Doneer schoenen aan kledingbanken!

Zwolle – Kledingbanken bereiken de grootste groep armen in onze samenleving. De meeste kledingbanken leggen de grens om kleding of speelgoed te krijgen op bijstandsniveau. Landelijk worden er ca. 45000 klanten bij alle kledingbanken voorzien van de noodzakelijke kleding en schoenen. Mensen die van weinig of niets rond moeten komen en die extra zwaar getroffen worden door allerlei bezuinigingen. 

kledingbank.jpg 

Mensen die met hulp van de kledingbank, er in elk geval weer netjes bij lopen. Volwassenen die zich niet buiten durven te vertonen, omdat ze geen kleding of schoenen hebben om aan te trekken. Laat staan dat men kan solliciteren en op andere manieren kan deelnemen aan onze maatschappij. Kinderen die opgroeien in armoede en daardoor gepest worden. Met deze actie helpt u direct u medemens / naaste in Zwolle.

Vorig jaar is de Vereniging Kledingbanken Nederland opgericht om deze kledingbanken te verenigen. De meeste kledingbanken zijn lid van de VKN, Vereniging Kledingbanken Nederland. Deze vereniging beschikt over een eigen opslagruimte centraal in Nederland. De aangeboden partij artikelen en schoenen worden vanuit de opslag geteld en rap verdeeld over de kledingbanken in heel Nederland. Zo ligt het aangebodene binnen 1 week bij de kledingbanken en is beschikbaar voor de klanten.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Graag dit berichtje ff naar de gemeente Zwolle of naar Den Haag sturen misschien dat ze mensen willen/kunnen helpen door een bedrag hiervoor te doneren!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.