Groot Zwols Kinderboekenfeest in Hedon

Zwolle – De Kinderboekenweek krijgt dit jaar in Zwolle een bijzondere en feestelijke aftrap. Op 7 oktober a.s. vindt in Hedon het Groot Zwols Kinderboekenfeest plaats: een festival compleet met theater, muziek, workshops, boekenmarkt én gastvoorlezers. Het feest staat in het teken van natuur, wetenschap en techniek en sluit daarmee aan bij het landelijke thema van de Kinderboekenweek, dat het motto "raar maar waar!" draagt. Het Kinderboekenfeest is een initiatief van het Zwols Educatie Netwerk Cultuur (een aantal culturele instellingen in Zwolle), in samenwerking met Stadkamer. De Kinderboekenweek wordt dit jaar gevierd van 7 t/m 18 oktober.

kinderboekenfeest.jpg

De naam zegt het al: voor het Groot Zwols Kinderboekenfeest wordt er groots uitgepakt. Het feest, dat plaatsvindt op woensdagmiddag van 14.30 tot 17.30 uur, is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun ouders. De initiërende culturele instellingen leveren allen een bijdrage aan het Kinderboekenfeest.

Theater Gnaffel laat kinderen gedurende de middag op digitale wijze kennis maken met Freddy, de hoofdrolspeler uit het theaterstuk “Freddy en de worstenkoning”. Freddy is een ongehoorzame hond die samen met een woeste kleuter een slagerij helemaal op z’n kop zet. Daarnaast leest Oma, uit de voorstelling “Oma, mag ik mijn pop terug?”, voor uit het gelijknamige boek.

Muppetstuff betreedt het podium met kinderliedjes en verhalen. Ze treden op met een vernieuwde versie van “Beesten en Feesten”, afgestemd op het thema natuur, wetenschap en techniek. Het optreden van Muppetstuff wordt mede mogelijk gemaakt door Zwolse theaters.
Kinderen die liever zelf iets doen kunnen terecht bij de animatieworkshop “Vroeger was alles…” van Cultuurwerkplaats R10 in samenwerking met het Stedelijk Museum Zwolle. De kinderen zetten met behulp van camera’s en voorwerpen een eigen animatiefilmpje in elkaar.

Daarnaast ontmoeten de kinderen professionele illustratoren en mogen ze zelf experimenteren met verschillende illustratietechnieken. Een aantal illustratoren van het ZIN (Zwols Illustratoren Netwerk) geven live tekendemonstraties.

Museum de Fundatie zorgt met hun foto-show voor een spannende reis langs natuurgeweld. De show bevat kunstwerken uit de tentoonstelling “Gevaar & Schoonheid”, waarbij kunstenaars laten zien hoe mooi, maar ook hoe gevaarlijk onze natuur is. Er worden o.a. kunstwerken getoond van William Turner, Aelbert Cuyp, Claude Monet en Armando.
Hedon verzorgt i.s.m. Doomijn voor de allerkleinsten de interactieve vertelvoorstelling ‘De Rattenvanger van Hamelen’ en een Muzikale Prentenboek Workshop.

Natuurlijk mogen de boeken niet ontbreken! Daarom vindt er een “XXXL Kinderboekenruilbeurs” plaats, waarvoor Stadkamer boeken levert. Kinderen mogen hun eigen boeken meenemen naar het feest, om ze daar te ruilen voor andere exemplaren. Ook de boekhandels Waanders en Westerhof zijn van de partij en zorgen voor verkoop van kinderboeken. In de wandelgangen van de boekhandels wordt gefluisterd dat er ook nog bekende kinderboekenschrijvers aanwezig zullen zijn. Spannend!

Naast de boekenmarkten, optredens en workshops valt er nog veel meer te beleven op het festival. De kinderen kunnen zelfs een dansje wagen! Er is een hapje en een drankje en diverse gastvoorlezers voorzien het feest van spannende verhalen. Eén ding is zeker: de Kinderboekenweek 2015 krijgt in Zwolle een onvergetelijke aftrap!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)