Stadswandeling Broerenkwartier krijgt vervolg

Zwolle – Op 1 september startte de Moderne Devotie Beweging met de eerste Broerenkwartier rondwandelingen. Vooral om eens te kijken hoe aantrekkelijk dit deel van onze binnenstad is. Alle deelnemers waren unaniem in hun oordeel, wat een mooi gedeelte van onze stad en wat ligt er veel verborgen tussen de winkels. Alleen al het verhaal van de beide riviertjes, de Kleine Aa en de Grote Aa en het verhaal van de Waag aan de Nieuwstraat, sprak zeer tot de verbeelding.

Ook de twee oude synagoges, de Librije en de synagoge aan de Bitterstraat, zijn bij de meeste Zwollenaren onbekend. Hetzelfde geldt voor de oude Michaelskerk. Iedereen denkt dat deze kerk afgebroken is voor V&D, maar dat is zijn opvolger. De oude Michaels kerk zit verborgen in het grote gebouw van Sint Jozef. Zo zijn er allerlei verrassingen die het Broerenkwartier van een hele andere en bijzondere kant laten zien.

Er is nu in ieder geval voor de komende jaren besloten om door te gaan met de rondleidingen. Daarom zullen Zwolle Marketing en de Moderne Devotie Beweging met elkaar gaan samenwerken.

Met Zwolle Marketing wordt gekeken hoe de rondleidingen een vaste plek kunnen krijgen in het aanbod van rondleidingen in de stad, en hoe de promotie vorm wordt gegeven.

Artikel delen: