Regio Zwolle Volleybal goed uit de startblokken

Zwolle – Donderdag 17 september presenteerden zich, na een intensieve metamorfose, het vernieuwde Eredivisie Topsportteam Regio Zwolle Volleybal aan het thuispubliek in het Landstede Sportcentrum. De dames van Regio Zwolle Volleybal wonnen (3-1) in een serieuze krachtmeting van Eurosped Almelo (de nummer twee van afgelopen jaar).

volleybal_regio_zwolle.jpg

Foto: Anne-Floor Breet 

Na de wedstrijd was er een uitgebreide persconferentie in het bijzijn van Burgemeester Henk-Jan Meijer die tevens ook voorzitter is van de bestuurlijke Regio Zwolle. De persconferentie werd geleid door Martijn Westerink. Als eerste kwam Arthur Reijnders, voorzitter Stichting Regio Zwolle Volleybal, aan het woord: "Na terugtrekking van de hoofdsponsor is er met een aantal actieve ondernemers bedacht om met een concept van social return te gaan werken, zoals lokaal ook al in Heino gebeurde. De gedachte is: gaat het goed met de regio dan gaat het goed met ons en komt het goed met de volgende generatie. We gaan toegevoegde waarde leveren enerzijds door de Regio Zwolle te gaan vermarkten middels topsport door oprichting van Ondernemersteam Regio Zwolle, dat de nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar is. Anderzijds wordt er gewerkt met een hoog ambitieniveau, binnen drie jaar meespelen in de top van de Eredivisie."

Edwin Peterman, actief ondernemer binnen het Ondernemersteam, legde uit dat ondernemers bijdragen naar grootte van het bedrijf. “Op deze manier blijft iedereen gelijk en ontstaat er geen goud, zilver en brons cultuur. De “oude” shirtsponsors zijn allemaal gebleven en enthousiast over het nieuwe concept. Ook zij hebben allemaal hun input geleverd om te bouwen aan het nieuwe team, dat nu al uniek is”, aldus een enthousiaste Peterman. Regio Zwolle Volleybal is het eerste regionale Topsportteam van Nederland. Het streven is om volgend jaar ook in een andere stad binnen de regio een thuiswedstrijd te spelen. Tenslotte is het team van de regio en dus niet alleen van Zwolle. Coach Henriëtte ter Steege voelt zich comfortabel onder het hoge ambitie niveau van het nieuwe bestuur en het Ondernemersteam: “Ik vind het prachtig dat wij deze unieke kans krijgen en dat we elkaar op deze manier kunnen versterken in het bouwen aan een sterke topsportklimaat in de regio.” Edwin van den Broeke, technisch directeur Regio Zwolle Volleybal, die met de heren van Landstede Volleybal van dichtbij meebouwde aan het huidige succes, zet zijn ervaring nu in om dit ook bij de dames van Regio Zwolle Volleybal voor elkaar te krijgen. “Er zullen zorgvuldige keuzes gemaakt moeten worden en het is zaak dat het Ondernemersteam meegroeit gedurende het seizoen. Ik ben vol vertrouwen op een goede notering in de lijst dit seizoen”, sluit van der Broeke af.

Artikel delen: