StinsKracht en Sociaal wijkteam Zwolle openen loket

Zwolle – Burenhulpproject StinsKracht en het Sociaal wijkteam Zwolle west nodigen wijkbewoners van Westenholte uit om op burendag 26 september 2015 samen met hen de opening van een gezamenlijk loket te vieren. Het Petuniaplein in Westenholte is die dag het decor voor de start van een unieke samenwerking tussen buren en professionals. Vanaf 1 oktober 2015 kunnen wijkbewoners bij het loket terecht voor allerlei hulp- en ondersteuningsvragen.

Door de dorpscultuur en de sociale verbondenheid is de wijk Westenholte een voorbeeldwijk van de participatiesamenleving. Het project Noaberhulp van de wijkvereniging WVF is dan ook al een aantal jaren actief in Westenholte. Buren helpen elkaar met bijvoorbeeld het doen van boodschappen, computerles of gezelschap. Deze burenhulp met de nieuwe naam StinsKracht en het Sociaal wijkteam west zijn vanaf 1 oktober 2015 buren in het pand van Studio Jobpoint en partners die samenwerken in het ondersteunen van wijkbewoners.

Programma 26 september 2015
De burendag in Westenholte en de opening van het loket is op zaterdag 26 september 2015 vanaf 10:00 uur voor het gebouw van Studio Jobpoint aan het Petuniaplein. Na de openingshandeling gaan StinsKracht-vrijwilligers en medewerkers van het Sociaal wijkteam aan de slag met kleine klussen, zoals het planten van bloembollen om het plein op te fleuren. Onder het genot van een drankje en hapje en muziek op de achtergrond krijgen wijkbewoners informatie over het nieuwe loket, het Sociaal wijkteam en StinsKracht, en de vraag voorgelegd of zij zich willen aanmelden als buurtvrijwilliger. Voor kinderen is er een springkussen en schminkhoek. Het programma is tot 15:00 uur.

Loket StinsKracht en Sociaal wijkteam
Het loket is gehuisvest in het gebouw van Studio Jobpoint aan de Westenholterweg 50. Vanaf 1 oktober 2015 kunnen wijkbewoners op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen binnenlopen met allerlei hulp- en ondersteuningsvragen. Afhankelijk van de vraag wordt een vrijwilliger van StinsKracht ingezet of een medewerker van het Sociaal wijkteam. Burenhulp waar mogelijk, professionele hulp door het Sociaal wijkteam als dat nodig is of een combinatie daarvan. Zo kan bovendien voorkomen worden dat een te sterk beroep gedaan wordt op burenhulp en kan tijdig een professional van het wijkteam ingezet worden.

Buurtplatform
Naast een fysiek loket komt er begin volgend jaar ook een online buurtplatform op www.stinskracht.nl. Op het eigen digitale dorpsplein voor én door Westenholtenaren leren buurtbewoners en organisaties elkaar (nog) beter kennen. Hier komen hulpvraag en -aanbod van wijkbewoners bij elkaar.

Bijeenkomst 29 september 2015
StinsKracht is op zoek naar Buurtverbinders voor het buurthulpproject. Op 29 september 2015 om 20:00 uur is er een informatiebijeenkomst in ontmoetingscentrum Het Anker. Naast informatie over Stinskracht is er toelichting op de rol van Buurtverbinders hierin. Deelnemers van Mijnbuurtje.nl presenteren hun online buurtplatform-concept.

Artikel delen: