Zwolse student: laat Margarita blijven

Zwolle – De Zwolse student steunt het protest tegen de uitzetting van Margarita Alexandrova. Studenten Overleg Orgaan Zwolle, belangenbehartiger van de Zwolse student, meent dat Alexandrova recht heeft om onderwijs te volgen in Nederland. Voorzitter Johan van der Graaf: "De Zwolse student zal Margarita met open armen ontvangen."

De voorzitter vindt dat Hogeschool Windesheim de juiste keuze heeft gemaakt in het bieden van onderwijs aan de kersverse student. SOOZ kan niet op de stoel van de rechter zitten, maar het Overleg Orgaan denkt dat na zeven jaar een persoon terug sturen niet realistisch is. De studentenorganisatie doet hierom een moreel appèl op het geweten van staatssecretaris Dijkhof om Margarita te laten blijven. 

Margarita Alexandrova dreigt na zeven jaar het land uitgezet te worden, omdat haar verblijfsvergunning niet verlengd is door de Nederlandse overheid. Als Christen lopen Margarita en haar moeder echt een groot risico in Oezbekistan, hun land van herkomst. SOOZ staat voor Studenten Overleg Orgaan Zwolle. De organisatie behartigt de belangen van de Zwolse student naar de buitenwereld, zowel van de georganiseerde student als de individuele student.

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Ohhhh jaaaaaa. Als we dan toch bezig zijn dan met van alles binnen te halen dan kan dit er ook wel bij. Het lijkt hier zo langzamerhand wel cr?che voor kanslozen hier


  ⚠️ Meld

 2. HBO Jasper. Maar dat maakt niet uit toch welke opleiding ik heb? Het feit dat ze een goede student is maakt toch niet dat ze hier legaal kan blijven? Ik vindt het al erg genoeg dat ze een opleiding heeft genoten op kosten van Nederlandse belastingbetaler. Daar zien we niets meer van terug. Ze mag haar handen dichtknijpen dat ze die kans heeft gekregen Jasper. Laat ze er daar wat mee gaan doen en ons land dankbaar zijn voor de kans die wij voor haar hebben betaald.


  ⚠️ Meld

 3. Henk, nu mag je natuurlijk je mening geven, maar ik vind het nogal kort door de bocht wat je hier roeptoetert. Jij wil even krom gezegd graag dat een goede studente die heeft moeten vluchten weer terug wordt gestuurd naar een land waar er een klopjacht op d’r gaande zou zijn? En ja, Europa accepteert veel vluchtelingen. Vergeet niet dat wij net zo blij zouden zijn als wij in hun schoenen zouden staan, en dus ergens terecht kunnen waar het veilig is.


  ⚠️ Meld

 4. @Henk het gaat er om dat je haar kansloos is. De enige manier waarop ze kansloos is, is als je haar weg stuurt, wat jij wil. Als ze hier blijft, is ze dat niet.


  ⚠️ Meld

 5. klopjacht? Laat me niet lachen. Dat wordt jullie wijs gemaakt om medelijden te kweken. Er zijn genoeg landen waar vluchtelingen veilig zijn. Ze had ook naar Polen gekund. Daar zijn ze ook christelijk. Door alles wat onveilig is hier naar toe te halen wordt het hier ook onveilig. En nog eens jongens…….. Wie gaat dat betalen? Jij niet he Jasper en Vince?


  ⚠️ Meld

 6. Dus omdat dit meisje hier studeert wordt het onveilig? Tijd geleden dat ik zoiets doms heb gelezen? Weet je zeker dat je een HBO opleiding hebt gevolgd Henk?


  ⚠️ Meld

 7. Ik denk dat je net als ik allang hebt gegoogeld op die vraag, Assendorper. Buiten artikelen van christelijke signatuur, die mij niet veel wijzer maakten, vond ik een Uzbekistan 2013 International religious freedom report, een rapport van een regeringscomité van de VS.

  De samenvatting geeft aan dat de Grondwet en enkele wetten vrijheid van godsdienst voorstaan, dat andere wetgeving die echter beperken en dat de overheid die beperkingen strak handhaaft. De vrijheid van niet-geregistreerde godsdienstige groeperingen om hun geloof te beleven is beperkt (bekering verboden). Geregistreerde en niet-geregistreerde godsdienstige minderheidsgroepen lopen het risico op gevangenis, hoge boetes, inname en vernietiging van religieuze literatuur, mishandeling, marteling met soms dodelijk gevolg. Met name moslims die buiten de toegestane moskeeën hun religie belijden worden hard aangepakt. Ongeveer 90% van de mensen uit Oezbekistan is moslim binnen de toegestane richting. Zij worden met rust gelaten. Reguliere religieuze bijeenkomsten van groepen die historisch gezien lang aanwezig zijn in Oezbekistan (moslims, joden, katholieken, russisch orthodoxen) zijn toegestaan.
  Daarnaast zijn er berichten dat religieuze groepen maatschappelijk gediscrimineerd worden. Anderzijds schijnt de samenleving in het algemeen tolerant te zijn ten opzichte van de verschillende religieuze groeperingen en dat geldt ook onderling voor die groepen.

