Open Ateliers BZK druk bezocht

Zwolle – Op verschillende plekken in de mooie stad Zwolle konden ook dit jaar weer de ateliers van de bij de BZK (Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars ) professioneel werkende aangesloten kunstenaars bezocht worden.

img_008.jpg

Bezoekers konden de kunstenaars in hun atelier aan het werk zien, op de verschillende locaties werden kunstwerken getoond en natuurlijk konden er ook werken ter plekke worden gekocht en meegenomen!

 img_013.jpg

img_002.jpg

img_011.jpg

Dit jaar deden weer enkele nieuwe enthousiaste leden mee en verder konden enkele kunstenaars die enige jaren afwezig waren nu weer bezocht worden. Het aanbod was daardoor vernieuwend en heel divers.

Verder was het natuurlijk interessant om recent werk van de kunstenaar die u jaarlijks bezoekt te gaan bekijken en daarmee de ontwikkeling die deze kunstenaar heeft doorgemaakt waar te nemen
Naast dat de kunstenaars hun werk toonden, vertelden zij over hun werkwijze en inspiratie

In de meeste ateliers was schilderkunst, uiteenlopend van figuratief tot abstract, te bezichtigen.
Maar ook presenteerden zich veel andere disciplines. Zoals fotografie, sieraden, papieren reliëfs, keramiek, tekenen, beeldhouwen, houtbewerking en aquarel schilderen om er een aantal te noemen.

Er was ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen en om zich te laten informeren over workshops en cursussen. Tijdens de Open Ateliers gaven een aantal kunstenaars al een voorproefje van de workshops die zij geven.

Ook waren er dit jaar schilderijen van de overleden Zwolse kunstenaar Rudi Ludwig in de route van de Open Ateliers opgenomen.

img_001.jpg

  img_003.jpg

img_004.jpg

img_005.jpg

img_006.jpg

img_007.jpg

img_014.jpg

img_009.jpg

img_010.jpg

img_012.jpg

Artikel delen: