Begroting gemeente live te volgen via internet

De gemeenteraadsvergadering over de begroting is live te zien op de website www.gemeenteraadzwolle.nl. De gemeenteraad vergadert vrijdag 10 november over de begroting voor 2007. De besluitvorming over de begroting vindt plaats in de raadsvergadering van maandag 13 november. Ook deze vergadering is live op de site te volgen.

Vrijdag begint de vergadering om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Maandag start de vergadering om 19.00 uur. Het is de tweede keer dat een Zwolse raadsvergadering live op het web te zien is. De eerste uitzending was de raadsvergadering van 2 oktober. De pagina waarop de uitzending te zien was, is die avond meer dan tweeduizend keer bezocht.

Raadsgriffier Bart Schutte is enthousiast over de uitzendingen op internet. “We verlagen hiermee de drempel voor het volgen van de lokale politiek. Mensen kunnen op hun eigen computer zien wat er in de raadzaal gebeurt. We hebben veel positieve reacties gekregen.” Er wordt nog gewerkt aan de verbetering van de beeldkwaliteit. Op de website komen op korte termijn instructies te staan waardoor mensen met een ander besturingssysteem dan Windows de uitzending ook kunnen zien.  

Artikel delen: