Een doelpuntrijke week in de WRZV hallen

Zwolle – Afgelopen week wisten de zaalvoetballers in de WRZV hallen aardig het ‘net’ te vinden. Op ‘de kop af’ werden er liefst 200 doelpunten gescoord over twee wedstrijdavonden. Meest doelpuntrijke wedstrijd was die tussen titelkandidaat Tabonon Sportschool en Motivo, waarin 17 keer werd gescoord. Grote man aan de zijde van Tabonon was WRZV ‘speler van het jaar 2014′ Wahid Shimeri, wie vijf doelpunten voor zijn rekening nam.

In de hoofklasse A wist promovendus Tabonon Sportschool dus flink uit te halen tegen Motivo. In een leuk duel met veel technische ‘hoogstandjes’ van onder andere ‘balkunstenaar’ Joshua Agteres, bekend van Freestyle Shows bij evenementen en voetbalwedstrijden, wist Tabonon met 12-5 te winnen. Motivo verloor alweer de tweede wedstrijd van het seizoen en treft het de komende competitieronde ook al niet, omdat de wedstrijd tegen koploper VT Benz op het programma staat. Wolters Recycling was op volle ‘oorlogssterkte’ met in de basisopstelling Andy van der Meyde, Tom Ijzerman en topscorer van het team Peter Opdam. Ondanks de sterke opstelling had Wolters het niet gemakkelijk tegen het goed en slim spelende Woord & Daad. Nadat de 3-2 op het scorebord kwam wist Wolters uiteindelijke toch in de slotfase van de wedstrijd orde op zaken te stellen door uit te lopen naar een 5-2 winst. De lijstaanvoerder in de Hoofdklasse A is nu het gepromoveerder VT Benz.

De debutant is een team met veel talentvolle spelers, die volgens de ‘kenners’ dit jaar zeker mee gaan strijden voor de titel. Café ‘t Beugeltje werd dan ook met dubbele cijfers (0-10) huiswaarts gestuurd. Nico Brillen verloor wederom in een attractief duel. Dit keer was Stip Entertainment met 8-7 nipt te sterk. Verder wist Kletsen en Proeven een knap punt te pakken van Bola-Lah! Bola liet een 3-1 voorsprong uit handen glippen. Het was Zappa van Raalte, die in de slotseconde de winnende treffer op zijn schoen had, maar faalde in de afwerking.

In de 2e klasse A was er ook veel spektakel te zien. Mooie en spannende wedstrijden, met veel enthousiasme en passie. Een mooi duel was die tussen nieuwkomer Blue Sakura en Bluefinger Wolves. De gehele wedstrijd ging het aardig gelijk op, maar in de slotfase vergat Sakura de kansen te benutten en als zo vaak krijg je dan de ‘deksel op je neus’. De gelukkige Wolves wisten het duel uiteindelijk met 6-4 te winnen en vierden de eerste winst van het seizoen tot in de kleedkamer aan toe. Veel blijdschap was er ook bij het team van Citysnack FC. In een leuk duel tegen AA Taxi Zwolle werd er met 7-7 gelijkgespeeld. OHM kreeg met 1-10 klop van De Bever Boys. SC PEC Zwolle gaf een 3-2 voorsprong weg en verloor uiteindelijk met 3-5 van Asero Futsal. Corporate Matchfixing was met 7-1 veel te sterk voor Bola-Lah! Satu.

Aqua Comfort Zwartewaterland is het seizoen goed begonnen. Na een gelijkspel wist Aqua Comfort knap met 3-2 te winnen van The Green Room ‘Jan Groen’. Blazende Veiligheid was in een sportief duel met 6-4 Poppe Advocatuur de baas en gaat nu aan kop in de Hoofdklasse B. Europanel wist wederom te verrassen en is op dit moment mede koploper. Het team van Koen van der Veen won verdiend met 7-3 van de nog puntloze Belgische Keizer 2. YBC was wegens blessures aardig verzwakt en verloor met 2-8 van Vastgoed Dalfsen. Krijtje FC wist met een 6-4 zege een knappe overwinning te boeken op FC Hummel.
Titelverdediger Bordeaux Groen herstelde zich van de nederlaag eerder tegen de Blazende Veiligheid en won met 5-1 van Neptunes’12.

KPS Steigerbouw is de nieuwe lijstaanvoerder in de 2e klasse B na een 9-3 zege op L&M Workwear. Macs Moves won ook weer en was met 6-5 te sterk voor Roede Vooruit. All Stars wist met 7-5 te winnen van Ramenblinderen.nl. Campingteam 3 verloor met 1-7 van Bouwbedrijf Salverda.

De volgende speeldata zijn op maandag 21 september en woensdag 23 september. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl  raadplegen.

Artikel delen: