Kinderen bereiken een gezond gewicht met LEFF

Zwolle – Voor veel mensen is hun gewicht een gevoelig onderwerp, niet in de laatste plaats omdat nogal eens het verwijt klinkt – terecht of onterecht – dat je je ongezonde gewicht aan jezelf te danken hebt: eigen schuld dikke bult. Voor ouders van kinderen die net iets te zwaar zijn, is er een ouder-kindprogramma dat de oorzaken van ongezond gewicht bespreekbaar maakt én aanpakt: LEFF!

Hoewel ieder pondje door het mondje gaat, is een verstoorde balans tussen voeding en beweging er in de meeste gevallen de oorzaak van dat de weegschaal iets te ver uitslaat. Wanneer het kinderen betreft die wat zwaarder zijn dan gezond voor hen is, wijzen de vingers al gauw in de richting van de ouders.

Plezier
LEFF staat voor Lifestyle, Energy, Fun & Friends. Het is een gratis programma, bedoeld voor kinderen boven een gezond gewicht. Ouder en kind doen altijd samen mee. Ze worden bewust gemaakt van het belang van bewegen en wat gezonde keuzes zijn in voeding. De nadruk van het programma ligt op plezier. In 20 bijeenkomsten komen de kinderen en hun ouders twee keer per week samen, om tips en adviezen te krijgen over voeding en gedrag. En om te bewegen, te spelen en te sporten.

Ongezond gewicht?
LEFF is voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn. Dat betekent dat er sprake is van een gewicht dat niet past bij de lengte en de leeftijd van deze kinderen. Zorgverleners noemen dat overgewicht of obesitas, LEFF spreekt liever van een ongezond gewicht. Voor deze kinderen is het van groot belang om te werken aan een gezonder gewicht. Zodat zij zich net zo fit, gezond en blij gaan voelen als andere leeftijdsgenoten.

Voordelen
Waarom zou je eigenlijk starten met LEFF? Om te beginnen is het gratis. Het is niet moeilijk of eng, het is gewoon heel gezellig! Je doet nieuwe contacten op en leert dat het helemaal niet duur of tijdrovend hoeft te zijn om gezond bezig te zijn. Je krijgt geen verwijten, maar tips waar je wat aan hebt.

LEFF Zwolle start op maandag 5 oktober. Op www.start-leff.nl vind je nog veel meer redenen om je op te geven voor LEFF of neem contact op met LEFF coach Helga van den Berg, 06-13850770 / h.vdberg@travers.nl.

Artikel delen: