ChristenUnie pleit voor Zwols bossenfonds

Zwolle – De ChristenUnie pleit samen met de omwonenden van de voormalige boomkwekerij Stuivenberg voor de oprichting van een Zwols bossenfonds. Met het bossenfonds kunnen grond en bomen worden aangekocht, waardoor er meer natuur wordt aangeplant en er minder lege terreinen in Zwolle zijn.

Aanleiding is de dreigende kap van alle bomen op het terrein van de voormalige kwekerij Stuivenberg. Daar staan nu nog 200 bomen.

De ChristenUnie wil aansluiten bij het nationaal bossenfonds waar bedrijven en particulieren CO2-compensatiegeld doneren en bossen aanleggen, nu nog voornamelijk in het westen van Nederland. Particulieren die zich aan het bossenfonds verbinden, betalen bijvoorbeeld 1 eurocent per gereden kilometer.

Gemeenteraadslid Michiel van Willigen pleit maandagavond in de gemeenteraad van Zwolle voor het opzetten van het Zwols bossenfonds.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Laat de cu zich maar hard maken voor verruiming van de zondag openstelling van de supers nu willen zij hun levensstijl aan anderen opdringen ik wil op zondag gewoon kunhen winkelen.


  ⚠️ Meld

 2. Over die bomen van die voormalige kwekerij weet ik niet genoeg. Ik denk dat als die geplant zijn met het doel om die later weer te verkopen zie ik het probleem van dat kappen niet zo. Ik neem toch aan dat er daarna weer nieuwe bomen geplant worden.


  ⚠️ Meld

 3. Waarom heeft iedereen het over stuivenberg. De naam van de voormalige kwekerij was volgens mij Stuifbergen.
  @ bernard: ik ben bang dat er geen boom geplant wordt. Als de eigenaar de kans ziet om het te verkopen dat zal hij dat niet na laten. Alles draait om de centen en niet om het groen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik snap niet dat de Zwolse politiek hier tijd in steekt. En ik mag hopen dat er uiteindelijk geen overheidsgeld in gestoken wordt. Dat lijkt me absoluut niet de bedoeling.


  ⚠️ Meld

 5. De gemeente werkt de ontgroening van de stad zelf in de hand door zoveel mogelijk gemeentegroen uit de wijken te verwijderen.
  Waarom wordt dit niet een halt toegeroepen?


  ⚠️ Meld

 6. Als wij als burgers dan toch alles zelf al moeten doen, kan het gemeentebestuur etc. net zo goed opstappen, kijken hoeveel je daarmee bezuinigd.


  ⚠️ Meld

 7. Ondertussen is de CU nog steeds de groenste partij van Nederland, mag wel even gezegd worden…de CU praat niet alleen maar doet ook dingen, ik zie ze bijvoorbeeld vluchtelingen helpen…nu de VVDers nog.. ga je zondag eens niet winkelen b.v. maar vluchtelingen helpen 🙂  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.