Het Nederlagentoernooi krijgt zijn apotheose

Zwolle – Na 2 maanden van voorbereiding en uitvoering kon afgelopen zaterdag eindelijk de opbrengst van het Nederlagentoernooi bekend worden gemaakt. De organisatie kon een cheque overhandigen ter waarde van € 10.645.

opas.jpg

"Dit is overweldigend. Een bedrag waar we vooraf niet op hadden durven te hopen," aldus Marco Wittenaar, een van de 4 organisatoren. "Door lokale sponsoren, particulieren en de deelnemende voetbalverenigingen hebben wij dit uitzonderlijke bedrag binnen gehaald. En daar kunnen we met ons allen bijzonder trots op zijn. Hiermee hebben we laten zien dat voetbal ook een ander gezicht kan hebben. Naast strijd brengt het dus ook saamhorigheid met zich mee." De opa van Floor, het meisje waar het allemaal omdraait, was geëmotioneerd toen hij de cheque in ontvangst nam. "Het is bijzonder dat mensen die Floor niet eens kennen, dit doen. Dat geeft mij een warm gevoel." De jongens van vv Berkum, ook wel de Sportvrienden genoemd, hebben door het organiseren van dit toernooi hun maatschappelijke betrokkenheid laten zien.

Het toernooi heeft met ZAC 4 een verdiende winnaar gekregen, maar dat was maar bijzaak. De sportvrienden van Berkum 9 hebben dit toernooi, dat uit 7 wedstrijden bestond, georganiseerd om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de 5 jarige Floor van Til die een zware strijd levert tegen een neuroblastoom. “Het is fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan deze strijd, ook al is dit uiteraard geen garantie voor een goede afloop”, aldus Paul van Sonsbeek. “De familie hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken dat het financieel niet haalbaar is om Floor in Amerika te laten behandelen.” En Mark Hekkert vult aan:” Ze kunnen zich nu nog meer focussen op de strijd die Floor moet leveren om deze verschrikkelijke ziekte te overwinnen. Dat ze een sterk meisje is, hebben de afgelopen weken wel bewezen!”
Ook Rob van Essen is in zijn nopjes: “Verschrikkelijk mooi hoe sponsoren en particulieren ons hierin ondersteund hebben en hartverwarmend hoe PEC Zwolle dit initiatief hebben ondersteund. Ook geweldig dat voor de uitreiking duidelijk werd dat Floor naar een hele zware periode in het ziekenhuis, zondag naar huis mag om verder aan te sterken.”
Het nederlagentoernooi voor Berkum 9 is nu afgerond, maar voor Floor gaat de zware strijd voorlopig nog door. Komende weken zullen er onderzoeken zijn waarbij duidelijk moet worden of zij op korte termijn naar Amerika kan gaan. Die behandeling zal ook zéér zwaar en heftig zijn voor Floor en haar familie.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik was zaterdag aanwezig bij de uitreiking. Respect voor deze jongens!
    Was mooi om te zien hoe fijn de opa’s het vinden dat er mensen zijn die hun kleinkind het beste toewensen, nu hopen dat zij ook in aanmerking komt voor de behandeling in Amerika!

    Een diepe buiging voor de mannen van Berkum 9!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.