Special Heroes Experience bij de Ambelt

Zwolle – In de maanden september en oktober vindt voor diverse speciaal onderwijs scholen in het hele land de Special Heroes Experience plaats. Ook in Zwolle organiseert de Ambelt een dag met diverse sporten in samenwerking met lokale sportaanbieders. De leerlingen krijgen zo de kans om kennis te maken met sporten die ze nog niet kennen of hun vaardigheden van bekende sporten te vergroten.

De Special Heroes Experience is een dag vol verschillende sporten, waarbij leerlingen kunnen ervaren welke sport(en) ze leuk vinden. Op dinsdag 22 en donderdag 24 september doen leerlingen van de Ambelt Zwolle mee aan deze Special Heroes Experience. Ze kunnen deze dag meedoen met o.a. paardrijden, survival, kickboksen, dansen en voetbal. Samen met de verschillende sportaanbieders organiseert Ambelt Zwolle een sportieve dag, waarbij de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sportverenigingen uit hun omgeving. Uiteindelijk doel is om de leerlingen blijvend aan sportactiviteiten deel te laten nemen, doordat zij bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging.

Over Special Heroes
Met het programma Special Heroes hebben steeds meer scholen voor speciaal onderwijs, sportverenigingen en gemeenten zich de afgelopen jaren ingezet om leerlingen met een beperking sport- en beweegactiviteiten te bieden. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Op dit moment hebben maar liefst 40.000 leerlingen van 380 scholen meegedaan aan het sportstimuleringsprogramma. Gemiddeld 80% van de deelnemende scholen verankert het programma in het schoolbeleid. Een succesvolle methodiek dus, met een landelijke impact.

Special Heroes is een samenwerkingsverband van de PO-Raad, Stichting Onbeperkt Sportief en NOC*NSF met als doel de jeugdsport van kinderen met een beperking een enorme impuls te geven.

Artikel delen: