Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Zwolle – Zaterdagavond wordt er in het sfeervolle IJsseldelta stadion om 19.45 uur afgetrapt voor de wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag. De Zwollenaren kennen een ijzersterke start van het seizoen. Zo werd vorige week SBV Excelsior met 3-0 opzij gezet en staat de club momenteel op de vijfde plaats. Na afloop van de wedstrijd tegen SBV Excelsior vertelde Jans het volgende: ,,We gaan weer leuk meedoen. Volgende week tegen ADO Den Haag zal moeten blijken of we ook mee blijven doen in de subtop." De ploeg van trainer/coach Henk Fräser kent een wisselende seizoenstart. Zo werd er knap in Enschede gewonnen van FC Twente en speelde het team gelijk tegen landskampioen PSV, maar er werd ook verloren van Heracles Almelo en Ajax. De Hagenezen zijn momenteel terug te vinden op plek twaalf.

PEC Zwolle presteert over het algemeen goed tegen de club uit de Hofstad en verloor thuis dan ook pas één keer van de Hagenaren in de Eredivisie, deze nederlaag dateert van 19 oktober 2003. De Blauwvingers wisten zes keer te winnen en speelden 3 maal gelijk. Twee seizoenen geleden boekte PEC Zwolle de grootste overwinning ooit in de Eredivisie door ADO Den Haag met 6-1 te verslaan. De laatste ontmoeting tussen beide clubs eindigde in een 3-1 overwinning voor de Zwollenaren. Tomás Necid (tweemaal) en Jesper Drost waren de doelpuntenmakers. Opvallend is dat ADO Den Haag het de laatste tijd lastig heeft in uitwedstrijden. De Hagenaren wonnen slechts twee van de laatste negentien uitwedstrijden in de Eredivisie.

Voor PEC Zwolle zijn het mooie tijden, de club kan zaterdag wederom een record bijschrijven. Vorige week zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SBV Excelsior schreef de club geschiedenis door voor de achtste keer op rij ongeslagen te blijven. Nu ligt het volgende record alweer op de loer. Bij winst op ADO Den Haag komt de ploeg van trainer/coach Ron Jans na zes wedstrijden op veertien punten. Nooit eerder bereikten de Blauwvingers dit aantal.

Aan de kant van de Hagenaren is Ruben Schaken de speler om in de gaten te houden. De snelle rechtsbuiten scoorde de afgelopen jaren, in alle competities, vijf keer tegen de club uit Zwolle. Tegen geen andere club wist Schaken zo vaak het net te vinden. Bij de Zwollenaren is Lars Veldwijk de man in vorm. De aanvaller wist in vijf wedstrijden vijf keer te scoren en bezet daarmee de tweede plaats in het topscorersklassement van de Eredivisie.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt Jesper Drost door de club en supporters in het zonnetje gezet. De middenvelder verhuisde deze zomer naar FC Groningen. Ook ontvangt de PEC Zwolle voetbalacademie het certificaat waardoor het als nationale voetbalacademie te boek staat. Voor de aftrap wordt er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Bas Paauwe jr. De voormalig speler en oud (jeugd)trainer van de club overleed vorige week op 79-jarige leeftijd.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Hopelijk weten de voetbal supporters zich nu ook weer net zo goed te gedragen als de vorige maand, toen de politie staakte.
  Want ze hebben hiermee bewezen dat ze het toch wel kunnen.
  En verder: Veel Plezier… 😀


  Maak melding

 2. De enige thuisnederlaag van PEC tegen ADO was op 19 oktober 2003 (1-2). dus:

  PEC Zwolle – ADO Den Haag
  ja-tja 3-1
  drama 4-2
  aukje 2-1
  bipobos 1-0
  br 2-0
  Dame 3-0
  1stejohn 3-2
  Voet 1-1
  Bernard 4-1  Maak melding

 3. Laten we het spannend maken; 4-3

  PEC Zwolle – ADO Den Haag
  ja-tja 3-1
  drama 4-2
  aukje 2-1
  bipobos 1-0
  br 2-0
  Dame 3-0
  1stejohn 3-2
  Voet 1-1
  Bernard 4-1
  Berend 4-3


  Maak melding

Reageer