Berkum pakt DTS Ede in

Zwolle – Berkum heeft de thuiswedstrijd tegen DTS Ede ruim verdiend met 3-0 gewonnen. De bezoekers speelden zeker niet slecht maar kwamen er vooral na rust niet meer door, terwijl Berkum toen koelbloedig met de Veluwenaren afrekende.

8202015141234.jpg

"Goed gespeeld, voor de tweede keer achterin de nul gehouden en weinig weggegeven," constateerde Berkum-trainer Willem Brouwer. "Het oogt bij ons minder frivool dan vorig jaar maar dat is een bewuste keus. We spelen zakelijk en degelijk en met onze snelle jongens kunnen wij nog dodelijker zijn dan we vandaag waren." Zijn collega Peter Wesselink van DTS Ede zag dat zijn ploeg verdiend had verloren. "Op het eerste kwartier na was het voor ons vooral tegenhouden en we waren niet balvast genoeg in de omschakeling. De 1-0 en 2-0 gaven we wel heel makkelijk weg, maar dat heeft ook met de kwaliteit van Berkum te maken. Het is geen schande om hier te verliezen," aldus de DTS-coach.

Combinatiespel
Berkum kreeg al na enkele minuten een fraaie kans toen Johnsen Bacuna, na een afgeslagen DTS-aanval, op het Edese doel af kon maar in laatste instantie op keeper Dino Hasimbegovic stuitte. Toch kwamen de Veluwenaren in die openingsfase goed voor de dag met verzorgd combinatiespel en druk op de Zwolse verdediging. Dat zorgde binnen vijf minuten voor een chaotische situatie in de Berkum-defensie. Doelman Dominic van Hoof kreeg de bal na een corner niet onder controle en had geluk dat hij vervolgens hulp kreeg van de paal.

Na een minuut of 20 nam Berkum het heft in handen en keeper Hasimbegovic moest al zijn talenten aanspreken om Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna van scoren af te houden. Na een half uur had de Edese sluitpost geluk toen een vlammend schot van Bacuna, op pad gestuurd door verdediger Dirk Muis, op de lat uiteen spatte.

Lobje
Na rust stelde Berkum direct orde op zaken. Middenvelder Jason Huisman, later tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen, stuurde Bacuna opnieuw de diepte in en nu legde de Zwolse spits de DTS-keeper met een bekeken lobje in de luren: 1-0. Een kwartiertje later was het opnieuw raak voor de thuisclub toen Chris van der Meulen de bal van de zwak verdedigende Marco van Es afpikte. Keeper Hasimbegovic kwam te laat om de 2-0 van Van der Meulen te voorkomen, waarmee het duel eigenlijk werd beslist.

In de slotfase trachtte DTS met een ‘alles-of-niets-offensief’ nog een eretreffer te forceren maar de bezoekers liepen diep in blessuretijd nóg een keer in het vakkundig geslepen Berkum-mes. In de slotseconden van de wedstrijd werd een aanval uit het boekje via Bacuna, Youp Kok en Chris van der Meulen door de laatste bekroond door de 3-0 in de hoek van het DTS-doel te schieten.

Berkum heeft zo uit de eerste twee competitieduels de maximale oogst van zes punten gehaald. Over een week wacht de lastige uitwedstrijd bij KHC in Kampen, dat net zo veel punten heeft gesprokkeld maar daar een duel méér voor nodig had. Tussendoor speelt de ploeg van trainer Brouwer op woensdag in de tweede ronde van de landelijke KNVB-beker nog in eigen huis tegen topklasser JVC Cuijk.

Berkum-DTS Ede, 19 september 2015
Eindstand: 3-0 (0-0)
Scheidsrechter: Erik ter Brake
Doelpunten: 49. Johnsen Bacuna (1-0), 66. Chris van der Meulen (2-0), 90+4. Chris van der Meulen (3-0)
Gele kaart: Shutlan Axwijk (DTS Ede)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Bram Pool (80. Timo ter Haar), Jason Huisman, Marc van der Meulen, Frank Hoolsema (68. Youp Kok), Chris van der Meulen, William Potkamp (57. Ruud Wellenberg), Johnsen Bacuna
Opstelling DTS Ede: Dino Hasimbegovic, Daniël Veenendaal, Christoph Willemsen (42. Joël van Wijk), Marco van Es, Edwin Aben, Jesse Buikema, Shutlan Axwijk, Mauro Slütter, Paul Speldenbrink (77. Mohammed Laukilli), Rence van der Wal (70. Michael van Zetten), Ismael Antonio

Artikel delen: