Berkum bekert tegen getergd JVC

Zwolle- Berkum speelt woensdagavond op eigen terrein in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker tegen topklasser JVC Cuijk. Die tegenstander heeft een wat tegenvallende competitiestart achter de rug en zal zich dus niet ook nog eens door de Zwolse eersteklasser uit het landelijke bekertoernooi willen laten gooien.

"JVC heeft een goede ploeg. Ze hebben dit weekend wat ongelukkig verloren maar daardoor hoeven ze die jongens nu niet meer te motiveren," verwacht Berkum-trainer Willem Brouwer. "Wij hebben natuurlijk altijd een kans en we gaan er alles aan doen om te stunten, maar dan zullen we wel een heel goede dag moeten hebben." JVC Cuijk draait al jaren mee in de top van het amateurvoetbal en heeft al laten weten naar de nieuw in te stellen ‘Landelijke Divisie’ te willen promoveren. De vijfde plek waarop de Brabanders vorig seizoen eindigden in de zondagse topklasse zou daar nu ook recht op geven, maar in de nieuwe competitie loopt het nog niet op rolletjes. Onder de nieuwe trainer Arno Arts, ex-prof bij NEC en Willem II, won JVC nog maar twee duels en werd er drie keer verloren. Het gevolg is dat JVC nu op een toch wat teleurstellende 10e plaats op de ranglijst van de topklasse te vinden is.

Ook afgelopen weekend werd er verloren en de 1-3 tegen een slim counterend Magreb ’90 betekende bovendien het eerste verlies in eigen huis voor JVC. De Brabanders kwamen na een half uur achter en slaagden er voor rust niet in om aansluiting te krijgen. Na de hervatting kwam JVC er wat beter in maar een kwartier voor tijd vergrootte Magreb de voorsprong tot 0-2. Toen Chefrino Eind even later met zijn derde competitiegoal van dit seizoen voor 1-2 zorgde kwam de spanning terug, zeker toen Frank Hol daarna nog dicht bij de gelijkmaker was. In de laatste minuut scoorde Magreb echter voor de derde keer en bleef JVC met lege handen achter.
Berkum heeft een prima seizoensstart achter de rug, waarin de Zwolse eersteklasser beide tot nu toe gespeelde wedstrijden won. Eerst werd SDV Barneveld, in het verleden vaak een struikelblok voor de Zwollenaren, met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd en afgelopen zaterdag ging DTS Ede in Zwolle met 3-0 onderuit. In de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker leverde Berkum bovendien een prima prestatie door zondagtopklasser TEC in Tiel met 0-1 te verrassen.
De ploeg van trainer Willem Brouwer heeft dus zelfvertrouwen getankt maar weet dat JVC, ondanks de stroeve competitiestart, een goede selectie heeft. Bovendien zullen de Brabanders alles uit de kast halen om in het bekertoernooi revanche te boeken.

Artikel delen: