Landstede kansloos tegen Brose Baskets

Zwolle – Brose Baskets is de kampioen van Duitsland. Het is een unieke mogelijkheid voor Landstede Basketbal om dit weekend tegen deze reuzen te spelen. Het is dan ook geen verrassing dat de fysiek sterkere, langere tegenstander de Zwollenaren kansloos laat. Het wordt uiteindelijk 96-54.

19-9-15-132.jpg 

Na afloop is Brose-coach Andrea Trinchieri complimenteus over de organisatie. "Ik heb in mijn team toch de nodige spelers met jarenlange NBA-ervaring en zij en ik vinden dit een prachtige zaal om in te spelen. Vandaag was voor ons een goede wedstrijd naar de start van de competitie toe. We hebben alle twaalf spelers in het veld gehad. Landstede speelde naar haar mogelijkheden." Herman van den Belt beaamt de woorden van Trinchieri. "Dit niveau is nieuw voor ons. Als je eenmaal speelt, dan merk je het echt. Na verloop van tijd was het niveauverschil te groot. We hebben verloren en geleerd. Hier kunnen we mee verder."

19-9-15-146.jpg 

19-9-15-182.jpg 

19-9-15-160.jpg

De Zwollenaren openen gedurfd. De nieuwe center Alex Francis wint de sprongbal en bij zijn eerste aanvallende actie wordt hij onreglementair gestuit. Vanaf de vrijeworplijn scoort hij en als Tyson Hinz na de aanvallende rebound voor 3-0 zorgt, kijken de toeschouwers verbaasd naar het scorebord. De foutloos spelende Patrick Heckmann accepteert de brutale Zwolse start niet: hij scoort acht punten op rij met onder meer een tweetal ringloze driepunters.

 

De Duitsers hebben nog een 100%-speler op het veld staan vandaag. Daniel Thies schiet gewoon tien op tien tegenover de 14:14 van Heckmann. Met 1.91 is guard Aleksey Nikolic bij deze grote ploeg de kleinste speler. Het is echter niet zo dat het deze lange mannen aan souplesse ontbreekt. Het is dan ook een genot om naar de verrichtingen van Brose Baskets te kijken. Het is eveneens bewonderingswaardig hoe The Hammers verzet proberen te bieden aan deze reuzen.

Het eerste kwart wordt wel direct het verschil verduidelijkt: 9-25. Met name in het tweede kwart biedt Landstede Basketbal goed verzet. De eerste driepunters beginnen te vallen: Torben Tönjann en Grant Gibbs scoren. Center Alex Francis heeft wat moeite met het pakken van rebounds, maar slaagt er wel in zijn naam op het scoresheet te krijgen. Met krachtige en soepele drives draait hij om de Duitse torens heen. Halverwege staat hij op tien punten. Bijna slaagt Landstede Basketbal erin het kwart te winnen, maar een grandioze driepunter in de buzzer van Karsten Tadda verhindert dit. Het kwart gaat met 19-17 naar de Oosterburen en de ruststand is 26-44.

Na een wat roestige start lijkt er sprake te zijn van een dunkwedstrijd. Het begint met een dunk van Thies op een alley-ooppass van Brad Wanamaker, waarna Heckmann en diezelfde Thies het nog eens dunnetjes overdoen. Alleen Alex Francis is in staat daar punten tegenover te zetten: negen zelfs. Als Müller en Staiger hun telescoopvizier weer op scherp hebben staan, groeit het verschil. Het is 46-71.

In het slotkwart is de conditionele bodem bereikt aan Zwolse zijde. Als je op de toppen van je kunnen speelt, houdt het eens op. De Germanen geven even echt gas. Er volgt een 0-20 run. Tot opluchting van het publiek schiet na zeseneenhalve minuut Lenno Witteveen met een gave driepunter de nul van het bord. Het lukt The Hammers de score onder de 100 te houden. De laatste driepunter van Grant Gibbs valt na het eindsignaal.

PUNTEN:
Alex Francis 19; Grant Gibbs en Tyson Hinz 7; Lenno Witteveen en Steve McWhorter 6; Jessey Voorn 4; Torben Tönjann 3; Craig Osaikhwuwuomwan 2.

Tekst: Remco van Vliet 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Was een leuke wedstrijd om te zien. Wat een intensiteit en fysiek overwicht van die Duitsers ook, bizar! Daar kun je nauwelijks tegen op boksen en vrijwel elke driepunter vloog er in.

    De tweede wedstrijd was gelukkig spannender en al met al een leuke – lange – dag uit. Hulde voor de organisatie ook! 😀 😀 😀


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.