  Met andere woorden, de onderdrukking komt vooral van de staat en is het hardst tegenover een kleine groep (fanatieke) moslims. Het land wordt sinds 1989 met harde hand geleid door Karimov.  ⚠️ Meld

 8. Dankjewel voor je antwoord op mijn vraag Dame. Ik had nog nooit van Oezbekistan gehoord en heb alleen opgezocht waar dat land ongeveer ligt.:);)


  ⚠️ Meld

 9. Over 5 jaar moeten alle vluchtelingen ook blijven. Let op mijn woorden. Welke politicus dit aan de kaak gaat stellen krijgt direct de linkse rakkers over zich heen. Krijgen we weer verhalen over rascisme , ww2 etc etc.
  Volgens mij is het de bedoeling dat vluchtelingen terug keren naar eigen land als het weer rustig is. Helaas gaat die vlieger niet op hier met in dit doodzieke land(eu). Het rare aan al die zieligheidsmensen is dat verdomme onze eigen zwarte piet wel het land uit moet. Over rascisme gesproken.


  ⚠️ Meld

 10. Vergeleken met het profiel van veel andere vluchtelingen heeft Margarita een streepje voor. En is de kans dat zij in de toekomst niet afhankelijk is van een uitkering groot. Als ze daarnaast in de afgelopen 7 jaar niet met justitie in aanraking is geweest mag ze van mij blijven. Belangrijkste argument: zij heeft noch de culturele, noch de religieuze achtergrond van veel overlastveroorzakers en laten zien dat ze gedisciplineerd in een Nederlandse context kan presteren.


  ⚠️ Meld

 11. @Zwolle2 je opmerking over Zwarte Piet slaat nergens op. Niet iedereen die vluchtelingen wil helpen is tegen Zwarte Piet. Je legt verbanden die er niet zijn.


  ⚠️ Meld

 12. @Dame
  Op zich lijkt het me verstandig dat fanatieke moslimgroeperingen tegen gewerkt worden. En ik hoop eerlijk gezegd niet dat vervolgens diezelfde fanatiekelingen naar Nederland komen.

  Dan inderdaad 10x liever een Christelijk meisje, die goed meedoet met de maatschappij en iets positiefs kan bijdragen.


  ⚠️ Meld

 13. Och Bernard wat flauw weer, je reactie tegenover Zwolle2. Gun dit meisje ook best een goede toekomst hier, maar zoals haar zijn er velen de niet de aandacht krijgen. In de media komen. En wel uitgezet worden. Gelijke monniken, gelijke kappen, wat mij betreft. Hoe hard dat ook klinkt. Je krijgt een verblijfsvergunning of niet. Dat word beslist door de IND. En die gaan echt niet over een ijs. Daar word gedegen onderzoek naar gedaan. Anders kun je net zo goed alle procedures afschaffen, en iedereen die asiel aanvraagt laten blijven.


  ⚠️ Meld

 14. Geen probleem @ Bernard, was ik niet gewend van je zo’n reactie, vandaar. Met jouw kun je wel een goede discussie opstarten inhoudelijk. Op argumenten ingaan.


  ⚠️ Meld

 15. Hoeveel landen heeft zij moeten doorkuizen voordat bij NL uitkwam? Pleur op met dat volk, een echte vluchteling gaat niet naar het bovenste hoekje van europa. lalalala geld. lalalalala opleiding voor niets. ik betaal wel haar opleiding en die van mijn dochter 1500 euro per jaar en 600 euro aan boekengeld. ik werk mij wel naar de tering.
  opzouten met die gasten!


  ⚠️ Meld

 16. Voor dat meisje!
  Ik hoop echt voor jou dat je mag blijven!

  Je ziet nu zelf met je eigen ogen wie vvd/pvda NL binnen laten zonder dat die mensen gecontroleerd worden op hun verleden, grenzen willen ze niet sluiten waardoor die gasten via Duitsland NL binnen komen en blijven komen..
  Gisteren interview gezien met de EU parlementair uit Hongarije…
  Hij zei letterlijk we hebben onze grenzen gesloten…WE denken aan onze mensen en onze land!!!
  Wat de EU ervan vind moet EU zelf weten we hebben geen enkele Europees regel overtreden!!! Klaar en er zullen meerdere landen hun volgen, maar let maar op Nederland houdt de grenzen open kijk maar wat er komende weken gebeurt..
  Gemeenten kunnen het niet meer aan.
  Hardenberg krijgt 2e azc, zelfs Staphorst kan ermee te maken krijgen want onder de druk van coa en Den Haag kunnen die opaatjes en omaatjes in Staphorst dat niet tegen houden…  ⚠️ Meld

 17. maar let maar op Nederland houdt de grenzen open kijk maar wat er komende weken gebeurt.
  dure jassen gestolen, ouderen in elkaar gebeukt omdat ze blank zijn en makkkelijk te bestelen, nog meer juweliers overvallen etc etc. En gejank van mensen die bepaalde willekeurige mensen wel willen houden en anderen die niet de media halen, die mogen de tering krijgen. Dat gaan we krijgen. En open grenzen de schuld van vvd en pvda? schuld van de hele regering en het stemmende volk.


  ⚠️ Meld

 18. @br
  Ja je weet hoe de gedachten politie werkt(e) in Nederland: Aan je eigen land en volk denken is nationalistisch, eng, extreeeeem rechts. 😮

  Ik ben ook wel benieuwd hoe dat meisje en haar moeder aankijken tegen vluchtelingen, islam en multiculturele samenleving.
  Haar vanuit de onderbuik of met een Godwin beantwoorden zal niet lukken, dus ben benieuwd naar de visie van dergelijke vluchtelingen.


  ⚠️ Meld

 19. Ik ben ook wel benieuwd hoe dat meisje en haar moeder aankijken tegen vluchtelingen, islam en multiculturele samenleving.
  Haar vanuit de onderbuik of met een Godwin beantwoorden zal niet lukken, dus ben benieuwd naar de visie van dergelijke vluchtelingen.

  Is ze echt geintegreerd dan zegt zij daar niets over anders racist en xenofoob.


  ⚠️ Meld

 20. @Veldwachter je mag best nationalistisch zijn, en om je eigen volk geven. Daarmee direct anderen veroordelen is een hele andere kwestie.

  Ik ben enorm nationalistisch, maar besef me ook dat er mensen zijn, binnen en buiten Nederland, die onze hulp nodig hebben. En dat wij als één van de rijkste landen ter wereld, dat makkelijk kunnen bieden.


  ⚠️ Meld

 21. Ik ben enorm nationalistisch, maar besef me ook dat er mensen zijn, binnen
  hahaha, daar is hier en op fok niets van te merken meneer Bos. hahahaha


  ⚠️ Meld

 22. Zwarte piet mag niet meer in den haag komen. Om onze grote vluchtelingen en linksmens japser tegemoet te komen wil ik deze kindervriend graag als vluchteling in huis nemen. Japser als tegenprestatie zou jij dan enkele mannelijke vrouwen verkrachtende vluchtelingen in huis willen nemen? Dragen we beide ons steentje bij.


  ⚠️ Meld

 23. @Japser 13.12
  Waarom nou weer zo’n onaardige opmerking als dit erbij:

  Daarmee direct anderen veroordelen is een hele andere kwestie.

  Ik vind het niet prettig om met jou te discussieren, en wel hierom: Het lijkt alsof je er niet in slaagd om een éigen mening te hebben zónder tegelijkertijd ándersdenkenden te denigreren of te irriteren.
  Dit is gedrag wat bij een trol hoort, ik ga er nog maar even van uit dat je dit niet bent, maar het lijkt er wel op.
  Ben je je bewust van dit gedrag?
  Nogmaals: probeer je eigen mening te verkondigen en laat anderen ook in hun waarde.


  ⚠️ Meld

 24. @VTN denk wat je wil denken, ook al is het niet correct. Hoe ik op FOK! post en hoe ik denk zijn verschillende zaken. Ik pas mij aan aan het medium.

  Zwarte Piet wordt alleen zo beschermd omdat mensen bang zijn voor verandering. Diegene waarvoor Zwarte Piet is, de kinderen, passen zich snel genoeg aan.

  Maar goed, zoals gezegd, ik stel alle slaapkamers die ik heb, op mijn eigen na, beschikbaar voor asielzoekers, zodra dat nodig is.


  ⚠️ Meld

 25. @Veldwachter ik ben hier niet om alleen mijn eigen mening te geven. Ik ga met mensen in discussie, dus geef ik ook mijn mening over hun mening. In dit geval is er iets anders aan de hand. Ik zie een verschil tussen nationalistisch zijn zonder andere wereldbewoners te veroordelen en die wel te veroordelen. Dat laatste zie ik op WLZ regelmatig gebeuren, en mag ik prima benoemen. En ik mag daar, vind ik, zelfs een mening over hebben (hint: ik vind dat geen goede zaak).


  ⚠️ Meld

 26. Ow dus de Nederlandse kinderen moeten zich aanpassen ? Nee beste japsertje. Mensen die in Nederland willen leven passen zich aan aan onze gewoontes, feesten etc etc. Dat noemen te integreren. Als je als vrouw naar Qatar gaat doe je een hoofddoek om, ga je naar Engeland dan rijd je links etc etc. Of rijd jij gewoon rechts in London ouwe linkse rakker. Aanpassen beste joker


  ⚠️ Meld

 27. *zucht* ik probeer aan te geven dat kinderen niks geven om hoe Zwarte Piet er uit ziet. Dus dat je hem niet hoeft te houden zoals hij is, voor de kinderen. Hou je over: volwassenen die niet tegen verandering kunnen en volwassenen die een probleem met Zwarte Piet hebben. Of dat terecht is, maakt niet uit, dat is hoe ze het voelen. En je kunt dus star blijven, en de boel op scherp houden, of iets aanpassen waar niemand slechter van wordt.

  En zou je alsjeblieft mij willen aanspreken zonder daarbij het denigrerende -je toevoeging? Alvast bedankt.


  ⚠️ Meld

 28. Ach ja Jasper grote woorden geen daden , en dat je de discussie erbij haalt over zwarte piet., zegt hij als degene die geen kinderen wil. Zo jammer.Een kleine groepering die van alles ziet ,in hun hoofd haalt over de rug van kinderen. Waarom zou deze oude traditie aangepast moeten worden volgens jou? Geen enkel kind die die connectie ooit gemaakt heeft met slavernij, Behalve die figureren die overal wat in zien, zelfs de gouden koets mag niet meer in hun ogen. En dan beweer je dan ook nog eens dat je zo’n nationalist bent. Bij jou is het gewoon dikke ikke, mijn tijd zing ik wel uit. Na mij de zondvloed.


  ⚠️ Meld

 29. Japsertje waarom wij volwassenen ons aanpassen. Als jij met je vrouwtje ongesluierd in Iran komt passen ze zich ook aan? Als jij rechts rijd in Engeland gaan ze ook allemaal een aanpassing doen? Jij ligt al op je rug voordat een gevecht begint. Slappe knieën houding bah. Nu snap ik maxima ook. Nederland heeft geen cultuur of beter gezegd wel een cultuur maar teveel slappe linkse gutmenschen. Nee lekker blijven knuffelen maar als het zover is gauw verschuilen achter de buurman als ze in je tuin staan.


  ⚠️ Meld

 30. Ow ja voordat je begint over wat dit met deze vluchtelingen te maken heeft. Nm heel veel. Alles wat van buiten Nederland komt hoort zich aan te passen en niet andersom dus ook het sinterklaasfeest. Om maar even ern voorbeeld te noemen. En dan komt het op angst neer. Inderdaad is er angst want de gewone Nederlandse burger mag krom liggen en aanpassen voor al die gelukzoekers en tuig. En nee niet iedereen is zo. Aanpassen zo niet oprotten maar we zijn nu zover dat er niks meer bij kan. Dit land staat het water aan de lippen als we al niet verzopen zijn. Laat lekker de buurlanden de boel opvangen en mocht je echt op de vlucht zijn er zijn genoeg landen gepasseerd waar het veilig is. En nee ik ben geen rascist, geen Wilders fan of welke dooddoeners er ook worden gebruikt. Maar een Nederlander die als zovelen haar land naar de kloten ziet gaan en zich zorgen maakt over zijn kinderen en kleinkinderen.


  ⚠️ Meld

 31. Tjee, gaan we jargon gebruiken van een tendentieuze, ongefundeerde en onnodig kwetsende site. Ja dan zijn we serieus bezig.

  Het lijkt me het beste om dat Sinterklaasfeest helemaal maar af te schaffen.
  5 december maken we dan Nationale Afschaffingsdag.
  En wat die slappe linkse gutmenschen betreft. Dat is altijd nog beter dan starre rechtse schlechtmenschen.  ⚠️ Meld

 32. Feit is gewoon dat ze weg moet. Dat ze een lief meisje is, goed kan studeren, christelijk is of wat dan ook. Ze is hier te lang en moet gewoon weg. Ze is geen vluchteling en is hier om financiële redenen gekomen.


  ⚠️ Meld

 33. Achja had ze goed kunnen tafeltennissen of een andere sport die de gemiddelde Nederlander niet goed kan op wereldniveau dan had ze gewoon kunnen blijven. Dan is ze verdienstelijk op het vermaakvlak en dan gaan de deuren wel open.


  ⚠️ Meld

 34. Vandaag in het nieuws, mensensmokkelaars opgepakt in Eindhoven, Syriërs , met een verblijfsvergunning. Die honderden mensen illegaal Nederland in geholpen hebben. En nu maar hopen dat het geen terroristen zijn maar hoogopgeleiden uit Syrië….


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.