NK paratriathlon naar Zwolle

Zwolle – Het NK paratriathlon voor 2016 en 2017 is toegewezen aan Triathlon Zwolle. De organisatie geeft hiermee een goed vervolg op het winnen van de prijs voor het beste Zwolse G-sport initiatief in 2014. In 2013 werd bij wijze van experiment een para-serie toegevoegd aan het evenement, naast de reguliere kwart en achtste afstanden. Dat bleek zo’n succes dat er sindsdien elk jaar een serie voor gehandicapte sporters van start gaat.

Triathlon Zwolle is inmiddels een vaste waarde op de NTB-kalender. Op zaterdag 19 september vindt het eerste lustrum van het evenement plaats. Voor de reguliere achtste en kwart afstand is de deelnemerslimiet bereikt, net zoals voorgaande jaren. In de speciale startserie voor paratriatleten is aanmelden nog mogelijk. Zowel teams als individuele para-atleten kunnen zich nog inschrijven om zo alvast het NK parcours van volgend jaar te testen. Inschrijven voor de paratriathlon kan door een e-mail te sturen aan info@triathlonzwolle.nl

Parcours In totaal gaan ruim 600 atleten zaterdag de uitdaging aan. Het eerste onderdeel, het zwemmen, vindt plaats in de Milligerplas. Na het zwemmen pakken de triatleten de fiets. Het fietsparcours begint met een aanlooproute door de wijk en langs de plas, waarna de weg vervolgd wordt richting Hasselt. Het afsluitende onderdeel, het hardlopen, vindt plaats om en rond de Milligerplas. Programma Om 10:00 uur starten de paratriatleten, gevolgd door twee series van de kwart afstand (1000 meter zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Vanaf 13:15 uur starten de atleten die zich hebben aangemeld voor de achtste triatlon (500 meter zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen). Het parc fermé, waar de sporters wisselen van discipline, ligt aan de Milligerplas, nabij het Strandhuis. Publiek is van harte welkom de triatleten aan te moedigen. Rond 15:00 uur worden de laatste atleten over de finish verwacht Verkeer Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen, roept de organisatie de atleten en het publiek op te parkeren op de parkeerplaats ‘de Verbinding’ aan de Oude Wetering 84. Vanaf daar is het 700 meter lopen/fietsen naar de Milligerplas. Het parcours wordt zaterdag zoveel mogelijk verkeersvrij gemaakt. Het NK paratriathlon vindt in 2016 plaats op zaterdag 24 september. De datum is zo gepland dat deelnemers aan de paralympische spelen ook deel kunnen nemen aan de triathlon in Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Ligt aan de Milligerplas, nabij het Strandhuis.

  Kersverse update: Het “nieuwe Strandhuis Milligerplaya” is bijna klaar.
  Groot, mooi en met veel zonnepanelen. Keurig verscholen aan het oog.
  Oplevering zal toch geen week meer duren?
  Ze schijnen, volgens bejaaarde deskundige collega-nieuwsgierigen, nog ongeveer een dag nodig te hebben om een soort kas aan beide zijden van het strandhuis te plaatsen. Het straatwerk ligt er in.

  Het gebouw heeft een passende uitstraling aan de immens populaire Milligerplas. Gelukkig worden tegenwoordig de “hondenskijt-laters” eindelijk eens op een prent van 150 Euri getrakteerd.

  Mooi weer komt er aan.
  De oplevering van een nieuw karakteriserend punt in uniek Stadshagen, zal binnenkort geschieden.

  Zie ook Facebook[/url]


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.