Digitaal afspraak maken voor ophalen grof vuil

Vanaf nu kunnen alle inwoners van Zwolle digitaal een afspraak maken om hun grof huisvuil of grof tuinafval op te laten halen. De online melding is mogelijk op de website van ROVA, www.rova.nl.

Zwollenaren die grof huisvuil of tuinafval willen laten ophalen door ROVA kunnen dit nu heel eenvoudig digitaal aanvragen. De e-dienst is te vinden op www.rova.nl onder het kopje ‘particulieren’. Na het invullen van de adresgegevens worden de beschikbare data getoond waarop ROVA het afval kan ophalen. Direct na invoering van de melding, ontvangt de melder een bevestiging per e-mail.

De nieuwe online dienst wordt aangekondigd in verschillende media. Zo hangen in de periode van 23 tot en met 29 oktober 2007 in de hele stad abri’s, waarop een vriendelijke vuilnisman ietwat verleidelijk in de camera kijkt. In zijn handen houdt hij een bord vast waarop staat dat Zwollenaren ‘een afspraakje’ met hem kunnen maken om het grof huisvuil op te halen. Verder vindt u op www.zwolle.nl meer informatie over dit nieuwe product.

De online service voor het ophalen van grof huisvuil is onderdeel van een reeks van nieuwe digitale producten van de gemeente Zwolle. De gemeente werkt hard aan de verbetering van haar dienstverlening. Eerder gerealiseerde producten zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om online een bouwvergunning aan te vragen en de mogelijkheid om digitaal een afspraak te maken voor het ophalen van het rijbewijs. In de komende maanden vraagt de gemeente aandacht voor nog meer nieuwe producten.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Een pluim voor de grofvuildienst van de ROVA. Afspraken om vuil op te halen worden goed nagekomen. Ik vond het wel zoeken op de site om bij de aanvraag te komen. Telfonisch sneller en makkelijker. 😉


    ⚠️ Meld

  2. Onbereikbaar zowel telefonisch als via email. Vreselijk veel vragen via antwoordapparaat en rare infantiele suggesties op de site.
    Nu begrijp ik waarom je zo vreselijk veel zwerfvuil ziet. Grote ergernis maar logisch gevolg.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.