Brandgerucht blijkt brand aan Veerallee

Zwolle – Zondagavond 20 september is er even na 22.00 uur een brandlucht of rook waargenomen in een pand aan de Veerallee.

brand_veerallee-9158.jpg 

In het pand waar rook uitkomt al dan niet brand woedt worden werkzaamheden uitgevoerd. Er zijn 4 blusvoertuigen en 2 hoogwerkers ingezet, een deel van de straat is zowel voor het verkeer als de toegestroomde mensen afgezet. Ook brandweerkorpsen uit Hattem en Dalfsen kwamen met materieel ter plaatse. Een aantal huizen zijn in verband met de rookontwikkeling ontruimd. Het vuur wist zich een weg te maken over een groot deel van het dak, hierdoor is her een tijdje een uitslaan brand geweest. Tegen 23.45 uur waren de vlammen bijna niet meer zichtbaar. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland liet weten dat een deel van de bewoners van de Prins Hendrikstraat en de Veerallee uit hun woningen moesten en zij worden op het politiebureau aan de Koggelaan opgevangen. Meerdere politieauto’s zijn door de wijken gerden ter noorden van de binnenstad, om de bewoners via de megafoon te attenderen de ramen en deuren gesloten te houden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

brand_veerallee-9166.jpg

brand_veerallee-9201.jpg

brand_veerallee-9223.jpg
Meer foto’s via lees verder… 

brand_veerallee-9156.jpg
brand_veerallee-9186.jpg
brand_veerallee-9212.jpg
Artikel delen:
Reacties 25
 1. Eerst was er ook niets te zien. Ik fietse daar vooorbij toen de brandweer aankwam.
  Ze hebben opgeschaald na zeeer grote brand met gevaarlijke stoffen als ik de p2000 mag geloven.


  ⚠️ Meld

 2. Toen ik er net bij stond viel het nog wel mee qua brand. Maar uiteindelijk is toch echt die hele zaal afgefikt. Hele dak ook weg. Toen ik rond half 12 wegging waren ze alleen nog het gebouw ertegenaan aan het nat houden


  ⚠️ Meld

 3. Ik woon op Veerallee 25 op de hoek, ik ben 12 jaar en ik werd wakker gemaakt in mijn slaap en toen moesten we weg uit ons huis. er werd gesproken over asbest onze konijnen (1 binnen en 1 buiten) moesten we achterlaten. ik ben uiteindelijk naar mijn opa en oma gegaan die ook in Zwolle wonen. Een deel van Deltawonen, was vroeger het Gymnasium Celeanum is afgebrand.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.