Informatieavond voor nieuwe JobHulpMaatjes

Zwolle – Stichting Voor Elkaar Zwolle organiseert op dinsdag 29 september een informatieavond voor nieuwe JobHulpMaatjes. De avond wordt om 20.00 uur gehouden in de Oosterkerk en is bedoeld voor Zwollenaren die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, waarbij ze werkzoekenden op weg helpen.In Nederland is 1 op de 11 mensen werkloos. Geen werk hebben, heeft veel invloed op de werkzoekende én op zijn omgeving. Werkloosheid kan onder meer leiden tot een lage eigenwaarde, eenzaamheid, financiële problemen of spanningen in de gezinssituatie. Ook vragen over zingeving en identiteit kunnen de kop opsteken.

Bij het project ‘JobHulpMaatje’ wordt er een verbinding gelegd tussen werkzoekenden en vrijwilligers die hen willen helpen. Dit gebeurt in groepen en in persoonlijk contact. Een ‘JobHulpMaatje’ helpt een werkzoekende op weg, ontdekt samen zijn of haar kwaliteiten en zoekt mee naar een geschikte baan of leerplek. Op die manier komt de ander een stapje dichter bij de arbeidsmarkt. Vanwege de toenemende vraag is Voor Elkaar Zwolle op zoek naar nieuwe JobHulpMaatjes. Iedereen die graag zijn of haar talenten wil inzetten om de talenten van anderen tot bloei te laten komen, is van harte welkom op de informatieavond. Daar zal meer verteld worden over de inhoud van de vrijwilligersfunctie. Aanmelden voor de informatieavond kan door te mailen naar jobhulpmaatje@svez.nl .

Stichting Voor Elkaar Zwolle
Voor Elkaar Zwolle helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren en heeft projecten op het gebied van werk en financiën. De stichting leidt vrijwilligers op en koppelt ze als ‘maatje’ of ‘JobGroup-leider’ aan Zwollenaren. Een stijgend aantal vrijwilligers en hulpvragers weet de stichting inmiddels te vinden.

 

Artikel delen: