WRZV start met zaalvoetbalacademie voor jeugd

ZWOLLE – Afgelopen zomer konden jongeren al elke vrijdagavond kennis maken met zaalvoetbal in de WRZV hallen. Naar aanleiding van dit succesvolle traject kunnen jongeren nu structureel trainen binnen de WRZV zaalvoetbalacademie."In de zomervakantie ben ik met een groep van veertien jongeren gestart met clinics in de zaal. De jongeren ontwikkelden zich op het gebied van zaalvoetbal, maar er ontstond ook een mooi groepsproces. Jongeren accepteerden elkaar ongeacht niveau, afkomst of woonwijk. Ik ben zeer verheugd dat we dit aanbod kunnen continueren. Dat er nu zaalvoetbal voor jeugd is, zet Zwolle en de WRZV zaalvoetbalvereniging mooi op de kaart", verteld trainer Sillie Dilürü enthousiast.

Ook Freddy Eikelboom, voorzitter van WRZV zaalvoetbalvereniging, is blij met de uitbreiding binnen de club. "We horen steeds vaker dat jongeren het leuk vinden om aan zaalvoetbal te doen. Het leeft onder de jeugd in Zwolle. In de kerstvakantie namen ruim 500 jongeren deel aan het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal! Met de wekelijkse trainingen binnen de zaalvoetbalacademie hopen wij aan de behoefte van de jongeren in Zwolle te kunnen voldoen".

Vanuit de sportimpuls ‘Zaalvoetbal in Zwolle’ kijkt de WRZV zaalvoetbalvereniging in samenwerking met SportService Zwolle en de KNVB hoe zaalvoetbal ook binnen het onderwijs kan worden geïntegreerd. Na de succesvolle pilot op het Talentstad (voortgezet onderwijsschool in Zwolle), hebben verschillende scholen aangegeven graag aan de slag te willen gaan met zaalvoetbal. Deelname trainingen Jongeren in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar kunnen elke vrijdagavond deelnemen aan de training van 18.00 tot 20.00 uur in de WRZV hallen. De trainingen starten op 25 september. Vooraf aanmelden is niet nodig. Lidmaatschap Het aanbod op vrijdagavond is in eerste instantie gratis. Daarna wordt er in overleg met SportService Zwolle, KNVB, de jongeren en hun ouders gekeken naar een passend lidmaatschap binnen zaalvoetbalvereniging WRZV. “Deelname moet voor iedereen laagdrempelig zijn. Lidmaatschapskosten mogen niet de reden zijn om thuis te blijven. Gezamenlijk zoeken we naar een passende oplossing”, aldus Freddy Eikelboom.

Artikel delen: