? “De echte piek vanaf augustus zag ik niet aankomen, en mijn Europese collega’s van alle andere lidstaten evenmin.” De opvang van asielzoekers wordt daarom ‘op een iets meer adhokkerige manier’ georganiseerd, maar er heeft in Nederland nog niemand op straat hoeven slapen, houdt Dijkhoff de Kamer voor. Het had met de opvang allemaal stukken erger gekund, wil hij maar zeggen.

  De schoenen waren simpelweg nat voor we er erg in hadden, is ook de lijn van premier Mark Rutte. Plots kreeg de grafiek de vorm van een ‘hockeystick’. Of het kabinet zich desondanks beter had kunnen voorbereiden? Lastig, meent Rutte. “Als je zou zeggen dat je 20.000 huizen leeg houdt voor het geval dat de asielinstroom toeneemt, verwacht ik niet dat daar draagvlak voor zal zijn. Als je zou zeggen dat asielzoekerscentra die niet meer nodig zijn, toch openblijven omdat je niet weet of de instroom op termijn weer zal toenemen, zal daar ook geen draagvlak voor zijn.”

  En die voorspelling van Teeven? Dat aantal van 65.000 asielzoekers was een geëxtrapoleerd cijfer en verdween vorig jaar al snel weer van tafel toen het aantal Eritreeërs dat Nederland als bestemming koos weer afnam, vertelde Rutte vorige week aan de Kamer. “Wij zijn nooit in de buurt gekomen van dat soort aantallen en hebben er ook geen maatregelen voor hoeven nemen.”

  Kennelijk heeft het kabinet nooit geloofd in de voorspellingen van Teeven. En VVD-fractieleider Halbe Zijlstra evenmin. “Degenen die deze grote aantallen keurig hadden voorzien, moeten zich maar melden”, zei hij vorige week. “Als zij deze situatie toen al voorzagen, was het leuk geweest als zij haar ook hadden geagendeerd.”


  ⚠️ Meld

 • Koffie verkeerd by Joop.nl

  Nederland gaf tientallen miljoenen euro verboden staatssteun aan Starbucks … Hielp Amerikaanse koffieketen belasting te ontduiken.
  ———-
  Maar het kan nog wel een behoorlijk staartje krijgen voor andere grote bedrijven die van deze constructie profiteren/profiteerden.


  ⚠️ Meld

 • Uit TeleTroepToeTerT:

  Kabinet moet meer doen voor KLM

  De Nederlandse regering moet veel meer doen om de positie van KLM en luchthaven Schiphol veilig te stellen.
  In Nieuwsuur zegt de Noord-Hollandse gedeputeerde Tjeerd Talsma met het oog op het grote strategische belang van Schiphol te hopen dat de opstelling van Den Haag ten opzichte van de luchthaven gaat veranderen. Voorzitter van vakbond De Unie sluit zich aan bij de oproep van Talsma. “Er moet echt iets gebeuren om KLM en daarmee heel veel werkgelegenheid op Schiphol te beschermen.”
  Werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW gaf eerder al aan te vinden dat Nederland zich, net als Frankrijk, moet kunnen bemoeien met de gang van zaken bij Air France-KLM en dus een belang moet nemen. De Staat wil volgens minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën nu echter geen aandeel kopen in Air France-KLM, maar een tijdelijke participatie sluit hij niet uit.
  —-
  Hoorde het nog sterker in de aankondiging voor Nieuwsuur:

  Ze liggen onder een vergrootglas. Het Kabinet zou zelfs rekening houden met een slechte afloop van de samenwerking met de Fransen.


  ⚠️ Meld

 • Ja, dit is een Politiek onderwerp:

  BeeldBuisBode

  ZEMBLA INTERNATIONAAL: ‘De schaduwkant van FIFA??s WK’, woensdag 21 oktober, 2015 om 20.25 uur bij de VARA op NPO 2.

  WK met schaduwkant[/url]


  ⚠️ Meld

 • Alarmerende mails vanuit het Meppelse. Inwoners van het schitterende historische handelsstadje M. maken zich ernstige zorgen om de veiligheid van hun kinderen tijdens de komende Sinterklaas Intocht. De KinderfeestKapende HerstelBetalingsactivisten van Kick-Out Zwarte Piet eisten & kregen de meest prominente en drukste plek van de stad op, als de Goedheiligman aankomt dd 14 november. Bij het Zwarte Pijltje. “DIT LIGT DIRECT AAN DE ROUTE EN HIER STAAN IEDER JAAR DE MEESTE MENSEN!!!” aldus woedende alsook vetgedrukte Meppelers, die er volstrekt geen vertrouwen in hebben dat deze randstedelijke cultuurvernielers vreedzaam gaan protesteren. Dat was in Gouda namelijk ook geen succes. Hoe hard meneer Jeffrey Afriyie in het RTL Nieuws ook mag roeptoeteren dat het om een vreedzaam protest gaat. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te snappen dat er hier doelbewust op rellen wordt aangestuurd. Arm Meppel. Compleet de vernieling in door een proxywar vanuit Het Reservaat.

  Fijn dat onze gekleurde medelander weer een kinderfeest komt verstoren,maar ja wat moeten ze ook anders doen.De hele dag aan de kont krabben en niks doen ja dan heb je wel zin in een verzetje wat natuurlijk helemaal nergens over gaat.Dag Nederlandse cultuur.  ⚠️ Meld

 • Snap nog steeds niet waarom de konijnenbrigade geen contact heeft gezocht met de PVV. Die heeft iig het nr euh welke nog ah de dierenpolitie leven gegeven. Al met al is links buiten propaganda van ene Joop stil. Zouden ze zich dan toch beseffen dat als je geschoren wordt stil moet zitten?

  Ohja Die Merkel o zo een bah


  ⚠️ Meld

 • Dick, funktie lijsttrekker en spinner staan nog open bij jouw partij. Iets voor jou? ;):D

  Wat je nu doet met al die copie paste is iets dood maken


  ⚠️ Meld

 • Die ban voor het leven is trouwens ip maarja die wisselt.

  Fijn voor jou dat je er trots op bent.
  Posting van jou op 20okt 18,45 vind ik een ban voor het leven waard. Ongelovelijk wat een woordkeuze opruiend denegrerend en er staan nu mensen voor de rechter die hetzelfde deden alleen een ander doel.


  ⚠️ Meld

 • 🙂 D erk, op 21 oktober 2015 14:59

  Spinner doe ik al jaren op vrijwillige basis.

  Copywriter zou kunnen; als ze maar beseffen dat kwaliteit zijn prijs kent 😉


  ⚠️ Meld

 • Oeps, je attendeert op lijsttrekker. Nee, daar heb ik mijn leven niet voor over: alle bagger, cynische en sarcastische geluiden. Denk weinig complimenten om dat velen uit jaloezie aan je stoelpoten willen zagen.

  Nee hoor, vind Diederik zo slecht nog niet.
  Misschien neemt Lodewijk het straks over; ook goed, misschien beter…maar dat moeten we eerst ervaren.
  Plassterk was bij die vorige democratische lijsttrekkers-verkiezing mijn man.
  Vond die andere afvaller destijds trouwens ook goed hoor:

 • @ D erk…Bedankt voor het meeleven: Fijn voor jou dat je er trots op bent. 😉

  Reactie op posting 15:06 over posting 20okt 18,45 :):o8)

  Goed Beter dat je er weer bent!


  ⚠️ Meld

 • 😮 * zelfcensuur-alert

  Gebruik ik van Samsom en Asscher als enigen de voornaam…die doen verdeurie aardig VVD-achtig aan. Het ontbreekt er nog maar aan dat het geen dubbele namen betreft.
  Van Plasterk en van Dam vermeld ik de oerhollandsche gewone jongens namen niet. Nog maar ff dan:
  Ronald en Martijn.

  Groet’n verder en vergeet de bokavond niet 😉


  ⚠️ Meld

 • BeeldBuisBode, voor als je PSVouw niet hoeft te zien:

  Nieuwsuur vol misdadigers:

  NPO 2, 22:00 uur

  – drie personen opgepakt voor het bestormen van een vluchtelingenopvang in Woerden op 9 oktober.
  – Donderdag moet Hulbert Möllenkamp, de oud-topman van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale, voor de strafrechter komen. Hij staat terecht voor omkoping, witwassen, valsheid in geschrifte en het plegen van meineed.


  ⚠️ Meld

 • Dick noem mij nu drie geslaagde pvdAers die het in het afgelopen 12jaar van aanvoeder van de partij echt iets bereikt hebben ipv een pluche stoel. of doorgaan sten des volkes laten horen ipv eigen belang? Ben benieuwd, thanks trouwens voor je mail en medeleven ook namens vrouw d erk


  ⚠️ Meld

 • Oeps D erk, dan heb ik wiki nodig…zeker als het over de lange termijn gaat.
  ***********

  Extra info tussen () Wel mooi dat al die (niet)overtuigingen verzameld zijn binnen de PvdA. Zeker als Aboutaleb lijsttrekker zou worden haha.

  Wouter Bos (Uit een protestants-christelijk, politiek geëngageerd gezin)
  – mooie verdienste: . Zo liep hij in oktober 2004 vooraan tijdens de grote demonstratie op het Museumplein tegen het kabinet Balkenende. De PvdA werd in de peilingen al snel de grootste partij van Nederland…was er ook bij. Want een vriendin en ik konden zo gratis treinen naar geweldig Mokum! Ff meegelopen en een geweldige dag gehad. Vanzelfsprekend ook ervaringen gedeeld die hier niet kunnen worden weergegeven 😛

  Als fractievoorzitter o.a.:
  Op 28 april 2006 probeerde Bos zijn politieke visie uiteen te zetten tijdens een betoog op een conferentie over het thema vergrijzing. Hij omarmde hierbij het Scandinavische model als basis voor de toekomst van de Nederlandse verzorgingsstaat. Bos stelde dat het overheidsgeld doelmatiger gebruikt moest worden en pleitte voor meer geld naar onderwijs, onderzoek en innovatie, kinderopvang als basisvoorziening, het goedkoper maken van laagproductieve arbeid en versoepeling van het ontslagrecht. De studiefinanciering, de hypotheekrenteaftrek en de financiering van de AOW werden door hem ter discussie gesteld, omdat deze systemen uitgaan van een perverse solidariteit; armen die rijken subsidiëren. (RESPECT)

  Cohen (Hebreeuws (???׾) voor ‘priester’) is een veel voorkomende achternaam in de Joodse gemeenschap)
  -Op zich al een beste prestatie: onder leiding van Cohen de grootste oppositiepartij in het parlement.
  Deze waarderingen heeft hij vast niet voor nixxx gekregen:
  Burgerschapsprijs, 9 november 2005: (⤽een erkenning voor personen en organisaties die zich inzetten voor een open, democratische en tolerante samenleving⤝), die dit jaar ⤽voor de eerste maal⤝ werd uitgereikt. Door de Belgische stichting P&V (⤽Kruispunt van solidariteit, emancipatie en burgerzin⤝)
  Philadelphia Award van de stichting Philadelphia Zorg in Nunspeet.
  De Grootmeesters, eenmalig tv-programma. Marcel van Dam laat de ‘Beste burgemeester’ kiezen uit een setje van drie.
  “Beste Burgemeester Van De Afgelopen 25 Jaar” 2005, door Binnenlands Bestuur.
  Held van Europa door Time Magazine
  5 december 2006 werd Cohen uitgeroepen tot één na beste burgemeester ter wereld (zie World Mayor)
  Eredoctoraat van de Radboud Universiteit Nijmegen.

  Samsom: (Areligieus opgevoed en volgens mij gebleven)
  Samsom nam in 2012 de medeverdediging over van de uit de Tweede Kamer vertrokken Hans Spekman van een in 2011 door Spekman en Joël Voordewind (ChristenUnie) ingediend initiatiefwetsvoorstel over versterking van de positie van in Nederland “gewortelde” minderjarige vreemdelingen. De voorgestelde wet kreeg de naam ‘Kinderasielwet’ mee; ook werd wel gesproken over de ‘Wortelingswet’ of de ‘Maurowet’. De Raad van State bracht hierover een negatief advies uit

  >:(>:(>:( Mag dus niet: Toen Den Uyl in juli 1986 het fractievoorzitterschap neerlegde

  En Wim Kok dus ook niet:
  1986-1989Fractievoorzitter PvdA
  1986-2001Politiek leider PvdA…afgelopen 12 jaar: vanaf 2003 OK

  =====

  Alles ff zsm van wiki gepakt en enkel in de gevraagde rol. Dus niet als minister en/of als MP (waarin Wim Kok volgens mij een soort vader des vaderlands was! Maar de 3 genoemden helaas nooit MP zijn geworden. De 1 o.a. omdat ie de prijs van een brood niet wist 😮
  ————
  Maar uh…..kom er maar in met 3 sterke aanvoeders van willekeurig welke partij in de afgelopen TWAALF jaar 😮

  Ok, ze hoeven niet eens aan genoemde heren te kunnen tippen, ik besef dat dat teveel gevraagd is 😉


  ⚠️ Meld

 • De Syrische president Bashar al-Assad heeft dinsdagavond een bezoek gebracht aan zijn Russische collega Vladimir Poetin in Moskou. Dat meldt een woordvoerder van het Kremlin. Voor zover bekend is het de eerste buitenlandse reis van Assad sinds de oorlog in Syrië in 2011 uitbrak. De Syrische president zei onder meer dat hij terrorisme ziet als een belemmering in de totstandkoming van een politieke oplossing voor zijn land. Daarnaast is hij van mening dat het gehele Syrische volk zich wil inzetten om tot een oplossing te komen, en niet alleen de elite die het land regeert.

  De twee zouden ook hebben gesproken over de voortzetting van de Russische militaire acties in Syrië en over de plannen van de regeringstroepen van Assad. Ook ging het over de strijd tegen de ’terroristische groeperingen’ in het land en over de voortzetting van de Russische luchtaanvallen.

  Poetin zei te hopen dat de vooruitgang op het militaire front wordt gevolgd door stappen naar een politieke oplossing in Syrië.

  Rusland zegt dat de aanvallen op terreurbeweging Islamitische Staat zijn gericht, maar volgens westerse landen en de Syrische oppositie worden ook gematigde tegenstanders van Assad bestookt.

  Assad dankte Poetin voor de Russische steun. Moskou heeft volgens hem voorkomen dat Syrië in een ,,tragisch scenario” is terechtgekomen. Hij noemde terrorisme een ,,obstakel” voor een politieke oplossing in het land.

  Werkbezoek
  Assad vloog dinsdagmiddag heen, en is na het overleg weer teruggevlogen. Volgens woordvoerder Dmitry Peskov ging het om een werkbezoek.

  Rusland steunt het regime van Assad juist en mengt zich sinds enkele weken actief in de oorlog in Syrië.

  Het was Assads eerste buitenlandse bezoek sinds het begin van de crisis in Syrië in 2011, en drie weken nadat Rusland begon met luchtaanvallen op Islamistische militanten in het land. Het bezoek suggereert ook dat Rusland, en niet de oude bondgenoot Iran, nu naar voren is gekomen als Assads belangrijkste vriend.

  Hopen dat de samenwerking goed blijft en vruchten afwerpt kunnen alle mensen weer snel naar huis.  ⚠️ Meld

 • Geef gewoon antwoord op de vraag janna, Maar uh, realiseer jij je eigenlijk wel dat de posters hier, zich echt niet meer laten beïnvloeden?
  Posten hier heeft nixxx met reclame te maken. Jij laat je nog wel beïnvloeden? Of weet je nog niet waar je op gaat stemmen…wellicht omdat je net stemrecht hebt?


  ⚠️ Meld

 • Ik weet niet welke vraag ik moet beantwoorden, maar Dick ik loop al heel lang mee in dit leven als pvda-stemmer. Mijn overleden ouders ook. Ik kom uit die zogenaamde rode familie. En ik vind die bijdragen van jou (Joop) drie keer niks. Ik geloof wel in jouw goede bedoelingen, daar niet van.


  ⚠️ Meld

 • Goed en trouw Janna! Mooi dat je in mijn goede bedoelingen geloofd. Sprak trouwens zaterdag bij WVF bij toeval DE PVDA-vrijwilliger door de jaren heen. Hoe heet ie ook al weer Nico oh ja…Nico B. Ook nog even kort over die nieuwe serie van de VARA gehad, over de gewone man…de werknemers van vrogger. Hij kende Joop ook en vond het wel goed.
  Mag ik overigens “drie keer niks” een uitdrukking vinden die mensen van jouw schijnbare leeftijd niet zo snel maken?


  ⚠️ Meld

 • Dat is wel een goeie bij Wvf daar kunnen ze niet voetballen en bij de Pvda kunnen ze niet regeren leuke combinatie.
  Nee haal aub die meuk van Jojo.nl weg redaktie want er is werkelijk waar niemand die deze rotzooi leest.En nee reclame hoef je niet meer te maken voor de Pvda want de teloorgang is stevig ingezet.


  ⚠️ Meld

 • heimpi, wat deugt er wel in ’t leven?

  Jezelf?
  WVF niet
  PvdA niet
  Jojo.nl niet…dat zou nog kunnen want dat ken ik niet
  reclame ook niet?

  Aggosie toch heimpi, kan ik iets voor je doen?

  Kan ik iets voor je zijn
  In dit wrange seizoen
  Met zijn kruipend venijn

  Kan ik iets voor je zijn
  Met een blik een gebaar
  Met een arm om je heen
  Of een hand uit je haar

  Kan ik iets voor je zijn
  In je grote gemis
  Omdat wie je zo liefhad
  Er nu niet meer is?

  Kan ik iets voor je doen?
  Met een blik met een woord
  Dat doet denken aan toen
  Dat je even weer voort?

  Is er iets wat je wilt
  Wat je stilte verstoort
  In het kaal en het kil
  Wat je graag van me hoort

  Is er iets wat ik doen kan
  Wat je helpt in de pijn?
  Wat iets voor je betekent
  Wil ik graag voor je zijn

  Kan ik iets voor je doen?
  Misschien een lied een gedicht
  Dat je wanhoop benoemt
  En je last iets verlicht?

  Waar je droevig van wordt
  Maar toch huilend om lacht
  Dat je dagen verkort
  Dat je nachten verzacht

  Is er iets wat ik doen kan
  Wat troost in je verdriet?
  Want straks moet je weer verder
  Ook al wil je nog niet

  Is er iets wat ik doen kan
  Wat je helpt in de pijn?
  Wat iets voor je betekent
  zou ik graag voor je zijn

  kan ik iets voor je zijn
  een soort arm om je heen?
  Zodat het iets minder schrijnt
  En je niet zo alleen?

  (From DE DIJK) 😀


  ⚠️ Meld

 • Zou ie klikbaar zijn zo?
  Zelfs ook eens NIET leeg?
  Leeg zou jammer zijn, ivm bijgesloten beelden.

  Gezellige Brabo’s ja ja

  gevreesd werd dat supporters van de harde kern van voetbalclub Feyenoord naar Steenbergen zouden komen om te rellen.
  *Begreep dat het tot nu toe rustig is gebleven wat dat betreft…hopen dat dat zo blijft. Als supporters zich er al mee gaan bemoeien….waarom dan motorbendes niet?


  ⚠️ Meld

 • Dickie,??Hahahaha??;) je bent bezig om vrienden te maken, nietwaar? Ja, het slijmen zoals je overdag doet helpt hier niet zoveel, hier krijg je commentaar op je geneuzel. Maar zoals je weet, ben ik een meedenkend persoon. Misschien iets voor jou, het boek van Dale Carnegie ⤽Zo maak je vrienden en goede relaties.⤝ Lezen beste jonge, en voor een tijdje je snufferd uit het drek van Joop.nl. halen, misschien word je dan weer een ⤽echt⤝ mens, en geen JOLO kloon. 😮


  ⚠️ Meld

 • Hahahahahahaha He-le-maal gruwelijk geweldig:

  Schoppende Hongaarse cameravrouw klaagt slachtoffers aan
  Laszlo: ‘Mijn man wil dat we mijn onschuld aantonen, het is een erekwestie’

  Zie google voor beelden van die achterlijke doorgeslagen muts. Vanzelfsprekend zijn ze ook op de bron van dit bericht www. joop.nl
  te bewonderen.

  (niet gelinkt met beelden, omdat ik vrees dat 21:39 een uitzondering is).


  ⚠️ Meld

 • Tweet van de dag
  Ah, de grondwet wordt vertaald in het Arabisch. Kunnen de vluchtelingen hem straks gaan uitleggen aan die bezorgde burgers
  Perrie Hoekstra

  Zeg, Dickie, ??..gelezen op Joop.nl, van Jole vindt het maar een ACHTERLIJKE actie van jouw favoriet Plasterk. Is JOLO toegetreden tot de vijfde colonne, de z.g NSB??ers binnen de PvdA.? 😮

  Die Perrie Hoekstra van die tweet, snapt er de ballen van. Plasterk heeft de grondwet laten vertalen, om de Islamitische inburgingscursus voor die 130 overgebleven PvdA??ers (zoals jij) wat gemakkelijker te maken. ;D  ⚠️ Meld

 • Tweet van de dag
  Ah, de grondwet wordt vertaald in het Arabisch. Kunnen de vluchtelingen hem straks gaan uitleggen aan die bezorgde burgers
  Perrie Hoekstra

  Zeg, Dickie, ??..gelezen op Joop.nl, van Jole vindt het maar een ACHTERLIJKE actie van jouw favoriet Plasterk. Is JOLO toegetreden tot de vijfde colonne binnen de PvdA.? 😮

  Die Perrie Hoekstra van die tweet, snapt er de ballen van. Plasterk heeft de grondwet laten vertalen, om de Islamitische inburgingscursus voor die 30 overgebleven PvdA??ers (zoals jij) wat gemakkelijker te maken. ;D  ⚠️ Meld

 • ‘Ga niet naar Nederland!’

  Afschrikbeleid kabinet werkt: Syrische vluchtelingen waarschuwen elkaar

  Syrische asielzoekers, die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun thuisland, waarschuwen elkaar via Facebook. De vluchtelingen maken dankbaar gebruik van het sociale medium om ervaringen uit te delen over de vlucht naar Europa. Het devies over Nederland klinkt nu: “ga daar niet naartoe”. Dat schrijft NOS.

  NOS-verslaggever Mattijs van de Wiel sprak met de Syrische vluchteling Mohammed, die hem mee liet kijken op zijn telefoon. De 20-jarige jongen vertelt hem aan de hand van Facebookberichten hoe het imago van Nederland de afgelopen weken radicaal is omgeslagen. Niet de aankondiging of invoering van de versoberde opvang, maar de discussie hierover, zorgde voor een kentering, schrijft NOS. Uit de berichten die geciteerd worden blijkt dat vooral de trage verwerking door de IND en daardoor veel onduidelijkheid reden is voor de vluchtelingen om niet naar Nederland te komen.

  Zo zegt een meisje al 20 dagen in Nederland te zijn, “maar ze hebben nog niet eens vingerafdrukken genomen”. Mohammed zelf wijst er ook op dat hij nu zes maanden in de opvang moet zitten. Dat alleen is niet het probleem, maar hij mag verder niets doen. “Ik ben 20 en moet nu zes maanden van mijn leven zo doorbrengen. Ik kan niets anders doen dan slapen, opstaan en wachten op mijn volgende maaltijd.”

  De overheid zegt weliswaar niet hardop te willen voorkomen dat meer vluchtelingen naar Nederland komen, maar uiteindelijk is dat wel waar het beleid op gericht is. En dat werkt. Mohammed vindt het een nare manier, beter zou zijn als Nederland een persbericht zou verspreiden onder mensen die nog onderweg zijn, waarin de regering zegt dat het land vol zit en dat de procedure lang gaat duren. Dat wordt nu pas verteld bij het afnemen van vingerafdrukken. “Als ik geweten had dat ik zes maanden in zo??n opvang had moeten zitten, was ik niet naar Nederland gekomen”, aldus Mohammed, die daarmee het beeld van asielzoekers die naar Nederland komen om te genieten van ‘ons gratis geld’ compleet onderuit haalt. Het is een jonge vluchteling, die ontsnapt is aan een bloedige oorlog, en zijn leven wil opbouwen. Een sober onderkomen van bed, bad en brood biedt wellicht veiligheid, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

  Bron: JOOP.nl Oorspronkelijke bron…NOS: Syrische vluchtelingen waarschuwen elkaar: ga niet naar Nederland  ⚠️ Meld

 • Wat te doen met de bezorgde burger?

  Hoe het niet moet zagen we in Oranje, Purmerend en Steenbergen, maar wat is dan wel een goede manier voor overheden om met angst en boosheid om te gaan?

  Hoe moeten gemeenten omgaan met bezorgde danwel boze burgers? Dat is de grote vraag na de uit de hand gelopen toestanden in Purmerend, Oranje en gisteren Steenbergen. De extreme stemmen die tijdens informatieavonden het debat kapen zouden met een andere benaderingswijze beter geholpen zijn. Op Radio 1 praten Jos Heijmans, burgermeester van Weert en hoogleraar Lokaal Bestuur Marcel Boogers over de oplossing.

  Volgens burgermeester Heijmans – die vanavond een inspraakavond heeft georganiseerd voor de buurt in Weesp – zal het bij hem niet zo uit de hand lopen als in Steenbergen gisteravond. De Raad en het bestuur daar zouden de discussie over de opvang van vluchtelingen helemaal verkeerd aangepakt hebben door inwoners vrij spel te geven. Dat resulteerde volgens hem in ‘het afglijden naar een bananenrepubliek’:

  “(…) De gemeenteraad in Steenbergen heeft drie vragen gesteld aan inwoners maar je bent gekozen als bestuurder en moet verantwoordelijkheid nemen. Wij hebben met de college en de raad gezamenlijk een besluit genomen en zijn het vervolgens gaan uitleggen aan inwoners. De inwoners die het er niet mee eens waren daar hebben we op gebied van veiligheid en zorg afspraken mee gemaakt. We proberen de bezorgheid te erkennen en met ze in gesprek te gaan. Bij bijeenkomsten geef ik alle mensen bij de ingang een hand en heet ik ze welkom. Dan weten ze dat de burgemeester er staat.”

  Ook heeft de burgemeester van Weert een 24-uurs telefoondienst ingesteld. Inwoners kunnen een telefoonnummer bellen om hun zorgen over de vluchtelingenopvang te uiten en worden dan te woord gestaan.

  ” (…) Het aantal meldingen ging van 200 naar 35 in de laatste week. De mensen die zorgen hebben zijn terecht want die hebben ze gewoon maar het gaat erom dat je ze zelf tot inzicht laat komen dat die zorgen misschien wat voorbarig zijn.”

  Hoogleraar lokaal bestuur Marcel Boogers vindt de aanpak in Weert veelbelovend. Hij benadrukt dat wat er in Steenbergen en andere gemeenten misging onder andere veroorzaakt wordt door té veel mensen in een keer bij elkaar te plaatsen.

  ” (…) Wat dan gebeurt is dat de meest radicale standpunten en mensen het podium nemen en die jutten de rest van de zaal op. Je krijgt dan een ‘wij het volk tegen zij het bestuur’ sfeer. Je weet van te voren welke dynamiek je gaat krijgen. Een genuanceerd debat daarvan is geen sprake.”

  Volgens Boogers zouden we leer moeten trekken uit het verleden en de ervaringslessen die eerder opgedaan zijn bij soortgelijke bijeenkomsten van gemeenten.

  “We moeten handelen vanuit de ervaring die is opgedaan met dit soort voorzieningen, de opvang van vluchteling en drugsverslaafden. We moeten in kleinere groepjes met elkaar praten. De vraag die centraal staat is: wat kunnen we doen om zorgen weg te nemen. En dat gaat makkelijker in kleinere groepjes. Dan zijn mensen redelijk en staan ze open voor gesprek. Niet in een sporthal met 200 -300 man tegelijk.”

  Ook zou de aanwezigheid van media niet helpen.

  “De landelijke media met schijnwerpers en microfoon is voor mensen ook extra stimulans om hun ongenuanceerde opvatting extra voor voetlicht te brengen.”

  Tot slot hebben de mannen kritiek op de houding van de overheid. Volgens de burgermeester zouden politici ‘alleen maar polariseren’.

  “Ze moeten eerlijk zeggen tegen mensen wat ze wel en niet kunnen en nie beorgdheid wegpraten of meegaan in de bezorgdheid ewant dat helpt allebei niet.”

  De hoogleraar vindt dat gemeenten te weinig begeleiding krijgen om het debat aan te gaan met hun bewoners en dat daar een taak in zit voor de overheid maar ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

  “De vereniging voor Nederlandse gemeenten houdt zich nu vooral bezig met het vinden van opvang maar het organiseren van een goed debat is minstens zo belangrijk.”

  Radio Een Vandaag: ‘Protest azc Steenbergen beneden peil’

  Bovenstaande link kun je vast op de site van 1 vandaag zelf openen.

  ==============

  Zie overigens ook het nieuwstopic van 8:31

  Kerken Zwolle gastvrij voor asielzoekers
  vrijdag 23 oktober 2015 8:31  ⚠️ Meld

 • 😮 Zweedse schoolmoordenaar was nazi-fan

  en

  Rechts-extremisten opgepakt om aanslagplannen azc
  Duitse politie pakt rechts-extremisten op die aanslagen voorbereidden op onder meer een azc en linkse politici  ⚠️ Meld

 • Neonazi’s zoeken asielbijeenkomsten op

  NVU geeft toe door intimidatie uitkomsten te willen beinvloeden

  Leden van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie struinen in het hele land informatiebijeenkomsten over opvang van asielzoekers af. Dat heeft hun voorman Constant Kusters vrijdag toegegeven.

  De landelijk opererende groep probeert via hun eigen websites en sociale netwerken zo veel mogelijk mensen te mobiliseren. Door middel van intimidatie proberen ze vervolgens de uitkomst van de bijeenkomsten te beïnvloeden, zoals we zagen in bijvoorbeeld Steenbergen en Purmerend.

  Volgens beruchte neonazi Kusters is de aanpak van zijn beweging erg succesvol. ??We willen burgemeesters een extra zetje geven om nee te zeggen. Dat is bijvoorbeeld in Purmerend gelukt. Burgemeesters moeten blij zijn dat we er zijn.??

  Ook in Steenbergen waren er zo??n tien leden van de extreemrechtse groep aanwezig. Moet kunnen, vindt Kusters. ??We zijn een democratie en mogen onze boosheid laten zien. Als er maar geen geweld wordt gebruikt.??

  De NVU zou het liefst zien dat de Nederlandse grens met een hek wordt afgesloten, zoals in Hongarije. ??Wij doen alles om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk asielzoekerscentra komen,?? aldus Kusters. ??Ik wil dat mijn land blijft zoals het nu is.??

  De neonazi zegt dat zijn volgelingen behalve in Purmerend en Steenbergen, ook al bijeenkomsten in Arnhem, Enschede en Nijmegen hebben verstoord.
  ==========

  “Intimidatie”, als groep ja.

  Dit artikel kwam kort en bondig tot u via Joop.nl


  ⚠️ Meld

 • Door Karin Spaink voor Het Parool…van http://www.sargasso.nl

  Eigen Volk

  COLUMN – Telkens opnieuw raak ik in de war door het concept ??eigen volk eerst??. Dat je je eigen volk vooropstelt en buitenlanders als indringers beschouwt: dat kan. Maar dat je vervolgens landgenoten die jouw mening niet delen neerzet als vijand of verrader, suggereert toch werkelijk dat er iets anders aan de hand is.

  Immers: als eigen volk ??eerst?? hoort te staan, valt ál het eigen volk noodzakelijkerwijs onder die noemer. Dan stap je dus niet met een broodmes op een eigenlandse politica af, dan wens je een landgenote niet vinnig toe dat je hoopt dat zij zal worden verkracht door een van haar troetelvluchtelingen.

  ??Eigen volk eerst?? verwordt zo ongemerkt en vrij desastreus tot ??mijn mening eerst??, en al wie het niet met die mening eens is, ontzeg je voortaan woedend elk recht van spreken. Terwijl je nota bene tegelijkertijd beweert dat je doodsbenauwd bent dat die vluchtelingen en gelukszoekers onze mooie democratie onderuit zullen halen, schend jijzelf de eerste principes van diezelfde democratische principes.

  Ja, ik snap dat mensen zonder werk, wachtend op een sociale huurwoning, bang zijn dat zij voor de zoveelste keer zullen worden gepasseerd. Toen ik, begin dertig, met een stok begon te lopen vanwege de MS en recht kreeg op een zitplaats in de bus, kreeg ik vooral boze blikken van middelbare dames. Eindelijk was de tijd aangebroken dat zij met egards zouden worden behandelden; met mijn brakke benen drong ik vals voor, vonden ze, en tastte ik hun rechten aan.

  Maar het zijn niet de vluchtelingen die voor een absurde krapte in de sociale huursector hebben gezorgd; evenmin zijn het de vluchtelingen die grootschalige werkloosheid hebben veroorzaakt. Woningcoöperaties hebben zowat hun halve woningbestand moeten verkopen, daartoe geprest door de huurheffing die de overheid hen heeft opgelegd. Werk verdwijnt massaal door automatisering, outsourcing, herstructurering, en uitholling van functies.

  Hoor je ooit iemand die hartstochtelijk voor ??eigen volk eerst?? pleit, fulmineren tegen de machinaties van de banken, tegen de perfide bijverschijnselen van TTIP, tegen de groeiende kapitaalsophoping bij steeds minder mensen, tegen de financiële regels die bedrijfsfaillissementen afwentelen op de samenleving en hun woekerwinsten in eigen zak laat steken, tegen het beleid dat Nederland een internationale belastingvrije haven heeft gemaakt? Nee?

  Hou dan alsjeblief op over ??eigen volk??.

  Want zulke maatregelen tasten het perspectief en de gedroomde zekerheden van de Nederlandse arbeider duizendmaal harder aan dan honderdduizend Syrische vluchtelingen ooit vermogen. Mijn voornaamste probleem met dat ??eigen volk eerst?? is dit. Het zet arme sloebers tegenover arme sloebers, uitzichtloze mensen tegenover uitzichtloze mensen.

  Maar zij zijn niet het probleem.  ⚠️ Meld

 • Dit blijft toch wel vreemd, toch niet omdat rijke gemeenten vaak VVD-minded zijn?:

  http://nos.nl/artikel/2058858-arme-gemeenten-vangen-meer-asielzoekers-op-dan-rijke.html
  Weliswaar info van een maand geleden….

  ——————–

  Deze oproep ook:
  Samsom: verdeel vluchtelingen eerlijk over arme en rijke gemeenten

  PvdA-leider Diederik Samsom pleit in Buitenhof voor evenredige verdeling van noodopvang over Nederlandse wijken

  De opvang van vluchtelingen moet in arme en rijke Nederlandse gemeenten plaatsvinden. Dit zegt Diederik Samsom (PvdA) zondagmiddag in Buitenhof.

  Volgens Samsom worden vluchtelingen te vaak alleen in arme wijken opgevangen en worden ze in de rijke gemeenten geweerd. “Dat is een vorm van onrecht waar we wat aan gaan doen de komende tijd”.

  Ook vond hij dat het een taak was van Pvda-raadsleden en wethouders om met buurtbewoners in gesprek te gaan over wat er in hun buurt verandert bij de komst van een asielzoekerscentrum.

  ” (…) Omwonenden moeten betrokken worden bij vormgeving, timing, omvang de precieze plek van de opvang. We zijn een volkspartij en geworteld in alle gemeenschappen, ook lokale gemeenschappen. En dan vind ik dat leden en vertegenwoordigers als taak hebben het gesprek aan te gaan want in sommige gevallen zie je dat het tot verbetering leidt.”

  Ook zei de PvdA-leider dat er nog geen bovengrens gesteld is voor het opnemen van vluchtelingen en dat – als het aan hem ligt – dat ook niet gaat gebeuren. Wel vindt zoals eerder gezegd dat er beter gekeken moet worden naar opvang in de regio.

  “Als het gaat om mensen die oorlog ontvluchten kun je die bovengrens niet in absolute getallen stellen. De volgende stap moet nu al gezet worden en dat is veel meer met de regio in gesprek gaan over wat er in Turkije, Jordanië en Libanon moet veranderen om ervoor te zorgen dat er daar wel enig perspectief is.”

  Verder noemde Samsom de hoge werkloosheid ‘pijnlijk’ maar vond hij dat er vooruitgang is geboekt. En dat er – volgens eigen zeggen – met dank aan het kabinet volgend jaar 100.000 banen erbij komen.

  ———————-

  Dit zijn ze:
  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/publicaties/artikelen/archief/2010/2010-3244-wm.htm
  Althans de rijksten:
  X = staan niet in de lijst op link https://www.coa.nl/nl/opvanglocaties
  Bloemendaal X
  Wassenaar X
  Blaricum X
  Rozendaal X
  Abcoude X
  Laren X
  Naarden X
  Heemstede X
  Oegstgeest X
  Bussum X
  Loenen X
  Muiden X
  Ouder-Amstel X
  De Bilt X
  Westvoorne X
  Utrechtse Heuvelrug X
  Bunnik X
  Voorschoten X
  Amstelveen X
  Haren X
  Zeist = wel opvanglocatie
  Waterland X
  Landsmeer X
  Wijdemeren X
  Waalre X
  Nuenen, Gerwen en Nederwetten,,,Alle 3 een X  ⚠️ Meld

 • Linkje doet het niet. Volgens dat bericht zou het maar over 35000 banen gaan. De overige 65000 heeft denk ik betrekking op banen voor spookambtenaren.


  ⚠️ Meld

 • Was bij Pauw te zien. Waar wederom discreet en volgens de wetten van de journalistiek over vluchtelingen werd gesproken.

  Wel dondersjammer dat Dolf Jansen vrijdags niet meer de week afsluit.
  Daarvoor in de plaats, verschillende gasten. Vandaag Katja; ziet er nog steeds lekker uit trouwens. Kaartte ook nog wat bijna vergeten politieke items aan.


  ⚠️ Meld

 • @ 23:09/23:13 en 23:17 2x

  Blijf het vreemd vinden dat zoveel rijke gemeenten, bewezen geen vluchtelingen opvangen…En waarom daar nauwelijks (o.k. Samsom dus) over wordt gesproken…zou het door autoriteiten verdoezeld worden?


  ⚠️ Meld

 • België gaat ook strenger worden in het binnenhalen van vluchtelingen. Volgens jou heeft de haatsite Joop.nl een negatief reisadvies voor de vlucht naar Nederland, maar is er op die haatsite ook al wat bekend over een reisadvies naar België Dick?


  ⚠️ Meld

 • @Dick (0:14) Ze zeggen dat het toeval is omdat er in rijke gemeenten nu eenmaal minder geschikte lokaties zijn. (Opvangen in de kantine van de golfclub is ook zowat.)
  Ik denk zelf dat de bewoners in die gemeenten zich net zo goed laten bangpraten door Wilders en consorten, maar dat zij een beter netwerk hebben om zaken tegen te kunnen houden. (Je belt gewoon de burgemeester zelf.)


  ⚠️ Meld

 • Moehaha. Ging dat even faliekant de mist in. Bij de VARA-volksverheffingsquiz “Per Seconde Wijzer” was er een vraag over populaire internetwebzijdes op de digitale snelweg. Quizmaster Kees Driehuis, de nog steeds niet overleden linksgoebbels van het zieltogende 9-zetel partijtje, stelde een vraag over “Iets Met Internet”. De kandidaat wist van toeten noch blazen inzake Joop.nl, De Correspondent en Francisco van Jole. GeenStijl.nl had-ie -uiteraard- wel goed. Hetwelkderhalve die arme Kees Driehuis ontlokte tot een tragische edoch potsierlijke NPO-promo voor het extreemlinkse antisemitische VARA-propagandawebforum Joop.nl. Kijk & LOL. De dag kan niet meer stuque.

  Mooi filmpje op Geen Stijl wat een stelletje linkse kneuzen zijn het toch


  ⚠️ Meld

 • Ik heb het even teruggekeken heimpi. Ik wist ze allemaal. Wist overigens niet dat Joop.nl van de VARA was. Die vraag die daar vóór zat, over die nummerborden, daar wist ik geen klap van.

  Derk, afgezien van de karikaturale voorbeelden die ik gebruikte is dat wél mijn mening. Ik geloof wel dat er deze manier oneerlijk verdeeld wordt. Maar vind dat niet zo’n probleem.
  Bij een AZC heb je altijd 2x protesten. Als het geopend wordt omdat men bang is voor geweldtoename. En als het gesloten wordt omdat men bang is voor verlies van verkgelegenheid.


  ⚠️ Meld

 • Domrechts houd niet van gewone mensen. En al helemaal niet als ze hun mening zeggen. Vrijheid van meningsuiting, bah!
  Ik ben een moslimvriendje[/url]

  Ik ben ook een bezorgde burger. Als mensen in ons land hun mening niet meer mogen geven, zijn we weer een stapje dichter bij WO III.


  ⚠️ Meld

 • @ Bernhard, heb jij die bewuste uitzending van Pauw gezien?
  Hoe een rabbi iets probeert uit te leggen maar mede door de bijna agressieve benadering (het gezuig, 10x dezelfde vraag stellen door Pauw), daarbij bijgestaan door de gasten Slagter en Derksen, komt zijn betoog niet goed uit de verf. Het meisje Van Weezel heeft gewoon haar mening gegeven.
  Als uitsmijter krijgt een moslim jodenhater de gelegenheid zijn oproep tot het in elkaar slaan van Israelische vakantiegangers in Nederland te ventileren. Hele tafel is niet meer zo moedig als tegen de rabbi en zegt niets meer.

  Bij elkaar genomen een beschamende vertoning en natuurlijk jammer dat mevrouw Van Weezel hiervan ook de dupe is geworden.  ⚠️ Meld

 • Ja, ik heb de uitzending gezien. Ik geloof dat ik ondanks de inderdaad ook naar mijn mening te strakke gespreksleiding van Pauw wel begrepen heb wat de argumenten van die Rabbi waren. Ik kon daar weinig mee. Hij noemde allerlei mogelijke problemen die je kon bedenken, maar waar geen aanwijzingen voor zijn.

  En waarom ze die gek uitgenodigd hebben, die daarna aan het woord kwam, ontging mij ook. Een behoorlijke miskleun van de redactie.
  Dat niemand daar tegenin ging vond ik trouwens prima. Er staat immers geschreven: “Antwoord een dwaas niet in zijn dwaasheid.”  ⚠️ Meld

 • Ik begrijp de man heel goed als hij zegt blij te zijn als hij zijn kinderen weer uit school kan halen. School die sinds de aanslagen op Joodse gebouwen, waaronder scholen in Brussel en Frankrijk beveiligd moet worden.
  Waarom de kat op het spek binden?


  ⚠️ Meld

 • Maar dan heb je het over een heel ander slag volk. Die mensen die de oorlog in Syrië of de ellende in de Turkse en Libanese tentenkampen ontvluchten zijn helemaal niet bezig met dit soort tegenstellingen. Die willen rust.


  ⚠️ Meld

 • Bernard, heb jij dat die ⤽vluchtelingen⤝ allemaal persoonlijk gevraagd, of neem je dat klakkeloos aan? Het komt heel summier via de ⤽onafhankelijke⤝ pers/media naar buiten, maar er zijn legio excessen binnen azc/opvangcentra??s. Excessen die gerelateerd zijn aan een politieke/religieuze achtergrond, en die in de naaste omgeving met joodse bewoners, maar zo kan exploderen. Dus het is wel degelijk, de kat op het spek binden.

  Dat jij de mening van die joodse rabbijn bagatelliseert, komt mij niet zo vreemd over gezien jou opstelling in eerdere reacties t.a.v. van Joden/Israel.  ⚠️ Meld

 • Een ander slag volk? Dus het zijn allemaal ‘goeien’ die hier binnenkomen.
  De staat heeft een verantwoordelijkheid voor veiligheid en zorg richting zijn burgers. Ook voor veiligheid van oorlogsvluchtelingen. Dat snapt iedereen.
  Behalve een mensen die verder alleen met zichzelf bezig zijn en vooral hoe goed ze wel in elkaar steken. Dat schijnt een heel fijn gevoel te geven heb ik begrepen. En dat dan uitdragen op een arrogante manier. Zo krijg je dus een tweedeling. Mensen die het ook goed voor hebben met oorlogsvluchtelingen worden niet gehoord en maar zo weggezet als ‘domrechts’.


  ⚠️ Meld

 • Een ander slag volk?

  Marokko en Syrië liggen net zover van elkaar af als Nederland en Syrië.

  Dus het zijn allemaal ‘goeien’ die hier binnenkomen.

  Dat zeg ik niet. Ik doel meer op het feit dat de hele moslim-wereld op één hoop gegooid wordt. Het feit dat het allemaal ‘moslims’ zijn zou alles zeggen. Maar mij niet. Ik zou meer moeten weten.
  En nee, het zijn niet allemaal goeien. Het zijn mensen. Bovendien zoveel boven op elkaar dat gaat op termijn nooit goed. Je kunt er op wachten dat er binnenkort iets vreselijks gebeurt.

  En dat dan uitdragen op een arrogante manier.

  Sorry, soms kan ik het niet laten…

  Zo krijg je dus een tweedeling.

  Nee, een tweedeling krijg je door te roepen dat de Joods-Christelijke waarden hoog gehouden moeten worden en dan precies het tegenovergestelde te roepen van wat die waarden inhouden.

  Mensen die het ook goed voor hebben met oorlogsvluchtelingen worden niet gehoord en maar zo weggezet als ‘domrechts’.

  De mensen waar ik het over heb hadden het niet goed voor met oorlogsvluchtelingen. Dat is gewoon tuig van de richel wat aangepakt moet worden.


  ⚠️ Meld

 • Het zal allemaal wel Bernhard. En hier moet de ‘gewone’ mens het mee doen?

  Nee, een tweedeling krijg je door te roepen dat de Joods-Christelijke waarden hoog gehouden moeten worden en dan precies het tegenovergestelde te roepen van wat die waarden inhouden.


  ⚠️ Meld

 • Wil je echt dat ik dat cursieve deel van jou tekst verder ga uitwerken. Dat gaat dan een lange lap worden. Ik weet niet of ik daar zin in heb en of het wel gelezen gaat worden.


  ⚠️ Meld

 • Ga die tekst vooral niet uitwerken Bernard (zonder h, excuus), de ‘gewone mens’ (jouw woorden) heeft hier misschien ook geen zin in. Daar wel eens over nagedacht?


  ⚠️ Meld

 • Bernard, ik heb het idee dat jij de hele vluchtelingen problematiek bekijkt als virtueel ⤽pijp rokende⤝ D66??er, ( alleen een partijtje voetbal met “vluchtelingen”, om aan de buitenwacht je betrokkenheid te tonen ;D) genoeglijk vanuit je geriefelijke woning, meewaardig neerkijkend op het ⤽tuig⤝ die zich niet zoals jij kan/wil uiten in politiek correcte taal. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, en dat er op bepaalde momenten emotioneel grenzen overschreden worden, is niet goed te praten, maar misschien ook wel weer te begrijpen. Deze misschien minder verbaal onderlegde mensen, moeten hun frustratie kwijt over het onrecht/niet gehoord dat hen door de z.g. ⤽bovengestelde⤝ wordt aangedaan.

  Afgezien van het feit, dat de 15% ECHTE Syrische oorlog vluchtelingen vrijwel door iedereen tijdelijk zal geaccepteerd worden, mogen er toch vraagtekens gezet worden bij het ⤽vluchtelingen⤝ beleid,waar deze Syriërs ondergesneeuwd worden, daar er toegestaan wordt dat de overige 85% bestaat uit vluchtelingen ⤽economische goudzoekers⤝ uit landen die niet in oorlog zijn, als Irakezen, Afghanen, Palestijnen, Afrikanen, Libanezen en zelf Albanezen. En dan vergeet ik maar de andere nationaliteiten die wat minder mate aanwezig zijn.

  Volgens mij is je redenatie hetzelfde als je voorganger Pechtold: ⤽ach, het hele probleem is, wat andere etensgeurtjes in het portiek⤝ nietwaar bernard?  ⚠️ Meld

 • Nee, sorry, dat is niet waar wat ik schreef. Ik geloof wél in de mens.
  Het is alleen zo jammer dat ons de angst voor vluchtelingen zo aangepraat wordt terwijl er nauwelijks reden voor is.


  ⚠️ Meld

 • Real Eagle, die 85% klopt bij lange na niet. Zonder te checken denk ik dat dat zo’n 20% is. Die 15% die je noemt zal wel aardig kloppen.
  Die andere 65% zijn wel degelijk Syriërs die al jaren lang in de opvangkampen in Turkije, Libanon of Jordanië bivakkeerden en nu door hebben dat die oorlog nog jaren gaat duren en dat een vluchtelingenkamp in de bergen of in een woestijn geen goeie plek voor hun kinderen is. Dus moet er wat gebeuren.
  Jij hebt het dan over dat het probleem voor ons zou zijn. Maar wij hebben geen probleem; Zij hebben een probleem!


  ⚠️ Meld

 • PVV in peiling op 36 zetels

  DEN HAAG –
  Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn, zou de PVV 36 zetels krijgen. De partij van Geert Wilders zou daarmee groter zijn dan de regeringspartijen VVD en PvdA samen, zo stelt onderzoeksbureau GfK, dat de peiling uitvoerde in opdracht van televisieprogramma EenVandaag. Vorige maand stond de PVV in de peiling van GfK nog op 34 zetels.

  De VVD zou juist twee zetels verliezen en uitkomen op 21 zetels. De PvdA blijft staan op elf zetels. Naast de PVV krijgen ook de ChristenUnie (van zes naar acht) en de Partij voor de Dieren (van drie naar vijf) er twee virtuele zetels bij.

  Het onderzoek is uitgevoerd van 23 tot en met 26 oktober. 2509 mensen deden mee. Het zijn vooral zorgen over de vluchtelingenproblematiek die kiezers richting de PVV doen bewegen, aldus de onderzoekers.

  In de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag stond de PVV op 37 zetels, net zoveel als een week eerder.

  Nederland wordt eindelijk wakker op naar de 50 zetels,isschien dat Geert het land nog iets kan redden voor mijn kinderen maar ben bang dat het te laat is.De schurft is al uitgebroken in Nederland wat volgt?


  ⚠️ Meld

 • Ik heb even een dagje gewacht op de verontwaardigde reacties van de PvdA/D66 fanclub die altijd zo pontificaal aanwezig zijn om hier mensen met een andere (rechtse) mening weg te zetten als TUIG/ xenofoob / bruinhemd / neonazi / een gevaar voor de ⤽democratie⤝ en andere minder fraaie volzinnen. Veelal kretologie overgenomen van de HAAT-site Joop.nl of zever-site de Correspondent. Maar wat ik zag, geen ⤽veroordeling⤝ van/over de kogelbrief, geadresseerd aan VVD fractievoorzitter Halbe Zijlstra. Een kogelbrief, omdat hij het gewaagd had om een plan te lanceren over versobering van huisvesting van asielzoekers.

  Dagelijks vreselijk/overdrijvend geschokt zijn over de TOON en het ongenoegen van hun ⤽rechtse⤝ tegenstrevers, maar nu even zo als bij hun sekte gebruikelijk is, de andere kant op kijkend. Want hoogst waarschijnlijk komt deze kogelbrief (net zoals die echte kogel in het verleden) van LINKS! Of zal de kogelbrief toevallig gestuurd zijn door een ⤽verward⤝ persoon? ⤽Verward⤝, is namelijk het toverwoord van de linkse sekte om criminele daden van gelijkgestemden als zijnde ⤽legitiem⤝ te bestempelen.  ⚠️ Meld

 • Kennen we hem nog, het ⤽politieke VVD fossiel⤝ in de middeleeuwen voorzitter van de 2e Kamer,??. Frans Weisglas? Dat er glas in zijn naam voorkomt is altijd voor hem een zegen geweest, want hij lustte wel een glas, (ala PvdAer Pronk) zelfs wel meerdere. Maar dat kan ook een pre zijn, nietwaar?
  Laat ik nu gedacht hebben, dat deze ex 2e Kamer voorzanger al een tijdje gemummificeerd was, en dat ze hem bijgezet hadden in mausoleum voor geflipte Kamerleden. Maar wat blijkt, hoera1.. hoera!…hij leeft!

  En nu Fransje weer tot leven gewekt is door de linkse media/NPO, heeft hij natuurlijk ook een door hen ingefluisterde/gemanipuleerde mening, niet dat er wat zinnigs uit het benevelde (Weis) glas komt, maar voor de media/NPO is het natuurlijk gefundenes fressen, die ze zeker in het kader van demoniseren van Wilders niet voorbij willen laten gaan. Want Wilders noemde (hoe schokkend) het parlement onlangs ⤽NEP!⤝ Bij Fransje Weisglas, waren door het woord ⤽NEP⤝ alle gezondheid alarmbellen gaan rinkelen, en was het mede te danken aan zijn door de jaren genoten alcoholische versnaperingen, dat er geen acute hartstilstand was opgetreden. Zo zie je maar weer, drank maakt meer ka??.goed dan je denkt. ;D

  Weisglas vindt dat de huidige Kamervoorzitter Van Miltenburg had moeten ingrijpen, na de denigrerende uitspraak (NEPparlement) van Wilders.
  In wollig (links voorgekauwd) taalgebruik oreerde Weisglas: ⤽Ik zou hebben ingegrepen. Ik vind het vreselijk. Wanneer een parlementariër, een fractievoorzitter, hier niet ingrijpt, is dat ondermijning van de parlementaire democratie. Het is zelfbevlekking van je parlement⤝

  De linkse gemeente/de rechtse gemeente, ze mogen er allemaal een mening over hebben, maar het is een feit dat we te maken hebben met een NEPregering en een NEPparlement. Alle zeggenschap over Nederland is verkwanseld aan de technocraten in Brussel, wat ze hier nog uitvoeren zijn de kruimels opvegen die Brussel voor ze heeft laten liggen.  ⚠️ Meld

 • Vijf kleine keutertjes die zaten op het pluche.

  De eerste die noodgedwongen moest opstappen was staatssecretaris (declaratie koning) Co Verdaas (PvdA), die bij zijn vorige job als gedeputeerde in Gelderland ietwat te scheutig was met declaratie bonnetjes??.. Toen waren er nog vier!

  De tweede was VVD- Staatssecretaris Frans Weekers, die maar niet begreep dat berekeningen/uitbetalingen van huur-en zorgtoeslagen, iets anders is dan rekenen op basisschool niveau????Toen waren er nog drie!

  De derde en vierde waren de Minister en staatssecretaris Ivo Opstelten / Fred Teeven, sprongen gezamenlijk in de vergetelijkheid, toen er alsnog een bonnetje opdook over een deal die Teeven vijftien jaar eerder sloot met een ???? drugscrimineel! Koste ietsje meer geld dan dat hij had gemeld??. .Toen was er nog één!

  En nu het laatste kleutertje, Wilma Mansveld! Opgeklommen van secretaresse bij de SER Noord Nederland tot staatssecretaris infrastructuur en Milieu waar ze in deze hoedanigheid ook perronopzichter mocht spelen bij de NS (ProReal). Het Fyra rapport werd haar Waterloo, waarna ze haar volgepropte laden kan leegmaken, haar NS spoorlamp/seinlamp en pet mag inleveren, en zich mag voegen bij de overige onrendabele (wachtgeld) politici.  ⚠️ Meld

 • Mag jij vinden Derk.Maar de waarheid mag verteld worden toch net als jij hier je mening verkondigd.Mansveld was aardig emotioneel zou Dick ook emotioneel zijn?


  ⚠️ Meld

 • Zoals ik 18 okt. j.l. al gemeld had, dat ⤽slobbertrui⤝ Spekman nog graag 4 jaar de voorzittershamer van de PvdA wou torsten, is waarheid geworden. Het kiezen van een ⤽nieuwe⤝ voorzitter is een regelrechte aanfluiting geworden, want niemand had interesse in deze ⤽baan⤝ bij het ((virtuele) splinterpartijtje. Dus was het voor Spekman een close finish met zichzelf.

  Maar het PvdA bargoens ⤽hoogdravende gewauwel⤝ is Spekman nog niet verleerd, hij wil: ⤽vastberaden, vasthoudend en met vreugde werken de komende jaren aan zijn ⤽mooie⤝ partij en aan de wereld van onze idealen.⤝ Om nog een poosje door te wauwelen met uitspraken als deze: ⤽de mensen in de wijken de zeggenschap over hun leven teruggeven⤝. Alsof deze exemplarische PvdA nitwit ook maar ooit enige zeggenschap heeft gehad over u/of mij.

  Als je ⤽groot⤝ bent, stellen bepaalde partijen ⤽o.a. PvdA⤝ zich altijd hautain op, en hebben ze geen zin om te evt. te delen met een SP/Gr.Links, maar nu ze (virtueel) gedegradeerd zij tot een splinterpartijtje, loopt het Spekman en aanhang dun door de broek. Nu wil Spekman maar al te graag samen werken met andere linkse partijen als de SP en GroenLinks. ⤽We laten ons als linkse politiek te vaak tegen elkaar uitspelen. Rechts maakt iedere keer een front, dat moeten wij ook doen⤝ zijn de zalvende uitspraken van huilebalk Spekman. Waar hij rechtse politiek vandaan haalt, is mij een raadsel. De hele Nederlandse politiek is overgoten met een links meurende saus.

  Bij zijn aantreden vier jaar geleden als voorzitter oreerde Spekman dat de PvdA activistischer moest worden. Hij kwam met de GROOTSPRAAK, dat hij het ledental van toen 54.000 zou opkrikken naar 100.000. Wat jammer nou, inmiddels zijn er nog rond de 49.000 lid, ondanks dat de ⤽grapjas⤝ huis aan huis is gaan colporteren.

  Spekman zijn tweede termijn moet op 13 februari op het PvdA congres, tijdens het klapvee festijn, nog wel even officieel worden bekrachtigd, tijdens de samenzang van een belegen ⤽strijdlied⤝ ;D  ⚠️ Meld

 • DEN HAAG/ZWOLLE – Een serieuze poging van SP en ChristenUnie in de Tweede Kamer om sluiting van De Ambelt te voorkomen, is mislukt. Een motie van deze twee partijen voor behoud van De Ambelt kreeg vandaag bij de stemming onvoldoende steun.

  De vier grote partijen VVD, PvdA, D66 en CDA stemden tegen.

  Begeleiding

  Volgens de indieners van de motie – de Zwollenaren Tjitske Siderius (SP) en Arie Slob (CU) – is het reguliere onderwijs onvoldoende in staat de juiste ondersteuning en begeleiding te bieden aan leerlingen met specifieke gedragsproblemen en beperkingen.

  Bovendien gaat volgens het duo met de sluiting van De Ambelt cruciale kennis en expertise van onderwijs aan leerlingen met beperkingen of gedragsproblemen in de regio verloren. Via een motie riepen ze daarom de regering op te voorkomen dat De Ambelt gaat sluiten.

  Het bestuur van De Ambelt heeft besloten haar dertien scholen in onder meer Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Nunspeet en Meppel – met 2.100 leerlingen en 600 medewerkers – in augustus 2017 over te dragen aan andere schoolbesturen in de regio. De reden is dat door nieuwe wet- en regelgeving rond passend onderwijs meer kinderen naar het reguliere onderwijs moeten.

  Explosief

  Juist in het werkgebied van De Ambelt heeft dat grote gevolgen. In vergelijking met andere regio’s in Nederland zijn in deze regio relatief veel meer kinderen naar het (voortgezet) speciaal onderwijs verwezen. De Ambelt heeft de afgelopen jaren een explosieve groei gekend, maar ziet het aantal leerlingen nu snel dalen.

  Lekker bezig deze partijen we kunnen beter nog 100.000 vluchtelingen opvangen en de kinderen in Nederland in de kou laten staan,bah wat een beleid in dit land.


  ⚠️ Meld

 • Vluchtelingen blijven ondanks onvrede in sporthal Goor GOOR –
  De groep vluchtelingen die eerder vanavond weigerde in een sporthal in Goor te slapen, zijn teruggekeerd naar de opvanglocatie. Burgemeester Nauta heeft hen op het hart gedrukt dat het verstandig is om daar toch te slapen omdat er veel jonge kinderen tussen zitten.Volgens RTV Oost zullen de gesprekken met de vluchtelingen morgen verder gaan. Dan zoekt het COA ook uit waarom deze groep zo heftig reageerde op de opvanglocatie. Volgens burgemeester Nauta van Goor is het goed mogelijk dat er een fout is gemaakt en dat deze vluchtelingen onnodig zijn verplaatst.

  Morgen zal ook duidelijk worden waar de groep heen gaat.

  Heel snel die bussen de grenzen over en terug in het bootje.
  En dan het geld wat overblijft besteden aan de Nederlandse ouderen en kinderen die het wel kunnen gebruiken.Maar ja de Pvda zal wel weer zeggen doe ze maar in een 3 sterren hotel.  ⚠️ Meld

 • Overdaad schaadt, weliswaar. Maar hier op WLZ posten is ook gewoon al weer (vanaf 24 oktober 2015 11:55) 2 weken geleden. Vind dus dat ik nogal wat krediet heb. Het is hier nogal saai, wil dit graag met nuttige info ⤽opleuken⤝. Tijd voor een beetje reuring dus, al is het maar tijdelijk en voor even. We zijn er toch wel achter gekomen dat posten van teksten ⤽het hoogst haalbare is hier⤝. Een discussie, laat staan een goed digitaal gesprek is hier helaas (gebaseerd op resultaten en jarenlange ervaring uit het verleden) niet mogelijk gebleken. Het verzandt te snel in provoceren, beledigen, schelden, sarcasme en triest taalgebruik. Terwijl velen niet eens onder eigen naam durven reageren. Het is wat het is. Daarom hier wat meningen en feiten??.wellicht kun je er wat mee; anders niet.
  Misschien blijf ik wel weer een tijd weg. We??ll see??zo eerst naar het gezellige en capsones-vrije WVF. Goedgoan mensen!  ⚠️ Meld

 • Respect en bewondering voor de vluchteling

  Peter R. de Vries: ‘Nederlanders die makkelijk oordelen over de motieven van vluchtelingen, durven zelf nauwelijks de grens over’

  Ik schrijf dit niet alleen om vluchtelingen, asielzoekers en andere ontheemden een hart onder de riem te steken, maar ook omdat ik me kapot schaam voor de manier waarop er in ons land door een gedeelte van de bevolking over hen wordt gedacht en gesproken. Steenbergen is geen incident.

  Het lijkt soms wel alsof het in de publieke discussie niet meer over mensen gaat, maar alleen over aantallen, percentages, quota en dossiers. Er wordt vaak op een afstandelijke manier en op een onverdraagzame toon over het vluchtelingenvraagstuk gesproken. Alsof asielzoekers en vluchtelingen profiteurs zijn, gelukszoekers en welzijnsavonturiers. Soms denk ik wel eens dat het ons na de Tweede Wereldoorlog zó goed is gegaan dat we uit het oog zijn verloren wat begrippen als ‘nood’ en ‘hulp’ echt betekenen.

  Waar stond je wieg?
  Wij zijn in de bevoorrechte positie dat we geen oorlog hebben, niet geteisterd worden door natuurrampen of dagelijks blootstaan aan terrorisme, rebellie of guerrilla’s. We weten niet meer uit eigen ervaring hoe fijn het is als je in nood door anderen wordt geholpen, letterlijk een toevluchtsoord hebt. En het gevolg lijkt wel dat juist de mensen die het zo goed hebben, die bevoorrecht zijn, het moeilijk vinden anderen die hulp te bieden. Alsof het je eigen verdienste is dat je wieg in het veilige, beschermde Holland stond ?? en dat het, omgekeerd, dus ook de eigen schuld van de vluchteling is dat zijn wieg zich in Somalië, Afghanistan of een andere brandhaard bevond.

  Opvallend is dat Engelandvaarders ?? Nederlanders die in oorlogstijd naar Groot-Brittannië wisten over te steken ?? in ons land nog altijd worden geprezen en meestal ook hoog gedecoreerd zijn. Maar als je onder hachelijke omstandigheden en met veel ontberingen ?? vaak met achterlating van familie, geliefden en bezittingen ?? duizenden kilometers vanuit Somalië, Congo, Iran, Irak of Afghanistan naar Europa, naar Nederland, naar Ter Apel of Amsterdam hebt weten te vluchten, wachten je geen medailles, maar vooral uitputtende gerechtelijke procedures, lange verhoren en veel cynisme en argwaan.

  Uitdaging of noodzaak
  Het heeft me altijd verbaasd hoe lichtvaardig er door veel mensen over wordt geoordeeld dat vluchtelingen hun vaderland hebben achtergelaten. Alsof het een aanlokkelijke uitdaging is om in een ander land, met een onverstaanbare taal, vele andere gewoonten en een bar klimaat een nieuw bestaan op te bouwen. Alsof zo’n beetje iedereen dat voor zijn lol doet.

  Ik heb veel gereisd. Ben veel in arme landen geweest. En eerlijk gezegd ben ik die houding daar eigenlijk nooit tegengekomen. Als mensen de keus hebben, kiezen ze vrijwel allemaal voor een menswaardig, gelukkig bestaan in hun eigen land, met hun eigen familie en vrienden, met hun eigen taal en cultuur. Maar ze hebben vaak geen keus. Als je tenminste wilt overleven. Vrij wilt zijn. Te eten wilt hebben. Medische verzorging nodig hebt.

  En het gekke is ook dat juist de Nederlanders die over de motieven van veel vluchtelingen nogal makkelijk oordelen, zelf nauwelijks de grens over durven. Als ze twee weken op vakantie naar de Costa Brava gaan ?? ja op vakantie, niet ‘op de vlucht’ ?? worden ze op Schiphol door familie uitgezwaaid alsof ze een enkele reis hebben geboekt. In de koffer zitten hagelslag, pindakaas en drop. Op de bestemming bestellen ze louter Heinekenbier, want dat kennen ze tenminste. En ze verzamelen zich ’s avonds allemaal bij het restaurant van een Nederlandse expat dat vertrouwde Hollandse kost serveert, in plaats van zich eens te wagen aan de lokale gerechten. En op de terugreis zeggen ze in het vliegtuig dat ze thuis eerst een bruine boterham met kaas gaan klaarmaken, een glas melk willen drinken en dat ze snakken naar een haring met uitjes.

  Maar de meeste asielzoekers en vluchtelingen die weigeren zich aan te passen. De ontwikkelingshulp moet omlaag, want die kan veel beter worden besteed. En de grenzen moeten dicht want de ‘quota’ zijn bereikt?? Het zijn dat soort dingen die me mateloos irriteren.

  Respect en bewondering
  Ik ben vaak genoeg in verre oorden geweest om te weten hoe onaangenaam het voelt als je niet welkom bent, als de bevolking je met argusogen bekijkt, als je wordt uitgesloten of gediscrimineerd. En dan was ik er nog met geld in mijn achterzak, geldige papieren, perfecte communicatiemiddelen en het geruststellende vooruitzicht dat ik weer snel comfortabel naar huis zou vliegen. En daarom hecht ik er aan nog eens te beklemtonen dat ik voor mensen die huis en haard hebben verlaten, die in verre landen in arren moede voor noodlot en onheil op de vlucht zijn geslagen omdat hun bestaan, hun toekomst, hun leven bedreigd werd, en die met veel moeite, tegen de stroom in, in een vreemd land toch weer iets proberen op te bouwen, heel veel respect en bewondering heb.

  Ik herhaal: heel veel respect en bewondering.

  Wat mij betreft hoeven zij nooit te schuilen, zich te verbergen of te schamen. Nee, zij kunnen fier, met opgeheven hoofd over straat. Want wat zij hebben gepresteerd, wat zij hebben getrotseerd, wat zij hebben opgeofferd is meer dan de meesten van ons zouden kunnen of zouden durven.

  En dat mogen we ons wel eens wat meer realiseren.

  Dat wilde ik zeggen.

  Peter R. de Vries  ⚠️ Meld

 • Een groep van ongeveer vijftig vluchtelingen heeft gisteravond geweigerd te slapen in de noodopvang in Goor (redenen: Zij zijn de afgelopen weken steeds van sporthal naar sporthal verhuisd en wonen dus al lange tijd in grote hallen met vele mensen bij elkaar. Zonder privacy. Daarnaast gaven ze aan het gesleep zat te zijn??) Zelf vind ik het belachelijk lang duren voor alle procedures zijn doorlopen en er duidelijkheid is voor die mensen.


  ⚠️ Meld

 • Zo dan, want het is absoluut een positieve ‘must-see’:

  HET LEVEN VAN VIER IMMIGRANTEN IN ??PRAAT NEDERLANDS MET ME??

  Gastgezinnen ervaren hoe moeilijk integreren is als de rollen worden omgedraaid.

  Nederland heeft momenteel te maken met een stroom aan vluchtelingen. Mensen die wij opvangen en waarvan we verwachten dat zij zich onze taal en cultuur eigen maken, als voorwaarde voor een verblijf in ons land. Maar hoe ingewikkeld is het om een vreemde cultuur en taal te leren? En wat als je gastheer of -vrouw zelf ook moeite blijkt te hebben de eigen cultuur onder woorden te brengen? In het nieuwe VARA-programma Praat Nederlands Met Me krijgen vier eerste-generatie-immigranten les in de Nederlandse taal en gebruiken, door aan aatal dagen te leven bij een Nederlands gezin. Daarna worden de rollen omgedraaid en verlaten de gastheren en -vrouwen hun veilige huis om een week met hun gast te leven in zijn of haar land. Praat Nederlands Met Me is vrijdag 30 oktober en 6 vrijdag november om 21.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

  Praat Nederlands Met Me is een verhelderend, liefdevol, persoonlijk, confronterend en ook humoristisch tweeluik, waarin mensen die nauwelijks een middel hebben om met elkaar te communiceren, elkaar steeds beter leren begrijpen. In twee afleveringen volgen we het leven van de immigranten Akida, Ahmad, Aben en Beate. Ieder met een eigen verhaal: zo kwam Akida naar Nederland omdat ze zich niet meer veilig en thuis voelde in haar eigen land vanwege discriminatie, Beate was op zoek naar beter werk, Ahmad vluchtte vanuit Syrië naar Nederland vanwege de situatie in zijn thuisland en de ouders van Aben overtuigden hem dat hij hier meer geld zou kunnen verdienen. In de eerste aflevering krijgen ze een week lang Nederlandse les van de families en maken ze kennis met de Nederlandse cultuur. Zo gaat de Chinese Aben voor het eerst naar een boerderij op het Nederlandse platteland en bezoekt de Syrische vluchteling Ahmad de Haagse Marc, die zo zijn eigen ideeën heeft over migratie. In de tweede aflevering laat Beata het huis zien waar ze samen met tien andere Poolse arbeidsmigranten woont en vertelt Ahmad over het begin van zijn leven in Nederland, het asielzoekerscentrum.  ⚠️ Meld

 • 2 h*mo’s, 24 vluchtelingen en een stapel keukenmessen

  ‘Teleurgestelde’ man vertelt op Facebook wat er gebeurde toen hij 24 vluchtelingen uit Syrië, Irak en Afganistan in huis haalde

  “Juist in slechte tijden moet men de balans opmaken.” Zo begint de tekst die Dirk Voltz dinsdag op zijn Facebook plaatste en die vervolgens de wereld over zou gaan. Want vluchtelingen uit moslimlanden, 24 stuks nog wel, en een homostel, samen in een appartement in Berlijn. Dat kan toch nooit goed gaan?

  “In slechte tijden moet men de balans opmaken. De mijne ziet er als volgt uit: Sinds juli hebben mijn partner en ik ongeveer 24 mensen uit Syrië, Afghanistan en Irak opgevangen bij ons thuis in Berlijn.

  Onze messen liggen nog steeds in de keuken, precies waar ik ze gelaten heb op de snijplank. Voordat onze gasten uit Syrië en Irak arriveerden.

  We hadden nooit een sleutel voor onze slaapkamer nodig, behalve die ene keer dat een geliefde gast uit Afghanistan er een nodig had om met onze katten te spelen. Onze vier dikke, oude katten hadden net zoveel lol als de jongeman.

  Maar terug naar de messen: daarmee werd in de weken dat de vluchtelingen bij ons logeerden uien, knoflook en een hele berg vlees neergestoken. Mario en ik leven nog.

  We leven misschien wel meer intens dan ooit tevoren. Of we ooit terug zullen keren naar een ‘normaal’ weten we niet. Hoe kan ik me nog druk maken over de luxepraatjes van gisteren?

  Echt, wat gebeurt hier in vredesnaam?

  Geen van de aanwezige moslims wilde ons in onze slaap vermoorden. Niemand beledigde ons omdat we twee mannen zijn die een bed delen. Niemand gaf, op wat voor manier dan ook, aan de Sharia te prefereren boven Duitse wetgeving.

  We hebben niemand ontmoet die het niet vreselijk vond om hun huis te hebben verlaten.

  De enige slechte ervaring die ik me kan herinneren is dat onze nieuwe vrienden nogal veel suiker en zout gebruikten. Dus we haalden meer in de winkel en dat was dat.

  Waar blijft die islamisering van Duitsland dan? Misschien zit ‘ie vast ergens op de Balkanroute. Als je het de zogenaamde ‘bezorgde burgers’ vraagt komt ‘ie zeker. Zo niet nu, dan toch in 2016, 2017, 2018…

  De echte teleurstelling die ons overviel kwam in de vorm van ordinaire smsjes, doodsbedreigingen op straat of haatmail aan de voordeur.

  Of door oude schoolvrienden, die Alternative f?r Deutschland citeren, jammeren en medelijden met zichzelf hebben.

  In plaats van de crisis aan te pakken, doen we net of morgen niet bestaat. Wordt eindelijk eens wakker! Alsof iemand deze migratie van mensen kan stoppen. Alsof we persoonlijk met oorlog niets te maken hebben. Alsof we niet allemaal medeverantwoordelijkheid dragen voor wat er zich aan leed afspeelt.

  Het kan best, dat de islam niet in Duitsland hoort. Maar wat ook best kan is dat de duivel in elke religie schuilt. Misschien moet ik over tien jaar meer voor mijn rechten als homoseksueel strijden dan mij lief is. Het kan zijn dat ik ooit vaststel me ergens vergist te hebben.

  Veel kan, niets moet.

  Wie weet? Ik bedoel, wie weet wat de toekomst zal brengen? Zeker weet ik dat deze zomer en herfst ons leven veranderd hebben. Je kunt er zijn voor anderen, maar je kunt ook alleen bang zijn. Dan spijt het me.

  Ik heb medelijden met hen die in angst leven.”

  Dirk Voltz  ⚠️ Meld

 • Nog 1 van JOOP en zo staan er veel??de oogst van vandaag is slechts een fractie van wat er nu op staat.

  Bang voor de zwarte

  Over wat er mis is met de berichtgeving over vluchtelingen en andere ‘niet-Westerlingen’

  De laatste tijd heb ik het idee dat de media in een virtuele werkelijkheid leven. Vluchtelingen zijn volgens de berichten geen mensen die op de vlucht zijn voor dood en verderf maar aanranders, criminelen, profiteurs en al dan niet potentiële terroristen. Hooligans die informatiebijeenkomsten verstoren zijn ineens bezorgde burgers. Brandstichting en geweld vallen niet meer onder terreur maar zijn vormen van ‘verzet’. Zijn journalisten massaal aan de pillen? Of wat is er aan de hand?

  Dat 28.000 mensen zich bij het Rode Kruis meldden om vluchtelingen te helpen is amper nieuws en wordt makkelijk verdrongen door een handvol demonstranten die idiote beschuldigingen schreeuwen. Als je de media moet geloven dan is de laatste groep een vertegenwoordiging van ‘het volk’ en de eerste groep niet, ook al is die vele malen groter. ‘Het volk’ dat is de groep met de grootste muil, het doet je bijna terugverlangen naar de kreet ‘zwijgende meerderheid’ waarmee rechts zichzelf vroeger omschreef. Al gold toen ook al dat ze geen meerderheid vormden en zeker niet zwegen.

  De Correspondent publiceerde onlangs een interessant artikel van Rutger Bregman over het verstoorde beeld in de media: Wie goed doet?? komt nooit in het journaal (en dat is een groot probleem). Bregman beschrijft hoe media de neiging hebben te werken als angstmachine en negatieve zaken te overdrijven of zelfs te verzinnen als er sprake is van een crisis. Hij noemt als voorbeeld de berichtgeving rond de Katrina-ramp in 2005 toen de gelijknamige orkaan dood en verderf zaaide in New Orleans. De media berichtten over grootschalige plunderingen, over orgies van geweld. Achteraf bleek van al die verhalen weinig tot niets te kloppen en was er eerder sprake van juist het tegenovergestelde, de getroffen bewoners verleenden elkaar op grote schaal hulp.

  Bregman wijt de volstrekt verkeerde berichtgeving aan het feit dat de media hechten aan een slecht, egoïstisch mensbeeld: bij nood is het ieder voor zich en worden we allemaal beesten. Dat is het frame waar we in denken volgens Bregman en dat de media met een soort auto-complete functie invullen als de pleuris uitbreekt:

  Het punt is niet dat mensen denken dat ze zélf egoïstisch zijn. Integendeel, uit de meeste onderzoeken blijkt dat we onszelf en onze directe omgeving bovengemiddeld sociaal vinden. Pas als het gaat over de mensen die we niet kennen, worden we pessimistischer. ??Ik ben goed, wij zijn slecht,’ dat is het dominante mensbeeld.

  We zijn bang voor wie we niet kennen en dat komt ook terug in de berichtgeving over asielzoekers, constateert Bregman: “De mensen met de sterkste mening over vluchtelingen hebben er vaak het minste mee te maken.”

  Maar geheel in de geest van de witte vlek waar De Correspondent mee kampt, ontbreekt er wat in het artikel van Bregman. Noem het de olifant in de kamer: kleur. De berichtgeving over New Orleans was zo negatief, simpelweg omdat de inwoners van die stad merendeels zwart zijn. Toen acht jaar later de ‘Frankenstorm’ Sandy toesloeg aan de westkust van de Verenigde Staten waren er weliswaar ook plunderingen maar die domineerden niet in de verslagen. Integendeel, de berichtgeving concentreerde zich op hoe de – voornamelijk witte – bevolking eendrachtig de ramp te boven kwam.

  Westerlingen
  Zwart is crimineel, wit is rechtschapen. Een zwarte man met boodschappen heeft die natuurlijk geplunderd, een wit stel met boodschappen heeft die natuurlijk gevonden. Althans, zo denken de media.

  Toen in Haïti een aardbeving plaatsvond verschenen er al snel berichten dat er op grote schaal geplunderd werd. Want ja, een land met zwarte bewoners. De verhalen over plunderingen bleken niet te kloppen. De media deden gewoon wat ze nu met vluchtelingen ook doen: slachtoffers veranderen in daders. Waarom? Omdat ze niet-blank zijn. Bij aardbevingen in Japan hoor je namelijk nooit wat over plunderingen. Niet omdat ze er niet of juist wel zijn maar omdat Japanners worden gerekend tot westerlingen. Voor hen hoef je niet bang te zijn. Dus denken we ook niet aan plunderingen.

  In Nederland zie je hetzelfde patroon. Demonstranten die gebruik maken van hun democratische rechten en een stil protest houden tijdens de intocht van Sinterklaas worden gezien als een gevaar voor de samenleving en onthaald op een golf van agressie. Woeste types daarentegen die democratische bijeenkomsten verstoren en weerloze vluchtelingen aanvallen, lijken van niemand wat te duchten te hebben. We vinden het eventjes erg en gaan dan gauw weer over tot de orde van de dag.

  Wit geweld is niet besmettelijk, denken we. Geweld met een andere kleur wel. Toen er een paar jaar geleden veel te doen was over problemen met Marokkaans-Nederlandse jongeren werd er voortdurend in de media gewaarschuwd voor ‘Parijse toestanden’. Het sloeg nergens op. Nu hoor je echter niemand de extreem-rechtse tendens extrapoleren. Dat is altijd al zo geweest.

  De NSU-moorden hebben tot geen enkele angstcampagne geleid, ook al behoren ze tot de meest dodelijke terreurdaden van deze eeuw. De meeste mensen zijn zelfs niet bekend met die extreem-rechtse misdaden, want tja, ze werden gepleegd door westerlingen. Die boezemen geen angst in. Dagelijks worden er vrouwen aangerand en het kost heel veel moeite om dat probleem op de agenda te krijgen. Niemand interesseert het echt. Maar een gerucht over een aanranding door een vluchteling verspreidt zich als vuur in een pak hooi. Dan is het ineens een groot maatschappelijk probleem. Niet vanwege het slachtoffer, maar vanwege de – vermoedelijke – dader.

  Ik moet mede door de aanhoudende moordpartijen in de VS, die overigens vaak uit extreem-rechtse hoek komen, nogal eens terugdenken aan Bowling for Columbine, de Oscar-winnende documentaire van Michael Moore over de Amerikaanse obsessie met geweld. In die film concludeert hij dat die obsessie voortvloeit uit de angst voor de zwarte man. Die angst wordt door de media gecultiveerd beweerde hij en zorgt voor een volslagen vertekening van de werkelijkheid. Ik vond dat indertijd een vergezochte conclusie maar inmiddels ben ik van mening dat ik dat oordeel moet herzien. En dat het niet alleen in de Verenigde Staten zo is.  ⚠️ Meld